Smrt Kobe Bryanta

Nema na čemu, tu sam da pomognem. :ok:
Taman da se ubaciš u školu astrologije kod nekoga ko ima nemalih trideset godina iskustva (!)i bavi se astrologijom od 1987. godine. :lol:

A ja odoh da skuvam čaj od koprive, nešto me grlo zeza.

Uska konjunkcija Saturna i Plutona su svakako veoma naglašeni, i tu mogu i te kako da utiču. Setimo se primera Whitney Houston i povezanosti Neptuna, Riba, 8me, 12te i Asc. Saturn i Pluton su svakako nešto što se odmah gleda u njegovoj karti jer odskače, a odstupanje od toga znači neprofesionalno bavljenje astrologijom.

Znači prošla konjukncija Saturna i Plutona u Jarcu je trebala doneti u najmanju ruku, smak sveta?
Jel to za tebe znači profesionalna astrologija?

Kako je moguće da je njemu donela smrt a ostatku od 99,9% ljudske populacije nije doneo ništa, čovečanstvo je preživelo ovaj markantni, ultra giga snažni aspekt i nije im ama baš ništa?

Koliki procenat ljudi koji su rodjeni iste godine kao i on sa konjunkcijom Saturna i Plutona, nije umrlo niti izginulo?

Opet ovi neupućeni i neosnovani rezoni upućeni meni koji ima više iskustva u Astrologiji od tebe. :lol: Ti stvarno misliš da je neko glup? :lol:

Kako je to horoskop pojedinca automatski vezan za sve ljude na svetu? :think: Čim ovo objasniš, ja ti dajem odgovor.

Niti su svi ljudi sa tim položajem imali iste uslove i probleme, niti su bili u situaciji da dele sličnu sudbinu.
Sa konjunkcijom Saturna i Plutona u Jarcu smo nikad bliži WW3. Nadajmo se da se neće i ostvariti.

Не слажем се. Сваки је знак нечим мотивисан - моћи, славом, емоционалном сигурношћу, материјалном сигурношћу, слободом изражавања и комуникацијом. Што значи да је у сваком знаку усађен некакав порив, само од карактеристика особе и владара знака на Асц зависи како се користи и да ли уопште.
Овоме у прилог иду небројени хороскопи успешних и остварених особа, врло разноврсних подзнака. Објективно, ни по чему Јарац не предњачи у односу на остале знаке. Субјективно свако може свој знак величати до бесмисла, мада не видим каква је корист од тога. У истом кошу је као и дискусија на тему да ли је неко леп или не.

Svaki znak prednjaci u necemu u odnosu na ostale znakove.

Konjukcija Saturna i Plutona je bila egzaktna na nebu na stepenu mog Meseca, ne mogu da kazem da nisam ocekivala nesto kataklizmicno..ili bar nesto :mrgreen:
Nista specijalno se nije desilo, Mesec je jos neka vrsta malefika kod mene, jer vlada 12-om kucom. Stvarno su bili svi elementi tu za kataklizmu, ali nista. Sad mogu da se nadju tu neki kontraargumenti tipa Mesec u Jarcu bolje podnosi Sa, ali to nije bas tacno, mitoloski Kronos je jeo svoju decu :mrgreen: :D
Jos mi je ova godina u Saturnovskom maniru, nije samo tranzit, asc Vodolija u solarnoj karti, pada na natalni Sa, a vladar solarnog asc-a je Saturn u Jarcu u konjukciji sa solarnim Mo u 12. polju.
Dakle konjukcija se desila u solaru i na nebu, trebalo je da ovaj dogadjaj bude neka vrsta okidaca, jer tranzit podrzava.
Hocu reci, nabrojala sam mnogo faktora, ali sve ide u prilog tome da je trebalo nesto lose da se desi, zato i kazem da daleko od toga da konjukcija decenije nosi zivote kao od sale.

I ne volim preterano da gledam trenutke smrti u horoskopu, iako je to jos jedna strana astrologije, i nije mi nesto morbidno, nego prosto, iako religija i astrologija ne idu ruku pod ruku, ipak je nesto tu Bozije i neminovno kao sto je trenutak smrti, pa mi je nekako strano da se time bavim, cak i iz radoznalosti.

