SNS tužio bivseg premijera zbog Telekoma Srbija

kristiansand

Veoma poznat
Poruka
10.393
http://www.kurir-info.rs/sns-tuzio-premijera-zbog-telekoma-srbija-clanak-85642

BEOGRAD - Srpska napredna stranka (SNS) podnela je Višem tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv premijera Mirka Cvetkovića i članova tima Vlade Srbije zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj i izvršili delo prevare u procesu prodaje "Telekoma Srbija".

Krivičnu prijavu u ime SNS podneo je predsednik te stranke Tomislav Nikolić, a predali su je članovi pravnog tima naprednjaka. SNS je krivičnom prijavom optužio, pored Cvetkovića, bivšeg i sadašnjeg ministra ekonomije i regionalnog razvoja Mlađana Dinkića i Nebojšu Ćirića, bivšu ministarku finansija Dianu Dragutinović i državne sekretare u Ministarstvu finansija Vuka Đokovića i Dušana Nikezića.

SNS je u krivičnoj prijavi naveo da su oni prilikom prodaje "Telekoma" predlagali, donosili i sprovodili odluke koje su "višestruko štetne za državu Srbiju i građane". Oni su "omogućili da "Telekom Austrija" bude jedini ponuđač na tenderu za prodaju, čime je dobio šansu da otkupi udeo u "Telekomu" po ceni koja je za 450 miliona evra manja od realne", rekao je član pravnog tima SNS Dejan Đurđević novinarima ispred Palate pravde.

Đurđević je rekao da se pravosuđe "boji političara i izvršne vlasti", ali da se nada da će se "odupreti pritiscima vlasti i postupati u skladu sa zakonom i interesima građana, naročito ako se ima u vidu koliko je prodaja "Telekoma" štetna za građane". Član pravnog tima SNS Marko Đurić rekao je da je prodaja "Telekoma" osveta vlade budućim generacijama i optužio vladu da vodi pogubnu ekonomsku politiku i da rasprodaje poslednje ekonomske resurse.

"Srbija će ostati bez vitalnih ekonomskih resursa i telekomunikacione infrastrukture koja je dobro od javnog značaja", rekao je Đurić. On je rekao da je neto dobit "Telekoma" u prošloj godini bila 117 milijardi dinara
i da su za taj novac mogla da budu izgrađena dva nova mosta. "Vlast namerava da novac od prodaje "Telekoma Srbija" zloupotrebi zarad očuvanja svog položaja", tvrdi Đurić.http://www.rtv.rs/sr_ci/politika/vucic-prodacemo-telekom-i-manjinski-paket-akcija-eps-a_531168.html


"Sada tražimo investicionog partnera za Telekom Srbiju, kasnije idemo na otvoreni i transparentni tender, i rešavamo pitanje te kompanije", kazao je Vučić u intervjuu za blog Londonske škole ekonomije (http://blogs.lse.ac.uk), nakon što je u ponedeljak održao predavanje u toj školi.

"Ekonomske reforme su apsolutno najvažniji uslov za ulazak Srbije u Evropsku Uniju", kazao je Vučić i dodao da građani Srbije, u nastojanju da postanu deo evropske zajednice, ne traže milostinju već žele da na najozbiljniji način doprinose evropskoj ekonomiji.


Uslov ulaska u EU je prodaja svih srpskih preduzeća koja iole nešto vrede našim EU partnerima.

Da vas podsetim.
Prošle godine,TELEKOM je budžetu Srbije dodao oko 100 milijardi dinara,100 miliona evra.
Sam TELEKOM je prošle godine zaradio verovatno bar 5 do 10 puta veću sumu.

2008. i 2009. godine je po srpskim medijima svakodnevno sprovođena strahovita medijska kampanja čiji je cilj bio prodaja TELEKOM-a austrijskom nacionalnom operateru za čini mi 800 ili 900 miliona evra.
Ispostavilo se da firma kupac duguje višestruko više novca nego što i sama vredi, želi da kupi firmu koja vredi bar 30 puta više od firme koja želi da je kupi.
Tadašnja ministarka koja je bila NAJVEĆI zagovornik predaje je nešto kasnije optužena za tešku korupciju.


Sada TELEKOM procenjuju na 1,4 milijardi evra.
Znači, prodaješ firmu koja:
-iz godine u godinu sve više vredi,
-ti puni svake godine budžet sa po 100 miliona jevrića,
-upošljava nekoliko hiljada radnika.

za pišljivih 1,5 milijarde evra????

- - - - - - - - - -

MOLIM admine da mi ne premeštaju temu,važno je!!!.
 

Back
Top