šokantna predviđanja budućnosti

Jimmy.B

Aktivan član
Poruka
1.462
Malo sam čitao na internetu o nekim predviđanjima za buducnost i neka od ovih predviđanja uključuju:

-mogućnost prenosa ljudske svesti u računare,
-formiranje svetske vlade,
-uspostavljanje prvog grada na Marsu,
-mogućnost produženja ljudskog života do 150 godina uz napredak u medicinskoj tehnologiji.
Ostala predviđanja uključuju zamenu ljudi robotima u mnogim poslovima,
Virtuelnu realnost koja postaje neodvojiva od stvarnosti i mogućnost da ljudi kontrolišu vreme do 2100. godine.

Ova predviđanja mogu ili ne postati stvarnost..?

Malo sam čitao na internetu o nekim predviđanjima za buducnost i neka od ovih predviđanja uključuju:

-mogućnost produženja ljudskog života do 150 godina uz napredak u medicinskoj tehnologiji.
Virtuelnu realnost koja postaje neodvojiva od stvarnosti i mogućnost da ljudi kontrolišu vreme do 2100. godine.

1. nemoguce, posto nasa svest nije softver.

2. moguce

3. moguce, ali pitanje je da li to ima ikakvog smisla, posto da budes starac preko 70 godina nema smisla.

4. nemoguce, posto je AI na Tjuringovoj masini nemoguc

5. ovo je cista fantazija, cak nije ni SF.

e sad, zaboravih grad na Marsu. Bez ekonomskog interesa, nista od toga… tu se postavlja pitanje
samoodrzivosti, tj redovnog transporta. To bi kostalo mnogo para, a nikakav profit. Tesko
da ce neko ulagati u to...

Poslednja izmena:
Ovi manijaci projektuju buducnost po njihovim zeljama koje ukljucuju totalnu kontrolu i nase sjedinjenje sa masinama. Neka vrsta hibrida.

Mogucnost prenosa u racunare je perfidno upakovana cinjenica da je kanal komunikacije u oba smera.
Jedva cekamo svi da nama neko vlada i ne mozemo da zivimo vez svetske vlade.
Kamo srece da imamo grad na marsu ali ako cemo svi ziveti u virtuelnom svetu sta ce nam onda tako skup projekat. Naravno da je sarena laza.
Jel se meni samo cini ili mi sve duze i duze kao zivimo a ljudi odlaze prerano zbog raznoraznih bolestina u ovom vremenu napretka tehnologije.
Robotizacija je optimizacija ljudske vrste.. Ako je istina da se autor prepoznaje po delu onda nasom planetom upravlja nevidljiva ruka vestacke inteligencije sa nekog drugog sveta. Nemaju vremena vanzemaljci da se drndaju sa nama pa su poslali softwer da nas porobi i uvede kontrolu.

Poslednja izmena od moderatora:

Da, delimično mogu postati stvarnost, ako se dovoljan broj naivčina upeca
na te ideje. Od početka razvoja tehnologije ljudima se obećava bolji život
i duži životni vek, ali se sve vreme dešava suprotno.

Sam njihov cilj, a to je potpuna kontrola čovečanstva i ovladavanje
sposobnostima koje samo čovek ima, nije ostvariv.

2. moguce

3. moguce, ali pitanje je da li to ima ikakvog smisla, posto da budes starac preko 70 godina nema smisla.

e sad, zaboravih grad na Marsu. Bez ekonomskog interesa, nista od toga… tu se postavlja pitanje
samoodrzivosti, tj redovnog transporta. To bi kostalo mnogo para, a nikakav profit. Tesko
Naravno da je moguce

Ovi manijaci projektuju buducnost po njihovim zeljama koje ukljucuju totalnu kontrolu i nase sjedinjenje sa masinama. Neka vrsta hibrida.

Mogucnost prenosa u racunare je perfidno upakovana cinjenica da je kanal komunikacije u oba smera.
Jedva cekamo svi da nama neko vlada i ne mozemo da zivimo vez svetske vlade.
Kamo srece da imamo grad na marsu ali ako cemo svi ziveti u virtuelnom svetu sta ce nam onda tako skup projekat. Naravno da je sarena laza.
Jel se meni samo cini ili mi sve duze i duze kao zivimo a ljudi odlaze prerano zbog raznoraznih bolestina u ovom vremenu napretka tehnologije.
Robotizacija je optimizacija ljudske vrste.. Ako je istina da se autor prepoznaje po delu onda nasom planetom upravlja nevidljiva ruka vestacke inteligencije sa nekog drugog sveta. Nemaju vremena vanzemaljci da se drndaju sa nama pa su poslali softwer da nas porobi i uvede kontrolu.
a ja kada kazem manijaci, ovaj tvoj kolega
Black_star
me razvlaci po svastari, gde ja ne ucestvujem uopste:
e, cvrc milojka.. :lol:
@bas kao , kazu da je ovaj gejm dobar za holesterol.. :hahaha:

evo vec je na neki nacin preseljena, to jest totalna digitalizacija je dovela do upravo takve pojave
ne odgovara im jedinstvena vlada jer u tom slucaju ne bi bilo tenzija i sukoba
uspostavljen je odavno, ali ocigledno nece praviti zvanicnu verziju
kada bi to omogucili doslo bi do jos vece prenaseljenosti
logicno i stavise pozitivno
vec sada je prakticno neodvojiva