Neptun vlada 12om kućom, ne Mesec.

A čak i logikom Meseca kao vladara 12te kuće, radi se o Plutonu koji vlada nesvesnim, ujedno u okviru 12te kuće koja takođe vlada Nesvesnim.

Tako da ni tvoja, a ni Nastijina priča ne pije vodu.

Neptun vlada 12om kućom, ne Mesec.

A čak i logikom Meseca kao vladara 12te kuće, radi se o Plutonu koji vlada nesvesnim, ujedno u okviru 12te kuće koja takođe vlada Nesvesnim.

Tako da ni tvoja, a ni Nastijina priča ne pije vodu.
U mojoj karti Mesec vlada 12. ne generalno.
Ne znam sta je tu bilo konfuzno.
A gde je tvoja teorija? Pitala sam te da das mundanu prognozu oko ove konjukcije Sa0Pl, ali mrka kapa je bila.
Nije teorija kad se kaze da Sa0Pl ne nosi zivote kao od sale, jer kao sto vidis, to se ne desava, dala sam i svoj primer, jer su mi lose prognoze od jeseni.

Ne znam gde sam napisao da konjunkcija Saturna i Plutona nosi živote k'o od šale.

12 kuća vlada nesvešću i stvarima koje su u mraku. Ni najbolji astrolozi ne mogu da zaista proniknu u udeo 12te kuće. Mislim da nije fer da se piše o nepostojanju uticaja Plutona, inače planete koja vlada isključivo iz senke, tako što se posmatra kroz spektar 12te kuće. Ja to ne bih nikada radio jer je isuviše mračno.

Ono što jesam napisao jeste da od kako je Pluton ušao u znak Jarca, imamo konstantnu opasnost ratova od strane velikih političkih sila. Više no ikad ranije. Ja nisam otvarao teme o tome da je Saturn konjunkcija Pluton smak sveta :lol:

Dalje, sa Plutonom sam dao jasno do znanja naglu najezu migranata širom Evrope, a najviše u one zemlje sa jakim Jarčevskim obeležjima, dok se u zemljama Škorpije (poput Švedske) osećaju kao kod svoje kuće. Ovo je isključivo tranzit.

Dalje, sa Plutonom smo videli dovoljno silovanja širom Evrope od strane migranata islamskih tendencija.

Ne znam šta bih dalje mogao da napomenem na tu temu osim da je uticaj Plutona i više no evidentan i direktno osetan na globalnoj skali.

Što se ličnog uticaja tiče, tebi nije izražen Pluton do te mere. Ja ne osećam. Tebi je izražen Uran i nešto malo Saturn.

Poslednja izmena:
Pazi, nije bilo ni treceg svetskog dok je Uran bio u Ovnu u kvadratu sa tim istim Plutonom. ako ista mirise na rat toliko, to su ova dva u kvadratu u bas ovim znacima, medjutim nista..
a bilo je sansi dosta jer Uran je 8 godina u jednom znaku, za to vreme su se izmenjale pozicije Saturna u Skorpiji, Strelcu, Jarcu kao dispozitora ovog Plutona, Mars kao dispozitor Urana je bezmalo puta prosao kroz znak Ovna isto aktivirajuci ovo, i sta se desilo? :D

ako pratis "samo" Jupitera i Saturna za mundane dogadjaje sa dodatkom pomracenja kroz znakove, ne bi trebalo mnogo da pogresis.

