Софија Тодоровић: Косово треба да добије столицу у УН и Србија се на то обавезала

Treba razumeti podržavaoce gđice Todorović Kurtija Sofije, njih vaspitava evo ova spodoba, paranoidna ideacija Čede Stojkovića je očigledna:

Pogledajte prilog 1397913

Zamislite da ih pored Ivane Stradner i Čeda Stojković uzme na zub? :lol:
Jel stvarno ovo ovaj natomajmun napisao na nekoj mrezi? Jedino je realno da on moze samo i samo pVihvatiti da popusi kuVac...al ajd bas da vidimo sta ce biti jedva cekam :D
Ka'e...pro kraju izgradnje. Valjda...pri kraju izgradnje....Pa njemu i takvima drhte ruke i kad krljaju po tastaturi sakriveni u nekom svom cumezu...pickica raspala retardirana...on ce kao nesto :lol:

Poslednja izmena:
Jel stvarno ovo ovaj natomajmun napisao na nekoj mrezi? Jedino je realno da on moze samo i samo pVihvatiti da popusi kuVac...al ajd bas da vidimo sta ce biti jedva cekam :D
Ka'e...pro kraju izgradnje. Valjda...pri kraju izgradnje....Pa njemu i takvima drhte ruke i kad krljaju po tastaturi sakriveni u nekom svom cumezu...pickica raspala retardirana...on ce kao nesto :lol:
To je sa Tviter naloga Čede Stojkovića, velikog beogradskog ukrajinskog patriote.

@комшија
Мало запажање гледе оне успаничене конференције за штампу поводом чувеног пораста говора мржње, то је ваљда политички коректан назв за оне злобне графите по Београду што су нам тако избезумили Круг Двојке и београдске штоватеље имена, лика и дела Аљбина Куртија:

“Ja sam Surreal, zovu me Serial,
zato što ubijam kô Sveti Ilija

Paf-paf-paf-paf, mrtva familija,
zato me mrze kô Izrael Sirija

Gvožđe na menjač, u gepeku kalaš,
sa'ću da pobijem ceo tvoj salaš

Ovo je pecanje, zovi me Alas,
neće ti pomoći Isus, ni Allah

Na mojoj strani je debeli Buda,
ima da pobijem pola tvog huda”

Ovo su reci pesme sina Vladimira Arsenijevica, coveka kome smeta grafit “KAD SE VOJSKA NA KOSOVO VRATI”, pa je cak iskoristio tragediju u skoli Ribnikar da ukaze kako je maloletni Kosta gledajuci u grafite dobio ideju da pobije svoje vrsnjake.Ovom olosu nije palo na pamet da mozda pesme njegovog sina imaju neki uticaj na ponasanje neke dece u Srbiji, to mu ocigledno ne smeta.

Poslednja izmena:
To je sa Tviter naloga Čede Stojkovića, velikog beogradskog ukrajinskog patriote.
Jbg ja ne koristim Twitter i uopste slabo zapravo nikako te mreze...vjeruj da bi mu rado predlozio da krene evo od mene,da mi unisti zivot ili npr da me protjera odavde ko sto je lajao onaj džegonja, kad dodje kod tog svog druga majmuna u Austriju kojeg opet jedva da iko poznaje nit ga iebu 2% ovde.
On ce nekome nesto unistit :lol:
Obični natofasiSSticki avlijaner...lavež pa lavež i tako ide avlijanerski zivot :zzzz:

Jbg ja ne koristim Twitter i uopste slabo zapravo nikako te mreze...vjeruj da bi mu rado predlozio da krene evo od mene,da mi unisti zivot ili npr da me protjera odavde ko sto je lajao onaj džegonja, kad dodje kod tog svog druga majmuna u Austriju kojeg opet jedva da iko poznaje nit ga iebu 2% ovde.
On ce nekome nesto unistit :lol:
Obični natofasiSSticki avlijaner...lavež pa lavež i tako ide avlijanerski zivot :zzzz:
Avlijaneri moraju is nečeg da žive, zato lavež i zavijanje, ne bi li se sponzori setili da bace koju kost za glodanje.

