Снага или леп изглед?

Снага или леп изглед ?

• Снага

glasova: 2 18,2%
  • Леп изглед

glasova: 9 81,8%

• Ukupno glasova
    11

fanstebre

Poznat
Poruka
9.756
Ако претпоставимо да нам је свима здравље на првом месту и да нико не жели да угрожава своје здравље, барем не свесно (осим екстрема попут професионалних билдера и слично) шта вам је на првом месту ? Снага ? Или леп изглед ? И зашто ?
(ставио сам ову тему баш овде јер нема смисла да је стављам било где другде зато што је јасно да је женама изглед приоритет)

Stavio si na muskarci , takav response ocekuj...

Zdravlje je dvostruka kategorija, jedno je odrzavanje, drugo je unapredjenje....to nije isto...

To isto kao kod snage kad postavis kriterijum snaga pa da li bukvalno snaga ili snaga izdrzljivost i zilavost....power, stamina, endurance...
Meni najvise prija zilavost, tonus, pa onda ide snaga pa izdrzljivost....

To odredjuje i vrste sportova kojim se bavis....zilavost trazi eksplozivnost ili uslovno plivanje...ne znam zasto , ali plivanje pravi takvo telo...eksplozivno..
Tenis , kosarka, e sad ne znam kako je ko igra....moze da se igra i na snagu i kondiciju , ali neko voli da je igra na zilavost...i eksplozivnost...

A fudbal nije..recimo , suvise je veliki teren, iako postoje eksplozivni igraci , nije to to ...tu trebaju km u nogama..

Ако претпоставимо да нам је свима здравље на првом месту и да нико не жели да угрожава своје здравље, барем не свесно (осим екстрема попут професионалних билдера и слично) шта вам је на првом месту ? Снага ? Или леп изглед ? И зашто ?
(ставио сам ову тему баш овде јер нема смисла да је стављам било где другде зато што је јасно да је женама изглед приоритет)
Izgled ,snaga se moze dobiti treningom ,izgled ne.

U bilderanu se ide isključivo radi izgleda, mislim, šta će ti snaga? :think:
Па рецимо у мој случају - због осећаја. Док сам тренирao по неким класичним боди-билдерским принципима осећао сам се супер и мислио сам да бољи осећај након тренинга од тога не постоји, да је то врх и то је то, али од кад сам пре пар година прешао на powerlifting тренинге од тад ми је опсесија снага и акценат на томе јер након таквих тренинга много ми је јачи осећај у смислу хормонског одговора и утицаја на психу.

Al sam ja omasio temu...
Meni buraz bio atleticar i sad nabio snagu , treba mu reprezentativac u kugli i kladivu , a ima i posebnu gradju , ali to ne znam genetski ili treningom...bili smo daleko kad je bio klinac...a posle kad smo bili blizu , ja sam razvio svoju dinamiku preko plivanja i borilackih vestina, a on preko atletike i treninga eksplozivnosti....a bio mu dobar trener, vidi se to kad te poducava nekim forama...radis i ti to spontano i maherski , ali ipak malo bolje kad dobijes tajne vrhunskih nacionalnih trenera...

Ali ne po cuvenju nego po tradiciji , prenosenje znanja u okviru skola, tj zatvorenog kruga reprezentativnih ucesnika..

Ја сам више замислио тему у фазону "да ли вам је важније да лепо изгледате науштрб снаге или да сте снажни науштрб изгледа". Код мене је ово друго и ту немам двојбе али ме је занимало да видим како се људи опредељују по том питању и који је то главни бенефит који очекују да добију од одређене врсте тренинга

Sad, ako bih morala da biram između nekog lepotana koji je slab i jedva krevet može da pomeri i nekog ko je manje lep ( ne kažem ružan) ali koji je dovoljno snažan da kad me uhvati jedva mogu da pobegnem 😂, ovaj drugi. 🥰

(Ne mislim na agresivnost daleko bilo već na snagu nekog ko mi je drag)

meni se svidja kako su neki fudbaleri spretni kao macke.kosarkasi su daleko bilo.medju najlepse gradjenima su oni koji se bave borilackim sportovima.imaju misice ali i kondiciju, agilnost itd.bodibilding mi je zalostan.najbitnija korist od sporta je to sto je dobar za mentalno i fizicko zdravlje.

