Šok! Zelenski ide na pregovore sa Putinom, i to zbog ovog čoveka?! Ukrajina svesna šta sada mora da uradi, ako propusti ovu šansu...

Русија није ни близу успела да узме толики проценат земље. Крим чини око 4.3% територије Украјине, а Донбас, који се састоји од Луганске и Доњецке области, чини око 7.5% територије Украјине.
Међутим, Русија није успела да ослободи комплетан Донбас, тако да је тај проценат нешто мањи, али успела је делимично да узме поред ових три области, још две области, односно такође делимично. Када све израчунаш то је око 15% украјинске територије.
Али Украјина је огромна држава, мада Русија је највећа, па сад све зависи из чијег угла гледаш.
Blize 20% nego 15%

Нису ДОСовци ратовали на КиМ, као што није ни Вучић, одговорност сноси СПС, односно Милошевић.
Вучић је као неки будући председник Украјине за једно 30 година, да се Зеленском суди да умре у затвору, да га наследи једно 2-3 политичке гарнитуре које се смењују... то би било тако ако бисмо упоређивали са Србијом. Па онда тај неки Вучићевски као не признаје отете територије, а сарађује са Русијом и остатком света.

Па крив је Зеленски, од почетка се знало, осим што су домаћи прозападни екстремисти овде веровали у неко чудо и да ће Украјина победити.

Руси нису освојили све, нису чак ни Донбас у потпуности, али одлучили су да је доста, јер уместо комплетног Донбаса, узели су делове друге две области.
Шта су Руси узели ? Узели су 5 области, од укупно 24 области колико има Украјина, али од тих 5 области само две су узели у потпуности, а остале три делимично или скоро у потпуности.
Руси очигледно нису били способни да искандерују Зеленског, као што нису били способни ни да узму бар 5 области у потпуности.

Да смо ми Срби водили тај рат, десила би се еколошка катастрофа (знаш које оружје би било коришћено, какав бре искандер и те праћке), али рат би био завршен за пар недеља, као блиц-криг, а пао би и Кијев односно изашли бисмо макар на линију реке Дњепар.

Русија односно Путин, очигледно одржавају везе са западом, Кином и остатком света, чим нису желели да остваре овај српски сценарио.
Ne mislim, Rusima dosta vezu ruke u ratu sami Rusi. Cuvanje civila im je prioritet od pocetka, dok su Ukrosi igrale na sve prljave nacine, Rusi nisu vratili istom merom.
Rusi znaju da sto duze rat traje da ce imati manje gubitaka, blitz krig nije resenje, jer demilitarizacija Ukrajine i stvaranje multipolarnog sveta zahteva iscrpljivanje prvenstveno zapada , pa Nemacka ekonomija puca po savovima.
Dalje, ima tu dosta toga van okvira Ukrajine.
Sto se oblasti tice uzece Odesu, Harkov, Cerkazi i Sumi sigurno, to su stari Ruski gradovi i oblasti. I tako Ukrajina gubi izlaz na more, Planinski deo zapadne Ukrajine postaje pritodna barijera, Moskva ostaje izvan dometa raketa srednjeg dometa, itd
To za sad zvuci kao plan, uzeti teritorije sa vecinaki ruskim stanovnistvom, a ako ih krene verovatno ce uzeti celu Ukrajinu bez stvaranja tampon zone.
Zapad je podcenio Rusiju kao da totalni ludaci.
Ukrajinci su Rusi, al istok Ukrajine i obala su teritorije gde se ljudi osecaju Rusima.
Tiha voda breg roni.

Русија није ни близу успела да узме толики проценат земље. Крим чини око 4.3% територије Украјине, а Донбас, који се састоји од Луганске и Доњецке области, чини око 7.5% територије Украјине.
Међутим, Русија није успела да ослободи комплетан Донбас, тако да је тај проценат нешто мањи, али успела је делимично да узме поред ових три области, још две области, односно такође делимично. Када све израчунаш то је око 15% украјинске територије.
Али Украјина је огромна држава, мада Русија је највећа, па сад све зависи из чијег угла гледаш.

Па скоро исто као Амери нама са Косовом...

mirovni sporazum ukljucuje priznanje, ajde ne mora da se kaze termin kapitulacija, ali priznanje je obavezno:
  1. da je ukrajinu nato vrhuska slagala da ce da ih primi jednog lepog dana, a to je i razlog zasto su ukre ratovale, nadajuci se prijemu, a ne neka nicim izazvana agresija da je povod, mozda samo neposredan
  2. da je takodje slagala da ce da ratuje sa rusijom za 5 godina, eto im prilike, zasto vec ne ratuju, nisu spremni, nisu jos potrosili sve ukre, nemaju pruge po zapadnim standardima za brzo prebacivanje efektiva na front?
bez tih priznanja da su LAGALI, rusi se nece uopste sastajati ni sa kim, mozda tek da cuju predlog izaslanika

rusi ako ne znaju da postave problem, bolje im je da se ni ne upustaju u pregovore, ma nisu trebali onda ni da ratuju, ali ja ipak mislim da su mnogi ukro-zapadnjaci u deluziji i dalje, ispranih mozgova od strane propagandista, a sa trampom ce se samo taj problem delegirati evropljanima, videsmo i sada da se gura malo francuska [makron], malo nemacka, ko ce da preuzme stafetu, jedino englezi sa poljacima

