Šokantne cene đačkih ekskurzija!

Deca treba da se nauče da im porodica-roditelji budu važniji od "da se ne izdvajaju iz društva".
U normalnoj zemlji sa narodom koji ima pameti ova malograđanština ne bi prošla, niko ne bi pristao sve i da mu te pare ništa ne znače.
Šta uopšte rade tamo - piju, glupiraju se, dokazuju nešto. Sve to mogu i u svom gradu.
Ni prosvetari nisu bolji kad pristaju na ovo. Još za sitnu lovu.

ne znam sta je problem.
45.000 za sedam dana je oko 6.500 dnevno a u tu cenu je uracunat prevoz, nastavnici i pun pansion.
ti realno da sad odes u neki hotel na zlatiboru tesko ces pun pansion naci ispod 30€ po osobi dnevno i to samo prenociste i jelo.. prevoz dodatno placas.
Za 45.000 čitam ja tebi "Tri Praseta", "Sneguljicu" i "Kamasutru" svako veče :kafa:

ne znam sta je problem.
45.000 za sedam dana je oko 6.500 dnevno a u tu cenu je uracunat prevoz, nastavnici i pun pansion.
ti realno da sad odes u neki hotel na zlatiboru tesko ces pun pansion naci ispod 30€ po osobi dnevno i to samo prenociste i jelo.. prevoz dodatno placas.
Ima neki motel izmedju kaludjerice i vince, ne znam tacno gde je ali vidim reklamu na kombiju....eto tu osim ako nije neki ku.rvarluk, sigurno nije 6500 vec 5300 ili manje...
Sta znam...ja sam imao placeno onu nastavu kad sam bio 3 ili 4 razred u prirodi...a to je dobra stvar....potrebno je...pazi kad sam ja toliko osamostaljen kao dete bio da sam sam isao na letovanja i Grcku , ali smatram da je ta skola u prirodi dobra stvar...

Ekskurzije se vec mogu preskociti , to je vise dogodovstine, ko se ne izivi ovako pa da ne bude papan ceo zivot...lepo je, ali je drugi smisao...
A za osnovno vaspitanje, skole u prirodi su potrebna stvar...odvajanje od porodice, totalno , 3 razred, dovoljno je...daje ti ideju da kasnije sam sebi stvaras prilike za putovanja, razvoj...a ne da budes poslusno kuche roditelja...

Ako se to sad ne placa, ja bih da urgiram da se svoj deci obezbedi skola u prirodi , 3 ili 4 razred, 10 dana...naravno bez roditelja, samo uciteljica...
A ekskurzije, to necu nista da urgiram...nego grebite kod roditelja...emotivna ucena, ako bas mora...bolje vam je da naucite na vreme...

Super su ekskurzije samo što nije ok da se u cene svi ugrade kao da je u pitanju neko drugo putovanje. Ima puno kreveta i suigurno je jeftiniji.

Ovog leta jednom sam platila 38 hiljada, a drugi je išao na matemtički kamp 36 hiljada, 6 i 7 dana. knjige za jednog 22 hiljade, za drugog 13 hiljada. Samo knjige i ta grupna putovanja 109 hiljada ! :sad2:
Ti si moderator, ebiga, imas da se otvoris...

ko se bre krese u trecem osnovne?!
Niko , garantujem...mnogo je to malo , spermogeneza kod dece moze da pocne sa 10 godina to je vec 4 razred, to je vec rano , a pre toga to su bas izuzeci koji su izazvani , znaci ako dete stalno gleda seksualne snosaje, podstice se na neki nacin, ili peting ili ciganija...ali ovako ne moze spontano..
Najranije je 10 godina i to je prerano , ali znam da ima takvih slucajeva, mislim ja sam imao takvu situaciju , moje dve drugarice iz odelenja, i ja...u 10 godina ogromne sise, 3 i po...pa ti budi normalno dete pored njih a idete svake nedelje na sladoled a one nose samo dzemperic sa krupnim petljama.......da ne pisem sad...
U svakom slucaju , retko je a da nije indukovano..

A nije brate ni normalno , treba dete da bude dete....jeste da je zanimljivo kad se vacarite, ali treba dete da bude dete..ne treba zuriti , bice prilike koliko hoces, toliko zena ima , sve hoce nema da nece...

Samo da kazem necu vam oprostiti sto ste prodali za sitne pare silna decija odmaralista po planinama i moru...
Ja licno vam necu oprostiti...a svi se pravili toshe....

Konkretno , ajd kad je neki objekat, ali u meljinama je bio ceo mali grad sve za decu , odmaralista, 10tak objekata....sve kao kotor, u kamenu , milina kao dete kad uplatis letovanje tamo....

Lepo je kad deca imaju svoj grad....i kad je dovoljno bez nasilja da mozes da uzivas celo letovanje....

Sad nek vas deru ko koze...

Nije dzaba palma uveo besplatno letovanje za svoje seljake...
Tacno je da se cesto brze vrate nego sto treba jer krene seljak da maltretira neku koja mu se svidi.., ali malo se kultivise sta moze, nije nikad izasao iz avlije tatko mi glavni u selu pa mora onako kako tatko radi...

