Snus?

Pilgrim

Veoma poznat
Poruka
10.183
Pozz ljudi... naletim tako nekad na youtube na ove nase strimere i vidim da vecina njih koristi snus?

Sta je to i da li je neko od vas to probao? Kakvi su efekti? Cuo sam da je mnogo stetno ali tinejdzeri ga i dalje korsite...
Je l moze neko tacno da mi objasni koji je "rad" u pitanju? Citao sam po netu ali nisam nasao nista konkretno...
Izvinjavam se sto upadoh ovako...

U Hrvatskoj na svakom Tisk-u 30kn u dinarima 450
U Srbiji svercovan 1000 din
U kutijici 20 jastucica.
Ima ih razlicite snage.Da tako kazem.
Ja koristim Velo crni.
Ceo zivot sam pusac.
Probao sam snuseve.
Isti dan sam prestao da pusim.
Mnogo.Mnogo je bolje od cigareta.
Nema zacepljenih pluca.Nema slajma,kaslja.U kondiciji si.
Mnogo mi je dobro sa tim.
U Hrvatskoj i Svedskoj dozvoljen.To pouzdano znam.Za ostale zemlje nemam pojma negde jeste negde nije.
U Srbiji nema uvoznu dozvolu.
Trenutno sam ovde.I moram da kao neka somina pusim cigarete.

Koristim 10 snuseva na dan.
Kutijica 2 dana.

1640905184236508666221549615206.jpg

Jedva cekam da se vratim i isti dan skinem sa ovih smrdljivih cigareta.

Ko sta radi samo hodam i pusim.
I kriziram kao narkoman.
A ovo stavim ispod usne i zaboravim.
Nemam nikakvu potrebu da pomislim na cigarete.

Poslednja izmena:
U Hrvatskoj na svakom Tisk-u 30kn u dinarima 450
U Srbiji svercovan 1000 din
U kutijici 20 jastucica.
Ima ih razlicite snage.Da tako kazem.
Ja koristim Velo crni.
Ceo zivot sam pusac.
Probao sam snuseve.
Isti dan sam prestao da pusim.
Mnogo.Mnogo je bolje od cigareta.
Nema zacepljenih pluca.Nema slajma,kaslja.U kondiciji si.
Mnogo mi je dobro sa tim.
U Hrvatskoj i Svedskoj dozvoljen.To pouzdano znam.Za ostale zemlje nemam pojma negde jeste negde nije.
U Srbiji nema uvoznu dozvolu.
Trenutno sam ovde.I moram da kao neka somina pusim cigarete.

Koristim 10 snuseva na dan.
Kutijica 2 dana.

Pogledajte prilog 1076391

Jedva cekam da se vratim i isti dan skinem sa ovih smrdljivih cigareta.

Ko sta radi samo hodam i pusim.
I kriziram kao narkoman.
A ovo stavim ispod usne i zaboravim.
Nemam nikakvu potrebu da pomislim na cigarete.
uuuu
je li jace od cigareta?
je li veci rizik od bolesti?

uuuu
je li jace od cigareta?
je li veci rizik od bolesti?
Jace je od cigareta.
Racunaj da sam ja pusio paklu ipo na dan
mislim i sad opet pusim jer ih nema u Srbiji.
A kad imam snuseve
10 komada dnevno.
Rizik od bolesti..
Sta pricati o tome.Ne znam.
U ovim vremenima.
Posle nato bombardovanja.
Posle svih mogucih sra.nja koja smo prosli.Pricati dali su stetniji snus ili cigare.
Nema smisla.
Jedino sto mogu da napomenem je da i kao kod cigara kad ih prvi put probas jako se zakasljes.
A kod snusa kad ga prvi put probas dok se desni ne naviknu imas utisak da ti neko sa nekim uzarenim predmetom przi desni i to traje pet minuta i posle nista.
Snus sve vreme otpusta nikotin koji ulazi u krvotok i ti nemas uopste pomisao na cigarete.

Po meni bezvezno, ni cigare ne volim, ali tu bar mi je dim kul izgleda, ovde čak ni dim nemaš, eh.. ali ako ne šteti drugima u tvojoj okolini onda je bolje. Ali šta znam, ne volim takve stvari.