Pogledajte prilog 1397871

Sofija Todorović: Aktivistkinja – ledolomac

Kada su srpske patriJote protestovale protiv Mona Đuraja, vlasnika pekare „Roma“ u Borči samo zato što je njegov brat Florim na Fejsbuku objavio fotografiju na kojoj je prekrstio ruke preko grudi, simbolišući dvoglavog orla sa albanske zastave, jedna od onih koja je odmah stala u njegovu odbranu je aktivistkinja za ljudska prava Sofija Todorović.

ESLJP razmatra uvođenje privremenih mera Srbiji – šta to znači?

Pošto se „usudila“ da stane u zaštitu „jednog tamo Albanca“, Sofija se i sama našla na udaru uvredljivih komentara, pretnji i progona na društvenim mrežama. Obratila se Fondu za humanitarno pravo, koji je preko advokata u njeno ime podneo više krivičnih prijava policiji i Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal. Međutim, reakcija nadležnih organa je izostala. Sofiji i dalje stižu pretnje.

Pošto državne organe ne interesuje da zaštiti građane i građanke one drugačije Srbije, Srbije koja ne mrzi, koja je tolerantna i koja želi mirnu i lepšu budućnost, a upravo za koju se bori Sofija Todorović, Evropskom sudu za ljudska prava podnet je zahtev za usvajanje privremene mere zbog ugroženosti prava na njen život, nečovečnog i ponižavajućeg postupanja i povrede prava na poštovanje njenog privatnog i porodičnog života.

Sud u Strazburu prihvatio je da stane u njenu zaštitu, pa je Vladi Srbije naloženo da dostavi i sve dokumente policije, službe bezbednosti i tužilaštva koji se odnose na njen slučaj, kao i odluke po pritužbama i zahtevima koje je ona uputila državnim vlastima. Ako nadležni organi neće da štite sve svoje građane, ima ko hoće.

Sofija Todorović je rođena u Beogradu 1992. godine. Završila je Prvu beogradsku gimnaziju, a studirala na Pravnom fakultetu u Beogradu. Pre nego što je u februaru ove godine prešla u BIRN (Balkanska istraživačka mreža), tri godine je bila u Inicijativi mladih za ljudska prava gde se uglavnom bavila tranzicionom pravdom i demokratskim pitanjima. I pre Inicijative, bila je aktivistkinja, držala je predavanja u raznim školama za ljudska prava za mlade i programima razmene koji se tiču pomirenja. Liberalno demokratska partija uručila joj je prošle godine nagradu „Ledolomac“.

Kako sama kaže, najomiljenija izvođačica na svetu joj je Florence i pesma „Queen of the Peace“. Ne može da se odluči za omiljeni film, ali joj je zato serija „Černobilj“ top. „Predmeti“ obožavanja su joj Amal i DŽorž Kluni. Sofijin režim ishrane je doživeo tektonske promene, pa se uglavnom hrani zdravo, ali joj je „guilty pleasure“ večni Mek Donalds, a omiljena grickalica duvan čvarci.
Дакле, непогрешиво увек на погрешној страни.
Антисрпској.

Na kog cara to misliš? Na ovoga možda? Nije on nikakav car, prima pare od onog liberala Kurtija, velike nade Kruga Dvojke glede “normalizacije odnosa”, nisi valjda zaboravio?
Ово је толико болесно створење, сваки твит му одише мржњом према свему што је српско.
Не знам зашто га још нисам блокирала.
И да, од твитова стока врло лепо живи, зато му и не смета напушавање 1.000 људи испод сваког твита.

