Quantcast

Socijalizacija prosvetljenosti

Poruka
17.432
Ponekad tako.. kad predugo sedim za kompjuterom i konjmentarisem postove na ljisu na krstarici.. ustanem cisto rekreativno da protegnem moje prelepe konjske noge..
Ponekad tako u setnji gore-dole nesto se zamislim pa zalutam i pocnem da hodam po zidu a potom se i popnem na plafon i ponekad ali samo ponekad sednem na luster.
Ponekad natocim sebi tada neko fino vino. Onako na lusteru. Ali pazljivo.. zbog gravitacije.
Posle par gutljaja desava se i da se zapricam sa sijalicom iz moje sobe o raznim stvraima.. recimo o fotografiji u Bunjuelovim filmovima.
Nismo se uvek slagali u svemu ali.. uglavnom bi odobravao njene stavove.. a za sve to vreme u dubini duse znao bi da je to samo jedna obicna zasterela ali simpaticna sijalica.. Ponekad bi je ponudio casom vina ali ona bi to uvek odbijala jer se plasila kurslusa..
Jednom sam je cak i pitao.. U stvari od koliko si ti wati uopste? Delujes kao jedna sijalica koja je prosla dosta.. Nikada pre nisam sreo tako elokventnu sijalicu poput tebe..
Ona je tad samo tiho zatreperela i nije odgovorila nista.. Tad sam shvatio da je verovatno pomislila da je muvam.. i odmah se zapitao kako verovatno opet gresim u necemu..
Ponekad bi se vrpoljio na lusteru.. znate tamo i nije bas najudobnije.. jer je ovaj moj luster vise kopija ruskih sf lustera iz sedamdesetih godina nego nekakva moderna led plafonjera..
U neku ruku bilo mi je i zao sto je sijalica bila usrafljena bas u njega.. Jadna sijalica. Cami tu i posmatra sve te silne komentare na krsty..
Ponekad se setim pa je ponudim cigaretom ali.. ona je uvek odbijala.. jer kako je umela da kaze.. cak i kad je htela da proba da pusi to joj nikako nije polazilo za rukom zbog te staklene opne kojom je njen volfram bio okruzen..
Eh da me sad vidi moja majka kako sedim na lusteru i sazaljevam sijalicu od 75w.. Izrod. A moj deda je imao obicaj da ih lupa cvrgom i lomi kad god bi se napio. Sta ces. Porodica frikova. Neko lomi case a moj deda lupa cvgre sijalicama.
E pa bas me briga.. sacekacu neki trenutak kad ceo grad zaspi pa cu da je odvijem i na njeno mesto da stavim neku hladnu led sijalicu od jos manje wati.. a nju cu da odvedem u neki rigispil.. i usrafiim medju one obojene.. Mozda i nju neko slika pa je objavi na socijalnim mrezama. Nikad se ne zna.
 
Poslednja izmena:
Top