Quantcast

СМРТ СЛОБОДАНА МИЛОШЕВИЋА

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

eremita

Zaslužan član
Poruka
112.944
Покој му души и лака му црна земља !

Ноћас, први пут од када учествујем на форуму, не могох да се укључим у било коју расправу јер су све биле више него одвратне и испод сваког људског достојанства. Видим да је она коју је поставио елвин брисана у целости заједно са свим порукама - штета јер је била добро сведочанство о људском и моралном посрнућу код нас.

Милошевић никада није добио мој глас, нити подршку, али могу да тврдим, и не само ја, да је он у односу на Брозову диктатуру био прави демократа. Лично му замерам однос према РС и РСК, пристанак на прогон Срба из Славоније, слање српских младића јединаца у прве борбене редове и Шумадију завијену у црно, неразјашњена убиства и у Србији и на ратишту.

Међутим, како ја пратим скоро у целости процес у Хагу - данас о њему могу говорити само са поштовањем. Мишљење многих правника а и моје лично је да је он аргументима и извођењем доказа разбуцао оптужницу, потпуно је обесмислио и изнео на видело чврсту одлуку странаца ДА УНИШТЕ СРПСКИ НАРОД И ДРЖАВУ.

Издвајам коментаре неких часних учесника овог форума:


оригинал поставио: Sunchaser

Добро, то је дискутабилно, мени је лично осећање пристојности налагало да то поставим - знаш, кад видим да неко некрофилски скаче по лешевима (провали ову лудачку тему, а ено, мала Пилгрим каже на иницијалном топику о Милошевићевој смрти/убиству да хоће да "ископа па спали" Слобу :shock, имам инстинктивну потребу да браним особу која не може сама себе. Поред тога, Мај Уеј ЈЕСТЕ ствар у његовом стилу, мислио ти шта мислио. О Слоби и његовој заоставштини можемо једном кад прође ова хистерија (мада ти мој неки генерални став вероватно познат од раније). Ајде укратко, пошто јако журим;


[Цитат: original postavio elvin:

color=maroon]Nije zaslužio zbog inflacije 1993.
Nije zaslužio zbog svih političkih ubistava.
Nije zaslužio zbog svih izbornih krađa.
Nije zaslužio zbog stotina hiljada izbeglica koje je ostavio na cedilu.
Nije zaslužio zato što je prodao Kosovo.
Nije zaslužio zato što je bio među poslednjim crvenim diktatorima u Evropi.
Ne nije zaslužio ništa od toga...[/color]
- Океј, али инфлацију би имао свакако, немој да је стављамо само њему на душу, сети се политичке карте Балкана тог времена.

- Политичких убистава? Видиш, то је јако тешка ствар, и због тога сам увек говорио "Слоба треба да одговара" (премда су поједине околности смрделе, па смрделе). И шта се деси пре два месеца? МИНИСТАР ПОЛИЦИЈЕ ИЗ ВРЕМЕНА ЗОРАНА ЂИНЂИЋА, изјави да Слоба "није крив за Ибраску и Стамболића" (ово за Стамболића је смрдело отпочетка на подметачину, али добро). Шта је битно? НИКО од дежурних "судија" који већ годинама "знају" да је "Милошевић крив", није реаговао на Михаиловићеву изјаву (а после те изјаве - у нормалној земљи - у затвору би био или Дуле, или гомила хушкача који су "знали да је Слоба крив" без ИЈЕДНОГ материјалног доказа". Дакле, причамо чињеницама, молим страначке заљубљенике да се уздрже од емоција.

- Око изборних крађа, океј, ишао сам и ја на протесте из принципа (притом се отворено гадећи "оштећених", конкретно ГСС-а и СПО-а, као и власти и знајућиу да би, у случју да ја на*бем као "српски националиста", исти чланови тог ГСС-а, свих шесторо, рекли само hang 'm high...). Али, изборне крађе.... Увек и свуда их има, некад се провале а некад не. Кад буду умирали Буш и Гор, ретко ко ће ликовати у Америци зато што једног или другог сматра "крадљивцем избора".

