Sofija - veštačka inteligencija

Igrao sam se dosta dugo sa raznim AI chatbotovima i u osnovi kapiram kako funkcionisu a onda sam cuo za Sofiju i odgledao par snimaka ... i iskreno mislim da je "njen" govor šminka tj. 100% skriptovan u svim intervjuima koje sam odgledao. Izgleda da je u pitanju obicna lutka. :lol:

U vecini slucajeva voditelj cita pitanja sa papira, sto znaci da je unapred spremljen govor, I takodje mi je nelogicno da u toku razgovora voditelj simultano razgovara sa robotom i sa publikom, nemoguce mi je da njen AI moze da razazna sa kim voditelj razgovara u datom trenutku, tako inteligentan algoritam je jos uvek naucna fantastika.
To sam i ja uočio. Nisam siguran da li je tu neka caka ili šta već. Veoma je neobično sve.

a9e64344ce58a8a79506d80c87f69962.jpg

Hoću da stavim jednu teoriju na probu. Pokušavate da se setite nečega i to postaje sve teže. fizički osetno teže " do nivoa boli!?" Hipoteza je da unutar nas postoji neko uverenje koje je u koliziji sa nekim drugim uverenjem ili sistemom vrednosti u strukturi ličnosti, negde u p0?dsvesti, Oba centra imaju pristup podatku i blokada postaje neizdrživa odnosno ogromna mentalna energija sad primarno fokusirana na na rešenje konflikta mi guramo iz petnih žila seti se !seti se! a to se kompajlira u razreši se razreši se. I kada se setimo trebalo bi simbolično proslaviti. To olakšanje je rezultat za budućnost, selfinprovment.

Predlažem da posetiš filozofiju. Da se ispričaš sa mistikom i metronomom, pa onda možda počnete da pričate sa nama običnim ljudima.

Programeri jesmo, bez obzira na sintaksu. Kompleksno ili ne, i dalje smo programeri. Mozda ti sebe vise ne dozivljavas tako, ali je ovo kutak programera. Dobrodosla je da podeli sa nama sta misli.

Cak su teme vezane za programiranje ali sam ignorisao deo u robotici kako to cine, a fokus ostavio na ideji kako bi forumasi to primenili. Ne moraju znati kako se pise program za vestacku inteligenciju. Ali mozemo svi caskati.

Back