Stojkov Menidjer
Stara legenda
- Poruka
- 80.888
Web kamere su postale hit gedžet sredinom 2000-ih zamenom dial-up interneta sa širokopojasnim koji je bio potreban za video komunikaciju.
Bake su koristile kameru na pokojnom skype-u za kontakt sa unucima u drugoj državi (bili da je baka gastos, bilo da su Džordž i Johan deca gastosa Mileve i Radovana).
Svi ostali su te kamere koristili na naopak način što su dokoni hakeri ubrzo ubacili na "one sajtove" zajebancije radi ali im se i smuĉilo kakve su sve nalazili sa razrogačenim.oĉima.
Elem, kad smo obradili smisao kamere u onom vremenu da se pozabavimo vremenom današnjim.
Kamere svih vrsta i formata su svuda oko nas, dal potrebno dal ne tek nastala je nova profesija- "BULJAČ U KAMERU" i što je najgluplje za to se stvarno dobija plata.
Ipak, a vama hvala na čitanju, nisam pokretao temu ni zbog čeg pomenutog već zbog šokantno idiotskog.
Ogromna većina laptopova ima kameru na sebi, po nekoj logici to su poslovne mašine pa mnogi tako održavaju i sastanke.
Želeći da automatizujem postupak skidanja proizvodjačkih drajvera (mada nikad nisam primetio da drajver novijeg datuma neśto bolje napravi računar, tu je rešenje samo novo) instaliram sa sajta proizvodjača njihovu Lenovo Vantage aplikaciju.
Inicijalno je uradila svoj deo posla i instalirala sve potrebno a zatim bi smarala iako sam naveo u opcijama da ne želim.
E maločas mi puko film i krenem da je deinstaliram
Next next next i opa bato komercijalni antivirus (windowsov to ne radi) javlja da Lenovo Vantage pristupa kameri?!
Čekaj malo, skidam smaračku app a ti me još "fotkaš za kaznu"?
Da neće možda da me stave na stub srama?
"Pogledajte ove njuške, oni ne koriste našu lepu aplikaciju"
Znači ovo prvi put doživljavam da je nekom palo na pamet.
I to od uslužne aplikacije za mesečno korišćenje?
Kud ide ovaj avet...