- Око избеглица и Косова му замерамо ти и ја, али ови који СЛАВЕ вечерас, замерају му то што изгнане Србе није подавио у Дрини а Косово предао 1989. То је велика разлика, знаш, ја се у свакој прилици трудим да бирам друштво - с њима нећу да будем ни "антислобиста".

- Што се црвених диктатора тиче, ЕУССР и САД су, последњих пар деценија, црвеније него Троцкијев младалачки споменар (мислим, идеолошки - политика, социјала, медији, образовање, култура...). Чист бољшевизам, мој Елвине.


Цитат original postavio elvin:
Ali pored svega,neka mu je laka crna zemlja,iako nas je zavio u crno...
Нека му је лака црна земља. За удео који је имао у општем паду Србије (а мора га имати, био је на њеном челу), судиће историја, као што ће судити о свим учесницима, мртвима и живима. За држање у оној холандској забити, свака му част, стварно је био на завидној висини задатка (и, де факто, опрао се код народа за много тога - то ти је тако и знаш да је тако).
 

gost 304860

Buduća legenda
Poruka
44.438
.....Страсти и ништа више. Мој утисак са читања ове теме.Много мање људи који су посматрали овај догађај са рационалне тачке гледишта....

Увек кад се повео било какав разговор о сада покојном Вођи, сетим се речи моје покојне баке, када се појавио на ТВ и рекао чувену реченицу...Нико не сме да вас бије. .... ”Тешко нама”, беху њене речи. Овде се пише и расправља о нечему а да нико од нас благе везе нема са чињеницама. Да ли се убио... да ли је убијен... да ли је умро природном смрћу... и најлуђа... да ли је уопште мртав?

Србија је живела у једном стању духовне хибернације за време Вође. Многи од нас знају доста о томе, многи од вас су били млади да би дубље анализирали суштину његове владавине. Данас се о бившем Вођи говори о свему сем о неколико најкључнијих периода из његовог живота. А то је период његовог боравка у САД док је био директор Београдске Банке. Човек који је за неколико година постигао рекорд у путовањима на релацији Београд-Чикаго, човек који је био на пријемима и организовао исте где су долазили Амерички бивши и тадашњи секретари за Националну безбедност, људи типа Хенрија Кисинџера па и он лично који су својом намерно вођено идиотском политиком изазвали кланицу на Блиском Истоку, људи банкари и богаташи типа наследника чувених породица као што су Ротшилди које се сматрају данас главним технолозима и стратезима НСП или Новог Светског Поретка. Ко је био мали банкар из наше средине и одакле њему таква моћ да окупља око себе и буде у друштву таквих људи? То данас нико не говори и нећете видети ниједну вест која ће споменути те детаље из његове бурне биографије.

Ако нас је историја нешто научила то је да се ствари не дешавају случајно. Увек постоји нека повезаност у следу наизглед неповезаних ствари. Неко може то да назове теоријом завере или сл., али тако стоје ствари. Сетите се филма од дебитанткиње које је добио у Берлину ни мање ни више него Прву награду са политичким памфлетом који је оцрнио Србе и српски народ. Сетите се чудне и напрасне смрти Ибрахима Ругове, после које се ствари на Косову експедитивно дешавају. Сетите се, помињао сам, долазак Америчких високих обавештајаца у ЦГ, после кога је почела и поново актуелизована прича о референдуму, сетите се циркуса са Младићем, па ”самоубиство” Милана Бабића у затвору где је немогуће почешати се а да се то не зна. Сетимо се захтева Москве и гаранција Путинове владе да ће се Милошевић вратити после лечења. Размислимо и о томе да је следеће недеље требао да сведочи Момир Булатовић који је требао да да, један део приче колики је удео Мила и његове камариле у прошлом рату, сетимо се и Клинтона који је био на листи за позивање у Хаг и који је напрасно добио инфаркт. Многи се не сећају, неки су били деца, да је ’85 Стамболић са екипом направио договор са Јапаном, о томе да они инвестирају огроман капитал овде у инфраструктуру, индустрију, пољопривреду, енергетику и остале гране. Ствар је била малтене готова... а онда се догодио Вођа. То су чињенице, непобитне. Данас све ово што се дешава, иде у веома кратком временском раздобљу. ”Ситуација се интензивира”, рекао би Пеликан Јожеф, ” Почело је сређивање курира” рече Хенри Дејвид алиас Рој Шајдер у ”Маратонцу”..... Да ли ли је ствар сигугурна као што рече Лоренс Оливије као Вајсе Енгел или Кристофер Хес из поменутог филма... нико не зна. ”Is it safe ?" је питање које се поставља у јако поверљивим ситуацијама и заверема великог нивоа.

