smrt

BlackLeather

Iskusan
Banovan
Poruka
6.173
Smrt_1024_768.jpg

kakva su vaša razmišljanja o smrti?
čisto biološka? religijska?
da li je smrt strah uteha ili olakšanje?

Smrt je kraj, nista novo. Da li je olaksanje i uteha zavisi od milion faktora.
Da nemam nikog, sta da jedem, spavam na ulici, pojedem koru 'leba nedeljno, ili patim od neke neizlecive bolesti i u ogromnim sam bolovima, smrt je onda olaksanje.

Ovako je tragedija, posebno ako je neko mlad u pitanju.

Smrt je kraj, nista novo. Da li je olaksanje i uteha zavisi od milion faktora.
Da nemam nikog, sta da jedem, spavam na ulici, pojedem koru 'leba nedeljno, ili patim od neke neizlecive bolesti i u ogromnim sam bolovima, smrt je onda olaksanje.

Ovako je tragedija, posebno ako je neko mlad u pitanju.

ali tone znaci da bi bio odsutan starh od nepoznatog. a drugi problem je ego koji ne moze da podnese cinjeniu da ne postoji i da svet nastavlja da postoji i bez njega.
mada u casu kada se nadjes na ivici da umres, moze se osetiti olaksanje i kao ono umrecu i skroz si smiren.

pokušavam duhovno da se uzdignem i da prihvatim kako je telo samo privremeni stan za dušu, kako bi mi smrt lakše pala
pokušavam :sad2:

zamisli sta mi se desilo,da devojka kaze da ne bi zivela bez mene,da bi se odma ubila da mi se desi nesto,i pita me to jes kaze najbolje da nas kremiraju,i ja je dopunim jel da nas pomesaju i prospu iz aviona iznad mora,i odusevimo se,zamisli ti koja je to ljubav i sreca da smrt uopste ne izgleda lose:heart:

Смрт није толико страшна сама по себи. Ако нема ништа после ње, онда је то једно симпатично стање, као оно између тренутка када заспеш и сна. Ако има, онда је то још симпатичније. Свакако је симпатично како год окренеш.

Једино је смрт страшна за друге кад нас нема или је нама страшна кад неког нема.

zato ljudi sve smisljaju da bi dali smisao zivotu, pravila zivota, borba za moc, novac i da ne bi mislili o konacnom ili ipak ne konacnom.....cak i fejsbuk razmislja sta ce sa nalozima kada u doglednoj buducnosti veliki broj vlasnika naloga bude mrtav.

Smrt_1024_768.jpg

kakva su vaša razmišljanja o smrti?
čisto biološka? religijska?
da li je smrt strah uteha ili olakšanje?
plasim se tudje smrti (osoba koje su mi jako bitne), a za svoju se jedino nadam da ce biti relativno bezbolna....kontam da je smrt kraj, nistavilo, prestanak postojanja, mir koji neko nikad ne doceka za zivota...

Zanimljivo, i jedan običan dan može biti kao paradigma života i smrti, ujutru kad se probudimo, najradosniji smo, puni energije, kako dan ide osećamo se sve umornij, onda, noć, mrak i san. Ceo život se pripremamo za smrt.

Back