Џорџи
Srebrna tastatura
- Poruka
- 234.478
Da vidimo sta vam je primarno i misljenja sta je zdravije na duze staze..sta bolje izgleda uz objasnjenje?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Zagrevanje je jako bitno jer u suprotnom moze doci do pucanja misica. Misic mora prvo da se opusti pa tek onda da se koristi.
evo na drugoj temi rekose da se prvo radi s tegovima pa onda kardio..to su iskusni poznavaoci
![]()
A, tek kad dođu neki fudbalerčići ili košarkaši sa onim njihovim: ja ne bih da nabijem previše masu, neću da budem posle spor.Neću da budem kao Koleman(a Kolemanu trebalo 20 godina da postigne onoliku mišićnu masu uz fantastičnu definiciju).
![]()
A, fudbalerčići kao da nisu videli kako izgleda najbrži čovek sveta, tj. koliku mišićnu masu ima.
Košarkaši pak kao da nisu videli kako izgledaju NBA zvezde.
Ili dođe neki sportista koji se bavi borilačkom veštinom i isto lupi kako bi on samo da trenira sa malim težinama, da ne bi nabio masu i postao trom. A,nije ni video kako izgleda, recimo, Overeem.![]()
Primarna ti je kondicija. Snaga je upotrebna vrednost misica, kondicija je trajanje upotrebne vrednosti. Snaga bez kondicije ti ne znaci nista.
To je taj radSlažem se sa svim što se rekli jer sam 21 god.skoro svaki dan u teretani i sve sam to puno puta video,ne samo u N.Sadu već i u BG i u PG jer sam i tamo neko vreme živeo i vežbao ali hoću da napomenem da je i ta snaga i mišići u teretani vrlo relativna stvar.
Ja sam sa svojih 45 god. pošto sam fudbaler uvek vežbao normalno zbog kondicije i brzine i stalno sam sretao tipove sa velikom muskulaturom,neki sa kvalitetni izdefinisanom a neki samo sa nabacanom masom i često bi se sretali na razboju i vratilu.
Tu je mesto posle kog bi me uvek drugačije posmatrali jer sam normalne građe i normalno izdefinisanih mišića( 184 / 84 ) a radio sam uglavnom sa prslukom od 12kg ili sa tegovima na nogama, i to serije propadanja od 20 a serije zgibova oko 10 dok bi se oni većinom mučili bez prsluka sa duplo manje ponavljanja.
Pošto nam je cilj bio drugačiji i sam trening nam je bio drugačiji i dok bi oni dizali na benchu puno preko 100 ali su to uglavnom bile serije od 2-3 dizanja pa onda 5-10 min. sedenja ja bi za to vreme uradio po nekoliko serija zgibova ili propadanja a u pauzi između serija od minut bi uradio seriju trbušnjaka ili preskakao sajlu.
Kao sto si naveo ovde radi se o 5 pro body fitness takmicara iz sveta tog sporta..navedi mi 2 nasa?ne znas ih naravno jer ne postoje..osim marije sreckovic retki su ti koji sveobuhvatno praktikuju zagrevanje budzenje i istezanje..ko sto rece sasah oni ne rade vise ponavljanja nego se bukvalno budze s velikim tezinama i malo ponavljanja..obican pokret koji izuzima tegove ne mogu ponoviti 3x..i bas ih laicki procenimo kad hodaju ko balvani s tikovimaEto, počne priča o fleksibilnosti i laici se hvataju za bodibildere. Što je najgore, ne hvataju se ni za bodibildere nego za neke rekreativce.
Problem je što danas laici bodibilderom nazivaju svakog ko uđe u teretanu i diže tegove i ko ima iole mišićnu masu, a da pritom nemaju predstavu o tome šta je bodibilding i koje su podele u okviru ove sportske discipline zvane oblikovanje tela.
Svaki bodibilder(da, mislim na bodibildere, ne na "sezonske vežbače" i obične rekreativce) zna značaj fleksibilnosti mišića i poklanja punu pažnju tome.
Radi istezanja nakon svakog treninga, ide na terapije i masaže. Prosto rečeno - vodi računa o sebi.
Bodibilding nije samo sport, već i jedna vrsta stila života koji zahteva 24-očasovno radno vreme.
Nazvati bodibilderom nekog ko trenira par nedelja ili par meseci, pa se nikad više ne vrati, je smešno.
