Snovi i o snovima

San se uvek tiče samog snevača. Neki su vidim sanjali ili bolje rečeno proigrali svoju poslednju smrt, tj. napustanje tela u prethodnom životu što ih je iznenadilo budući da se za života nisu zainteresovali a ni saznali da se život sa fizičkom smrću ne završava.
Snovi o letenju jesu uistinu letenje na jednom od narednih nivoa egzistencije. Ovo su često znaci duhovnog budjenja same osobe.
Snovi sa seksualnim užicima takodje govore osobi nešto izuzetno važno. To je praktično da se osoba ne prepusta užicima čulne i emotivne prirode kao i užitku razularenih pasija uma u toku dana. Poglwedajte pod temom Ljubomora koju je pokrenula jedna devojka, čini mi se Besmrtna. Kada se ovi snovi pojave valja pogledati koju smo to pasiju praktikovali u toku dana a koje se moramo osloboditi.
Da bi se video smisao snova treba sagledati smisao i cilj samog života a to je uvek duhovni razvitak i razvitak svesti i visokog kapaciteta ljubavi. Pasije ili čulni užici su na suprotnom kraju ljubavi.

Priznajem da me pomalo "čudi" da vas interesuje razumevanje snova a da se niste zainteresovali da malo dublje istražujete o samoj suštini života.
Niko od nas nema tapiju nad razumevanjem ali jedno je sasvim sigurno - snovi su najveličanstvenija i najtačnija pouka i način da se najbrže duhovno razvijamo.
DSa li ste se zapitali ko uistinu stoji iza snova?
Najstrašniji snovi najčešće nose jednako važne pouke ili upozorenja snevaču.
Rado bih podelio neke svoje snove sa onima koji su zainteresovani za dublju spoznaju svojih snova.

Poslednja izmena:
...snovi u kojima te proganjaju veliki zli vukovi, kosturi, natprirodni stvorovi... su cesti i ponekad vrlo strasni...najbitnije je da te ne proganjaju na javi a najbolji nacin da to sprecis je da otkrijes sta oni predstavljaju...pokusaj da otktijes cega se plasis na javi...mozda dopres do svojih slabih tacaka koje te sprecavaju da se suocis sa problemom...to sto te proganja moze da predstavlja osobu, problem ili cak neki deo tvoje licnosti od kojeg pokusavas da pobegnes...ako je to zivotinja razmisli sta ti ona znaci na javi, da li je volis ili mrzis, da li je se bojis, da li te podseca na nekog...mozda predstavlja neke tvoje nagone, nesto cega ne mozes da se oslobodis

...ti snovi u kojima te neko ubija, gusi... su najstrasniji...ja sam sanjala da mi kroz prozor ulazi ogromna ptica koja hoce da me ugusi...naravno pokusavala sam da se probudim i na kraju bih uspela...kad se prepustim "napustim" telo... mene odveli kod kardiologa kad sam ispricala sta sanjam i naravno sve je bilo ok...nastavila sam da sanjam te glupe snove dok mi jedna zena u usa nije rekla da ostavim neki izvor svetlosti u sobi u kojoj spavam... mesecima sam spavala pored upaljene lampe ali takve snove vise nikad nisam sanjala

...kad vec pomenu psa sanjam ja pre neku noc da sam dovela kuci nekog izgladnelog psa lutalicu, okupala ga i nahranila a on se pretvorio u neku grdosiju i sa sekirom u prednjim sapama (na zadnje dve noge hoda kao covek) me juri po kuci...kazem ja njemu kad me saterao u cosak "sad cu zvati nanu"...i tu se naravno probudim :)
:) Molicu sta znaci kad osoba sanja upokojene, bliznje daljne, ne mora da sanja ruzno ali je ipak neprijatno. Znacenje sna: Niko ne iste sta ce sanjati snovi naviru sami.... Hvala! :confused:

:) Molicu sta znaci kad osoba sanja upokojene, bliznje daljne, ne mora da sanja ruzno ali je ipak neprijatno. Znacenje sna: Niko ne iste sta ce sanjati snovi naviru sami.... Hvala! :confused:

...snovi o smrti su snovi o preobrazaju i ljudi ih cesto sanjaju...ne moraju da znace upozorenje...te osobe koje sanjas sigurno ti mnogo znace bilo da su prijatelji ili neprijatelji, mozda se poistovecujes sa nekom od njihovih osobina i mozda je to ono na sta se san o preobrazaju odnosi...ako sanjas ljude koji su zivi a koji umiru u tvojim snovima razmisli zasto ti vise nisu potrebni...ako sanjas umrle razmisli sta su ti znacili, kakvi su bili prema tebi dok su bili zivi, da li mislis na njih, da li ti nedostaju, da li si prihvatila da ih vise nema...

