Quantcast

Snaga molitve

  • Začetnik teme Gosca
  • Datum pokretanja
G

Gosca

Gost
СНАГА МОЛИТВЕ

Добитник Нобелове награде, проф. др. медицине Алексис Карел, назива молитву најмоћнијим обликом енергије. По њему, то је снага једнако стварна као и сила теже. Након њега је чувени амерички научник др. Х. Ј. Стовел, у једном чудесном открићу, измерио моћ молитве.

"Био сам цинични атеиста... Једног сам дана радио у великој патолошкој лабораторији једне клинике. Бавио сам се задатком како да измерим таласну дужину и јачину зрачења људског мозга.

Хтели смо истраживати шта се догађа у људском мозгу кад човек прелази из живота у смрт. Изабрали смо једну жену која је боловала од смртоносног рака мозга. Жена је била духовно, психички потпуно нормална. Гледајући уопштено, управо је изненађујућа била њена животна ведрина, при њеном безнадежном телесном стању. Знали смо да је на умору. И она је то знала. Такође смо знали да се ради о жени која је живела са вером у свог Спаситеља Христа.

Непосредно пре њене смрти, сместили смо у њену собу високо осетљив апарат за снимање. Тај апарат требало је да нам покаже шта се одиграва у њеном мозгу у последњим минутима. При томе смо још на кревет сместили мали микрофон да би смо могли чути шта говори, уколико уопште још буде могла дати какав знак живота.

За то време сместили смо се у собу до њезине. Било нас је петоро трезвених научника. Међу нама ја сам био најтрезвенији и најтврђи. Пуни исчекивања и унутрашње напетости, стајали смо испод својих инструмената. Казаљка је стајала на нули и могла је показивати све до 500 ступњева у позитивном вредновању на десно и 500 ступњева у негативном вредновању на лево. Пре неког времена, помоћу истог апарата, мерили смо емисију једне радио станице чији је програм био одашиљан у етар јачином од 50 кЊ. Радило се о поруци која је морала бити пренесена око читаве кугле земаљске. Тим мерењем установили смо вредност од девет степени позитивног мерења.

Учинило нам се да је болесници дошао последњи тренутак. Одједном смо зачули како је почела молити и славити Бога. Молила је Бога да опрости свима људима који су јој у животу учинили неправду. Тад је изразила своју чврсту веру у Бога речима: "Знам да си Ти једини поверљив извор снаге за сва Твоја створења и то ћеш остати". Захваљивала Му је за снагу којом ју је носио читав њезин живот, као и за сигурност што сме бити Његово власништво. Сведочила Му је да њена љубав према Њему упркос свој патњи, није постала мања. У тренутку кад је говорила о опроштају својих грехова кроз Исусову жртву, из њених речи одјекивала је неописива срећа. Коначно, захватила ју је радост при помисли да ће ускоро смети гледати свога Искупитеља.

Потресени стајали смо пред својим апаратом. Већ смо и заборавили да смо заправо хтели истраживати. Погледали смо се и при том се нисмо стидели својих суза. Толико сам био захваћен тиме што сам чуо, да сам морао плакати, како од свог детињства нисам чинио.

Изненада, док је жена још молила, чули смо на свом инструменту неки тон који је туцкао. Кад смо погледали, видели смо да је сказаљка показивала 500 ступњева позитивно и непрестано ударала на границу апарата.

Наше су мисли сустизале једна другу. Техничком мерењем сад смо по први пут открили невероватну стварност: мозак умируће жене, која је била молитвом сједињена с Богом, развио је снагу која је била 55 пута јача од снаге зрачења оне светске радио станице!

У том тренутку почео се рушити мој атеистички поглед на свет. Стајао сам пред лицем свезнајућег Бога. Потпуно ми је смешном постала моја невера. Тако сам постао сретан Христов слебденик...".

Из књиге "Помоћ из оностраности - шта може молитва", Rhom Verlag, Bietigheim

Sta mislite o ovome? Tekst je preuzet sa drugog sajta.Znam da nemate zivaca za duge tekstove, ali zanimljivo je.
 

MaranAta

Ističe se
Poruka
2.303
Једно је сигурно... Господ бира када, где и коме ће показати и доказати да постоји, а често се то дешава управо тврдим атеистима и грешницима. То што они доживе, не мора бити видљиво и људима који стоје непосредно до њих, у том моменту.
 
C

chowringhee

Gost
Потпуно је сагласно са светотачком традицијом.Обоје потврђују библијску садржину проповеди.И њен и његов пример су својствени житијима светих.Иако су примери светитељског живота слични,ниједно није потпуно исто.
Сви имамо свој пут ка Господу.
 

Milica3

Zainteresovan član
Poruka
107
E, draga, hvala ti za ovaj tekst. Mogu ti reci da su i meni posle suze na oci.
Poznate su mnoge blagodeti molitve na raznim nivoima. Pocevsi od unutrasnjeg prociscenja, olaksanja, rasterecenja i ozdravljenja ( fizickog) pa sve do takvih, danas naocigled neobjasnjivih dimenzija delovanja.
Osem toga, osvezenje je procitati nesto tako lepo. Suvise je nadmetanja, obracunevanja ko je u pravu i cak i svadjanja na ovom forumu poslednje vreme. Prosto mi se nekada cini kao lokalna rasprava o fudbalu.. Ali sta cemo.. takvi smo..
 

Sizif

Buduća legenda
Poruka
29.535
Aleksis Karel je nobelovu nagradu dobio 1912 godine, a rođen je 1873. Čudi me da se taj pseudonaučni eksperiment nije malo češće ponavljao tokom 20og veka? Priča o nekakvim "jedinicama od jedan do 500" bez objašnjenja o tome ŠTA u se u stvari meri je potpuno banalna, i upoređivanje toga sa elektromagnetnim talasima jedne radio stanice. (Ako je krajem prošloga veka uopšte i bilo radio stanica od 50kW...)

Mnogo je sumnjiv ovaj eksperiment iz doba Pantelijine mladosti.
 
G

Gosca

Gost
Sizif:
Aleksis Karel je nobelovu nagradu dobio 1912 godine, a rođen je 1873. Čudi me da se taj pseudonaučni eksperiment nije malo češće ponavljao tokom 20og veka? Priča o nekakvim "jedinicama od jedan do 500" bez objašnjenja o tome ŠTA u se u stvari meri je potpuno banalna, i upoređivanje toga sa elektromagnetnim talasima jedne radio stanice. (Ako je krajem prošloga veka uopšte i bilo radio stanica od 50kW...)

Mnogo je sumnjiv ovaj eksperiment iz doba Pantelijine mladosti.
-Tomo, Tomo...vidis moje ruke..provuci prst da bi poverovao-
 
Top