Колике ће бити реперкусије овог догађаја код нас и на нас, нико не зна и нико не може са сигурношћу да претпостави. По класичној методологији оваквих догађаја, бићемо сведоци сада гомиле аналитичара и ”стручњака” који ће покушати да убеде плебс у ово или оно. Видећемо такође и гомилу људи који ће говорити реченице типа.... ” Ја сам Слободану говорио и супротстављао се, а он .....” ... Знамо добро да ли је неко од политичких фигура смео да му se супротставља. Сви су били делићи једног мозаика који је био направљен да би фарса распадања једне државе и започињања крвавог пира у овом делу света била на нивоу како доликује онима који су га и организовали.
 

gost 304860

Buduća legenda
Poruka
44.438
Да би схватили време и наше савременике, морамо погледати изјаве званичника, наших и светских, поводом овог догађаја. Све је у њима речено. Једини који је рекао праву ствар је био наш Премијер. "Наш народ заборавља на разлике и све што је било ranije у оваквом тренутку"...... О мртвима не треба много причати. Позиције са којих говоре и дају изјаве Министар иностраних послова и Председник Србије, довољно говоре о њима и која им је улога у овом циркусу. Изјаве званичника ЕУ су толико смешне и контрадикторне да само то говори колико је то накарадна институција. Говорити да Срби треба да раскину са својим греховима из Вођиног времена и да се брже прикључе Унији, а затим наглашавати да Процес поводом одштетног захтева Босне треба да покаже и докаже да смо ми били ти одговорни за ”геноцид”, да није дебилно срочена и још смешније интерпретирана била би тужна. Англосаксонска љигавост спољне политике се такође манифестовала кроз изјаве Строуа и још неких. Значи о нама нико не мисли добро, сем словенске браће Русије и Белорусије, онда Кине и још неколико држава. ”Спаса нам нема ал’ пропасти не можемо”... ко зна. Моје је мишљење да се спрема циркус око цртања нових граница у овом делу света јер Дејтон смрћу Милошевића престаје да постоји. Истра и Кварнер су већ малтене италијански и тамо већ више од 80% становништва у свим комуникацијама упражњава тај језик. Црна Гора би овим следом догађаја несумњиво постала независна и по мом убеђењу била у врло брзом року распарчана и престала да постоји. О РС и Војводини је толико писано да свако ко има мозга схвата шта ће се десити ако почне нова прерасподела. За разлику од времена Вође, сада разум мора да буде на страни нашег руководства. Са великима нема преговора ако су они нешто одлучили. Није дефетизам, али да би се било како супротставио некоме ко је јачи, мораш имати некога ко ти чува леђа. Ми реално то имамо у назнакама, никако на папиру. Можда ће све ипак бити другачије. А можда је и ово повод и одскочна даска за глобални сукоб који је најавњен још 9/11. Све су хипотезе. Време ће дати своју реч.

На самом крају би рекао и нешто о острашћености на овом Подфоруму. Ми смо људи, нисмо политичари. Свако од нас доживљава овај догађај лично, без обзира на званичне или незваничне ставове. Опет се примећује иста појава дисквалификације, пљувања и етикетирања некога зато што он интимно преживљава целу ствар из другог угла. Не служи никоме на част, а посебно зрелим особама да тако реагују.
 

eremita

Zaslužan član
Poruka
112.944
original postavio: Zarathustra


АМИН !