Gledala sam neku emisijicu na Discovery -ju o snovima. Kažu da je postojao mit o tome da kada sanjas da si umro(tj, da umires), da možes stvarno da umres. To je naravno samo mit. Posto je emisija kratkog karaktera to je sve sto su i rekli.
Da li sanjate svoju smrt? Sta mislite zbog cega dolaze takvi snovi?
Ja sam sanjala nekoliko puta da umirem. Napustam telo i pocinjem da lebdim. Mogu da posmatram sebe... Svakog puta sam se uplasila i probudila sa aritmijom i preznojena. Da li ste citali mozda nesto na temu?

P.S. Snovi nisu morbidni u smislu nekih sahrana.
Pokusala sam da smestim temu i pitanje na drugo mesto (Psihologija nema svoj pdf(!) samo neka zajednicka temica) tako da...

Мислим да се не може умрети ако сањаш да умиреш, да ћеш се пробудити, али да те опомиње на нешто то је сигурно.... Мени се дешавало повремено да сањам да ме неко дави или да се гушим
Шта је било - набила сам себи јастук у уста у току сна, или ћебе, и стварно се гушила, и сан ме је опомињао да се то дешава..... и трзала сам се у сну и тако се и будила....
А ја се ушушкам под јорган, да ми се види само коса, а некад ни то, колико сам зимогрожљива. Сан ме је спасао

:) Mnogo mi je bio drag dok je bio ziv moj svekar(upokojen) ali kada sam ga sanjala bio mi je tezak u snu.....jer sam se sutraradan rabolela, pala u nesvest od groznice i temperature i tek nakon 6-7 dana bilo mi je bolje inace sam prelezala u krevetu od velike upale. Mislim na njih upalim svecu, molitvu....ipak sanovnik kaze (pise) da su svekar i sverrva u snovima veliki teret svadja bolest.Hvala!

...ima tih snova koji nas upozoravaju na nesto sto ce se desiti ali to je verovatno zapazanje steceno dok smo bili budni samo ga nismo svesno zabelezili...nesto cega smo na momenat mozda i bili svesni ali smo potisnuli...ima i dokaza da dok spavamo mozemo da uhvatimo ne samo psiholoske nego i fizioloske signale koje ni doktor, ni najsavremeniji medicinski aparati nisu primetili

:) Kazu da se puno sanja na promjenu vremena, ovo predhodno sam procitala, hvala. Evo sinoc npr. sanjam stranu zemlju planine usli na granicu hilihopterom, u brdima lijepe kuce savrseno sve tamo voda kao vece jezero ili obala mora tako nekakao....e onda smo usli da preprecimo planinu u tunel prevozom ali tu su nas zaustavili neki ljudi....nekako se izvukoh i pobjegoh....inace cesce sanjam daljine.....Poz.:bye:

Gledala sam neku emisijicu na Discovery -ju o snovima. Kažu da je postojao mit o tome da kada sanjas da si umro(tj, da umires), da možes stvarno da umres. To je naravno samo mit. Posto je emisija kratkog karaktera to je sve sto su i rekli.
Da li sanjate svoju smrt? Sta mislite zbog cega dolaze takvi snovi?
Ja sam sanjala nekoliko puta da umirem. Napustam telo i pocinjem da lebdim. Mogu da posmatram sebe... Svakog puta sam se uplasila i probudila sa aritmijom i preznojena. Da li ste citali mozda nesto na temu?

P.S. Snovi nisu morbidni u smislu nekih sahrana.
Pokusala sam da smestim temu i pitanje na drugo mesto (Psihologija nema svoj pdf(!) samo neka zajednicka temica) tako da...

Vidis ovo sto si ti opisala da ti se desava izgled akao da je astralna projekcija, ili ti odvajanje duse od tela, a prilikom nje moze da se umre ukoliko se previse uplasis ili ako dodje do prekidanaj veze izmedju slolarijum pleksusa i astralnog tela... ali to je samo teorija i ne moras da brines to moze da ti se desi samo na najvisim nivoima astrala... e sad ako te dalje zanima ti reci...:bye:

Vidis ovo sto si ti opisala da ti se desava izgled akao da je astralna projekcija, ili ti odvajanje duse od tela, a prilikom nje moze da se umre ukoliko se previse uplasis ili ako dodje do prekidanaj veze izmedju slolarijum pleksusa i astralnog tela... ali to je samo teorija i ne moras da brines to moze da ti se desi samo na najvisim nivoima astrala... e sad ako te dalje zanima ti reci...:bye:

zaniuma me...
da, to je definitivno bilo to...nije to bio obican san o smrti:ok:

Psihologija mnogo toga pripisuje podsvesnom delu uma medjutim prava uloga i mogućnosti podsvesnog dela uma su prilično drugačije. To je samo "magacin" minulih naših iskustvana koja treba još doraditi a koja mogu biti i bolna i lepa. Taj deo uma - kao i ceo um - funkcioniše po automatizmu i on niti misli niti može misliti.
Onaj ko misli jesmo mi kao duhovno biće Duša.
Otuda šta su naši snovi? Veoma često naša iskustva sa viših realnosti, dok naše telo spava, budući da mi kao Duša nikada ne spavamop, ili su to duhovne pouke i saznanja koja opet mi kao Duša pokušavamo proturiti do budnog svesnog tj. do dela uma koji je zadužen za naše bivanje u fizičkom svetu.
Mi kao Duša imamo pristup sveznanju i to u onolikoj meri koliko smo uspeli proširiti svoju svest. Jer, ceo naš život postoji iz samo jednog jedinog razloga, da proširimo (ekspandiramo) svoju svest do onog nivoa koji je neophodan da više ne bismo inkarnirali u ovaj svet.
Simbologija, onako kako je mnogi opisuju u sanovnicima malo ili nimalo ne vredi budući da svako ima svoju simbologiju - koja pak sa promenom svesti doživljava promenu. Uistinu, iza snova u pravom smislu, stoji sveprisutni i sveznajući Sveti Duh koji će ponekada iskoristiti one simbole koje smo ponekada usvojili od drugih, samo da bi nam poruka i pouka iz sna bila jasna.
Budući da je Sveti Duh nosioc najvišeg nivoa svesti kojeg može i treba da dosegne čovek potrebno je svesno raditi na vlastitoj ekspanziji svesti - jer, svest je duhovnog a ne intelektualnog karaktera. ovo već ukazuje da snovi i jesu tajni prolaz i put do najviših stanja svesti, ljubavi i duhovne slobode.
Onaj ko počne pratiti snove shvata da ovi budu sve bogatiji i polako podučavaju o najsitnijim detaljima života.
Jedno od najvećih sujeverja čoveka i čovečanstva jeste upravo to što su snove deklarisali za sujeverje.
Sa vremenom simbologija bude razobličena i mi svesno putujemo višim svetovima (ne u Astralnom telu već u tzv. Duša telu).

Poslednja izmena:
Vrlo zanimljiva tema.
Nisu mi ostali u secanju snovi gde umirem, vec gde sam mrtva.
Prvi san tog tipa je bio u osnovnoj shkoli, secam se svakog detalja kad sam se probudila, i jasno se secam zadnjeg dela sna....jedino se ne secam kako sam umrla.
E sad, kako izgleda biti mrtav u snu? :lol: PA jasno se secam da sam razmishljala, lezala sam u tom trenutku na ledjima, (izgledalo je kao da je proshla mala vechnost), i onda sam pomislila kako to da ja dishem a mrtva sam... Onda sam pochela da oslushkujem svoje disanje, i pochela lagano da se budim...
I tako...eto me ziva i zdrava posle takvog sna :)

Ma daj :)
Ja nisam sujeverna.
Da jesam odavno bi ishchekivala apokalipsu , jer sam sanjala da sam jedan od jahacha (na crnom konju), postala naprasno religizona jer sam sanjala isusa hrista i neku pecinu u kojoj sam lebdela izmedju sveta zibih i sveta mrtvih, gde me je neka energija vratila i gde sam chula glas "nije tvoje vreme", sanjala sam takodje kako vecheram u grobu sa mrtvima...itd itd...:lol:
Sve u svemu, sve snove treba gledati sa chisto psiholoshke strane, i na taj nachin tumachiti sopstvene emocije, "stanje sistema".

A da. I ni za jedan od navedenih snova se nisam probudila ni sa artmijom, ni uzbudjenja. Jedino shto je ostalo posle budjenja su "jako "zive slike" i jak osecaj iz sna....o kome posle razmishljam ceo dan.
Mozak je chudna stvarchica. U shta ubedish sebe, jako lako moze da se desi. Zato pazite u shta verujete. :)

Ja nisam sujeverna.
Da jesam odavno bi ishchekivala apokalipsu , jer sam sanjala da sam jedan od jahacha (na crnom konju), postala naprasno religizona jer sam sanjala isusa hrista i neku pecinu u kojoj sam lebdela izmedju sveta zibih i sveta mrtvih, gde me je neka energija vratila i gde sam chula glas "nije tvoje vreme", sanjala sam takodje kako vecheram u grobu sa mrtvima...itd itd...:lol:
Sve u svemu, sve snove treba gledati sa chisto psiholoshke strane, i na taj nachin tumachiti sopstvene emocije, "stanje sistema".