Koriste oni svašta nešto mada taj snus ne znam šta je. Najviše koriste spid, kokain, eksere i halucinogene. Heroin je recimo skroz nepopularan i skoro underground droga danas jer se lože na brzinu, prošlo je vreme loženja na EKV i Prti Bee Gee i te priče. Mi smo slušali Prti i duvali džointe ali heroin nismo uzimali. Drugo vreme bilo, sporije, naivnije...

Koriste oni svašta nešto mada taj snus ne znam šta je. Najviše koriste spid, kokain, eksere i halucinogene. Heroin je recimo skroz nepopularan i skoro underground droga danas jer se lože na brzinu, prošlo je vreme loženja na EKV i Prti Bee Gee i te priče. Mi smo slušali Prti i duvali džointe ali heroin nismo uzimali. Drugo vreme bilo, sporije, naivnije...
SNUS valjda nije droga, odnosno stvara zavist, ali ne i psihodelične stvari, ukoliko je tačno ono što sam čitao, ali svakako nije zdravo po organizam. To je bukvalno kesica, stavi se u usta, kod zuba valjda i nakvasi se i onda krene da ispušta neki miris i valjda se zagreje nekako, nisam ni ja 100% siguran, znam da većina kaže da im ,,izgore" desni prvi put kad probaju.
Usput šta fali EKV? Slušam ga, nisam drogu u životu koristio. A što se Prti Bee Ge-a tiče još uvek se klinci lože na to.

SNUS valjda nije droga, odnosno stvara zavist, ali ne i psihodelične stvari, ukoliko je tačno ono što sam čitao, ali svakako nije zdravo po organizam. To je bukvalno kesica, stavi se u usta, kod zuba valjda i nakvasi se i onda krene da ispušta neki miris i valjda se zagreje nekako, nisam ni ja 100% siguran, znam da većina kaže da im ,,izgore" desni prvi put kad probaju.
Usput šta fali EKV? Slušam ga, nisam drogu u životu koristio. A što se Prti Bee Ge-a tiče još uvek se klinci lože na to.

Ne bih probao taj snus, glupo mi to deluje i ne vidim svrhu toga.

Ne fali ništa EKV, i ja ga stalno slušam, nego pričam o današnjem duhu vremena koji je drastično različit u odnosu na dvehiljadite i rane 2010-e, a nakon pojave instagrama, napredovanja fejsa, jutjuba, pojave tik-toka, smartfona itd. U naše vreme je postojala primitivna podela na alternativce (repere, metalce, pankere, rege rastamane, tehno rejvere) koji su bili underground, i na Pink i Grand Parada ekipu, tj. turbo-folkere koji su bili mejnstrim. Tad je sve bilo u začetku, a cenila se još uvek sentimentalnost, emotivnost u pesmama (EKV), i sporije se živelo bez moćnog interneta i stalnog priliva informacija. Heroin je bio vrlo popularna i korišćena droga jer te vadi iz realnosti i umrtvljuje, nije bilo velike brzine kao danas i ljudi su uzimali džointe, halucinogene, heroin, brzina se nije mnogo cenila. Tamo po sredini 2010-tih se to promenilo, došlo je ubrzanje i novo doba, Zapad se potpuno probio, grand je umro i rejv je postao mejnstrim, a ne underground kao nekad. Zato su danas spid, kokain, ekseri najpopularniji, a heroin odumire kao droga za sentimentalne i većina klinaca se smeje npr. poetici EKV-a zbog sporosti, introspekcije, preozbiljnog odnosa prema životu. Otud oni mimovi i fore na njihov račun.

Prti je i dalje popularan jer su začetnici dosta toga što se dešava danas. U ono vreme ih je slušala underground ekipa kao i Bičarke na Travi, a danas je to normalna pojava, Mimi Mercedez, Ludi Srbi, feminizam, drogiranje, ludilo, koga to još šokira.