Nazvati bodibilderom nekog ko samo odradi neku glupavu kuru, nabije neku bezličnu masu jer ni kura ni ishrana mu nisu dobri, je smešno.
Nazvati bodibilderom nekog ko nema barem 5 kvalitetnih obroka dnevno i nema pojma šta su suplementi a šta je hemija, tj. AAS, isto je smešno.
99% ljudi koje viđamo po teretanama NISU bodibilderi. To što je neko nabacio koji kg mišića ili pak neko postao ogromna masa sala jer je ždrao sve i svašta kao životinja, naravno da ga ne čini bodibilderom.
Ne čini ga ni bodiklasik ili fitnes takmičarem. Da, postoje podele u ovom sportu i nisu svi, kako ih većina naziva, "bilderi".
Zato ljudi vide na ulici ili u teretani ovako građenog tipa(slika ispod) i misle da je bilder.
I za onu devojku sa slike isto misle da je bilderka. Nije bilderka, ali je ozbiljna takmičarka u bodifitnesu i sigurno nije neflexibilna. Ima mišiće, zar ne? Mnogi bi rekli i previše, ali nije bodibilderka, a opet je flexibilna.
E, kad ljudi nauče da razlikuju sportiste od sezonaca i stalnih rekreativaca(kojima je cilj samo da budu u formi), nestaće i onakvo povezivanje bodibildera sa nebrigom o mišićima i nefleksibilnosti.
p.s. Bodibilderi redovno rade kardio, tako da je smešno i tu da se povezuju sa lošom kondicijom.Ali, opet, to su bodibilderi, a ne sezonci.
![]()
Slažem se sa svim što se rekli jer sam 21 god.skoro svaki dan u teretani i sve sam to puno puta video,ne samo u N.Sadu već i u BG i u PG jer sam i tamo neko vreme živeo i vežbao ali hoću da napomenem da je i ta snaga i mišići u teretani vrlo relativna stvar.
Ja sam sa svojih 45 god. pošto sam fudbaler uvek vežbao normalno zbog kondicije i brzine i stalno sam sretao tipove sa velikom muskulaturom,neki sa kvalitetni izdefinisanom a neki samo sa nabacanom masom i često bi se sretali na razboju i vratilu.
Tu je mesto posle kog bi me uvek drugačije posmatrali jer sam normalne građe i normalno izdefinisanih mišića( 184 / 84 ) a radio sam uglavnom sa prslukom od 12kg ili sa tegovima na nogama, i to serije propadanja od 20 a serije zgibova oko 10 dok bi se oni većinom mučili bez prsluka sa duplo manje ponavljanja.
Pošto nam je cilj bio drugačiji i sam trening nam je bio drugačiji i dok bi oni dizali na benchu puno preko 100 ali su to uglavnom bile serije od 2-3 dizanja pa onda 5-10 min. sedenja ja bi za to vreme uradio po nekoliko serija zgibova ili propadanja a u pauzi između serija od minut bi uradio seriju trbušnjaka ili preskakao sajlu.
[Ne_Vazim_Se];16733908:Pa dobro, nego je rekao neshto u fazonu kao gde ja mogu da uradim bahato oni bilderi ne mogu tri... ma vazi kako da ne, si ti video nekada nekoga ko dize 100 iz bencha a ne moze da uradi 3 skleka? Ja ne.
...a fleksibilnost je vec neshto drugo, nazalost kome je cilj snaga i mishicna masa dok to postize gubice na fleksibilnosti... sad o5 to je vec pitanje ko shta hoce.
Kao sto si naveo ovde radi se o 5 pro body fitness takmicara iz sveta tog sporta..navedi mi 2 nasa?ne znas ih naravno jer ne postoje..osim marije sreckovic retki su ti koji sveobuhvatno praktikuju zagrevanje budzenje i istezanje..ko sto rece sasah oni ne rade vise ponavljanja nego se bukvalno budze s velikim tezinama i malo ponavljanja..obican pokret koji izuzima tegove ne mogu ponoviti 3x..i bas ih laicki procenimo kad hodaju ko balvani s tikovima![]()
Mislis na Mirka?A, ne poznaješ ni domaću scenu jer mi tražiš da ti navedem nekog domaćeg takmičara, a ja ti gore postavio njegovu ogromnu sliku.