Smrt još jednog pacijenta u čačanskoj bolnici

Lagerta

Bez titule
VIP
Poruka
38.518
Posle smrti devojčice nakon operacije krajnika, u čačanskoj bolnici je preminuo muškarac(38 god.) takođe posle operacije krajnika. Tragedije koje nam stižu na naplatu, nažalost. Decenije stranačkog zapošljavanja, šikaniranje neistomišljenika i otkazi doveli su do toga da nas u bolnicama nema ko lečiti, osim nestručnih a podobnih. Ako ćaci Miloš može da u KSC bude bitni element koji zarađuje 200000 samo jer šeta kroz tu ustanovu i prati nepodobne, onda se ne treba ni pitati kakvi su lekari koji će nas lečiti. Sve što je vredelo je otišlo, ne samo iz zdravstva već i iz zemlje. Konkurs jedan: prijava za žardinjerce, početna plata 250 000, lekar sa dežurstvima 210 000, profesor početnik 90 000. Da, mi neki smo svesni šta je ''prioritet'' snsovca, ionako se oni ne leče po našim provincijskim bolnicama. Možda se neko i seća skorašnjeg slučaja kada su otpustili vrsnog endokrinologa, plašim se da ćemo uskoro čitati da ljudi umiru i zbog hepatitisa il nečeg još bezazlenijeg :(
Link

Poslednja izmena:
Koliko su ljudi ležerno i nezainteresovano prešli preko one užasno skandalozne izjave Lončara sa one cirkuske predstave od Alibabe i 40 razbojnika (Vučić i ministri) kada je doslovce molio Vučića da im pomogne i da ako on siđe sa vlasti, zdravstvo u Srbiji će totalno da propadne za 3 meseca. E to vam je to. Svi su to prećutali, svi mediji su se bavili nebitnim budalaštinama a to su ignorisali.
Eto, dame i gospodo, to je zdravstvo u Srbiji. Trovači, kasapini i neznalice!

Pa sta je bilo za vreme korone sta se naumiralo ljudi zbog nelecenja

Нјевећу смртност је за то време донело инвазивно интубирање.

Када је нестало инвазивних ..тада су 'силом прилика' кориштене маске за оксигенизациу и испоставило се да је драстично повећано преживљавање

Инвазивно интубирање је оштећивало душнике и олакшавало корони

Poslednja izmena:
Ovaj nesrećni mladić je imao gomilu pridruzenih bolesti i svaka operacija je za njega bila rizik.
Ako sam dobro ukapirao (mozda gresim, ne drzite me za reč), već je bio u inostranstvu odbijen za tu operaciju, pa je dosao u Srbiju kao privatni pacijent.

Poslednja namera mi je da branim ovo totalno siebano korumpirano zdravstvo u Srbiji, vec sam vise puta pricao koliko je moja supruga bila sikanirana i ucenjivana u Srbiji, i da je otisla zbog tih ucena.

Ali ovaj slucaj je ipak, immo, jedna nesreća koja je u startu imala visoku verovatnocu da se desi.

Ovaj nesrećni mladić je imao gomilu pridruzenih bolesti i svaka operacija je za njega bila rizik.
Ako sam dobro ukapirao (mozda gresim, ne drzite me za reč), već je bio u inostranstvu odbijen za tu operaciju, pa je dosao u Srbiju kao privatni pacijent.

Poslednja namera mi je da branim ovo totalno siebano korumpirano zdravstvo u Srbiji, vec sam vise puta pricao koliko je moja supruga bila sikanirana i ucenjivana u Srbiji, i da je otisla zbog tih ucena.

Ali ovaj slucaj je ipak, immo, jedna nesreća koja je u startu imala visoku verovatnocu da se desi.
Sve to je istina, ali koliko treba da budeš odgovoran i savestan pa da se prihvatiš operacije nekoga ko ima sve te dijagnoze? Mislim, šta je sa procenom tog dr kada je prihvatio da ga operiše?

Poslednja izmena:
Velika tragedija za porodicu deteta i mladog čoveka. Saučešće porodicama.

Logično je da se posle tragedije i smrti devojčice sledećoj operaciji pristupi odgovornije u odnosu na uobičajeni protokol, ali eto, desilo se, nažalost.
Operacija je bila rizična, kao što napisa Frederik, a možda ima propusta u samom anestetiku ili infuzionim rastvorima.
Davno je bila afera pacijent stradao jer je boca sa kiseonkom bila neipravna.
Ružno je ovako tragične događaje zloupotrebljavati u borbi protiv neistomišljenika, vlasti, države,

Verujem, hoću da verujem, da lekari savesno rade svoj posao, da poštuju zakletvu i paze na svoj lični rejting bez obzira na političke stavove.

Velika tragedija za porodicu deteta i mladog čoveka. Saučešće porodicama.