Pa vec decenija a u nazad uz pomoc misli I razmisljanja ljudi mogu da kontrolisu razne stvari
Samo je bitno da usporis period od recimo 25-100
Ai ako tako mozes da ga nazoves vec odavno zamenjuje ljude, robotika postoji decenijama. Ova sada nova pojava ChatGPT polako al sigurno zamenjuje sve. Uz par godina rada I da se sam ne deklarise kao robot/masina/software tesko da ces moci da kazes dal je masina ili ne.
Pa pazi Unreal Engine 5..1 ili koji je sada najnoviji izgleda jako, jako dobro I relalno. Za 15-20god ko zna sta ce biti moguce, pogotovo ako stavis kacigu na glavu..

Pa pazi Mesec je sam po sebi izvori ogromne kolicine materials I resursa koje mozemo da koristimo. Moze da se koristi kao sledeca polazna tacka za istrazivanje svemira...

net zero.jpg

Свашта се предвиђало за данашње време, па на крају мућак.По популарној култури из прошлости, човечанство је још 2001 године туристички летело за Месец и Јупитер, ових година је свет пун репликаната-синтетичких људи и летећих аутомобила.

Ја предвиђам да ће свет будућности бити врло сличан данашњем, једино ће људи бити мало глупљи него данас.

Pa vec decenija a u nazad uz pomoc misli I razmisljanja ljudi mogu da kontrolisu razne stvari
Pa da, mogu da kontrolisu pokrete ruku i nogu, preko njih dalje, druge stvari kao sto su lopata i asov, i razni alati.
Mozemo i da kucamo na tastaturi...
No ne znam kako to povezujes sa prenosom svesti u racunare, koji funkcionisu na potpuno drugaciji nacin.
Mi mozemo da simuliramo racunare, cak i delom funkcionisemo tako, ali racunari ne mogu nas...

Pa da, mogu da kontrolisu pokrete ruku i nogu, preko njih dalje, druge stvari kao sto su lopata i asov, i razni alati.
Mozemo i da kucamo na tastaturi...
I to sve impulse u mozgu prepoznajemo I znamo sta znace. Zamisli pre. 50god da si nekome rekao da je to moguce?
No ne znam kako to povezujes sa prenosom svesti u racunare, koji funkcionisu na potpuno drugaciji nacin.
Mi mozemo da simuliramo racunare, cak i delom funkcionisemo tako, ali racunari ne mogu nas...
Pa ako mozak sladisti podatke, informacije, iskustva zasto mislis da u nekoj mozda ne tako dalekoj buducnosti nece biti moguce da se pristupi I njima?
Zato to mislis? Ono sto je zabrinjavajuce je koliko tehnologija brzo napreduje I da je potrebno samo jedno novo tehnolosko otkrice koje moze sve da promeni.

Tako se kaze kada nemas argumenata, pa niskom inteligencijom nemas sta pametnije da kazes.
Gde su tvoji argumenti? Pokazujes samo slepu veru, i nista vise….
Naprotiv ti si taj koji tvrdi da nesto nije moguce a da pri tom ne pruzi nikakve dokaze.

Sve sto si naveo sam poklopio argumentima, ni jedan nisi osporio....

Dokaz da nemas pojma o cemu pricas i samo lupetas.

Al da ti bude lakse. bez google i ostalih sranja napisi mi tacno nauku iza toga da mozemo da mislima, tako sto razmisljamo, kontrolisemo masine, vestacke udove, kucamo na tastaturi, pomeramo stvari... Ako se dobro secam cak je i majmum igrao igru mislima.
Kako ako nisu u stanju da citaju impulse, da znaju sta oni znaci i kako mozes da tvrdi sa za par decenija tehnologija nece napredovati toliko da moze ceo mozak da skenira, tj neurone.

Samo dokazujes da si ti taj koji ima nizak nivo inteligenicije sto si dokazao tvrdnjom da te je baba uspela da ubedi da Bog postoji....

2. moguce

Vrlo samouvereno, ali skoro sigurno netačno... da i ne pominjem nemaštovito. ;)

Al da ti bude lakse. bez google i ostalih sranja napisi mi tacno nauku iza toga da mozemo da mislima, tako sto razmisljamo, kontrolisemo masine, vestacke udove, kucamo na tastaturi, pomeramo stvari
Cuj mozak je povezan nervima sa ostalim delovima tela. Kako to funkcionise jos se ne zna, inace bi vec pravili kiborge od nas. Samo stavis
mozak u masinu i teraj misko, nema bolesti i problema. Nego nije im jasno ni kako rade cula, inace bi mogli da nacine da gledamo preko
kamera i slusamo preko mikrofona. Potom nije im jasno sta je svest jer se nauka o svesti rodila tek 90ih.
Materijalisticko uverenje je da je svest iluzija, koja proistice iz procesa u mozgu. Onda zamisljaju da smo mi softver
koji funkcionise poput onog u digitalnim kompjuterima. No dokazano je da ne postoji algoritam za dokazivanje
valjanih formula matematicke logike, pa iz toga sledi da mi nismo softver poput onog u kompjuteru.
Ako je mozak kompjuter, nacin na koji radi je potpuno nepoznat.

Back