Poslednja izmena:
Денацификација Украјине у свим њеним облицима, хтедох рећи.
to podrazumeva odustajanje od nato clanstva
i da im ne obecavaju vise, i oni sami da kazu da odustaju
bez tog uslova rusi nece pregovarati, nema logike ni smisla, jer rekose da im treba trajni mir, a ne primirje samo dok se ovi ne snabdeju i organizuju kao posle minskih sporazuma

nafo dize ruke, na sve ruske zahteve pristaje i jaca u rumuniji sa najvecom bazom, pa bi onda videli za buducnost, ali je poenta da ukre tada ne ratuju na strani nafoa protiv rusije, na tom zahtevu ce rusi insistirati da se jednom zauvek zavrsi sa guranjem ukrajine na rusiju

Украјини територија а Русији захтеви.
To mozes da zaboravis :) Ukrajina nikad nece postojati u granicama od pre rata, samo je pitanje koliko ce jos da izgubi.
I vidim ja koje si ti gore list, neka tebi raspalog zapada i njihovih lagarija od acijetnama na ovamo :) ja sam za Ruse, pravdu, mir u svetu i protiv onih ato su me gadjali bombama

To mozes da zaboravis :) Ukrajina nikad nece postojati u granicama od pre rata, samo je pitanje koliko ce jos da izgubi.
I vidim ja koje si ti gore list, neka tebi raspalog zapada i njihovih lagarija od acijetnama na ovamo :) ja sam za Ruse, pravdu, mir u svetu i protiv onih ato su me gadjali bombama

Па било им ваљда досадно.. Зато гађаше! :idea:

п.с. Ја сам за Југославију и једини прави пут, НЕсврстаност.

Ne mislim, Rusima dosta vezu ruke u ratu sami Rusi. Cuvanje civila im je prioritet od pocetka, dok su Ukrosi igrale na sve prljave nacine, Rusi nisu vratili istom merom.
Rusi znaju da sto duze rat traje da ce imati manje gubitaka, blitz krig nije resenje, jer demilitarizacija Ukrajine i stvaranje multipolarnog sveta zahteva iscrpljivanje prvenstveno zapada , pa Nemacka ekonomija puca po savovima.
Dalje, ima tu dosta toga van okvira Ukrajine.
Sto se oblasti tice uzece Odesu, Harkov, Cerkazi i Sumi sigurno, to su stari Ruski gradovi i oblasti. I tako Ukrajina gubi izlaz na more, Planinski deo zapadne Ukrajine postaje pritodna barijera, Moskva ostaje izvan dometa raketa srednjeg dometa, itd
To za sad zvuci kao plan, uzeti teritorije sa vecinaki ruskim stanovnistvom, a ako ih krene verovatno ce uzeti celu Ukrajinu bez stvaranja tampon zone.
Zapad je podcenio Rusiju kao da totalni ludaci.
Ukrajinci su Rusi, al istok Ukrajine i obala su teritorije gde se ljudi osecaju Rusima.
Tiha voda breg roni.
Ти заорао до Одесе, а Путин и Зеленски би да преговарају.

Putin je sam izjavio da je Odesa ruski grad, to nisu olake reci. Putin je rekao da se povuku iz 5 oblasti pa pregovori, to ne znaci nista, osim bezuslovnog povlacenja iz 5 oblasti.

Putin je sam izjavio da je Odesa ruski grad, to nisu olake reci. Putin je rekao da se povuku iz 5 oblasti pa pregovori, to ne znaci nista, osim bezuslovnog povlacenja iz 5 oblasti.
Путин и држи 5 области од укупно 24. Само што две држи у потпуности, а остале делимично, мање-више.
Не ратује се речима, него на војном пољу.

FICO UPOZORIO UKRAJINU "Ako Kijev uradi to, mi ćemo..."​

Slovački prerađivač nafte "Slovnaft" će prestati da isporučuje dizel gorivo Ukrajini ako Kijev ne ukine zabranu tranzita za rusku naftu, rekao je slovački premijer Robert Fico u video poruci objavljenoj na "Fejsbuku".

On je istakao da Bratislava neće promeniti svoje viđenje sukoba u Ukrajini jer Kijev zaustavlja tranzit nafte iz ruske kompanije "Lukoil", prenose RIA Novosti.