Ne fali ništa EKV, i ja ga stalno slušam, nego pričam o današnjem duhu vremena koji je drastično različit u odnosu na dvehiljadite i rane 2010-e, a nakon pojave instagrama, napredovanja fejsa, jutjuba, pojave tik-toka, smartfona itd. U naše vreme je postojala primitivna podela na alternativce (repere, metalce, pankere, rege rastamane, tehno rejvere) koji su bili underground, i na Pink i Grand Parada ekipu, tj. turbo-folkere koji su bili mejnstrim. Tad je sve bilo u začetku, a cenila se još uvek sentimentalnost, emotivnost u pesmama (EKV), i sporije se živelo bez moćnog interneta i stalnog priliva informacija. Heroin je bio vrlo popularna i korišćena droga jer te vadi iz realnosti i umrtvljuje, nije bilo velike brzine kao danas i ljudi su uzimali džointe, halucinogene, heroin, brzina se nije mnogo cenila. Tamo po sredini 2010-tih se to promenilo, došlo je ubrzanje i novo doba, Zapad se potpuno probio, grand je umro i rejv je postao mejnstrim, a ne underground kao nekad. Zato su danas spid, kokain, ekseri najpopularniji, a heroin odumire kao droga za sentimentalne i većina klinaca se smeje npr. poetici EKV-a zbog sporosti, introspekcije, preozbiljnog odnosa prema životu. Otud oni mimovi i fore na njihov račun.

Prti je i dalje popularan jer su začetnici dosta toga što se dešava danas. U ono vreme ih je slušala underground ekipa kao i Bičarke na Travi, a danas je to normalna pojava, Mimi Mercedez, Ludi Srbi, feminizam, drogiranje, ludilo, koga to još šokira.
Razumem. Nažalost ono što je nekad bila sprdnja sad je stvarnost. Da EKV se ismeva odmah, blud i nemoral su sve veći, mene malo boli činjenica u kakvom okruženju odrastam.
Voleo bih da sam dete 90tih, a ne 00....

Razumem. Nažalost ono što je nekad bila sprdnja sad je stvarnost. Da EKV se ismeva odmah, blud i nemoral su sve veći, mene malo boli činjenica u kakvom okruženju odrastam.
Voleo bih da sam dete 90tih, a ne 00....

Pa tu su uvek podeljena mišljenja. Da si npr. odrastao ovde devedesetih, bio bi suočen sa ratovima, sankcijama, i nenormalnim valom depresije i čistog primitivizma. Da si dvehiljaditih odrastao kao ja, sve oko tebe bi bila grand parada i nasuprot tome underground ali bi postojala i neka naivnost, mi smo bili dosta naivniji i sve smo shvatali ozbiljnije. Tek od 2014-e je ovde došao Zapad, američki i evropski pristup životu. Više nema turbofolka, grand parade, ima nekih mutacija ali su vrlo slabe. Ipak, nema ni nekih drugih stvari, naivnost se izgubila i nenormalno se brzo živi, sve je na dlanu, svaka informacija, pa je to drugi par rukava, ali odrastati danas zapravo je bolje nego u moje bedno vreme.

Pa tu su uvek podeljena mišljenja. Da si npr. odrastao ovde devedesetih, bio bi suočen sa ratovima, sankcijama, i nenormalnim valom depresije i čistog primitivizma. Da si dvehiljaditih odrastao kao ja, sve oko tebe bi bila grand parada i nasuprot tome underground ali bi postojala i neka naivnost, mi smo bili dosta naivniji i sve smo shvatali ozbiljnije. Tek od 2014-e je ovde došao Zapad, američki i evropski pristup životu. Više nema turbofolka, grand parade, ima nekih mutacija ali su vrlo slabe. Ipak, nema ni nekih drugih stvari, naivnost se izgubila i nenormalno se brzo živi, sve je na dlanu, svaka informacija, pa je to drugi par rukava, ali odrastati danas zapravo je bolje nego u moje bedno vreme.

Po meni nije, jer većina rođenih u periodu 60-89 su imali bliska prijateljstva, dobre ljubavne priče itd. Imali ste emocije i emotivnu bliskost. Danas svi moji vršnjaci, tj. Ne svi ali većina samo materijalizam gledaju, ne postoji bliskost, ljudi su ljudima zveri. Retko kad vidiš emocije. O inteligenciji tek da ne pričamo.
Rođen sam 2003 imao sam svest i ja 2007-2014, taj period života mi je bio mnogo lepši nego od 2017-danas.

„Skrećemo pažnju da je neophodno napraviti razliku između proizvoda koji sadrže duvan i onih koji imaju samo nikotin, odnosno nikotinskih vrećica.

šta izlupeta ovo, čoveče božiji?

Back