Smrt neobrazovanosti - sloboda izumiranju

Plutarh

Gost
Poruka
2.359
Naletio sam na jedan tekst na internetu. Pod pretpostavkom da su statistike tacne, a odnose se na Njemacku i Austriju, sta bi ste vi poduzeli u tom slucaju?

Cak se i medju novinarima prica, da 40% od svih zena koje su u Njemackoj i Austriji zavrsile fakultet nemaju djece i u poslednjoj generaciji ostale su bez djece. One koje su promovisane u drustvenim naukama ostaju do 68% bez potomstva, pomocne radnice u poljoprivredi do 6%.

O istom govori i americki film Idiokratija iz 2006.

Original
"Es hat sich selbst unter Journalisten herumgesprochen, daß über 40% aller Frauen, die in Deutschland und Österreich ein Studium abgeschlossen haben, kinderlos sind und in der letzten Generation kinderlos geblieben sind. Promovierte Gesellschaftswissenschaftlerinnen bleiben zu 68% kinderlos, Hilfsarbeiterinnen in der Landwirtschaft zu 6%." 2007

da li je moguce "mislioce" da na svakoj svojoj temi blatis zene i trudis se da ih degradiras do najnizih grana?
da li ti je jasno da takav stav imaju uglavnom osobe koje vuku traume iz detinjstva?

trebalo bi da potrazis strucnu pomoc !

prestani da prozivas zene ako si ti jadan i sheban i ne umes da se izboris sa svojim zivotnim porazima. nemoj da trujes po forumu zene ... leci sebe a ne svet oko sebe !

Ako si me zatekao kako drzim blatnjavu zenu to jos ne znaci da je ja blatim, nego moze znaciti da je perem od blata. Kao sto andreavk dokazuje, zenski terminator uvijek drzi pistolj na svojoj sljepocnici. A ko ih to stalno blati i salje u terminatore? Sigurno ne ja, nego oni kojima smeta ova tema.
Uopste mi se ne dopada to sto zene koje nesto vrijede i daleko bolje izgledaju putuju na fakultet kao da to nije voz za Auschwitz. Za 50 godina ostace samo nigeri i oni bijelci kojima je otac niger. Pa ti pregovaraj s njima, ili putuj na fakultet!

Buduca psovka: "idi do dekana!"

Poslednja izmena:
Glupaci se razmnozavaju kao zecevi, a intelektualci sve manje, to jeste tacno.
Kao prvo na razgovorima za posao, te pitaju kad planiras da rodis, jer nece da te prime, ako ces im otici za godinu dana..dakle lazemo sve da smo lezbejke, kakva crna deca, da bi dobile posao koji muskarci dobiju bez problema. Njih ne pitaju kad planiraju da prave dete.

Glupaci se razmnozavaju kao zecevi, a intelektualci sve manje, to jeste tacno.
Kao prvo na razgovorima za posao, te pitaju kad planiras da rodis, jer nece da te prime, ako ces im otici za godinu dana..dakle lazemo sve da smo lezbejke, kakva crna deca, da bi dobile posao koji muskarci dobiju bez problema. Njih ne pitaju kad planiraju da prave dete.
zašto sad u priču uplićeš neravnopravnost žena i muškaraca...? :confused:

mislim da je na tu temu bilo i previše priče na ovom forumu i sve su rezultovale sukobima...

...

...kad smo već kod žena, obrazovanosti, posla i dece...

...ne vidim prepreku da uspešna žena sa radnim mestom nema vremena za decu...samo treba hteti, a ne tu vaditi se na posao i karijeru...

Aj ne kenjjaj molim te. To sto ti nisi razumeo sta pricam, je druga stvar.
Ja sam licno dozivela par puta diskriminaciju, pocev od toga sto su mislili da dolazim za radno mesto sekretarice a ne programera, posto sam, jelte, zensko. Pa posle me pitaju sto nisam otisla da predajem u skoli, nije ovaj posao za zensko i slicna sr.anja.
I ko prica o nemanju vremena za decu. Pricam da pokusavaju da ti otezaju na sve nacine da imas i jedno i drugo...
Zato je najlakse posle 3 razreda srednje skole uda se, izradja petoro i posle zivi na socijalnoj pomoci, to je prava zena valjda :roll:

Ne znam zasto bi isla i ta 3 razreda. Zar nije niko jos pretpostavio da zene forsiraju na sve strane zato sto oni kao muskarci nisu u stanju da obave svoj muski dio bracne duznosti? Treba li zena i da zaradjuje novce i da odgaja djecu i jos da je upregnu u plug da ore i kopa?
Kroz postovanje prema zeni se moze izmjeriti postovanje prema vlastitom zivotu i vlastitoj djeci. Ako od nje zahtijevas vise nego sto i sam mozes onda s tobom nesto nije u redu.

