SNS nije uzrok, SNS je posledica

• Začetnik teme Začetnik teme ss77e
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

ss77e

Početnik
Poruka
24
Država nije u ovakvom stanju jer je baš SNS na vlasti, već zato što su oni verno ogledalo našeg naroda. Da sad magično nestanu sa političke scene, samo je pitanje koliko bi godina trebalo da neko drugi uzjaše i uspostavi svoju autokratiju, ne zato što je on genije na nivou Light Yagamija pa nas je sve kolektivno izmanipulisao, već zato što smo statistički rečeno apatična, nezainteresovana (ili ne ni blizu koliko treba) masa.

Mi smo međutim, moralni pobednici! Bitno je da pravimo zgražavanja ispod svake nove objave o još jednoj pretučenoj ili otpuštenoj osobi, ukradenom tenderu ili prisvojenom javnom dobru. Da ostavljamo sve dovitljivije komentare o Aci i družbini, dok troše tvoj novac za nove vile na obali Španije i da šalju svoje u privatne fakultete po Belgiji i Holandiji. A u međuvremenu svakog meseca im doniraš ko zna koliki procenat svog radnog vremena, svog sopstvenog života, da bi oni mogli da kupe još jednu vinariju, još jedan privatni avion (ili jahtu🙂), još jednu nekretninu više nego što ćeš ti ikada videti za ceo život.

Poslednja izmena od moderatora:
beli je bio zavetnica pre zavetnice nemoj da se blamiraš više botino
Poenta je da je totalni anonimus bez ikakve političke pozadine i uz to bez ikakvog iskustva uspeo da se legalno kvalifikuje.
Dakle, može ako postoji volja.

Evo studenti imaju volju, navodno će da proglase koga podržavaju a narod će da odreaguje na to. Čak i da ne pobede većinski na izborima, ući će u parlament pa neka odatle nastave da buše dok se odrade ono što narod želi. To je normalan proces. Alternativa jke puč.

Poenta je da je totalni anonimus bez ikakve političke pozadine i uz to bez ikakvog iskustva uspeo da se legalno kvalifikuje.
Dakle, može ako postoji volja.

Evo studenti imaju volju, navodno će da proglase koga podržavaju a narod će da odreaguje na to. Čak i da ne pobede većinski na izborima, ući će u parlament pa neka odatle nastave da buše dok se odrade ono što narod želi. To je normalan proces. Alternativa jke puč.
beli je bio režimski klovn koji se kandidovao na predsedničkim izborima da bi pokupio glasove opozicionom kandidatu Jankoviću to je bila njegova svrha,studenti sada pokušavaju da naprave svoju listu zbog podrške koju uživaju u narodu kako bi na parlamentarnim izborima napravili većinu koja će da smeni svinjsku huntu sa vlasti što tebe negde očigledno žulja ali dobro jasno je da si režimski bot

beli je bio režimski klovn koji se kandidovao na predsedničkim izborima da bi pokupio glasove opozicionom kandidatu Jankoviću to je bila njegova svrha,studenti sada pokušavaju da naprave svoju listu zbog podrške koju uživaju u narodu kako bi na parlamentarnim izborima napravili većinu koja će da smeni svinjsku huntu sa vlasti što tebe negde očigledno žulja ali dobro jasno je da si režiski bot
Nebitno je to što ti pričaš. Bitno je da možeš da animiraš narod da glasa za tebe.

Jesam li ja i meni slični doveli SNS na vlast? Pri čistoj svesti i pameti nisam nikad glasala za to, i sad kad god prokomentarišem pohvalno neku pojedinost kod Vučića, mene se vređa i napada. Nisam ja ta koja ih je dovela i drži na vlasti. Nema potrebe za teškim rečima na moju adresu, a to što ja aminujem neki njegov postupak-pa to je u fazonu da i ćorava koka ume da nađe poneko zrno, mada ne znam ni to zašto radim-nije me ni kupio ni platio, ni bio pitan da me zaposli, ni zaposlio... Vlast je vlast, a čast je čast!
Za sva nedobra-ispaštamo upravo ljudi iz moje klase. Za sva dobra, ljudi iz moje klase ne dobijaju ama baš ništa. Koji mi je to predsednik, onda, koji se sve vreme predstavlja ne kao da predsedava, nego kao da poseduje? Pa, samo Boga radi da ne trošim krupne reči...