Berlinski zid napravljen za vreme Saturna i Jupitera u Jarcu avgusta '61
Mozes i datum pogledati, isto za vreme konjukcije pomracenja Sunca u Lavu. Uran je bio u konjukciji sa istim tim Suncem u Lavu, ali simbolika se nije ispunila, jer Uran ne oznacava zidanje, vec oslobadjanje navodno.
Pomracenje Sunca uzrokuje vece promene na mundanom nivou, zajedno sa tadasnjom konjukcijom Saturna i Jupitera(u poslednjoj dekadi, kad je Jarac na svom maksimumu) jasno je sta se desava.
Nemacka i donekle sve vece sile imaju simboliku Lava, pa je jasno zasto bi pomracenje kacilo bas taj geografski predeo.
Upravo Tramp je dosao na vlast pre 2. god kad je bilo pomracenje u Lavu, opet simbolika ispunjena.
Da se vratim na Berlinski zid, rusenje je nov 09 1989, opet Saturn u Jarcu, Sunce i Mars u Skorpiji, i da tu podvucem da rusenje itekako ima veze sa Marsom, i to padajucim/nocnim, odnosno u Skorpiji, iako se rusenje iz nekog razloga sad iskljucivo vezuje za Uran.
Opet i tu vidimo Juzni cvor u Lavu, koji je bio na mestu Severnog cvora za vreme podizanja zida, ono sto je sagradjeno tad je ispunilo ceo jedan krug. Novo i nepredvidivo dolazi za vreme severnog cvora a odlazi u istoriju za vreme juznog, pun krug.
Jupiter je bio u Raku za vreme rusenja zida u opoziciji sa Saturnom, suprotno svom polozaju konjukcije sa vreme podizanja.

Eto mali primer nekog mundanog dogadjaja, sve vrlo vidljivo i bez transsaturna. Nije da oni nemaju neku ulogu, ali sve sto se desava u "fizickoj" realnosti ce uvek biti opisano Saturnom i Jupiterom u krajnjoj instanci, jer su oni fizicka granica, posebno prvi.
Saturn je granicar materijalnog sveta, i ono sto je izvan njega nema tako osetan upliv na nas.

U mojoj karti Mesec vlada 12. ne generalno.
Ne znam sta je tu bilo konfuzno.
A gde je tvoja teorija? Pitala sam te da das mundanu prognozu oko ove konjukcije Sa0Pl, ali mrka kapa je bila.
Nije teorija kad se kaze da Sa0Pl ne nosi zivote kao od sale, jer kao sto vidis, to se ne desava, dala sam i svoj primer, jer su mi lose prognoze od jeseni.

Ja se zasta pitam, ako ovo nije najmalefičniji aspekt koji može da se desi, o kome se pričalo valjda od kada je Saturn ušao u Jarca, pa koji onda jeste?

Kolika je verovatnoća da se nekome desi u natalnoj karti tranzit Saturn0Pluton na natalnom Mesecu, egzaktno?

Ovakav aspekt doživi samo mali broj ljudi jer se obe planete kreću sporo i potrebne su godine da se ponovo na nebu sretnu.

Ali, da ti se bilo šta drugo desllo u ovom periodu, što čak i ne mora biti pvezano sa signifkacijama koje se pripsuju ovom aspektu, ( iako ja iskreno uopšte iz svih priča ovde nikada nisam zaljučila šta to konkretno donosi aspekt Saturna i Plutona? ) odmah bi se pripisalo ovom aspektu.

@olympea Ako se radi o ličnom natalu u kontekstu Meseca, te Saturna i vladara Plutona, postavlja se pitanje plodnosti, deteta, bebe, idealnog vremena rađanja i slično tome. Saturn i Pluton nisu isključivo malefici u ličnim horoskopima. I zar nismo ovo već naglasili ranije?

Zaista ne kapiram odakle potiču priče da će da bude smak sveta, mislim da kolektivno preterujete (i to Strelac kaže).

Ako želiš da gledaš prosto karte, možeš da za sve gledaš Mesec i Mars i kažeš "Aha ovi su napali tad i tad, ne moramo da gledamo druge planete", a to nije tačno. Postoje uzroci i situacije koje su dovele do toga da dođe do eskalacije na kontu čega mi možemo da vidimo najtipičniji aspekt i kažemo da je to uzrok, ali to je samo vrh brega i daleko od realne slike toka i dešavanja, te stvari koje navedu nekoga da nešto počini ili odradi. Ako želimo da razumemo, moramo dublje zaći, a to planete poput Saturna i Jupitera ne definišu najbolje sa zemljama gde nisu veoma ispoljene. U pitanju Nemačke Saturn je prominentan, ali ne gledamo državu i njene atribute, ne definišemo državu kakva je, već šta je to što se dešava u državi i transformiše njezinu dobro poznatu prirodu. A za to, definitivno, konzervativni Saturn nije zadužen.

