Cesto sanjam da je stan u kome navodno zivim sasvim neki drugi stan, mada mi izgleda poznato. Uvek je to neki drugi stan ili kuca, uvek je prostran je i otkrivam u snu da ima jos nekih prostorija.
Toliko se cesto ponavlja san da vec pocinjem da mislim da ima neko znacenje.
Sanjam da se nalazim u sred rečnog korita, par prijatelja i moja sestra. Okruženi smo rekom koja više liči na plitki potok. U momentu sestra mi reče da mora u wc i odlazi. Nakon određenog vremena nailazi bujica, voda čak izvire iz zemlje. Prijatelji i ja uspevamo da pobegnemo i onda kreće agonija gde mi je sestra.. I onda vidim je kako pluta u reci, neka žena vadi njeno beživotno telo iz reke i drži je u naručju, budim se jecajući.. I sada se uplašim kada se setim tog prizora.. Ne znam šta to znači.. Smrt u snu bi trebala biti dobra tj produžiti život toj osobi na javi, nadam se.....................
Zanimljivo. Kazu kada se tumace snovi moras sam da izneses svoje asocijacije. I otprilike je to isto, stan predstavlja mene.
Samo sto nikako nisam mogla da povezem jer je u snu to otkrivanje novih prostorija uvek bilo prijatno iznenadjenje, a osecam se bas konfuzno i manje prijatno kad ne znam sta hocu, jer je to fakat stanje na terenu u ovom trenutku.
Interesantno je da su ovde prisutne samo dame, ili se meni tako učinilo.
Snovi su tajni prolaz do najviših stanja svesti, ljubavi i duhovne slobode. U njima dobijamo pouke koje nam pomažu da raspoznajemo šta je to što kod sebe trebamo korigovati i/ili menjati da bismo postali boljim ljudima, duhovno uzdignutijim kako bismo se kretali ka našem životnom cilju. Iako najveći broj ljudi žudi za snovima koji će predvideti (prorokovati) ovi snovi su ipak na nižoj lestvici.
Dobro je zapisivati svoje snove zato što se zapisujući ih malo isključimo i opustimo a onda dok ubacujemo reči odjednom nam klikne ideja njihovog značenja. Pored toga dobro je odraditi duhovnu vežbu pre njihovog sagledavanja ali je dobro učiniti je i pre spavanja, kada možemo postaviti i pitanje o onome što nas zanima i/ili što nam je neophodno znati ako neznamo rešiti neki problem...
Ako osoba počne sa duhovnom vežbom snovi se razvijaju i počinje se svesnije boraviti na višim realnostima - svetovima.
Evo samo nekih ideja u vezi ovih nekoliko snova koje pogledah; Osobe koje sanjamo najčešće predstavljaju neki aspekt nas samih. Ako ih poznajemo može biti lakše jer u javi znamo neku od njihovih karakteristika na koju nam san upravo ukazuje jer ista postoji i kod nas samih pa treba poraditi na njenom eliminisanju.
Da, stan i/ili kuća uglavnom predstavljaju naše stanje svesti (nas same). Otuda otkrivanje novih prostorija i kaže da polako ali često uplašeno otkrivano svoja nova stanja svesti (ovde i postojimo da bismo ekspandirali svoju svest do najviših mogućih potencijala da jednoga dana, a to može još u ovom životu, dosegnemo Samo-Realizaciju i Bog-Realizaciju...).
Osećati se udobno u svom stanu znači osećati se udobno u svom osvojenom stanju svesti dok nas sporedne neistražene prostorije (naše svesti) mogu plašiti i činiti nesigurnim ali nas mogu izazivati i činiti srećnim zato što spoznajemo sebe bolje i bliže, tj. otkrivamo neotkrivene oblasti svoje svesti.... Ipak ovo znači da se polako duhovno budimo prema uzvišenijem značenju života... us mislu ko sam? šta sam? odakle dolazim? kuda idem?...
Sestra koja je otišla da se prazni u rečnom koritu bi trebalo da znači da je sestra već otpočela duhovno čišćenje a bujica reke od koje se pobeglo moglo bi da znači da duhovni tok koji pročišćuje još uvek plaši snevača dok se sestra u njega "utopila" pa je za snevača kao "umrla"... moglo bi značiti da je sestra na putu da zapliva svesnim duhovnim napretkom kada je okolina neće prepoznavati onakvom kakvom je koliko do juče bila...mi umiremo polako za oovaj svet da bismo se rodili u novoj svesti... Rekao bih da se kod sestre mogu ocrtati promene na bolje iako neće biti jasne okolini...
(Svakako da su ovo ideje ali ne i tumačenje...)
Uzgerd bi pitao; Da li neko od snevača ima iskustva sa ljudima u snovima koji su prijatni i pomognu? Da li neko od snevača ima iskustva sa Svetlošću i/ili Zvukom ili možda osećajem ljubavi u srcu?
Najvažnije je znati da svako može početi svoj aktivni duhovni razvitak kada se snovi drastično promene a osoba dobije na samopouzdanju, smirenosti i dubljem razumevanju života.
Evo priloga za odvažnije i one koji imaju potrebu da istražuju malo dublje po značenju života i samih snova: