Snimanje magnetnom rezonancom?

royaltribune

Početnik
Poruka
33
Treba mi pomoc.
Trebam da snimam glavu,preciznije predeo oko desnog uveta,uzeo sam uput za magnetnu rezonancu i svuda se ceka bar po 4 meseca.
Ja toliko da cekam ne mogu,poludecu do tad.
Planirao sam da odem negde kod privatnika da radim,vidim da se cene krecu od 10 do 20.000 din.
Da li je nekome poznato gde to mogu da uradim ali da je neka savremenija masina i slicno,da ceo taj postupak traje krace nego kod drugih,da li postoji masina u koju se ulazi nogama na dole,dakle da mi glava bude na izlazu a na u rupi. Plasim se zatvorenog i skucenog prostora pa bi mi ovo mnogo znacilo.

Ako je neko radio neka podeli iskustva,ako ima neka bolja masina od konkurencije neka pise,za konkretno ime klinike moze i privatna poruka.

Hvala.

Treba mi pomoc.
Trebam da snimam glavu,preciznije predeo oko desnog uveta,uzeo sam uput za magnetnu rezonancu i svuda se ceka bar po 4 meseca.
Ja toliko da cekam ne mogu,poludecu do tad.
Planirao sam da odem negde kod privatnika da radim,vidim da se cene krecu od 10 do 20.000 din.
Da li je nekome poznato gde to mogu da uradim ali da je neka savremenija masina i slicno,da ceo taj postupak traje krace nego kod drugih,da li postoji masina u koju se ulazi nogama na dole,dakle da mi glava bude na izlazu a na u rupi. Plasim se zatvorenog i skucenog prostora pa bi mi ovo mnogo znacilo.

Ako je neko radio neka podeli iskustva,ako ima neka bolja masina od konkurencije neka pise,za konkretno ime klinike moze i privatna poruka.

Hvala.

oni iz kbc imaju ugovor sa ne znam kim tacno(dal zeleznica srbije imaju u svom okviru zdav.u. za njihove radnike) u svakom slucaju mene su slali znatnoo ranije da snimam glavicu(jer su tad vec pocinjali saradnju sa njima,da im smanje br pacijenta)..to ti je negde u onoj ulici gde prolaze tramvaji posle palate pravde..al to bi oni(iz kbc) tebi trebalo da predloze ako ima mesta....
a drugo ne ulazis ceo ako snimas glavu samo do pola torzoa,i oni ti daju muziku da slusas ako osh(pa ce ti to mozda smanjiti strah)...
znaci jedino da urgiras kod doktorke i da je zamolis ako moze to ranije al ako nisi hica,i ako te ovi divnim cudom ne pozovu jedino ti ostaje da cekas,il da iskesirash....
a inace meni je probelm bio sto sam na kraju mr ima osecaj sve vece vrucine u glavi pa ako neko zna sto je to tako ,citala sam nesto po netu,neki kazu da je do aparata neki kazu ovo ono...???

I CT zraci dok to nema kod magnetne rezonance...
Ako je neko imao iskustva kod privatnika molim da pise!

Imam ja sa privatnicima jako lose iskustvo.Pre dve godine tata je dobio rak jetre i zbog nemogucnosti biopsije otisli smo na MR.Kosta puno pre par godina secam se da je bolo oko 15 000 din.Nije problem u aparatima vec u vestini onoga koji cita.

Stvar koja je mogla da se vidi ultrazvukom oni nisu videli i evidentni rak nisu potvrdili.Katastrofalno neznanje.

Imam ja sa privatnicima jako lose iskustvo.Pre dve godine tata je dobio rak jetre i zbog nemogucnosti biopsije otisli smo na MR.Kosta puno pre par godina secam se da je bolo oko 15 000 din.Nije problem u aparatima vec u vestini onoga koji cita.

Stvar koja je mogla da se vidi ultrazvukom oni nisu videli i evidentni rak nisu potvrdili.Katastrofalno neznanje.

Vidi, ja zivim u Nemackoj, meni je zaista nepoznato da neki da ih tako nazovem " privatnici" uopste se i bave radiologijom.
To su ogromni sistemi, uvek u okviru neke velike bolnice, tu su potrebni strucnjaci, ali ne samo lekari nego je jos vaznije i tehnicko osoblje,
savrseno odrzavanje i kontrola aparata.

Ali ovaj centar ( adresu sam napisala) izgleda da ipak funkcionise jer su vec jako dugo aktivni.

Vidi, ja zivim u Nemackoj, meni je zaista nepoznato da neki da ih tako nazovem " privatnici" uopste se i bave radiologijom.
To su ogromni sistemi, uvek u okviru neke velike bolnice, tu su potrebni strucnjaci, ali ne samo lekari nego je jos vaznije i tehnicko osoblje,
savrseno odrzavanje i kontrola aparata.

Ali ovaj centar ( adresu sam napisala) izgleda da ipak funkcionise jer su vec jako dugo aktivni.

Skroz si u pravu zato sam i navela lose iskustvo....e sada ovo sto si ti preporucila je dobro da covek ipak zna gde da ode a da to ima smisla.Jooj kad bolest pritisne stavrno nije svejedno...vreme je cesto jako bitan faktor da se sa lecenjem krene na vreme.

Ја сам сад прочитала, а можда си већ и обавио снимање. Ало ниси, само да ти кажем да и ја помало зазирем од скученог простора а радила сам магнетну без проблема. Мислим да је апарат био нека старија варијанта, јер је био веома бучан. Није проблем, наравно треба да се психички припремиш. Глава јесте у машини али је отворено према тијелу сасвим, значи да загусти можеш без проблема да изађеш. Ја сам то ријешила овако, прво било ми је веома битно да сазнам разлоге проблема који сам имала, а онда сам лијепо легла на тај сто и затворила очи. Отворила сам их само кад је све било готово. За вријеме снимања сам себе смирила размишљањем да су и прије мене неки људи то радили и да испред врата већ чека неко да то обави и успјела сам. А можеш и да кажеш др да ти је фрка па ти можда дају нешто за смирење прије снимања. Немој да бринеш више је то страх од непознатог. Видјећеш

Back