Što se tiče "Uran bio u Ovnu u kvadratu sa tim istim Plutonom" u Nemačkoj je evidentno da se imigranti promovišu kao Nova rasa (Uran Ovan) koja bi trebalo da ženi po Nemačkoj, da se asimilira i da se te generacije mešaju kako bi se oformila jaka radnička snaga.
Dalje, evidentno je da Uran u kvadratu sa Plutonom doneo Masu ljudi koji su skoro pa palamilitarni. Samo im fale puške. Kreću se u grupama, napadaju (Ovan) noću (Uran) i većinski su muškarci (Ovan i Uran tipično muške planete). Često koriste i molotovljeve koktele.

Ako gledamo Nemačku, bitne godine su 1990 pa nadalje kada je evidentan uticaj Plutona koji posmatra bivše greške(Ovan) i transformiše (Pluton) ih u nešto novo (Uran). Na neki način imigracija je nalik kazni za zlodela tokom pređašnjeg boravka Urana u Ovnu.

Ali, da bi se posmatrao uticaj tog Urana u Ovnu tokom WW2, potrebno je posmatrati i položaj tokom WW1 jer su oni direktno povezani.

Na WW2 je direktno uticalo otkrivanje Plutona i to u znaku Raka - Transformacija Belog sveta, belih ljudi, i to nasilna, nacionalna. Ali je baza toga kroz ogledalo Urana.

Kada je Pluton tek ušao u znak Raka širom Evrope se pojavila velika potreba za Nacionalizmom i traganjem za tim odakle koji narod potiče. To je sam početak 20og veka! Ko se razume malo u istoriju, možda malo i u literaturu, će ovde pronaći fantastičnu paralelu.

A to sve vuče natrag ka otkrivanju Urana i silnih revolucija koje su i obeležile uništavanje mnogih monarhija (Uran opozit Suncu) kako bi se volja građana ispoljila, a sve u cilju slobode mišljenja i života naspram ugnjetavanja monarhije. Što sopstvenih državnika, to i tuđih.

Periodi su od 1785-1789 (francuska revolucija u efektu)
Pa smo mi imali ustanak 1804.
1814. skandinavski ratovi, konkretno švedsko-norveški rat koji je nakon okončenja doneo prve naznake moderne demokratije
1830. belgijska revolucija protiv holanđana

To je sve doprinelo kasnijim ustancima na manjoj skali.
Kod nas specifično takozvana Crna Ruka godine 1911. 9 maja

Saturn i Merkur u Biku, dok je Venera u uskoj konjunkciji sa Plutonom u Blizancima. S obzirom na to da su to fundamentalno drugačije energije, u Blizancima koji uvek stvaljaju dualnu koncepciju ispred, dobijamo dve sinonimne reči

Ujedinjenje ili smrt.

Merkur i Saturn doprinose pisanju na krstu ove ideologije koja je nastala zbog teške muke i ugnjetavanja od strane mnogih monarhija

Ritual-cross-the-Black-Hand.jpg

Pluton i Saturn u konjunkciji u Nemačkoj

"Dortmund authorities order evacuations for controlled explosion of WWII bombs on January 12; heightened security presence and transportation disruptions expected"

"Berlin (AP) -- Two World War II bombs were successfully defused in the western German city of Dortmund on Sunday, hours after thousands of people were evacuated from the surrounding area, officials said.
The bombs were 250-kilogram (330-pound) American and British bombs. Authorities initially thought they had detected four bombs, but later clarified that only two were found.
Authorities had evacuated two hospitals and opened schools for residents who had to leave their homes. City officials had asked about 14,000 people to leave the areas where the bombs were buried."

---

Imamo i 2020 Quetta bombing

---

Ne zaboravimo Brexit, takođe.

---

Trump umalo nije pokrenuo WW3, Iran i USA su imali žešći okršaj.