Историја ће дати свој суд о његовом политичком ангажману, а ред је изјавити саучешће и барем на данашњи дан схватити и њега као људско биће. Много је битније то да су се у Трибуналу за мање од недељу дана десила преминућа затвореника што за њих није ни мало похвално, док је овом последњем била ускраћена и молба за лечењем. Питање је како се одредити за даље..... према тој институцији после овога свега треба наступити хладне главе - дипломатски.... (питање дал' такав неко од гарнитуре постоји а да није Томислав Николић)
Можда би ово био погодан тренутак уз више напора за показивање до сада неприказане стране Истине о страдању Срба.

Логиком ствари - ако су до сада четворица страдали (Кољевић је био први који је извршио самоубиство), затвореници су тако лоше третирани, Крајишник је 3 године чекао да му почне суђење, а Шешељу још није ни почело, које је јемство за било коју евентуалну будућу предају понајвише Караџића и Младића ??? Уз то кад се узме број притворених од којих у потпуности несразмерну велику већину чине Срби шта то још чини кредибилним овај суд ?

Све би те аргументе требало изложити натенане уз одговарајући ред величина. Не заборавите овај пут (можда баш први пут) ни свет није примио једнострану вест о смрти СМ-а у оваквим околностима иако то уопште не значи да је променио начелну слику о њему. Размислите мало, његов је издисај можда дошао и у прави час по српски народ !

Ова страница историје је довршена.

Нека је Милошевићу лака земља у којој ће почивати и праведан суд на оном Свету пред Свевишњим као и сваком другом човеку !
........................................
 

Ambasador

Elita
Poruka
19.511
...ovo shta pishem nema nikakove veze sa odeljenjem za zayebanciju ovog podforuma...
...pishem ovde jer usprkos cinjenici da mi je zeludac izuzetno stabilan,ipak
moram priznati da takove bljuvotine,odvratnosti i najvishe bruku i sramotu
bash i ne mogu jednostavno otrpeti...
..jednostavno chitajuci nekoliko tema vaskrslih za poslednja 24 casa ne mogu a da se nezapitam - sa kakovim to ljudima ovde suochavam razlichita mishljenja,drugachije poglede,suprotstavljam politichke poglede...kakav je to virus zahvatio ljude,da li je
moguce da takovi likovi postoje...da li je moguce da ona plemenita zhenska stvar
moze iz sebe izbaciti toliko imbecilnosti,kretenizma,sramote,jada,chemera,
bruke i sramote koja uneredjuje jednu zemlju i njen narod....ne,ne ti likovi
nisu proizvod plemenitog china izmedju - Zhivana i Mikice - to su frankeshtajni
ove zemlje,...to su kopije nakaradnih indigo projekcija,nakaza koje nose glavu samo
da im kisha ne bi padala u stomak...spodobe ciji je zhivotni cilj a i jedino
moguca motorichka aktivnost da govore ono shta drugi misle...njushke koje
nikada u zhivotu nisu ni prismrdele nechemu shta se zove uspeh,nikada
u zhivotu nisu ni na filmu ukapirali shta znachi poshtovanje,..ma nikada u zhivotu
nisu bili NISHTA...a to ce srecom i ostati...
...iskreno govoreci sada se pomalo gadim i sam sebe,shta sam bio u prilici da komuniciram sa takovim kreaturama...chak osecam njihov zadah mozdane bede..
 
