Snežana je sa 60 god odlučila da ostavi muža

RužnaKoLopov

Buduća legenda
Moderator
Poruka
36.945

"NEĆU VIŠE DA PEREM PRLJAVE ČARAPE, SPREMAM SUPE I KOLAČE": Snežana je sa 60 god odlučila da ostavi muža - procvetala je​


"Nakon dugog razmatranja i promišljanja, donela sam odluku da krenem u novu fazu svog života. Iako su godine braka bile ispunjene mnogim lepim trenucima i radostima, došlo je vreme da počnem da živim kao samostalna žena.


Sa šezdeset i nešto godina, prvi put osećam potrebu da živim život onako kako to ja želim, bez kompromisa i ograničenja. Brak, koji je bio osnova mog života više od četiri decenije, sada postaje teret koji želim da skinem s ramena kako bih sebi omogućila autentično ispunjenje.

Život sa istim čovekom često nosi sa sobom rutinu i stagnaciju. Osećam da sam izašla iz tog obrasca i da je vreme da se otisnem u nepoznato, da radim na sebi, istražim svoje potencijale i želje. Želim da se ponovo osećam živom, da otkrijem nove hobije, upoznam nove ljude i putujem bez tereta prošlosti.

Razvod nije korak koji sam olako donela. Prošla sam kroz proces introspekcije i samopromišljanja kako bih osigurala da je ovo najbolji korak za mene i za mog sada bivšeg supruga.

U braku sam od moje 22 godine i sada sam odlučila da se razvedem.

Čitav život živim sa istim čovekom, sa njim sam dobila i 3 zdrave dece koja su sva, hvala bogu, otišla iz kuće u potrazi za svojom srećom.

Ovo su moji razlozi zašto želim da ostavim muža i po stare dane budem slobodna žena:
  • Nikome ništa ne dugujem u životu. Kad se razvedem nema potrebe nikome da se pravdam za trivijalne stvari poput: zašto sam papuče ostavila ispred kuće ili zašto nisam zatvorila vrata od ostave.
  • Neću više da perem prljave čarape drugim ljudima, da kuvam supe, mesim kolače... Sada ću da brinem o sebi i svom zdravlju i kuvaću samo ono što se meni jede.
  • Neću više morati da brinem o tome gde mi je muž. Da li se zapio sa društvom, da li je svratio na pivo i seo ispred prodavnice...
  • Od sada ću živeti samo za sebe i svoju decu. Posvetiću se nekom hobiju i neće biti muža pored mene koji će mi govoriti "Luda ženo, zašto će ti to u tim godinama?"
  • Ne želim da živim više pored muškarca koji će na slavama da me "poklapa" pred rodbinom praveći se kao da je popio svu pamet na svetu.

Dosta mi je svega. Osećam da mi je ostalo još 10ak kvalitetnih godina života i želim da ih provedem sama i slobodna."

Šta biste vi savetovali Snežani? Da li je ovaj njen korak ispravan?


Link

1715874170732.jpeg
 
Zena u tim godinama nista sa sobom ne moze da uradi,jer se 100% zapustila i nema tu price o nekim sportovima i akcijama, jer je na lekovima odavno,ako postoji i ako je muz takav uopste, onda je takav bio oduvek i to je trebala da presece odavno
to je tvoje misljenje

ali mozhda ona voli da doruchkuje musli a on zheli pite, suvo meso, paradajis salatu i njoj govori da je to sto jede pticija hrana


razmisli? pecanje u mozak a dan tek pocheo
 
Meni je zao bilo kakvog rastanka i urusavanja porodice,niko tu nije pobednik,imali su mnogo ranije sansu da procene dal se podnose,5 god max
Nebitna je nasa strana malo je vitalnih zena u tim godinama za razliku od muskaraca
Pa sta sad? Prodje tih 5 godina i nemas pravo da procenjujes vise? i drugo, ljudi se menjaju. Ja nisam ista osoba kao od pre 10 godina. Nema tu procene.
 
Meni je zao bilo kakvog rastanka i urusavanja porodice,niko tu nije pobednik,imali su mnogo ranije sansu da procene dal se podnose,5 god max
Nebitna je nasa strana malo je vitalnih zena u tim godinama za razliku od muskaraca


:mrgreen::mrgreen:

razmisli zasto je Bog vama dao da ste vitalni a zena se urusi

cheshete mooda dok se ona lomi na svim poljima (posao, deca, kutja i okokucnica, itd.)
 

Back
Top