Snažne eksplozije na gasovodu Severni Tok: Švedski seizmički centar zabeležio podvodne detonacije

Neće propasti, baš uopšte: pa ni UK nije propalo posle kraja Pax Britanica i niti kasnije, zbog time izazvanog pada Britanske Imperije. Samo se dešava pred našim očima, da U.S of A, zbog promena u svetskoj ravnoteži snaga - prouzrokovanog ratom Kine, više nije u stanju da baš ceo globus tretira kao svoju ekskluzivnu interesnu sferu.

Takođe, baš cela, celcata exYU ima prilike da se na primeru Ukrajine uveri u geopolitičku stvarnost da oni koji su u nečijoj interesnoj sferi ne odlučuju u čijoj sferi će biti.
To i ja kažem. Zar ne vidiiš da se podsmevam onima koji tvrde da je zapad propao?
 
To i ja kažem. Zar ne vidiiš da se podsmevam onima koji tvrde da je zapad propao?
Vidim, samo treba znati da relativni gubitak moći u odnosu na ostale ne znači da će se “propasti”, ali znači da će morati da se povlači iz onih delova interesne sfere koji nisu strateški bitni za U.S of A. UK, Francuska, pa i Nemačka su “me too Powers” - mogu da pokazuju mišiće samo uz U.S of A, i da brane samo one svoje interese koji ne ugrožavaju aneričke - tako je UK morala da pusti kolonije da odu, jednu za drugom - naročito Indiju sa njenim potencijalima, ali da brani i odbrani Foklandska Ostrva koja nisu baš istog značaja kao i Indija. Rezultat - Indija je sada bitno jača od UK - vojnički neuporedivo, i ima veći realni GDP, a i u U.S $, koji ozbiljno favorizuje UK, kao privilegovanog amerićkog trgovinskog partnera se skoro izjednačila.
 
Duboke vode , visoke letelice, obično po onome što neki pišu , rade duboke države.
Tako da negiranja nekihzapadnih ili ko zna kojih vlada , zemalja ili državnika uobičajeno ne treba uzimati ozbiljno jer ni oni ne znaju ko stvarno vodi njihove jake duboke države , tako da je bespotrebno da se mi obični ljudi forumaši o tome razmišljamo.
Nemoguće - u Turskoj je postojala jaka duboka država, pa su vlade menjane do mile volje, i ni U.S sa NATO nije mogla da održi na vlasti ni one koji su na njihovu preporuku prethodno ustoličeni. Toga nema ni u U.S, ni u EU ni u RF. Duboka država = pučevi, periodične smene, čistke, povratak “na vlast” onih koji su dobro upoznali zatvore i sl.

Bilo bi pučeva, prekida TV programa sa predsednikom i vladom koji obliveni hladnim znojem mole vojsku da preuzima vlast i spase narod i državu, generala koji sa šefovima policije objašnjava sa televizije da je suprotstavljanje uniformisanim licima zločin koji je u trenutnim okolnostima ravan izdaji, i sličnih scena, mnogo više nego što bi smo možda želeli da gledamo. Mijanmar je primer jake duboke države - legalni državni organi su potpuno nemoćni pred vojskom, nemaju na nju nikakvog uticaja, a generalštab ima svoju volju, i ni najmanje se ne ustručava da je nametne i državi i društvu.
 
"ko gubi, taj rusi figure" - odlican tekst, sveobuhvatna geostrateska analiza na temu - znatizeljni ko je syebo severne tokove?

Luongo: The Curious Whodunit Of Nordstreams 1 & 2

The old world broke this week...
How can anyone seriously look at the last seven months and see the EU as a victim of US imperialism without seeing the imperial aspirations of the EU itself? I’m not saying anyone isn’t dirty here. They are all filthy and disgusting. But I am saying know what the real game is and what the real motivations are.


The point of this act was to freeze all pipeline construction worldwide.


nece biti nikakvog gasa,a ne samo ruskog
 
jos jedan odlican tekst, citiram

There is no point in believing that Europeans will be spared because they are developed. The Straussians wrote, as early as 1992, that they would not hesitate to destroy Germany and the EU.

The EU brought to its knees by the Straussians​

by Thierry Meyssan
https://www.voltairenet.org/article217976.html

rokaj-kokaj!!!
 
Тачно си то рекао. Гледам гомилу постова шта људи пишу и како пишу али је проблем то што је то последица менталитета свих народа у овом делу Европе.
Da li si čuo za Goli Otok?
 
The Euro Without German Industry

The reaction to the sabotage of three of the four Nord Stream 1 and 2 pipelines in four places on Monday, September 26, has focused on speculations about who did it and whether NATO will make a serious attempt to discover the answer. Yet instead of panic, there has been a great sigh of diplomatic relief, even calm. Disabling these pipelines ends the uncertainty and worries on the part of US/NATO diplomats that nearly reached a crisis proportion the previous week, when large demonstrations took place in Germany calling for the sanctions to end and to commission Nord Stream 2 to resolve the energy shortage.

The German public was coming to understand what it will mean if their steel companies, fertilizer companies, glass companies and toilet-paper companies were shutting down. These companies were forecasting that they would have to go out of business entirely – or shift operations to the United States – if Germany did not withdraw from the trade and currency sanctions against Russia and permit Russian gas and oil imports to resume, and presumably to fall back from their astronomical eight to tenfold price increase.

Read more:https://www.unz.com/mhudson/the-euro-without-german-industry/
 
ma kaki sok...spale sve maske brate
da vis kad krenu da salju jedni drugima interkonti projektile...spremi kokice i sat antenu, posto interneta sa usa nece biti posto ce rusi za osvetu da iseku sve podvodne kablove.
 
heheh, svabe ce da crknu od muke, samo skrgucu zubima... paz' poljakinje preziva se moskwa, svabe mora da kipe od besa, da se malo ugreju... dok im ne vrate milo za drago

Gas Starts Flowing To Poland Via New Baltic Pipe From Norway

“This is a historic moment and one that we’ve been awaiting for many years,” Anna Moskwa, Poland’s minister for climate and the environment, said in a statement.
 
jao, pa izgleda da su se poljaci mangupirali da pokriju ukre, evo cija druka ukre kod svaba, ali se i ogradjuje, posto kupili, poto prodali:

“The Germans were warned in summer by the CIA about a possible attack scenario on the Nord Stream pipelines. US Intelligence claimed to have intercepted Russian communications in which concerns were expressed about possible Ukrainian attacks on Western infrastructure. The Ukrainians allegedly tried to rent a boat in Sweden for this purpose.”
https://www.thegatewaypundit.com/2022/10/nord-stream-whodunnit-cia-fingers-ukrainians/
However, the US secret service did not classify this scenario as particularly likely, writes Swiss Weltwoche: “The CIA did not consider the scenario of a Ukrainian attack to be very credible”. Nevertheless, they apparently decided to pass this information on to the Germans.
 
Ау, значи није довољно што су оставили Гејопљане без гаса, него им се још смеју у фацу.
Англосаксонци, увек без ручне у понижавању слабијих од себе.
Реч чојство би се на енглески превела као: Глуп? Заостао? Наиван?
Ако/кад њихова догори, заиста неће добити милост ни од кога.
 

Back
Top