Podsetimo, dotok nafte iz kompanije "Lukoil" u Slovačku i Mađarsku preko Ukrajine je prestao nakon što je Kijev stavio tu kompaniju na listu sankcija prošle nedelje. Budimpešta je taj potez nazvala "ucenjivanjem" dve zemlje koje se zalažu za mir, preneli su prethodno mađarski mediji.

- Reći ću vrlo otvoreno, čak ni problem sa tranzitom ruske nafte kroz Ukrajinu ne može da promeni naš stav o sukobu koji je potrebno okončati mirovnim pregovorima, a ne produžavati ga veštački sa nerealnim ciljem da Rusija padne na kolena, i sa pravim ciljem da još napune džepovi proizvođača oružja - rekao je Fico u svom video obraćanju.

Slovačka agencija TASR je prethodno prenela da je Fico razgovarao preko telefona sa svojim ukrajiniskim kolekom Denisom Šmigalom u vezi sa tranzitom ruske nafte preko Ukrajine.

https://www.alo.rs/vesti/svet/936266/fico-upozorio-ukrajinu/vest

Бајденови и Путинови емотивци и навијачи, морају да схвате да нашој односно српској економији одговара да се рат заврши што пре и да се европски континент стабилизује. Неко мора бити поражен, а милион пута лакше и корисније је да Зеленски буде поражен и да Украјина плати цену рата, него да то очекујемо од Путина и Русије, што је немогуће, штетно и опасно, а и кошта нас милион пута више, јер морамо да чекамо превише дуго.

ma sanjao si, vidi da oni samo traze da danu malo, a rusi im ne daju, nego presing

Разговор о могућности преговора са Москвом је тактички трик Кијева и Запада за паузу, пошто је Русија у предности на фронту, а у ствари кијевски режим заправо не чини ништа како би дошло до преговора, изјавио је помоћник руског председника Николај Патрушев.
https://srbin.info/svet/patrusev-otkrio-zasto-zapad-zeli-primirje-u-ukrajini/
„Као прво, постоји декрет Владимира Зеленског, када је још био легитиман председник, да је сам себи забранио да преговара са Русијом. Као друго, имамо предност на фронту. Запад и Украјина су заинтересовани да обнове своју снагу, треба им предах. Стога, све те изјаве имају тактичку природу“, казао је Патрушев за Први канал.

ma sanjao si, vidi da oni samo traze da danu malo, a rusi im ne daju, nego presing

Разговор о могућности преговора са Москвом је тактички трик Кијева и Запада за паузу, пошто је Русија у предности на фронту, а у ствари кијевски режим заправо не чини ништа како би дошло до преговора, изјавио је помоћник руског председника Николај Патрушев.
https://srbin.info/svet/patrusev-otkrio-zasto-zapad-zeli-primirje-u-ukrajini/
„Као прво, постоји декрет Владимира Зеленског, када је још био легитиман председник, да је сам себи забранио да преговара са Русијом. Као друго, имамо предност на фронту. Запад и Украјина су заинтересовани да обнове своју снагу, треба им предах. Стога, све те изјаве имају тактичку природу“, казао је Патрушев за Први канал.
Као што domaći putinofili прижељкују слом С.А.Д., а не занима их да што би то изазвало глобалну економску кризу, тако и domaće prozapadnjake не занима какве последице по свет би имао слом Русије.

Сваком нормалном човеку на овој планети је логично да је боље било да до рата није дошло, али већ ако је морао да избије рат, онда је боље да што краће траје, а ако мора да се бира ко треба да доживи пораз, логично је да Украјина то мора да доживи, јер је слабија и има мање утицаја на глобалну економију и стабилност.

Сваком нормалном човеку на овој планети је логично да је боље било да до рата није дошло, али већ ако је морао да избије рат, онда је боље да што краће траје, а ако мора да се бира ко треба да доживи пораз, логично је да Украјина то мора да доживи, јер је слабија и има мање утицаја на глобалну економију и стабилност.
razumeo sam te i prvi put...
ali rat je odlagan da bi sto duze trajao kada pocne, i obezbedio neke ciljeve, mislim culi smo ruske ciljeve svo, i sad uslove, ali nismo zapadne, a znamo da su ulozene velike pare, nemoj da mislis badava da su procerdane

Мање читања и цитирања информера, if you would be so kind.

Понижавајуће је.
Jel možeš da nabrojoš šta se ostvarilo od "relanog und nezavisnog" informisanja N1?

Imaš i ti vesti koje voliš da čuješ nema veze za ostalo

N1 je Informer za kavziurbane

razumeo sam te i prvi put...
ali rat je odlagan da bi sto duze trajao kada pocne, i obezbedio neke ciljeve, mislim culi smo ruske ciljeve svo, i sad uslove, ali nismo zapadne, a znamo da su ulozene velike pare, nemoj da mislis badava da su procerdane
Запад није потрошио паре ни са окрњеном Украјином.
Глобална економија и стабилност је важнија од Украјине, као и што је важнија и од правде, демократије и људских права неких малих држава.

Back