Naletio sam na jedan tekst na internetu. Pod pretpostavkom da su statistike tacne, a odnose se na Njemacku i Austriju, sta bi ste vi poduzeli u tom slucaju?

O istom govori i americki film Idiokratija iz 2006.

Ako si me zatekao kako drzim blatnjavu zenu to jos ne znaci da je ja blatim, nego moze znaciti da je perem od blata. Kao sto andreavk dokazuje, zenski terminator uvijek drzi pistolj na svojoj sljepocnici. A ko ih to stalno blati i salje u terminatore? Sigurno ne ja, nego oni kojima smeta ova tema.
Uopste mi se ne dopada to sto zene koje nesto vrijede i daleko bolje izgledaju putuju na fakultet kao da to nije voz za Auschwitz. Za 50 godina ostace samo nigeri i oni bijelci kojima je otac niger. Pa ti pregovaraj s njima, ili putuj na fakultet!

Buduca psovka: "idi do dekana!"

Ima li igdje odgovornosti muskarca te fakultetski obrazovane zene koja se istice u naukama ove ili one vrste, za takvu situaciju? Ali ajde da ne idem u extreme, moje licno misljenje jeste da zeni realno jeste teze posvetiti se karijeri i radjanju i odgoju djece. Jer muskarci realno imaju manji napad savjesti kad se odvajaju od djece nego zene tj.majke. Muz ode na sluzbeni put i ok je ako ostane 10 dana. Ako zena to isto napravi, prvo zamjera ona sama sebi.

Ako žena ima volju, želju, podršku u okruženju i pomoć, može da uskladi i posao i decu

Da, ali do odredjene granice. Moze ona da radi, da napreduje, da putuje. Ali ne moze biti posvecena istim intenzitetom i sebi (poslu) i djeci. Meni licno to i ne smeta. Nemam neku silnu zelju da budem No.1 u firmi. Dovoljno mi je da budem No.1 u svojoj porodici. Sto naravno ne znaci da bi me zadovoljio posao kucanice za citav zivot. :)

Da, ali do odredjene granice. Moze ona da radi, da napreduje, da putuje. Ali ne moze biti posvecena istim intenzitetom i sebi (poslu) i djeci. Meni licno to i ne smeta. Nemam neku silnu zelju da budem No.1 u firmi. Dovoljno mi je da budem No.1 u svojoj porodici. Sto naravno ne znaci da bi me zadovoljio posao kucanice za citav zivot. :)

ne može, ali može da balansira :)
uvek sam i za obrazovanje i posao, i za decu i porodicu :)

Ne znam zasto bi isla i ta 3 razreda. Zar nije niko jos pretpostavio da zene forsiraju na sve strane zato sto oni kao muskarci nisu u stanju da obave svoj muski dio bracne duznosti? Treba li zena i da zaradjuje novce i da odgaja djecu i jos da je upregnu u plug da ore i kopa?
Kroz postovanje prema zeni se moze izmjeriti postovanje prema vlastitom zivotu i vlastitoj djeci. Ako od nje zahtijevas vise nego sto i sam mozes onda s tobom nesto nije u redu.

ma da, sve smo mi samo, ali samo masine za pravljenje dece.....ti si najludja persona koju ja sretoh ovde na ljisu za sve ove godine.....:bye:

sve te žene na kraju ostanu same bez kučeta i mačeta...porodica ti je najveće blago koje možeš da imaš...***** pare...***** karijeru...deca ti uvek ostaju!
p.s. odgovorno tvrdim da je moguće sve postići u životu..a te priče tipa ne mogu da imam decu jer nemam vremena od posla ili hoću da imaju dovoljno para a sada ne mogu ni sebi da priuštim...mah...evo čak neću ni dovršiti rečenicu..a vi skapirajte sami šta mislim o njima...

Back