Šokantan predlog: "Svi koji tvrde da je Isus Hrist Bog tri godine u zatvor"

Milan od Gruze

Buduća legenda
Poruka
45.325
a gde je to "bogovi ste" zapisano u SZ?

Psalam 082​

Knjige Staroga zaveta - Psalmi Davidovi
El. pošta Štampa PDF
Bog stade na saboru Božijem, usred bogova izreče sud:
82:2 "Dokle ćete suditi nepravo, i bezbožnicima gledati ko je ko?
82:3 Sudite ubogome i siroti, onog koga gone i ništega pravdajte.
82:4 Izbavljajte ubogoga i ništega, iz ruke bezbožničke otimajte.
82:5 Ne poznaše, niti razumeše, hode po tami; zadrmaše se zemlji svi temelji.
82:6 Rekoh: Bogovi ste, i sinovi Višnjeg svi.
82:7 Ali ćete kao ljudi pomreti, i kao svaki knez pašćete."
82:8 Ustani, Bože, sudi zemlji; jer su Tvoji po nasledstvu svi narodi.

hm337

Veoma poznat
Poruka
11.322

Psalam 082​

Knjige Staroga zaveta - Psalmi Davidovi
El. pošta Štampa PDF
Bog stade na saboru Božijem, usred bogova izreče sud:
82:2 "Dokle ćete suditi nepravo, i bezbožnicima gledati ko je ko?
82:3 Sudite ubogome i siroti, onog koga gone i ništega pravdajte.
82:4 Izbavljajte ubogoga i ništega, iz ruke bezbožničke otimajte.
82:5 Ne poznaše, niti razumeše, hode po tami; zadrmaše se zemlji svi temelji.
82:8 Ustani, Bože, sudi zemlji; jer su Tvoji po nasledstvu svi narodi.
tu se govori o saboru bogova (?) kojima se Bog obraća ....da li je Isus zloupotrebio taj citat? nije mi baš jasno šta je u stvari hteo da kaže kad se pozvao na taj citat.... da je Bog koji je bio na tom saboru bogova? da su svi ljudi bogovi pa i on?.,..

aeternum

Elita
Banovan
Poruka
17.441
Gde si nasla vezu izmedju mog pitanja i tvog odgovora ako tvrdis da Sin Bozji nije Bog?
Da ti ponovim pitanje:
Sta onda ovo znaci?
Jovan 10,34Isus im odgovori: ne stoji li napisano u zakonu vašemu: ja rekoh: bogovi ste?
Znas, ne znas.
to sto neki ljudi se nazivaju bogovima ne znaci da su bogovi
to pitanje bogovi ste ?
je u podrugljivom smislu gde Isusu razotkriva licemerje

1. Korinćanima 8:5

5 Jer iako ima takozvanih bogova, bilo na nebu bilo na zemlji,+ jer ima mnogo „bogova“ i mnogo „gospoda“,

Milan od Gruze

Buduća legenda
Poruka
45.325
tu se govori o saboru bogova (?) kojima se Bog obraća ....da li je Isus zloupotrebio taj citat? nije mi baš jasno šta je u stvari hteo da kaže kad se pozvao na taj citat.... da je Bog koji je bio na tom saboru bogova? da su svi ljudi bogovi pa i on?.,..
Tu je sustina Hriscanske vere koju sektasi ne razumeju.

Isus nas uci, sto i sam cini: Budite kao sto je Otac nas Nebeski.

*Veliko slovo Nebeski,oznacava ne samo materijalno nego i duhovno Nebo.

Milan od Gruze

Buduća legenda
Poruka
45.325
objasni pošto nisi sektaš
To znaci da se pokajanjem oslobadjamo pada i uzdizemo se do Bozanskog Neba. Bozanskim vrlinama se obozujemo, posto tezimo da budemo kao Otac nas Nebeski.
Naravno bez Boga bi nam to bio uzaludan posao, ali uz Bozju pomoc ,verujuci,po bozjoj volji, ako kazemo gori premesti se, premestice se.

Zato mi verujemo u svetitelje,podviznike...Jer Bog nije sebican ,nego je ljubav.On nam svima zeli da budemo kao On sto je ako to hocemo.

hm337

Veoma poznat
Poruka
11.322
To znaci da se pokajanjem oslobadjamo pada i uzdizemo se do Bozanskog Neba. Bozanskim vrlinama se obozujemo, posto tezimo da budemo kao Otac nas Nebeski.
Naravno bez Boga bi nam to bio uzaludan posao, ali uz Bozju pomoc ,verujuci ako kazem gori premesti se, premestice se.
znači sledeći Isusov primer, živeći kao što je on živeo, postajemo na neki način jedno sa Bogom kao što je on bio?

Milan od Gruze

Buduća legenda
Poruka
45.325
to pitanje bogovi ste ?

