Smrad od komsija

Manje smrdi sad kad si im javno opsovao mamu?

Možda imaju problem, možda je bolest u pitanju (fizička ili mentalna), možda im treba pomoć.
Velika je stigmatizacija u drustvu prema bolesnima ... a nas sistem ne radi nista da se ta stigmatizacija otkloni.
Ne znas sta je gore da li oni koji su fizicki ili mentalno oboleli ... a vise ih ima nego sto ustanove znaju za njih.
 
Komšije su nekad bili ljudi koji pomažu da se izgradi kuća, kojima ćete sutra pomoći na isti ili sličan način.
Kad sam stanovala bilo gde po Srbiji, brzo sam našla ljude do sebe sa kojima ću piti kafu, to sve milina i lepota, svi dragi, fini, dobrodušni i dobronamerni.
Šta je ovo, da mrziš ljude koji žive blizu... ne znam.
Moji što su se svađali, sudili i mrzelii sa prvim komšijama... za mene je to bilo strašno. Sad kad je pola svađalica otišlo na ovaj svet, mi se sretnemo i izljubimo lepo, čestitamo jedni drugima prinove, pa se skupimo da posedimo, da se hvalimo i žalimo...
Komšija je...
Pa, ja ne znam,
1656796040571.jpg
 
Nisu svi isti da se razumimo,ima ih da su fini i pristojni,uredni i umisljeni,ima cistih i necistih.

Moja prva susjeda dok sam zivila u gradu je bila ocajno necista,smeca je bilo oko kuce,, 3 kamiona reklo bi se,sve sto su imali za baciti to bi se bacalo okolo,nikad u smece,sto hrana sto otpad veliki kruti,to je smrdilo za poluditi,miseva ko moj dlan velikih,mene je bilo sramota zvati goste da mi dodu zbog nje,sad fala bogu nismo vise u gradu pa se lakse dise. Ali nije lako trpiti taj smrad,reklo bi da smrfi kao da se zivotinja neka raspada godinama uzas.
 
Tako ja jednom odem kod drugarice i na tri sprata smrdi kao havarija kanalizacije. Kaže ona jok to su komšije, niko im ništa ne može. Niko ne zna šta je u pitanju jer ne puštaju nikoga u stan. Mislim da su i komunalnu zvali ali slaba vajda.
Ok, živiš u nekoj vrsti zajednice, pomiriš se sa bukom( neko glasnije gleda TV, neko u 3 pere veš zbog jeftine struje..) ima svašta, ali ovo je preterano. Kapiram da svako ima pravo da živi kako hoće ali ovo utiče i na druge. Baš juče priča imali bube, od cele zgrade 3 stana pristalo na prskanje i onda dzaba sve.
Na kraju je sama kupila svašta nešto i rešila se buba.
 
У мом комшилуку једно домаћинство има неког мешанца средњег раста који не престаје, без претеривања и преувеличавања, не престаје да лаје од неких 9-10 сати увече па до 4-5 ујутру, ако не рачунамо неколико пауза од десетак секунди. Живим на селу где се због таквих будала људи посвађају и ако власник пса не контролише, пас заврши отрован. Просто ми није јасно како је још увек жив и како га трпе сваке ноћи, а има ту и пар породица с малом децом и бебама. Између моје и њихове има 5 кућа па нама не смета толико лавеж, али се дивим челичним живцима њихових првих комшија, а не разумем ни како власницима не смета.
 
Poslednja izmena:

Back
Top