1000006034.jpg

Bitno je da možeš da animiraš narod da glasa za tebe.

Zapravo ne možeš. Političko organizovanje u Srbiji se sistematski uništava već više od decenije. Opcije koje nude stvarne alternative nemaju pristup nacionalnim medijima, dok se opozicioni lideri, novinari i savesne sudije izlažu kontinuiranim pritiscima: blate se, hapse, pale im se automobili, vrše se pritisci na porodice, pa čak i na decu.

Zato problem Srbije nije u tome što nema alternative, već u tome što režim aktivno sprečava da se alternativa pojavi i razvije. U uslovima stvarne demokratije, slobodnih medija i poštenih izbora, alternativa bi se pojavila vrlo brzo.

Zapravo ne možeš. Političko organizovanje u Srbiji se sistematski uništava već više od decenije. Opcije koje nude stvarne alternative nemaju pristup nacionalnim medijima, dok se opozicioni lideri, novinari i savesne sudije izlažu kontinuiranim pritiscima: blate se, hapse, pale im se automobili, vrše se pritisci na porodice, pa čak i na decu.

Zato problem Srbije nije u tome što nema alternative, već u tome što režim aktivno sprečava da se alternativa pojavi i razvije. U uslovima stvarne demokratije, slobodnih medija i poštenih izbora, alternativa bi se pojavila vrlo brzo.
Tačno je ovo što kažeš. Jedan od stubova AV režima uvek je bila destrukcija opozicije. Ali mišljenje da tu opozicija baš ništa nije kriva prilično je naivno. Pitanje svih pitanja je zašto mi kao društvo više nismo sposobni da proizvedemo kredibilne lidere i opozicione partije, nego su nam studenti jedini adut.

Država nije u ovakvom stanju jer je baš SNS na vlasti, već zato što su oni verno ogledalo našeg naroda. Da sad magično nestanu sa političke scene, samo je pitanje koliko bi godina trebalo da neko drugi uzjaše i uspostavi svoju autokratiju, ne zato što je on genije na nivou Light Yagamija pa nas je sve kolektivno izmanipulisao, već zato što smo statistički rečeno apatična, nezainteresovana (ili ne ni blizu koliko treba) masa.

Mi smo međutim, moralni pobednici! Bitno je da pravimo zgražavanja ispod svake nove objave o još jednoj pretučenoj ili otpuštenoj osobi, ukradenom tenderu ili prisvojenom javnom dobru. Da ostavljamo sve dovitljivije komentare o Aci i družbini, dok troše tvoj novac za nove vile na obali Španije i da šalju svoje u privatne fakultete po Belgiji i Holandiji. A u međuvremenu svakog meseca im doniraš ko zna koliki procenat svog radnog vremena, svog sopstvenog života, da bi oni mogli da kupe još jednu vinariju, još jedan privatni avion (ili jahtu🙂), još jednu nekretninu više nego što ćeš ti ikada videti za ceo život.
sns je dobio izbore prodajom svog dupeta EU, obecali su srpskom narodu i EU i kosovo dok su oni EU obecali i kosovo i lojalnost drzave srbije

narod je verovao u tada sasvim dopadljivu retoriku sns zvanicnika, ali cim su ti ljudi dosli na vlast odmah su pokrenuli rad na preuzimanju svih medija, unistavanju politickog interesovanja sa redovnim vanrednim izborima. Cak su i dolaskom na vlasti uradili sve da osiromase veliki deo naroda i da taj narod bude njihovo glasacko telo

Back