Kontam da bi ispalo verovatno dosta jeftinije da se izorganizuje npr da jedan roditelj sa detetom ode tako negde i vidi nešto - tipa odmor na 7 dana.
Recimo da to ispadne ovih 45k podeljeno na 2 osobe ispada 22.5k po glavi
Lično da imam klinca uskočili bi u bus i pregledali celu zemlju dok napuni 18 god, a verovatno bi se i negde van išlo.

da se profesori koji se sad bune za plate a koje svi podrzavju ne ugradjuju toliko onda i ne bi bilo problerma i cene bi mogle biti nize
profesor dobija 500 din po uceniku dnevno..mozda sad i vise ovo je info od pre dve..tri godine.
nije problem ni što dobijaju
nego što pojedini uopšte i ne paze na decu
dok sam radila na trafici, pa kad mi dođu ekskurzije
bilo je onih kad dođu deca bez učitelja, njih 30 odjednom, pa sve jedan preko drugog, da sam ja morala da podviknem i pravim red..a učiteljica bleji na klupi i puši.
a bilo je i onih kad ih učitečica postroji, pazi na njih, pazi da svi sve plate...i onda sve ide i brže i lakše.
Iskreno,ne bih bila na mjestu profesora koji vodi ucenike na ekskurziju.Malo je,koliko god mu se plati.
Samo sto mislim da bi to trebala skola da plati,a ne roditelji.
ne plaća škola, jer škola i ne organizuje, nego agencija kojoj se ne ispalti da odvaja za učitelje. tj nastavnike
Država bi trebala organizovati javne radove na kojima bi đaci mogli raditi i zaraditi za ekskurzije, laptope i ostalo što im treba, a umesto para dobili bi vaučere koje bi država davala agencijama umesto da se jasni roditelji bacaju u trošak. Tako bi dobili i laptope, tablete, udžbenike.
Mogli bi šišati živice, grabiti lišće, pomagati u staračkim domaćinstvima usisavanjem, pranjem prozora, unošenjem drva, loženjem vatre... Svašta mogu raditi.
kolko bi rofitelja pristalo na to?
u trecem razredu?
ne đaci, nego učitelji,...

ne znam sta je problem.
Problem je sto za 30e mozes da nadjes avion kartu do Rima povratnu ako se potrudis. U autobus stane 50 ljudi, bus trosi u proseku oko 20l/100km to je oko 8000din ( recimo) od NS-a do BGa, reci mi koliko je onda tu trosak prevoza...dete nece pojesti 500din hrane da ga jeebes, pogotovo dete u prvim razredima osnove. Ako cista zarada nije barem 3000din/dete na dan onda nesto jako lose rade, a ovo na jedan dan gde je Cena 55e je sramota.

Problem je sto za 30e mozes da nadjes avion kartu do Rima povratnu ako se potrudis. U autobus stane 50 ljudi, bus trosi u proseku oko 20l/100km to je oko 8000din ( recimo) od NS-a do BGa, reci mi koliko je onda tu trosak prevoza...dete nece pojesti 500din hrane da ga jeebes, pogotovo dete u prvim razredima osnove. Ako cista zarada nije barem 3000din/dete na dan onda nesto jako lose rade, a ovo na jedan dan gde je Cena 55e je sramota.
prvo zasto ti onda ne vozis bez zarade?
ti racunas gorivo
a gde je honorar za vozaca, amoritzacija vozila, ne mozes samo podeliti na gorivo.
to sto imas wizair za 30€ ako se potrudis ne znaci nista i glupo je uvoditi u pricu.

ne racunas koliko hrane dete pojede nego kolika je porcija a porcija je ista kao i kod odrasle osobe.

ono sta se mozemo sloziti je da su generalno cene previsoke za sve ali smestaj gde god okrenes u punom pansionu (dorucak/rucak/vecera) na zlatiboru ne mozes naci ispod 30 a i to mislim da je optimisticno..samo smestaj bez hrane ide preko 20.€

da se profesori koji se sad bune za plate a koje svi podrzavju ne ugradjuju toliko onda i ne bi bilo problerma i cene bi mogle biti nize
profesor dobija 500 din po uceniku dnevno..mozda sad i vise ovo je info od pre dve..tri godine.
Prvo, niko od nas se nigde ne ''ugrađuje'' već Savet roditelja iuglasava dnevnice za čuvanje njihove dece 24/7. I da ponovimpo ko zna koji put, je l moguće da su roditelji toliko neupućeni, da nijednom od njih ne padne na pamet da se raspita zašto baš ta neka agencija i zašto baš te cene???? Niko od nas, učitelja,profesora NE BIRA agenciju, već oni koji raspišu tender i prihvataju ponzde agencija.

Deca treba da se nauče da im porodica-roditelji budu važniji od "da se ne izdvajaju iz društva".
U normalnoj zemlji sa narodom koji ima pameti ova malograđanština ne bi prošla, niko ne bi pristao sve i da mu te pare ništa ne znače.
Šta uopšte rade tamo - piju, glupiraju se, dokazuju nešto. Sve to mogu i u svom gradu.
Ni prosvetari nisu bolji kad pristaju na ovo. Još za sitnu lovu.
Jer imamo u rešenju o zaduženjima obavezno izvođenje ekskurzija, izleta, nastave u prirodi...

Back