Дакле, непогрешиво увек на погрешној страни.
Антисрпској.
Заправо, ти си на антисрпској страни јер си за то да Србија буде руска губернија и кинески рудник, а не чланица ЕУ.

Заправо, ти си на антисрпској страни јер си за то да Србија буде руска губернија и кинески рудник, а не чланица ЕУ.
Заправо, нисам ни за Русе, ни за ЕУ.
Само да нас мало сви оставе на миру, угушисмо се од толике љубави и једних и других.

Evropska unija je najveći donator u Republici Srbiji. Od 2001. godine, EU je kroz nekoliko različitih instrumenata i fondova obezbedila više od tri milijarde evra bespovratnih sredstava Republici Srbiji za podršku reformama. Podrška iz EU fondova namenjena je neophodnim pravnim, institucionalnim, administrativnim, ekonomskim i društvenim reformama na putu ka EU u različitim oblastima - od pravosuđa, javne uprave, javnih finansija do obrazovanja, zapošljavanja, saobraćaja, poljoprivrede i zaštite životne sredine. Podrška doprinosi i razvoju lokalnih ekonomija, smanjenju razlika u razvijenosti različitih oblasti, pružanju mogućnosti za zapošljavanje, obrazovanje i rešavanje ključnih izazova u društvu/državi.
Сад само да кажеш колико је користи, а колико штете имала домаћа привреда од тога, јер те донације нису дошле без неких услова, примјера ради колико је то и како утицало на пољопривреду, сточарство и прехрамбену индустрију?

Nema tu mnogo filozofije. Nacionalna TV Srbije bi trebala da zastupa nacionalne interese Srbije. Svi zastupaju svoje interese. Možeš da imaš "nezavisne" izvore informacija ali moraš da pogledaš ko ih i kako finansira. Ako su projekti, onda zastupaju interese zemlje, grupe ili pojedince odakle pare dolaze.

Ništa to nije unikatno samo za Srbiju. Recima, i Amerikanci se bune što Šoroš finansira tamo kojekakve koji posle dodju na vlast. Čitamo kako u Rusiji suzbijaju takve NO jer su im štetni a idu u korist neprijateljima Rusije.

Јавни Сервис само храни предеасуде и не ради скоро ништа на помирењу.

Сад само да кажеш колико је користи, а колико штете имала домаћа привреда од тога, јер те донације нису дошле без неких услова, примјера ради колико је то и како утицало на пољопривреду, сточарство и прехрамбену индустрију?
Слободно онда лично донирај ЕУ $10000 да их зајебеш.
Ма донирај више, зајеби их и упропасти скроз.
Направи акцију па наговори и комшије да личним донацијама у кешу упропасте рођаке које мрзе и са којима се суде око међе. Патентирај и заштити ову мисао као генијалну интелектуалну својину.

Poslednja izmena:

Pogledajte prilog 1396688

Sofija Todorović: Kosovo treba da dobije stolicu u UN i Srbija se na to obavezala

Sofija Todorović: Kosovo treba da dobije stolicu u UN i Srbija se na to obavezala 1

FoNet 13.08.2023.

Programska direktorka Inicijative mladih za ljudska prava Sofija Todorović smatra da Kosovo apsolutno treba da dobije stolicu u Ujedinjenim nacijama (UN) i objašnjava da se Srbija na to obavezala na različite načine, pošto je pristala da ne blokira ulazak Kosova u međunarodne organizacije.

Ona je u FoNetovom serijalu razgovora Kosinus o rešavanju problema Kosova, podsetila da su UN i nastale da bi garantovale mir i ljudska prava.

Zato i ne vidi zašto Srbiji ne bi išlo u prilog da Kosovo bude u UN, jer je uverena da bi to „sigurno značilo poboljšanje stanja ljudskih prava na Kosovu“.

Upitana da li bi sporazum Beograda sa Prištinom bio realnost ili predaja, Todorović je odgovorila da „nas treba da bude sramota nekih drugih stvari, a ne toga što želimo da razgovaramo sa ljudima sa kojima živimo veoma blizu“.