Iran i USA dele Ascendent na Strelcu, a natalni Saturn u Americi je na 15 Vage. Natalni Pluton Irana je na 18 Vage.

7-ma kuća Irana je u Blizancima (Trump).

---

Ali najgori aspekti su prošli jer su trajali do 2019. godine o čemu sam pisao u mnogo navrata. 2017-2019. su bile kritične godine i videli smo kako se to odigralo na svetskoj sceni, uz puno turbulencije i bukvalno rata protiv terorizma (ISIL) pri čemu su se mnoge svetske sile pridružile.

Teroristi su uništavali antičke spomenike (Pluton u Jarcu), a to se vidi po tranzitu koliko je prominentno
https://en.wikipedia.org/wiki/Destruction_of_cultural_heritage_by_ISIL

Ovo je vidim hit, zaljenje, pozdravi i sahranjivanja putem instagrama....

Ista supruga Kobijeva......nesto se mislim, kako joj se misli da pise i stavlja po instagramu...

Mada, zena je u soku pa ni ne zna i nece jos dugo da shvati sto je snaslo....

Ne osudjujem...ne daj boze...
Samo mi je mnogo zao svih tih neduznih ljudi...

Pluton i Saturn u konjunkciji u Nemačkoj

Teroristi su uništavali antičke spomenike (Pluton u Jarcu), a to se vidi po tranzitu koliko je prominentno
https://en.wikipedia.org/wiki/Destruction_of_cultural_heritage_by_ISIL

Šta bre pišeš ti?
Pa gde je bio Pluton kada su goreli pravoslavni hramovi?
Ako je Srbija zemlja pod vladavinom Jarca i Saturna, zašto nas sada nisu sravnili sa zemljom i Saturn i Pluton u konjunkciji?

Daj više prestani da pišeš ovde proizvoljno šta ti padne na pamet i promovišeš svoju ličnu astrologiju. Zbog takvih kao ti astrologiji se i podsmevaju, jer povezuju šta im se svidja a ništa nema logike niti veze sa astrologijom. Tvoji tekstovi nisu astrološki, izmišljaš i pišeš proizvoljno na svakoj mogućoj temi i promovišeš nešto što nikakve veze sa astrologijom nema. jer su tvoje lične izmišljotine.

Poslednja izmena:
Odgovoriću samo na ono što je astrološki bitno:

Pluton je tranzitirao znakom Strelca kada su gorele srpske crkve, a koje su albanci palili. Naša, srpska, 9 kuća je u znaku Jarca, te je to bio direktan napad na viševekovnu (Jarac) kulturu (Strelac) Srba (Sunce u Jarcu u 9 kući).
Zbog toga što se radi o Strelcu i Jarcu, a u kontekstu Plutona, imamo i groblja i spomenike (Saturn) koji su rušeni od strane albanaca kako bi se izbrisala ili iskorenila (Pluton) istorija Srba (Sunce u Jarcu).

Ovo se odužilo i produžilo tokom tranzita Plutona kroz znak Strelca, odnosno znak Jarca. Eskalacije su i dalje poprilično moguće, s tim što su one najgore uveliko prošle.

Da bi potvrdili da se radi o Proširenju takozvane Velike Albanije, imamo u obzir činjenicu da zahvaljujući svom znaku Strelca su skloni oružju, turizmu i naravno proširenju, što inače svaka zemlja u znaku Strelca želi da učini pre ili kasnije.

Što se gorenja i Plutona tiče, netačno je da se Pluton gleda kao požar ili gorenje. Gorenje nije karakteristika Plutona, doduše, već Marsa koji vlada znakom vatrenog Ovna. Pluton ne vlada gorenjem, već kao viša oktava Marsa vlada Eksplozijama i Energijom. Ovo znamo zahvaljujući posmatranju realizacije nuklearnog orzužja, ali i horoskopa čoveka koji je sa Marsom u Škorpiji doprineo kreaciji dinamita.

Dinamit se, naravno, koristi da se ruše zgrade, ali i u svrhe terorizma.

Kod naroda koji su tipično Plutonovski se često može videti da koriste samoubice koji sebe i druge oko sebe raznesu.

Back