Ako bi malo dublje istraživala po prirodi snova možda bi se iznenadila koliku važnost imaju snovi u životu čoveka i koliki doprinos tek mogu načiniti.
Možda neko iz okoline nešto i zna o snovima ali je to sasvim sigurno nedovoljno.

Vrlo zanimljiva tema.
Nisu mi ostali u secanju snovi gde umirem, vec gde sam mrtva.
Prvi san tog tipa je bio u osnovnoj shkoli, secam se svakog detalja kad sam se probudila, i jasno se secam zadnjeg dela sna....jedino se ne secam kako sam umrla.
E sad, kako izgleda biti mrtav u snu? :lol: PA jasno se secam da sam razmishljala, lezala sam u tom trenutku na ledjima, (izgledalo je kao da je proshla mala vechnost), i onda sam pomislila kako to da ja dishem a mrtva sam... Onda sam pochela da oslushkujem svoje disanje, i pochela lagano da se budim...
I tako...eto me ziva i zdrava posle takvog sna :)

Ti jesi ležala i razmišljala ali da li veruješ da je to kreirao tvoj mozak, tvoje podsvesno ili je u pitanju nešto treće? U svakom slučaju samo tvoja iskustva tebe mogu naterati da istražuješ dalje. Šta ćeš otkriti i dokle ćeš istraživati zavisi od tebe.
Bez sumnje odgovor postoji - nekima prihvatljiv a mnogima ne.

Super je tema! :super: Mislim da mnogi sanjaju ovako nesto, i da se prilicno prepadnu. A nekad to zaista ne znaci nista ozbiljno. Evo, moj primer... Pre nekih 5-6 godina sanjam ja da imam leukemiju i da sam u bolnici i umirem, pa se prastam sa svima koji mi dolaze u posetu, pa tu jos jedna devojka koja isto umire, i tako celu noc, i na kraju umrem i probudim se. Elem, posto sam se jaaako istraumirala ispricam ja svoj san nekome u koga imam najvise poverenja na svetu, jer mi je bilo frka da ce se to stvarno desiti. Pita on mene: ,,A, jesi li ti ucila ovih dana?`` Ja zapanjeno ,,Ne?`` ne shvatajuci kakve to veze ima. A u tom periodu sam imala jezivo mnogo ispita, a nedeljama nisam ni otvarala knjigu, ni mislila o fakultetu uopste. ,,Pa, zato si i sanjala da umires. Bila si pasivna, i tvoja podsvest ti je poslala jasan signal..`` Mislim, sta reci nego da je bio u pravu i da kad sam pocela da ucim, vise nisam imala kosmare. A i inace, ja obicno imam lude snove u periodu kada nesto ili izbegavam da uradim, ili ne smem da sebi priznam na javi da me to zaista muci, nego sam u fazonu bas me briga za obaveze, za neka osecanja, i slicno. ILi kada se mnogo brine na javi, pa onda, normalno, nastavim i u snu :roll: Mislim da postoje i tzv prorocki snovi, ali da su oni jako retki, tipa da se sanjaju samo par puta u citavom zivotu :)

zaniuma me...
da, to je definitivno bilo to...nije to bio obican san o smrti:ok:

Pa ovako sto se tice astralne projekcije, duse i astralnog tela to je poprilicno siroko podrucije, ali da krenemo redom... pa astralna projekcija predstavlja kao sto sam rekao odvajanja astralnog tela od materijalnog tela prilikom odredjene promene svesti... uglavnom potrebno je ,, ugasiti,, realan deo uma to se koliko shvatam postize jakom koncentracijom na odredjne stvari, jednostavno nesto slicno meditaciji i smirivanju misli... e takodje postoji milion tehnika za isto... no sve se zasnivaju na aktivranju kako neki predpostavljaju hipofize ili treceg oka... Kada dodje do projektovanja ti se osecas slicno kao u snu ali ipak ralnije, no opet bez osecaja mirisa i slicnih stvari koje osecamo u materijalnom svetu... potom na razlicitim nivoima astrala obitvaju i razliciti entiiteti od onih slabih do onih gotovo demonske snage...

Back