M-1980
Iskusan
- Poruka
- 6.821
..san o smrti je signal psiholoske promene koju je podsvest verovatno primetila pre nego sto smo je mi postali svesni
ovo mi zvuci kao da je tacno "resenje"

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
..san o smrti je signal psiholoske promene koju je podsvest verovatno primetila pre nego sto smo je mi postali svesni

...snovi u kojima te proganjaju veliki zli vukovi, kosturi, natprirodni stvorovi... su cesti i ponekad vrlo strasni...najbitnije je da te ne proganjaju na javi a najbolji nacin da to sprecis je da otkrijes sta oni predstavljaju...pokusaj da otktijes cega se plasis na javi...mozda dopres do svojih slabih tacaka koje te sprecavaju da se suocis sa problemom...to sto te proganja moze da predstavlja osobu, problem ili cak neki deo tvoje licnosti od kojeg pokusavas da pobegnes...ako je to zivotinja razmisli sta ti ona znaci na javi, da li je volis ili mrzis, da li je se bojis, da li te podseca na nekog...mozda predstavlja neke tvoje nagone, nesto cega ne mozes da se oslobodis
...ti snovi u kojima te neko ubija, gusi... su najstrasniji...ja sam sanjala da mi kroz prozor ulazi ogromna ptica koja hoce da me ugusi...naravno pokusavala sam da se probudim i na kraju bih uspela...kad se prepustim "napustim" telo... mene odveli kod kardiologa kad sam ispricala sta sanjam i naravno sve je bilo ok...nastavila sam da sanjam te glupe snove dok mi jedna zena u usa nije rekla da ostavim neki izvor svetlosti u sobi u kojoj spavam... mesecima sam spavala pored upaljene lampe ali takve snove vise nikad nisam sanjala
...kad vec pomenu psa sanjam ja pre neku noc da sam dovela kuci nekog izgladnelog psa lutalicu, okupala ga i nahranila a on se pretvorio u neku grdosiju i sa sekirom u prednjim sapama (na zadnje dve noge hoda kao covek) me juri po kuci...kazem ja njemu kad me saterao u cosak "sad cu zvati nanu"...i tu se naravno probudim![]()
Molicu sta znaci kad osoba sanja upokojene, bliznje daljne, ne mora da sanja ruzno ali je ipak neprijatno. Znacenje sna: Niko ne iste sta ce sanjati snovi naviru sami.... Hvala! 

Molicu sta znaci kad osoba sanja upokojene, bliznje daljne, ne mora da sanja ruzno ali je ipak neprijatno. Znacenje sna: Niko ne iste sta ce sanjati snovi naviru sami.... Hvala!
![]()
Gledala sam neku emisijicu na Discovery -ju o snovima. Kažu da je postojao mit o tome da kada sanjas da si umro(tj, da umires), da možes stvarno da umres. To je naravno samo mit. Posto je emisija kratkog karaktera to je sve sto su i rekli.
Da li sanjate svoju smrt? Sta mislite zbog cega dolaze takvi snovi?
Ja sam sanjala nekoliko puta da umirem. Napustam telo i pocinjem da lebdim. Mogu da posmatram sebe... Svakog puta sam se uplasila i probudila sa aritmijom i preznojena. Da li ste citali mozda nesto na temu?
P.S. Snovi nisu morbidni u smislu nekih sahrana.
Pokusala sam da smestim temu i pitanje na drugo mesto (Psihologija nema svoj pdf(!) samo neka zajednicka temica) tako da...
Mnogo mi je bio drag dok je bio ziv moj svekar(upokojen) ali kada sam ga sanjala bio mi je tezak u snu.....jer sam se sutraradan rabolela, pala u nesvest od groznice i temperature i tek nakon 6-7 dana bilo mi je bolje inace sam prelezala u krevetu od velike upale. Mislim na njih upalim svecu, molitvu....ipak sanovnik kaze (pise) da su svekar i sverrva u snovima veliki teret svadja bolest.Hvala!
Kazu da se puno sanja na promjenu vremena, ovo predhodno sam procitala, hvala. Evo sinoc npr. sanjam stranu zemlju planine usli na granicu hilihopterom, u brdima lijepe kuce savrseno sve tamo voda kao vece jezero ili obala mora tako nekakao....e onda smo usli da preprecimo planinu u tunel prevozom ali tu su nas zaustavili neki ljudi....nekako se izvukoh i pobjegoh....inace cesce sanjam daljine.....Poz.
Gledala sam neku emisijicu na Discovery -ju o snovima. Kažu da je postojao mit o tome da kada sanjas da si umro(tj, da umires), da možes stvarno da umres. To je naravno samo mit. Posto je emisija kratkog karaktera to je sve sto su i rekli.
Da li sanjate svoju smrt? Sta mislite zbog cega dolaze takvi snovi?
Ja sam sanjala nekoliko puta da umirem. Napustam telo i pocinjem da lebdim. Mogu da posmatram sebe... Svakog puta sam se uplasila i probudila sa aritmijom i preznojena. Da li ste citali mozda nesto na temu?
P.S. Snovi nisu morbidni u smislu nekih sahrana.
Pokusala sam da smestim temu i pitanje na drugo mesto (Psihologija nema svoj pdf(!) samo neka zajednicka temica) tako da...