5 Jer iako ima takozvanih bogova, bilo na nebu bilo na zemlji,+ jer ima mnogo „bogova“ i mnogo „gospoda“,
Nema u citatu koji sam naveo podrugljivosti.
Ko to Isusu razotkriva licemerje?

Poslednja izmena:
Poruka
56.232

Šokantan predlog: "Svi koji tvrde da je Isus Hrist Bog tri godine u zatvor"​

Ultraortodoksni Jevreji Moše Gafni i Jakov Ašer traže zabranu "deljenja hrišćanske ideologije" u Izraelu.

IZVOR: VECERNJI.HR SREDA, 22.03.2023. | 14:20 -> 19:35

Ni sam izraelski premijer Benjamin Netanjahu ne zna u kojem smeru ide njegova vlada. Odluke koje donose svaki dan zapanjuju ne samo Palestince i međunarodnu zajednicu već i druge religije.

Najnoviji je predlog zakona koji su u Kneset uputila dvojica zastupnika iz ultraortodoksne haredske stranke Ujedinjeni judaizam Tore, Moše Gafni i Jakov Ašer, koji traže zabranu "deljenja hrišćanske ideologije" i "govora o hrišćanskoj veri u Izraelu".

Kako piše izraelski portal All Israel News, prema predlogu tog zakona "svako ko govori o hrišćanskoj veri i poziva na nju tebalo bi da ide u zatvor na tri godine”". Ovaj predlog zakona zasigurno će izazvati glavobolju premijeru Benjaminu Netanjahuu zbog opasnog sukoba s evanđeoskim hrišćanima u SAD-u i širom sveta, koji su među najvećim pristalicama izraelske države", piše portal.

Kako navodi All Israel News, dva izraelska zastupnika predlogom zakona žele da zabrane hrišćanima da objašnjavaju zašto veruju da je Isus Hrist i Bog u isto vreme.

Bivši američki poverenik za međunarodne verske slobode Sem Braunbek odmah je upozorio da novi zakon "predstavlja veliku pretnju slobodi izražavanja, ljudskim pravima i verskim slobodama".

"Predloženi zakon zabranjuje sve napore osoba jedne vere koje na bilo koji način žele da raspravljaju ili pokušaju da uvere sledbenike drugih vera da razmotre promenu svojih verskih uverenja" kazao je Sem Braunbek.

Poslednjih godina eskalirali su napadi izraelskih doseljenika na crkvenu imovinu i svetinje, od kojih je poslednji bio napad na crkvu Getsemane, "Crkvu svih nacija", kao i uznemiravanje hrišćana u praktikovanju njihovih obreda.

U međuvremenu je izraelski premijer Netanjahu najavio ublažavanje svog plana stavljanja pravosuđa pod svoju kontrolu. Najava je usledila nakon što je američki predsednik Džo Bajden nazvao Netanjahua i, prema Beloj kući, izrazio "podršku kompromisu" i "izgradnji širokog konsenzusa".

https://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2023&mm=03&dd=22&nav_id=2306877

Znamo da Isus Hrist nije bio Bog već Božji sin, ali predlog jeste ekstreman. Hapsiti ljude koji tvrde da je Isus Hrist Bog bilo bi isto kao i hapsiti ljude koji tvrde da je Zemlja ravna ploča. :D
Jevreji seku kitu i raskidaju vezu sa mozgom
Medicina dokazala, praksa još više

Casual Observer

Buduća legenda
Poruka
26.930

Šokantan predlog: "Svi koji tvrde da je Isus Hrist Bog tri godine u zatvor"​

Ultraortodoksni Jevreji Moše Gafni i Jakov Ašer traže zabranu "deljenja hrišćanske ideologije" u Izraelu.

IZVOR: VECERNJI.HR SREDA, 22.03.2023. | 14:20 -> 19:35

Ni sam izraelski premijer Benjamin Netanjahu ne zna u kojem smeru ide njegova vlada. Odluke koje donose svaki dan zapanjuju ne samo Palestince i međunarodnu zajednicu već i druge religije.

Najnoviji je predlog zakona koji su u Kneset uputila dvojica zastupnika iz ultraortodoksne haredske stranke Ujedinjeni judaizam Tore, Moše Gafni i Jakov Ašer, koji traže zabranu "deljenja hrišćanske ideologije" i "govora o hrišćanskoj veri u Izraelu".

Kako piše izraelski portal All Israel News, prema predlogu tog zakona "svako ko govori o hrišćanskoj veri i poziva na nju tebalo bi da ide u zatvor na tri godine”". Ovaj predlog zakona zasigurno će izazvati glavobolju premijeru Benjaminu Netanjahuu zbog opasnog sukoba s evanđeoskim hrišćanima u SAD-u i širom sveta, koji su među najvećim pristalicama izraelske države", piše portal.

Kako navodi All Israel News, dva izraelska zastupnika predlogom zakona žele da zabrane hrišćanima da objašnjavaju zašto veruju da je Isus Hrist i Bog u isto vreme.

Bivši američki poverenik za međunarodne verske slobode Sem Braunbek odmah je upozorio da novi zakon "predstavlja veliku pretnju slobodi izražavanja, ljudskim pravima i verskim slobodama".

"Predloženi zakon zabranjuje sve napore osoba jedne vere koje na bilo koji način žele da raspravljaju ili pokušaju da uvere sledbenike drugih vera da razmotre promenu svojih verskih uverenja" kazao je Sem Braunbek.

Poslednjih godina eskalirali su napadi izraelskih doseljenika na crkvenu imovinu i svetinje, od kojih je poslednji bio napad na crkvu Getsemane, "Crkvu svih nacija", kao i uznemiravanje hrišćana u praktikovanju njihovih obreda.

U međuvremenu je izraelski premijer Netanjahu najavio ublažavanje svog plana stavljanja pravosuđa pod svoju kontrolu. Najava je usledila nakon što je američki predsednik Džo Bajden nazvao Netanjahua i, prema Beloj kući, izrazio "podršku kompromisu" i "izgradnji širokog konsenzusa".

https://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2023&mm=03&dd=22&nav_id=2306877

Znamo da Isus Hrist nije bio Bog već Božji sin, ali predlog jeste ekstreman. Hapsiti ljude koji tvrde da je Isus Hrist Bog bilo bi isto kao i hapsiti ljude koji tvrde da je Zemlja ravna ploča. :D
Toliko o verskoj toleranciji,

bas kao

Elita
Banovan
Poruka
21.063
Elohim, iskazuje sud NAD Elohim
nama zvuci maloumno, ali to je jer ne poznajemo njihovu terminologiju, rec je ista, ali je znacenje, razlicito, uvazite dvosmislenost terminolosku

God
אֱ‍ֽלֹהִ֗ים (’ĕlō·hîm)
Noun - masculine plural
Strong's 430: gods -- the supreme God, magistrates, a superlative

the gods:
אֱלֹהִ֣ים (’ĕ·lō·hîm)
Noun - masculine plural
Strong's 430: gods -- the supreme God, magistrates, a superlative

I onda bu preveli:
VrHovni Bog iskazuje sud nad andjelima - [oni su nazivani bogovima, zapravo bozanskim bicima, a znamo da nisu bozanska ako su se pobunili vec]

Stih 82-2 nismo do kraja ni preveli rec "selah
https://biblehub.com/psalms/82-2.htm
kada im MOJ BOG kaze I ZAGRMI: DOSTA!
Selah
סֶֽלָה׃ (se·lāh)
Interjection
Strong's 5542: Suspension, pause
asaf, moj duh, tako sam i ja adam tamanio pale andjele, padaju, ali pod moje noge i samo ih gazim - o njima se radi i u ovom asafovom psalmu, samo nece niko da ih gazi, zato se i drze na visokim mestima jos i ne padaju...

ali nas rat nije s krvlju i mesom, nego sa duhovima pakosti u podnebesju - rece moj apostol Pavle, to vam je to isto sto vam ja Adam govorim tumaceci Asafa

Poslednja izmena:

bas kao

Elita
Banovan
Poruka
21.063
to pitanje bogovi ste ?

ne, radi se bozanskim bicima, originalna REC je elohim, koja se nazivaju/prevode samo jednom recju bogovi, u stvari andjeli, jer Isus kaze: ONE

Jovan 10,34Isus im odgovori: ne stoji li napisano u zakonu vašemu: ja rekoh: bogovi ste?
Jovan 10,35Ako one nazva bogovima kojima riječ Božija bi, i pismo se ne može pokvariti;
oni nisu ljudi, andjeli su slusali Boziju rec, dok nisu pali u neposluh; to isto ti kaze i apostol, takozvani bogovi, su andjeli
arijana, ne tumaci ako ne znas, nije sramota ne znati, ...

Poslednja izmena:

aeternum

Elita
Banovan
Poruka
17.441
ne, radi se bozanskim bicima, originalna REC je elohim, koja se nazivaju/prevode samo jednom recju bogovi, u stvari andjeli, jer Isus kaze: ONE

Jovan 10,35Ako one nazva bogovima kojima riječ Božija bi, i pismo se ne može pokvariti;
oni nisu ljudi, andjeli su slusali Boziju rec, dok nisu pali u neposluh; to isto ti kaze i apostol, takozvani bogovi, su andjeli
arijana, ne tumaci ako ne znas, nije sramota ne znati, ...
ja nisam ni tumacila navela sam citate
ako ti ne valjaju onda ti nisi u pravu
1 Korincanima 8

5 Jer iako ima takozvanih bogova, bilo na nebu bilo na zemlji, jer ima mnogo „bogova“ i mnogo „gospoda“,