Logično je da se posle tragedije i smrti devojčice sledećoj operaciji pristupi odgovornije u odnosu na uobičajeni protokol, ali eto, desilo se, nažalost.
Operacija je bila rizična, kao što napisa Frederik, a možda ima propusta u samom anestetiku ili infuzionim rastvorima.
Davno je bila afera pacijent stradao jer je boca sa kiseonkom bila neipravna.
Ružno je ovako tragične događaje zloupotrebljavati u borbi protiv neistomišljenika, vlasti, države,

Verujem, hoću da verujem, da lekari savesno rade svoj posao, da poštuju zakletvu i paze na svoj lični rejting bez obzira na političke stavove.
Niko ne koristi tragedije već ukazuje na njih jer su izazvane raspadom svih institucija. Ako neka vlast otpusti kvalitetne i stručne lekare samo zato jer nisu podobni, a zaposli neke sa kupljenim diplomama, da li je na to potrebno ukazati ili da se pravimo da to ne postoji? Ne mora čak ni da ih otpuste, dovoljno je da ih omalovaže primanjima pa da sami odu tamo gde će njihov rad da se ceni i plati.

Neka počivaju u miru.

Zdravstvo je odavno počelo da tone, sada je izgleda potonulo.

Bila sam u bolnici 2009. godini na ortopediji i nisam mogla da budem operisana zbog nedostatka anesteziologa. Kasnije sam operisana i jedan moj poznanik, ortoped na tom odeljenju rekao mi je da im je otišlo iz bolnice nekoliko anesteziologa.

Komšija koji je radio u Zvečanskoj kao hirurg otišao je 2011-2012.godine u inostranstvo.

Masovni odlazak dobrih i stručnih lekara nastavio se, a kulminirao je posle dogovora naše Vlade sa nemačkom Vladom o odlasku naših lekara na rad u nemačkim bolnicama.

Odlazak je stopiran 2020. godine

https://objektiv.rs/vest/52919/cao-...h-radnika-u-nemacku-sledi-raskidanje-ugovora/

Ali, lekari i dalje odlaze.

https://www.sindikatlfs.rs/lekari-i...sada-odlaze-u-komsiluk-plata-i-do-3-000-evra/

Da li bolesnici u Srbiji umiru u bolnicama jer nema dovoljno stručnih anesteziologa, na prvom mestu?

Ova pitanja o odlascima lekara možda nisu direktno vezana za smrt male devojčice...

Smrt još jednog pacijenta u čačanskoj bolnici verovatno ima veze sa njegovim pridruženim bolestima..Ali, lekari su mogli da ga odbiju, bez obzira na to što je platio punu cenu operacije.

Nisam lekar i ne mogu da nagađam. Zanima me, kao i mnoge ljude u Srbiji, šta će pokazati obdukcije.

Koliko su ljudi ležerno i nezainteresovano prešli preko one užasno skandalozne izjave Lončara sa one cirkuske predstave od Alibabe i 40 razbojnika (Vučić i ministri) kada je doslovce molio Vučića da im pomogne i da ako on siđe sa vlasti, zdravstvo u Srbiji će totalno da propadne za 3 meseca. E to vam je to. Svi su to prećutali, svi mediji su se bavili nebitnim budalaštinama a to su ignorisali.
Eto, dame i gospodo, to je zdravstvo u Srbiji. Trovači, kasapini i neznalice!
Sledeće dve nedelje su kritične.... :tease:

Plandemije se retko ko više i seća

Neka počivaju u miru.

Zdravstvo je odavno počelo da tone, sada je izgleda potonulo.

Bila sam u bolnici 2009. godini na ortopediji i nisam mogla da budem operisana zbog nedostatka anesteziologa. Kasnije sam operisana i jedan moj poznanik, ortoped na tom odeljenju rekao mi je da im je otišlo iz bolnice nekoliko anesteziologa.

Komšija koji je radio u Zvečanskoj kao hirurg otišao je 2011-2012.godine u inostranstvo.

Masovni odlazak dobrih i stručnih lekara nastavio se, a kulminirao je posle dogovora naše Vlade sa nemačkom Vladom o odlasku naših lekara na rad u nemačkim bolnicama.

Odlazak je stopiran 2020. godine

https://objektiv.rs/vest/52919/cao-...h-radnika-u-nemacku-sledi-raskidanje-ugovora/

Ali, lekari i dalje odlaze.

https://www.sindikatlfs.rs/lekari-i...sada-odlaze-u-komsiluk-plata-i-do-3-000-evra/

Da li bolesnici u Srbiji umiru u bolnicama jer nema dovoljno stručnih anesteziologa, na prvom mestu?

Ova pitanja o odlascima lekara možda nisu direktno vezana za smrt male devojčice...

Smrt još jednog pacijenta u čačanskoj bolnici verovatno ima veze sa njegovim pridruženim bolestima..Ali, lekari su mogli da ga odbiju, bez obzira na to što je platio punu cenu operacije.

Nisam lekar i ne mogu da nagađam. Zanima me, kao i mnoge ljude u Srbiji, šta će pokazati obdukcije.

Back