SNS nije sposoban ni jednu nastrešnicu da rekonstruiše, a hoće da im verujemo za rizične rudnike i nuklearke

1680280847-received_3391385391121009a-750x422.jpg

Jesi li ti video nekada kada nadođe jak vetar kako lete krovovi od lima.Da se ne bi to dogodilo moraš da radiš ispod čelične rešetke to znam i kao elektroinženjer jer sam u prvoj godini imao osnovi mašinstva gde se učilo propračun rešetaka,sile smicanja i zatezanja,dejstvo kosih sila itd.Opet tvrdim da posao rade politički ljudi a ne od struke.
nisam ni mislio da se konstrukcija pravi od kiselog drveta i da je rade nestrucni.samo sam uporedio namenu i moguce efikasno jeftino resenje.Limovi lete ako se rade bez patosiranja podascavanja i oplate Strucnjaci to znaju..

moguće je da je nadstrešnica projektovana da bude kontrateg koji će držati krov na mestu...ako je tako stanica je nesigurna sada i može cela da se uruši...

Upravo to, ovi današnji tantuzi i pojmanemači nisu bili sposobni da shvate genijalnost projekta od pre 60 godina. Vrlo je moguće da je sada narušena kompletna statika stanice.

Krov je relativno tanak ali napravljen testerasto u formi presavijenog lista papira i bez i jednog nosećeg stuba unutra na velikom rasponu. Krovna konstrukcija spolja drži nastrešnicu koja je svojom težinom, postavljena kao konzola, zateže i praktično podiže krov na sredini. To je verovatno projektovano da kompenzuje dodatno opterećenje od recimo pola metra vlažnog snega na krovu jer je nagib mali i sneg će se zadržati na krovu.

Upravo to, ovi današnji tantuzi i pojmanemači nisu bili sposobni da shvate genijalnost projekta od pre 60 godina. Vrlo je moguće da je sada narušena kompletna statika stanice.

Krov je relativno tanak ali napravljen testerasto u formi presavijenog lista papira i bez i jednog nosećeg stuba unutra na velikom rasponu. Krovna konstrukcija spolja drži nastrešnicu koja je svojom težinom, postavljena kao konzola, zateže i praktično podiže krov na sredini. To je verovatno projektovano da kompenzuje dodatno opterećenje od recimo pola metra vlažnog snega na krovu jer je nagib mali i sneg će se zadržati na krovu.
Sta dnevni lajkeri i tapsaci znaju sta je statika, projekat, presjek, sila, moment, konzola, zategnuta i pritisnuta zona.

Back