SNS kao catch all partija i presek srpskog drustva

Da li ste svesni da aktuelna opozicija nema metode da borbu protiv catch all partije?

• Da

glasova: 2 100,0%
  • Ne

glasova: 0 0,0%

• Ukupno glasova
    2

Gost 445617

Zainteresovan član
Banovan
Poruka
105
Srbija je imala samo tri catch all partije od povratka visestranacja. SPS, DSS i sada SNS. DS-u je malo falilo, ali su imali snaznu opoziciju u Tominoj SRS koja nije dozvoljavala da se primitivniji, patriJotskiji i siromasniji deo naroda apsorbuje.

Catch all partija je partija koja okuplja siroke narodne mase i ima fluidnu ideologiju. Kod njih imate levicare, desnicare, proLGBT, antiLGBT, u srpskom slucaju kosovopriznavaoce i kosovozalopojcice, pr*opuderase (sto bi rekao Cirjakovic) i pr*opasuljase, siromahe, bogate, glupe, pametne, Srbe, Madjare, Rome, Bosnjake, gradjane i seljake. Srpska Napredna Stranka, koliko god mi to nepriznavali, JESTE presek srpskog drustva. To je catch all partija, a protiv catch all partije se bori na sasvim drugaciji nacin nego protiv striktno ideolose partije. To je kljuc neuspeha opozicije, kako one pr*ozapadne kosovo-priznavajuce, tako i one prokremaljsko-etnomitomanske.
Zasto je tesko srusiti catch all partiju? Okuplja umerene frakcije svih ideologija, za svakog po nesto i, najvaznija stvar, odaju utisak STABILOKRATIJE.

Stabilokratija je najuspesniji mamac za najsire narodne mase sa bilo kog meridijana ove planete. Otud je tesko razbiti dvopartijske i jednopartijske sisteme.

Svi mi koji hocemo promene moramo shvatiti da SNS ne moze otici sa vlasti dok se narod ne ubedi da je neka druga opcija STABILOKRATICNIJA od njih.
Zato je bilo koji ekstremizam, drugosrbijanski ili rusopatofilski, noz u srce bilo kakvoj opozicionoj borbi. Tu bih dodao i nekonstruktivizam.

teme za obaranje naprednjaka su litijum, korupcija, partokratija i izdaja Kosova....

realno pašće ova stabilokratija sa kultom vođe tek kad bankrotiramo jer smo ovakvim nenamenskim trošenjem kredita na projekte koji ne donose profit sve bliže bankrotu...mehur od sapunice raste, sve izgleda dobro, ali u jednom trenutku bdp neće moći više da se duva privlačenjem investicija kroz subvencije a kreditori neće dati nove kredite dok se ne vrate stari...za par godina očekujem taj scenario...tad će verovatno da bude opšta bežanija naprednjaka iz zemlje sa sve radnim plenom...

teme za obaranje naprednjaka su litijum, korupcija, partokratija i izdaja Kosova....

realno pašće ova stabilokratija sa kultom vođe tek kad bankrotiramo jer smo ovakvim nenamenskim trošenjem kredita na projekte koji ne donose profit sve bliže bankrotu...mehur od sapunice raste, sve izgleda dobro, ali u jednom trenutku bdp neće moći više da se duva privlačenjem investicija kroz subvencije a kreditori neće dati nove kredite dok se ne vrate stari...za par godina očekujem taj scenario...tad će verovatno da bude opšta bežanija naprednjaka iz zemlje sa sve radnim plenom...
Mislim da si promasio poentu. Vecina biraca hoce stabilokratiju i to pre svega stabilnost dzepa. Ako dominiraju materijalne stvari i strah (a vecina naroda svuda u svetu su takvi) onda ako im kazes da ce ih litijum na'raniti i malo ih lazes, pa zastrasis oko Kosovoa, imaju tvoj glas. Mi pricamo o vecini i kriticnoj masi. SNS jeste prosek ne samo Srba, vec i svih gradjana Srbije.

Mislim da si promasio poentu. Vecina biraca hoce stabilokratiju i to pre svega stabilnost dzepa. Ako dominiraju materijalne stvari i strah (a vecina naroda svuda u svetu su takvi) onda ako im kazes da ce ih litijum na'raniti i malo ih lazes, pa zastrasis oko Kosovoa, imaju tvoj glas. Mi pricamo o vecini i kriticnoj masi. SNS jeste prosek ne samo Srba, vec i svih gradjana Srbije.
dobro sam ti odgovorio.....

stabilokratiju može da sruši samo totalni kolaps njihove politike kakav već imamo po pitanju Kosova, kakav uskoro sledi po pitanju vojne i političke neutralnosti, i kakav sledi za par godina u ekonomiji i ekologiji. Dok god ne bude totalnog kolapsa oni će moći da drže pozicije lažući i manipulišući jer kontrolišu medije.

Back