Šta će mi snaga, ne planiram da se bavim teškim fizičkim poslovima, a za popravke po kući dosta je veština. Šta ne možeš sam jer nemaš snagu, pozoveš prijatelje, rodbinu ili komšije.

Ali lepi ljudi prolaze bolje u životu. To znam jer sam kao mlad bio dosta lep (sad pred penzijom naravno da više nisam, a kad sam bio mlad nisam bio sasvim ni svestan, mislio sam da je to samo zbog moje natprosečne pameti, sad to vidim kad gledam stare slike, posebno grupne, upadljivo lep u odnosu na ogromnu većinu, a to je uticalo bez ikakve sumnje da dobijem "credit" u tom smislu).

I sad se još grebem na lepo lice za neke olakšice, ali sa 30 kila više nego u mladosti i ipak nešto bora (mada se trudim da ih bude što manje), ipak je drugačije.

Ја сам више замислио тему у фазону "да ли вам је важније да лепо изгледате науштрб снаге или да сте снажни науштрб изгледа". Код мене је ово друго и ту немам двојбе али ме је занимало да видим како се људи опредељују по том питању и који је то главни бенефит који очекују да добију од одређене врсте тренинга

Мислим да си тако отворио тему да форумаши баш и не разумеју о чему је реч.

Изгледа да је питање хипотетичко, да ли бисте волели да вам је природа дала лепоту или да вам је дала снагу, генерално.

А ја мислим да си ти отворио тему о вежбању, где си поделио две опције

1. бодибилдерско вежбање, где се вежба за изглед,
2. Поверлифтинг вежбање, где се тренира за снагу.

Представник првог би био Крис Бампстед

73c35e012b2f864d7c27ea70858d6aeb_cropped_666x375.jpg

а другог Еди Хол (нпр.)

edi-hol-01-670x447.jpg

Изгледа да је питање хипотетичко, да ли бисте волели да вам је природа дала лепоту или да вам је дала снагу, генерално.

а другог Еди Хол (нпр.)

edi-hol-01-670x447.jpg
hahah
au...
hiperjak i hipersnažan
žasu ;)

а другог Еди Хол (нпр.)

edi-hol-01-670x447.jpg
Па добро та два примера које си навео су ектреми. Нико од нас обичних смртника не може да достигне ни једног ни другог. Мада јесам мало збунио са самом темом. Више сам мислио управо на то да се људи изјасне којим принципима теже док тренирају, да ли иду на изглед или им је повећање снаге приоритет, а изглед ако дође добро дошао је мада може лепо да се изгледа и паверлифтингом (много тога зависи и од начина исхране) иако то нормално не може да се пореди са бодибилдинг начином тренирања који је дефинитивно бољи ако је некоме први циљ изглед.

Ја рецимо немам мотивацију за рад на лепом изгледу што поред мишићавости значи да мораш да имаш мањи проценат масти и да водиш рачуна о сваком мишићу појединачно. За тако нешто треба баш стриктно водити рачуна о исхрани и вежбама којих има мали милион и тренинг програм за то је замршен. Са друге стране паверлифтинг ми омогућава више луфта по питању исхране и самог осмишљавања плана тренинга који је једноставнији али оно што је главно због чега сам се навукао на овај начин тренинга је тај осећај. После тренинга м.дизања или чучњева, тог дана и нарочито сутрадан хормони дивљају, тестостерон ми оде у небо и осећам се супер и то је главни разлог што сам заволео ово.

snaga donosi lep izgled

Мислим да је женама углавном битнији изглед мушкарца него снага,али већини мушкараца(бар у мом окружењу) је снага испред доброг изгледа,јер их тестостерон наводи на то.

Back