Smrtna kazna zbog alkohola

Dvojica muškaraca, koji su treći put optuženi zbog konzumiramnja alkoholnih pića, osuđeni su na smrt. Kazna će biti izvršena čim je potvrdi Vrhovni sud - rekao je Hasan Šarijati.
U skladu sa šerijatskim zakonom, koji se primenjuje u Iranu, smrtne kazne se izriču za ubistvo, silovanje, oružanu pljačku i krijumčarenje više od pet kolograma droge.

Konzumiranje alkohola najstrožije je zabranjeno i on može da se nabavi samo na crnom tržištu. Smrtna kazna za kršenje te zabrane izriče se samo višestrukim povratnicima.

Вишеструки повратници, силеџије, пљачкаши, убице,
шта треба, да их беспалтно ране и облаче једно време и то уз обилазак тзв. НВО које стриктно воде рачуна да им се не угрозе права?

шта треба, да их беспалтно ране и облаче једно време и то уз обилазак тзв. НВО које стриктно воде рачуна да им се не угрозе права?
to i jedino ima smisla, da ko ubije ubiju i njega. Sve drugo je besmisleno, pogotovu za povratnike.
Ko ne postuje tudja prava, ne trebaju se ni njegova postovati.

Вишеструки повратници у кафану? Па их треба побити све до једног, јел тако? Не разумем ја ту зтвоју жељу за проливањем крви. Такав ниси ништа бољи него они за чију крв навијаш.

Е мој пријатељу... Ја Иран јако волим као државу, али не волим њихов теократски режим на власти. Револуција из '79. није имала за циљ да им навуче још гору беду на власт од Резе Пахлавија. То су поносни добри људи, а допустили су да њима влада гомила фанатика. Штета... Знам ја да ће овде Ајатолах имати пуну подршку патриотског крила јер је, боже мој, антиамерички настројен. А то што је луди исламски фанатик, на то ћемо да зажмуримо.

Ја нећу. Не волим Американце ни њихову политику бомбардовања демократијом, али имам образа да кажем да ни ови што убијају сопствени народ због чаше вина нису ништа бољи.

Nije to fanatizam. To je drugačija kultura. Kod njih je normalno nešto što kod nas nije. Nije ceo svet isti.

Ма откуд би био фанатизам. Предивна држава, само ето због мало другачије култруре повремено каменују због прељубе или вешају због алкохола. Човек је човек ма где живео, а слобода да чини шта му је воља док не угрожава другог је универзална вредност а не ствар "другачије културе".

Ма откуд би био фанатизам. Предивна држава, само ето због мало другачије култруре повремено каменују због прељубе или вешају због алкохола. Човек је човек ма где живео, а слобода да чини шта му је воља док не угрожава другог је универзална вредност а не ствар "другачије културе".

ma da, najbolje je da svima nametnemo nasu kulturu. Ipak mi najbolje znamo od ljudi koje zive tamo :roll:

Vidiš da jeste, prijatelju. Ne tako davno su u pojedinim delovima sveta ljudi jeli ljude a niko ne garantuje da se to i danas ne dešava i njima je to bilo normalno. Nama naravno nije, pa tako i ovo. U Kini, recimo, na obuci razbijaju flaše o glavu momcima i devojkama . Nama to naravno nije ni na kraj pameti. I tako dalje i tako dalje...

Вишеструки повратници у кафану? Па их треба побити све до једног, јел тако? Не разумем ја ту зтвоју жељу за проливањем крви. Такав ниси ништа бољи него они за чију крв навијаш.

Е мој пријатељу... Ја Иран јако волим као државу, али не волим њихов теократски режим на власти. Револуција из '79. није имала за циљ да им навуче још гору беду на власт од Резе Пахлавија. То су поносни добри људи, а допустили су да њима влада гомила фанатика. Штета... Знам ја да ће овде Ајатолах имати пуну подршку патриотског крила јер је, боже мој, антиамерички настројен. А то што је луди исламски фанатик, на то ћемо да зажмуримо.

Ја нећу. Не волим Американце ни њихову политику бомбардовања демократијом, али имам образа да кажем да ни ови што убијају сопствени народ због чаше вина нису ништа бољи.

Џибери повратници спадају у колатералну штету.
А иначе амерички приајтељи такође имају и примењују смртну казну.
Где је црнца осудити на смрт сасвим нормална појава.За разлику од оних са подебелим буђелаирима.
Е сад,што се њихов ајатолах натура као једини вама жељним неке бајке о слободама и правима, дуга је и узалудна прича.

U Iranu je na snazi Šerijatsko pravo, a u Islamu konzumiranje alkohola je strogo zabranjeno, kao i krađa, silovanje, ubistva, blud itd.
Tako da potpuno podržavam izrečenu mjeru.

Ovi što ih osudjuju, da su previse strogi, neka se osvrnu oko sebe, i pogledaju tu divnu demokratiju koja svima lomi kičmu.
Je li bolje ovako postupiti sa nečasnim ljudima ili je bolje ono što se dešava u demokratiji ?
Budala se naloče ko pašče, sjedne u auto i pregazi dijete. Malo odlezi u zatvoru, i opet izadje, a djeteta nema, upropastio život na desetine ljudi.

Zato u Iranu nema droge, ne moras strahovati da kada izadjes na ulicu da ce te neko ubiti iz čista mira, ko u Americi što se desava.

Pa vozio sam i ja biciklo pijan sto puta pa nisam nikog zgazio. Ja sam bezopasan i miroljubiv alkoholičar. Hajde da su ti Iranci se napili i napravili neko teško sranje, pa da shvatim smrtnu kaznu, ali tek tako samo za pijanstvo...To je previše.

Pa vozio sam i ja biciklo pijan sto puta pa nisam nikog zgazio. Ja sam bezopasan i miroljubiv alkoholičar. Hajde da su ti Iranci se napili i napravili neko teško sranje, pa da shvatim smrtnu kaznu, ali tek tako samo za pijanstvo...To je previše.

Yah.. mogo' si biciklom udariti šleper.. :D
Šalu na stranu, ima vise škola koje tumače šerijatsko pravo. a u Iranu je ona najstrožija, najradikalnija..
U Maroku recimo kradljivcu odsjeku šaku one ruke kojom je nesto ukrao, a u Iranu odmah smrtna kazna.

U Iranu je na snazi Šerijatsko pravo, a u Islamu konzumiranje alkohola je strogo zabranjeno, kao i krađa, silovanje, ubistva, blud itd.
Tako da potpuno podržavam izrečenu mjeru.

Ovi što ih osudjuju, da su previse strogi, neka se osvrnu oko sebe, i pogledaju tu divnu demokratiju koja svima lomi kičmu.
Je li bolje ovako postupiti sa nečasnim ljudima ili je bolje ono što se dešava u demokratiji ?
Budala se naloče ko pašče, sjedne u auto i pregazi dijete. Malo odlezi u zatvoru, i opet izadje, a djeteta nema, upropastio život na desetine ljudi.

Zato u Iranu nema droge, ne moras strahovati da kada izadjes na ulicu da ce te neko ubiti iz čista mira, ko u Americi što se desava.

vecina stvari koje si nabrojao i kod nas su zabranjene, a zamisli nemamo serijat

Back