Baby Yoda
Contributor
- Poruka
- 21.755
Šah funkcioniše takođe na principu učenja na svojim greškama.
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Najveći problem je možda ZAKONSKO-PRAVNE prirode! Po definiciji, ako i vozač NIJE kriv pa ipak pregazi pijanog pešaka ili biciklistu, kriv je jer 'nije vožnju prilagodio uslovima na putu'. A možda se budala i namerno bacila pod auto? I koga onda kažnjavati i trpati na robiju? Robota, pisca softvera, vlasnika fabrike proizvođača robota i/ili softvera? A ako robot prilagodi brzinu uslovima na putu, kroz grad će da vozi 5 na sat jer ne može da zna i vidi hoće li mu neko dete IZA parkiranog KOMBIJA/KAMIONA da istrči radi lopte ili psa itd?recimo robote vozace treba uciti da gledaju saobracaj i prate postupke vozaca
nakon nekoliko miliona km skoro sve situacije ce se odigrati
a ako neke nema u memoriji - stani
sto ce ljudi na ulice kad ce im roboti svega zavrsavatNajveći problem je možda ZAKONSKO-PRAVNE prirode! Po definiciji, ako i vozač NIJE kriv pa ipak pregazi pijanog pešaka ili biciklistu, kriv je jer 'nije vožnju prilagodio uslovima na putu'. A možda se budala i namerno bacila pod auto? I koga onda kažnjavati i trpati na robiju? Robota, pisca softvera, vlasnika fabrike proizvođača robota i/ili softvera? A ako robot prilagodi brzinu uslovima na putu, kroz grad će da vozi 5 na sat jer ne može da zna i vidi hoće li mu neko dete IZA parkiranog KOMBIJA/KAMIONA da istrči radi lopte ili psa itd?
robot ili rob pitanje je sadVoleo bih imati pametnog robota
Da radi umesto mene...
pa 100 eur je dodeljeno svima odje u dansku cini mi se mnogo viseU ovom poslednjem klipu ona govori o saradnji ljudi i robota vezano za rad, međutim naglašava da mnogi ljudi ostaju bez posla i da se mora naći rešenje za to. Da je cilj da ljudi što manje rade i da više vremena imaju za sebe. Da postoji neki balans. To je njen zaključak
Ee.. Ja sam svojevremeno, kada je posao od kuće bio tek samo naučna fantastika, sanjao o svojoj holografskoj projekciji na radnom mestu!Voleo bih imati pametnog robota
Da radi umesto mene...
Eto vidiš da je 'krivo i naivno programirana'! Neke ljude MORAŠ da zaposliš, tj. animiraš! Inače od dosade počinju da rade i smišljaju svinjarije!U ovom poslednjem klipu ona govori o saradnji ljudi i robota vezano za rad, međutim naglašava da mnogi ljudi ostaju bez posla i da se mora naći rešenje za to. Da je cilj da ljudi što manje rade i da više vremena imaju za sebe. Da postoji neki balans. To je njen zaključak
E sad, jos i roboti da imaju prava, sta ce nam onda?robot ili rob pitanje je sad
??? Gde ćeš boljeg birača od dobro programiranog robota!? Ne treba mu ni sendvič!E sad, jos i roboti da imaju prava, sta ce nam onda?
Lepo je rekla da mora doći do ogromne promene u društvu da bi postojao napredak i prijateljstvo između mašina i robota. Mora totalni reset da se obavi i tek onda da se isplanira.Eto vidiš da je 'krivo i naivno programirana'! Neke ljude MORAŠ da zaposliš, tj. animiraš! Inače od dosade počinju da rade i smišljaju svinjarije!
Tvoj lapsus, ili ona već razmišlja o svetu mašina i robota, BEZ LJUDI?Lepo je rekla da mora doći do ogromne promene u društvu da bi postojao napredak i prijateljstvo između mašina i robota. Mora totalni reset da se obavi i tek onda da se isplanira.
A šta bi drugo mogao da zaključi pametni robot o ljudima? Isto što i mi o najezdi skakavaca koji sve obrste kuda prođu!Na svu srecu, kad nadju pametnog robota mi odavno vise necemo biti zivi, a verovatno ni nasi cukun unuci/unuke
Tom problematikom su se bavili pre, najvise Isak AsimovA šta bi drugo mogao da zaključi pametni robot o ljudima? Isto što i mi o najezdi skakavaca koji sve obrste kuda prođu!
'Misaoni' proces mnogih ljudi nije problem simulirati! Ali, takvi i nikada nisu ni bili bitni za napredak i razvoj civilizacije!Naučnici već dugo vreme pokušavaju da oforme neuronski mreža kao što ih ima čovek. Ipak, mozak je savršenstvo i razumljivo je da žele ili ostvariti veštačku tvorevinu ili se bar približiti. Možda će time bolje razumeti šta je razum.
Uvažavam. Simulirati je preterani pojam jer kod mnogih i NE postoji misaoni proces kojega bi trebalo simulirati! Čuo si za narodnu: Mozak na paši!?Ali lepo si rekao: "simulirati". To nije istinski način rada mozga. Simulator imamo i za vožnju aviona, ali to nije isto kao i prava vožnja aviona. To je priprema. Tako i mašina onda može imati pripremu, ali još uvek nema misli kao mi.