4thman
Iskusan
- Poruka
- 5.368
Ili mi se samo čini... Jel lepše imati svoju svakodnevnu rutinu ili tražiti istu?
Ali tema je o biti Narcis medju drugima.
Mislim da smo postali otudjeni ,to je najveci problem drustva.Ili mi se samo čini... Jel lepše imati svoju svakodnevnu rutinu ili tražiti istu?
Kad svi prihvatamo to, i jurimo za svojim narcisima... pa postanemo jedan Narcis, koji svakom ne treba a sebi je suvišan....Mislim da smo postali otudjeni ,to je najveci problem drustva.
Narcisoidnost upravo i podstice ovo o cemu pricam .Kad svi prihvatamo to, i jurimo za svojim narcisima... pa postanemo jedan Narcis, koji svakom ne treba a sebi je suvišan....
U mom slučaju je bilo i više od toga, ali radim na tome da se ne ponavlja više to...
Da. Svi smo postali!Ili mi se samo čini... Jel lepše imati svoju svakodnevnu rutinu ili tražiti istu?
Zavisi.Duboko je ovo more, i zanimljivo je da smo svi isti a opet nismo...Svako bi mogao da bude a opet hvala bogu pa nije narcis....
Jel to do karaktera ili okoline više?
Или лоше неговани....P.S.Što bi se narodski reklo:" krivo posađeni"!
Da,...mda, uzrok je manje bitan!Или лоше неговани....
Или пак нису дозволили другачије услед разних утицаја. Притисака.
kako definišeš gordost, kako ego a kako narcisoidnost? meni je to isto...Mislim da su gordost i ego veći problemi od narcisoidnosti, mislim da je narcisoidnost nekako baš, baš mlađi brat gordosti, koja je užasna i od koje sam i sam patio ozbiljan period vremena, ni ne primećujući to.
kako definišeš gordost, kako ego a kako narcisoidnost? meni je to isto...
gordost je potreba ili iluzija da imaš veću vrednost od nekog drugog, a sujeta je kad ti za to treba publika da verifikuje.
narcisoidnost bi mislim bila hronična gordost koju neko ispoljava u praktično svakoj situaciji
I jednostavno mora da bude tako?Nekako mi je to sve porodica, samo što su ovo mlađa braća jedan drugom. Ego svi imamo, samo što je to nekome izraženo, nekome nije, nije im puno bitno. Narcisoidnost je onaj koji malo više voli svoj ego, nego tuđe, vidno uživa u sebi i svom egu, dok mi je gordost nešto kao razlika između lidera i korbačara. Nekako taj osećaj da gordog čoveka ne možeš ni voditi, ni jahati, prosto ništa ima tu potrebu da ako treba uništi i druge i sve mu je to ok.
I jednostavno mora da bude tako?
Mora i da se jede.Što se kaže mora samo da se umre i da se ide u toalet, ali nekako ovo vidim kao "porodično stablo" što se tiče ega, narcisoidnosti i gordosti.