Ona je ocenila da je međunarodna konferencija o kosovskom problemu izvesna, ali je napomenula da ne može da ima nikakva epohalna postignuća, ukoliko joj je ne bude prethodio dijalog.

Prema njenom mišljenju, zamrznuti konflikt znači zamrznutu budućnost i to nijedna strana u pregovorima ne bi trebalo da dozvoli, niti da želi.

Todorović je upozorila da zamrznuti konflikt nikada nije u potpunosti zamrznut, već podrazumeva konflikte i nasilje.

Kako je poručila, svako ko se zalaže za zamrznuti konflikt da bi ostvario svoje ciljeve „duboko ne razume ljudska prava i potrebe ljudi za normalan život“.

Za nju dilema Evropska unija (EU) ili Kosovo nije pitanje izbora, jer je Kosovo deo Poglavlja 35 pregovaračkog procesa Srbije sa EU.
Kako je objasnila, ohridski Aneks o primeni Sporazuma o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije i sam sporazum postali su deo pregovaračkog procesa.

Prema njenim rečima, EU ne želi da prima u svoje članstvo zemlje koje imaju nerešene sukobe i teritorijalne nesuglasice.

„Moj odgovor bi bio i EU i Kosovo, ali Kosovo kao funkcionalna teritorija na kojoj su ljudima garantovana osnovna ljudska prava i na kojoj konačno vlada mir“, naglasila je Todorović.

Ona smatra da je Zajednica srpskih opština (ZSO) „dogovorena stvar“ jer je deo Briselskog sporazuma, ali ne bi smela da se koristi kao poligon za međusobna prepucavanja i zloupotrebe, već da se implementira na najbolji način.

Referendum o Kosovu bio bi bespotrebno trošenje resursa Srbije i novca građana, pošto već postoje političari koji vrlo jasno definišu svoju politiku prema Kosovu, a iz istraživanja javnog mnjenja se vidi kako je srpsko društvo opredeljeno, ocenila je Todorović.

Upitana o riziku sukoba, ona je ukazala da smo mi već u sukobu, jer na Kosovu ima incidenata, nereda na ulicama i povređenih.
Time što dvojica pregovarača, iz Srbije i sa Kosova, ne mogu da sednu za isti sto, oni jasno stavljaju do znanja da su apsolutno odgovorni za sve što se dogodi, uprkos rečima da se želi mir, „jer mir nije samo reč, već na njemu mora da se radi“, zaključila je Todorović.

link

Браво за Софију Српкињу! Ово су речи мудрости, баш како доликује Њеном имену [за оне који нису ишли у школу: Σοφία = мудрост]. Софија Српкиња је понос Србије!

A Sofija Todorović je šta i ko da bi delila lekcije bilo kome pa i državi Srbiji?

Isto kao da je objavljeno
Mile Trifković, po zanimanju tokar, je juče ispred prodavnice STR Saša u mioničkoj opštini izjavio da Srbija treba pod hitno da uspostavi svoju vlast nad KiM

pod tim podrazumevaš da Srbija preda Kosovo albancima i to uz blagoslov?
Дечко предаја је завршена 99, после изгубљеног рата. Пишеш небулозе.
Амнезија?
Колико је година Софија имала тада?

Дечко предаја је завршена 99, после изгубљеног рата. Пишеш небулозе.
Амнезија?
Dečko, potpisan je mirovni sporazum, rat nije izgubljen a sve piše u rezoluciji UN 1244 Kosmet je deo Srbije. Tačka

Dečko, potpisan je mirovni sporazum, rat nije izgubljen a sve piše u rezoluciji UN 1244 Kosmet je deo Srbije. Tačka
Пријави се за функцију модератора, ови одмерени, интелигентни, промишљени и надасве патријотски уписи те препоручују.

Back