Quantcast

Содома и Гомора по Београду

milsu

Ističe se
Poruka
2.317
То јест култура односно некултура друштвених мрежа и ријалитија по јавним местима. Не знам шта се све дешава по "клубовима" и сличним затвореним јавним и приватним просторима, свакако нешто много горе, не залазим на таква места па немам појма, али изгледа да се таква атмосфера преноси на јавни простор у све већој мери. Не знам, више ме је страх да подигнем главу и погледам око себе, шта ћу угледати. Можда звучим чудно, не знам, да ли сам једини коме смета што се око њега стално неко балави? Кад год изађем у град, свуда около, малтене, само неко наскаче на некога. Пре неко вече, пиша ми се, свратим у тржни центар до ВЦ-а, а тамо неки дебил стоји на сред ходника, балави се са неком дропљом, и буљи около да види ко буљи у њих, и клибери се ко ненормалан. Синоћ први пут видим две лезбаче како седе на аутобуској станици, балаве се, и буље около да виде ко буљи у њих, и клибере се ко ненормалне. Зато о овоме морам да напишем нешто, јер је то већ превршило сваку меру. Страх ме је зато више да гледам око себе, шта ако једном угледам два педера како се балаве, мораћу онда да их побијем, а то већ неће изаћи на добро.

Значи, рођене су и васпитане односно неваспитане нове генерације младих преоптерећене сексом и жељом за привлачењем пажње. Зар заиста мисле да је некоме стало да их види како се дрпају и балаве? Понашају се као да живе у друштвеној мрежи а не у стварном свету, и као да су њихови поступци слике које неко треба да лајкује. Као да су васпитани на друштвеним мрежама, ријалитијима, и порнићима, и једино за то знају. Чак и на сред цркве, стоје болид и болидка на сред Литургије, и балаве се. Као, "ми се волимо". Ма није него. Права љубав значи љубав и поштовање и пажњу према Богу и према ближњима, а не малтретирање ближњих својим хипертрофираним егом, својом потребом за хиперсексуалношћу и привлачењем пажње других. Поред тога што ме саблажњују, други проблем је што ме терају да постанем пуританац, што нисам и што не желим да будем. Али притисак који ми намећу је превелики, једноставно терају ме да се одлучим да ли сам са њима или сам против њих.

А није реч само о спонтаном неваспитању и некултури, ово је такође и оркестрирана акција уништавања јавног морала, преко ријалити програма и друштвених мрежа, а пре неколико година чак је изведен и перформанс масовног балављења у Кнез Михајловој улици, рекао бих у режији ЛДП-а. Једноставно, изгледа као да су се договорили да се тако понашају и да прате резултате. Постоји и ланчана реакција, када неко почне да ради нешто зато што "сви то раде", и онда одређени девијантни облик понашања полако постане друштвена норма, и нико се више не пита како и зашто. Пишем ово, јер ако се овако настави, за једну или две генерације постаћемо буквално Содома и Гомора, и желим да реагујем на време. Одговорност старијих је да васпитају младе, а не да се деца понашају као разуларена напаљена банда.
 

south railroad

Aktivan član
Moderator
Poruka
1.875
Meni se čini da nije problem u tim mladim ljudima, nego je problem u tebi. Sodoma i Gomora se javlja u tvojoj glavi.
Ja, recimo, te mlade ljude uopšte ne primećujem, a i kad vidim da se dvoje ljubi, to pripisujem njihovoj ljubavi, a ne nekom nemoralnom činu.
Ok. Recimo da izadje covek da proseta sa svojim sincicem od nekih 7-8 godina, parkom. U jednom trenutku ispred njih se dohvatila dva pedera na klupi. Dete, nevina dusica, prirodno oseca da je muzeloznistvo necastiva stvar, i sa crvenilom na licu pita oca: Tata sta ovo rade?
Sta otac da mu odgovori? Vole se sine ili da mu objasni da je to posledica bolesnog uma. Eto stavi se u ulogu oca. Sta bi rekao svom sinu?
 

R.Žiskar

Elita
Poruka
15.649
Ima veze zato sto sablaznjava ,ja ne zivim u rijalitiju niti mi je potrebno da gledam kako se neko karra nasred ulice ,zvalavi ,....u pravu je covek .
Заправо, нема везе са религијом нити је у уводној поруци истакнута веза са религијским делом проблема. Тако да, пробати на Политици...
 