E

eIvin

Gost
Da nastavimo,
Sunchaser:
- Океј, али инфлацију би имао свакако, немој да је стављамо само њему на душу, сети се политичке карте Балкана тог времена.
Ajde sada realno,ne bi je imao svako,zato što ne bi svako imao ludu smelost da štampa nenormalne količine novčanica...
Ja sam doduše tada bio isuviše mlad da bih se sećao mnogo čega,ali pričao mi je ćale...
1992 plata mu je bila 2000 DM,1993 dobije platu u dinarima koja iznosi 20 DM,dok ode do prodavnice vrednost tog papira je već duplo opala...znači ipak ne možeš to baš da opravdaš ekonomskim prilikama na Balkanu...
Sunchaser:
- Политичких убистава? Видиш, то је јако тешка ствар, и због тога сам увек говорио "Слоба треба да одговара" (премда су поједине околности смрделе, па смрделе). И шта се деси пре два месеца? МИНИСТАР ПОЛИЦИЈЕ ИЗ ВРЕМЕНА ЗОРАНА ЂИНЂИЋА, изјави да Слоба "није крив за Ибраску и Стамболића" (ово за Стамболића је смрдело отпочетка на подметачину, али добро). Шта је битно? НИКО од дежурних "судија" који већ годинама "знају" да је "Милошевић крив", није реаговао на Михаиловићеву изјаву (а после те изјаве - у нормалној земљи - у затвору би био или Дуле, или гомила хушкача који су "знали да је Слоба крив" без ИЈЕДНОГ материјалног доказа". Дакле, причамо чињеницама, молим страначке заљубљенике да се уздрже од емоција.
Ok,oko ovoganema šanse da se složimo,pa je najbolje da ostavimo po strani....
Sunchaser:
- Око изборних крађа, океј, ишао сам и ја на протесте из принципа (притом се отворено гадећи "оштећених", конкретно ГСС-а и СПО-а, као и власти и знајућиу да би, у случју да ја на*бем као "српски националиста", исти чланови тог ГСС-а, свих шесторо, рекли само hang 'm high...). Али, изборне крађе.... Увек и свуда их има, некад се провале а некад не. Кад буду умирали Буш и Гор, ретко ко ће ликовати у Америци зато што једног или другог сматра "крадљивцем избора".
OK,ali ja nisam likovao,već sam rekao jedno tri puta da sam neutralan prema njegovoj smrti...
Niti tugujem,niti žalim,smrt je svakodnevna pojava,a on je davno izgubio značaj za mene koji je nekada imao.
Slažem se za GSS i SPO...
Sunchaser:
- Око избеглица и Косова му замерамо ти и ја, али ови који СЛАВЕ вечерас, замерају му то што изгнане Србе није подавио у Дрини а Косово предао 1989. То је велика разлика, знаш, ја се у свакој прилици трудим да бирам друштво - с њима нећу да будем ни "антислобиста".
Ok,ali neću da šećerim zato što ga pljuju oni kojih se i ja gadim,što sam više puta rekao...
A uostalom isti ti su mi juče rekli da izigravam ‚‚boljeg" čoveka kada sam rekao da je gadno pisati "đubre je crklo"...

Sunchaser:
Нека му је лака црна земља. За удео који је имао у општем паду Србије (а мора га имати, био је на њеном челу), судиће историја, као што ће судити о свим учесницима, мртвима и живима. За држање у оној холандској забити, свака му част, стварно је био на завидној висини задатка (и, де факто, опрао се код народа за много тога - то ти је тако и знаш да је тако).
Tačno tako,istorija će mu suditi,pred kraj je već postao tragičan lik,a i stvarno su ga izmrcvarili.
Još jednom,neka mu je laka zemlja.
 

eremita

Zaslužan član
Poruka
112.944
Boba-No1:
Покој му души и нека му је лака црна земља!
Слава му!

УПРАВО ЈЕ АДВОКАТ пок.МИЛОШЕВИЋА ТОМАНОВИЋ ПРОЧИТАО ПИСМО КОЈЕ ЈЕ РУКОМ НАПИСАО САМ МИЛОШЕВИЋ УПУЋЕНО РУСКОЈ АМБАСАДИ У КОЈОЈ МОЛИ ЗА ПОМОЋ ЈЕР СУМЊА ДА ГА У ТРИБУНАЛУ ТРУЈУ ЛЕКОМ ПРОТИВ ЛЕПРЕ А КОЈЕ ЈЕ ДАН ПРЕ СМРТИ НАПИСАНО... 8-)


убице проклете !
 

gost 304860

Buduća legenda
Poruka
44.438
ПРИЧА О ЈЕДНОЈ ПРИЧИ


Била једном једна прича

Завршавала се
Пре свога почетка
И почињала
После свог завршетка

Јунаци су њени у њу улазили
После своје смрти
И из ње излазили
Пре свога рођења

Јунаци су њени говорили
О некој земљи о неком небу
Говорили су свашта

Једино нису говорили
Оно што ни сами нису знали
Да су само јунаци из приче

Из једне приче која се завршава
Пре свога почетка
И која почиње
После свог завршетка


ВАСКО ПОПА
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Top