Vidis ovo sto si ti opisala da ti se desava izgled akao da je astralna projekcija, ili ti odvajanje duse od tela, a prilikom nje moze da se umre ukoliko se previse uplasis ili ako dodje do prekidanaj veze izmedju slolarijum pleksusa i astralnog tela... ali to je samo teorija i ne moras da brines to moze da ti se desi samo na najvisim nivoima astrala... e sad ako te dalje zanima ti reci...![]()

PA jasno se secam da sam razmishljala, lezala sam u tom trenutku na ledjima, (izgledalo je kao da je proshla mala vechnost), i onda sam pomislila kako to da ja dishem a mrtva sam... Onda sam pochela da oslushkujem svoje disanje, i pochela lagano da se budim...

Tako je!A da. I ni za jedan od navedenih snova se nisam probudila ni sa artmijom, ni uzbudjenja. Jedino shto je ostalo posle budjenja su "jako "zive slike" i jak osecaj iz sna....o kome posle razmishljam ceo dan.
Mozak je chudna stvarchica. U shta ubedish sebe, jako lako moze da se desi. Zato pazite u shta verujete.![]()
Ja nisam sujeverna.
Da jesam odavno bi ishchekivala apokalipsu , jer sam sanjala da sam jedan od jahacha (na crnom konju), postala naprasno religizona jer sam sanjala isusa hrista i neku pecinu u kojoj sam lebdela izmedju sveta zibih i sveta mrtvih, gde me je neka energija vratila i gde sam chula glas "nije tvoje vreme", sanjala sam takodje kako vecheram u grobu sa mrtvima...itd itd...
Sve u svemu, sve snove treba gledati sa chisto psiholoshke strane, i na taj nachin tumachiti sopstvene emocije, "stanje sistema".
Vrlo zanimljiva tema.
Nisu mi ostali u secanju snovi gde umirem, vec gde sam mrtva.
Prvi san tog tipa je bio u osnovnoj shkoli, secam se svakog detalja kad sam se probudila, i jasno se secam zadnjeg dela sna....jedino se ne secam kako sam umrla.
E sad, kako izgleda biti mrtav u snu?PA jasno se secam da sam razmishljala, lezala sam u tom trenutku na ledjima, (izgledalo je kao da je proshla mala vechnost), i onda sam pomislila kako to da ja dishem a mrtva sam... Onda sam pochela da oslushkujem svoje disanje, i pochela lagano da se budim...
I tako...eto me ziva i zdrava posle takvog sna![]()
Mislim da mnogi sanjaju ovako nesto, i da se prilicno prepadnu. A nekad to zaista ne znaci nista ozbiljno. Evo, moj primer... Pre nekih 5-6 godina sanjam ja da imam leukemiju i da sam u bolnici i umirem, pa se prastam sa svima koji mi dolaze u posetu, pa tu jos jedna devojka koja isto umire, i tako celu noc, i na kraju umrem i probudim se. Elem, posto sam se jaaako istraumirala ispricam ja svoj san nekome u koga imam najvise poverenja na svetu, jer mi je bilo frka da ce se to stvarno desiti. Pita on mene: ,,A, jesi li ti ucila ovih dana?`` Ja zapanjeno ,,Ne?`` ne shvatajuci kakve to veze ima. A u tom periodu sam imala jezivo mnogo ispita, a nedeljama nisam ni otvarala knjigu, ni mislila o fakultetu uopste. ,,Pa, zato si i sanjala da umires. Bila si pasivna, i tvoja podsvest ti je poslala jasan signal..`` Mislim, sta reci nego da je bio u pravu i da kad sam pocela da ucim, vise nisam imala kosmare. A i inace, ja obicno imam lude snove u periodu kada nesto ili izbegavam da uradim, ili ne smem da sebi priznam na javi da me to zaista muci, nego sam u fazonu bas me briga za obaveze, za neka osecanja, i slicno. ILi kada se mnogo brine na javi, pa onda, normalno, nastavim i u snu 
zaniuma me...
da, to je definitivno bilo to...nije to bio obican san o smrti![]()
i ja sam cuo za to...
npr. jednom decku koji je umro u snu, nasli su unutrasnje organe razbacane, ko kod ljudi koji umru skokom sa zgrade...
jezivo...