coco bill

Poznat
Poruka
7.736
Ok. Recimo da izadje covek da proseta sa svojim sincicem od nekih 7-8 godina, parkom. U jednom trenutku ispred njih se dohvatila dva pedera na klupi. Dete, nevina dusica, prirodno oseca da je muzeloznistvo necastiva stvar, i sa crvenilom na licu pita oca: Tata sta ovo rade?
Sta otac da mu odgovori? Vole se sine ili da mu objasni da je to posledica bolesnog uma. Eto stavi se u ulogu oca. Sta bi rekao svom sinu?
Zašto da zamišljam da će se baš to dogoditi kad izvedem dete u park?
Ja živim u gradu u kojem je gej brak legalan, ali nikada nisam video da se dva muškarca ljube na javnom mestu. osim na utakmici kad padne gol,
 

Milan od Gruze

Buduća legenda
Poruka
37.502
Kome jos nije jasno da se vec dugo sprovodi agenda NSP?Isprva preko javnih sredstava i televizije a sada, kada su ojacali, preko skola,udzbenika,zakona i vrbovanih politicara.

Gledate ozbiljne stvari i pravite se kao da ne znate odkuda sve to dolazi.
Vama sve izgleda kao da se "Dogodio narod"?I GMO,i egzodus izbeglica,i invazija pederra,i okupacija ...
Vreme je da izvadite glavu iz peska i zaista desifrujete problem ako vam je zaista stalo da se to zaustavi.
Deca i mladi samo upijaju ono sto im servira drzava.

Makar kao roditelji morate da intervenisete kod svoje dece i da ih naucite da ne veruju televiziji i ideologizovanom skolstvu.

To nije od juce, vec traje generacijama.Crkva je kao brod koji pluta u uzburkanom moru nemorala i spasava one koji se u njemu dave.
 
Poslednja izmena:

bakonja

Buduća legenda
Poruka
43.553
U "Bibliji" je opisano sta se dogadjalo u Sodomu i Gomoru , ali i sudbina tih takvih gradova i njihovih gradjana su onaj negativni primer kako ne bi trebalo da se ljudi ponasaju , bez obzira na "moderne tokove i tazv. slobodu u ponasanju na javnim mestima" , kao i o velikoj Bozijoj strpljivosti i covekoljublju , al` sve do jednom ...:


"...20. И рече Господ: Вика је у Содому и Гомору велика, и грех је њихов грдан.

1 Мој. 4:10, 1 Мој. 19:13, Језек. 16:45, Јаков 5:4

21. Зато ћу сићи да видим еда ли све чине као што вика дође преда ме; ако ли није тако, да знам.

1 Мој. 11:5, 2 Мој. 3:7, 2 Мој. 3:8, Псал. 14:2, Псал. 53:2, Јевр. 4:13

22. И људи окренувши се пођоше пут Содома; али Аврам још стајаше пред Господом,

1 Мој. 18:1, 1 Мој. 19:27

23. И приступив Аврам рече: Хоћеш ли погубити и праведног с неправедним?

4 Мој. 16:22, 2 Сам. 24:17, Псал. 11:4

24. Може бити да има педесет праведника у граду; хоћеш ли и њих погубити, и нећеш опростити месту за оних педесет праведника што су у њему?

Мат. 7:13

25. Немој то чинити, ни губити праведника с неправедником, да буде праведнику као и неправеднику; немој; еда ли судија целе земље неће судити право?

Јов 8:3, Јов 8:20, Јов 34:17, Псал. 58:11, Псал. 94:2, Иса. 3:10, Мал. 3:18, Рим. 3:5

26. И рече Господ: Ако нађем у Содому педесет праведника у граду, опростићу целом месту њих ради.

Јер. 5:1, Језек. 22:30, Мат. 24:22

27. А Аврам одговори и рече: Гле, сада бих проговорио Господу, ако и јесам прах и пепео.

Псал. 8:4, Лука 18:1

28. Може бити праведника педесет мање пет, хоћеш ли за оних пет потрти сав град? Одговори: Нећу, ако нађем четрдесет и пет.

29. И стаде даље говорити, и рече: Може бити да ће се наћи четрдесет. Рече: Нећу ради оних четрдесет.

1 Сол. 5:17

30. Потом рече: Немој се гневити, Господе, што ћу рећи; може бити да ће се наћи тридесет. И рече: Нећу, ако нађем тридесет.

Суд. 6:39, Иса. 55:8

31. Опет рече: Гле сада бих проговорио Господу; може бити да ће се наћи двадесет. Рече: Нећу их погубити за оних двадесет.

Јевр. 4:16

32. Најпосле рече: Немој се гневити, Господе, што ћу још једном проговорити; може бити да ће се наћи десет. Рече: Нећу их погубити ради оних десет..."...

Stari Zavet 1 knjiga Mojsijeva.
 

milsu

Ističe se
Poruka
2.317
У консултацији са корисником који је отворио тему, саветовано је да се повеже религијски приступ проблему и да се дискутује на тим основама.
Када човек цитира, онда одговоре "зашто цитираш, зашто не кажеш својим речима из своје главе". А када човек каже својим речима из своје главе, онда одговоре "зашто не цитираш". Не знам шта бих цитирао, ово су нека општа места, и може се малтене цитирати било који део Библије.

Како год, морао сам да реагујем, јер је безобразлук превршио сваку меру. И зато што очигледно није реч о спонтаној појави. Нормално је да се пар који се воли загрли и пољуби, али ово је нешто друго, јер када намерно стојиш на сред Теразија пола сата и жвалавиш се са неким зато да те сви виде, то је онда организована акција нарушавања јавног морала и реда и мира, директно или индиректно, преко некога или нечега. Ово се догађа по Кроулијевој филозофији "ради шта желиш и не мисли на друге", ово је чист сатанизам.

Хтео сам још да ово повежем са случајем напада манијака у трамвају, једноставно оне жене иза нису реаговале да заштите девојку зато што су навикле да се парови дрпају по јавном превозу.
 

Kerkyra

Buduća legenda
Poruka
33.899
То јест култура односно некултура друштвених мрежа и ријалитија по јавним местима. Не знам шта се све дешава по "клубовима" и сличним затвореним јавним и приватним просторима, свакако нешто много горе, не залазим на таква места па немам појма, али изгледа да се таква атмосфера преноси на јавни простор у све већој мери. Не знам, више ме је страх да подигнем главу и погледам око себе, шта ћу угледати. Можда звучим чудно, не знам, да ли сам једини коме смета што се око њега стално неко балави? Кад год изађем у град, свуда около, малтене, само неко наскаче на некога. Пре неко вече, пиша ми се, свратим у тржни центар до ВЦ-а, а тамо неки дебил стоји на сред ходника, балави се са неком дропљом, и буљи около да види ко буљи у њих, и клибери се ко ненормалан. Синоћ први пут видим две лезбаче како седе на аутобуској станици, балаве се, и буље около да виде ко буљи у њих, и клибере се ко ненормалне. Зато о овоме морам да напишем нешто, јер је то већ превршило сваку меру. Страх ме је зато више да гледам око себе, шта ако једном угледам два педера како се балаве, мораћу онда да их побијем, а то већ неће изаћи на добро.

Значи, рођене су и васпитане односно неваспитане нове генерације младих преоптерећене сексом и жељом за привлачењем пажње. Зар заиста мисле да је некоме стало да их види како се дрпају и балаве? Понашају се као да живе у друштвеној мрежи а не у стварном свету, и као да су њихови поступци слике које неко треба да лајкује. Као да су васпитани на друштвеним мрежама, ријалитијима, и порнићима, и једино за то знају. Чак и на сред цркве, стоје болид и болидка на сред Литургије, и балаве се. Као, "ми се волимо". Ма није него. Права љубав значи љубав и поштовање и пажњу према Богу и према ближњима, а не малтретирање ближњих својим хипертрофираним егом, својом потребом за хиперсексуалношћу и привлачењем пажње других. Поред тога што ме саблажњују, други проблем је што ме терају да постанем пуританац, што нисам и што не желим да будем. Али притисак који ми намећу је превелики, једноставно терају ме да се одлучим да ли сам са њима или сам против њих.

А није реч само о спонтаном неваспитању и некултури, ово је такође и оркестрирана акција уништавања јавног морала, преко ријалити програма и друштвених мрежа, а пре неколико година чак је изведен и перформанс масовног балављења у Кнез Михајловој улици, рекао бих у режији ЛДП-а. Једноставно, изгледа као да су се договорили да се тако понашају и да прате резултате. Постоји и ланчана реакција, када неко почне да ради нешто зато што "сви то раде", и онда одређени девијантни облик понашања полако постане друштвена норма, и нико се више не пита како и зашто. Пишем ово, јер ако се овако настави, за једну или две генерације постаћемо буквално Содома и Гомора, и желим да реагујем на време. Одговорност старијих је да васпитају младе, а не да се деца понашају као разуларена напаљена банда.

Pa ni stariji koji ih vaspitavaju nisu sigurno bolji, verovatno su to sve neki karijeristi, bivsi narkomani i ko zna kakvi koji smatraju da je sve sto je novo ujedno i "in". Ukratko, tikve bez korena i svojim ponasanjem su "putokaz" i mladima.
 

N3Wz

Domaćin
Poruka
4.641
Пре неко вече, пиша ми се, свратим у тржни центар до ВЦ-а, а тамо неки дебил стоји на сред ходника, балави се са неком дропљом, и буљи около да види ко буљи у њих, и клибери се ко ненормалан. Синоћ први пут видим две лезбаче како седе на аутобуској станици, балаве се, и буље около да виде ко буљи у њих, и клибере се ко ненормалне.
:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

Eh, ti problemi.
 
Top