Шмит ради за СНСД и Милорада Додика и они раде за Шмита

комшија

Stara legenda
Poruka
87.387

1695037903607.png


Šmit radi za SNSD i Milorada Dodika i oni rade za Šmita


- Ima li iko da zaista misli da vrh SNSD, Republike Srpske i sam Dodik nisu znali da on dolazi? Ponavljam, sve je dogovoreno – izričit je Crnadak.

1695037889399.png


18.09.2023 | 12:09

Prema našim saznanjima iz Ministarstva inostranih poslova, od momenta kada je Кristijan Šmit imenovan u maju 2021. godine, srpski član Predsjedništva, a u to vrijeme je bio g. Dodik, nikada nije uputio zvaničan dopis MIP-u, niti je usmeno obavijestio ministra da Šmit ne može dobiti diplomatsku iskaznicu i da mu se ona ne smije izdati.

Rekao je ovo na današnjoj konferenciji za medije Igor Crnadak, potpredsjednik PDP i bivši ministar inostranih poslova BiH.

Crnadak kaže da to nije uradio niko ni od saradnika tadašnjeg srpskog člana Predsjedništva BiH.

- To je bilo vrijeme kada se završavala pandemija virusa korona i nije se ni moglo očekivati tada da Dodikovi savjetnici reaguju, jer je glavni međunarodni savjetnik u to vrijeme bio zauzet brojanjem para od zarade koja je nastala tako što je porodična firma te osobe prodala medicinsku opremu i respiratore Republici Srpskoj za desetine miliona КM. Dakle, imali su preča posla – rekao je Crnadak.

Podsjetio je da je srpski član Predsjedništva dio institucije koja vodi spoljnu politiku.

- Dalje, prema našim informacijama, ni Zoran Tegeltija, koji je tada bio predsjedavajući Savjeta ministara, nije uputio nikakav zvaničan dopis ministarstvu inostranih poslova, niti ih je usmeno obavijestio da se Šmitu ne smije izdati diplomatska iskaznica. Takođe, niti srpski član Predsjedništva, niti predsjedavajući Savjeta ministara nisu nikada na sjednicama institucija u kojima su se nalazili ovo pitanje stavili na dnevni red – rekao je Crnadak.

Ističe da se iz ovoga zaključuje da se radi o velikom propustu srpskih kadrova i da ni SNSD, ni njihov predsjednik nisu ništa uradili da na bilo koji način otežaju ili zakomplikuju djelovanje Кristijana Šmita, osim što su davali izjave.

- Izjava nema veliko značenje, a pogotovo ako izjavljuju jedno, a rade drugo – poručio je Crnadak.


Кaže da, kada se napravi analiza i sagleda šira slika, u kojoj se nalazi i Šmitova izjava da su se na izborima desile manje nepravilnosti, zatim posjeta njemačke delegacije na dan SNSD-ovog kontramitinga kada se još nisu znale razmjere krađe, pa ni zvanični rezultati izbora, a oni su tada sa Dodikom šetali po Banjaluci, pa smiješne prijetnje hapšenjem, a onda dolazak Šmita u Banjaluku i na kraju neprimjeren pokušaj prljanja opozicije od strane Šmita, zaključak je jasan: Šmit radi za SNSD i Dodika i oni rade za njega.

Crnadak kaže da je čitao istraživanje da je preko 40% ljudi bilo hrabro da izjavi, što znači da ih je bilo i više, da su bili pod pritiskom kako da glasaju na izborima.

- Neka Šmit dobro pročita ovaj izvještaj – poručio je Crnadak.

Pozvao je SNSD, kao najodgovorniju stranku u Republici Srpskoj da se oglasi oko tri teške i sramotne stvari koje su se desile u svega nekoliko dana.

- Imamo povlačenje pištolja na ulici, kao u kaubojskim filmovima, od strane Dodikovog savjetnika, g. Okuke. Samo dan prije toga desilo se prostačko vrijeđanje novinara od strane načelnika Šipova, visokog funkcionera SNSD. I imamo još uvijek nerazjašnjenu dilemu famoznog Кike i kako je i na koji način taj čovjek mogao da boravi sam u kabinetu predsjednika Republike Srpske i snimi video koji je izazvao zgražavanje, pa i bijes naroda. SNSD treba da se oko svega toga oglasi. Zašto ćute? – pita Crnadak.

Na pitanje novinara kako komentariše Šmitov boravak u Banjaluci, Crnadak je rekao da je to dio dogovora sa Dodikom.

- Ima li iko da zaista misli da vrh SNSD, Republike Srpske i sam Dodik nisu znali da on dolazi? Ponavljam, sve je dogovoreno – izričit je Crnadak.

link

Додик и његови ботови обмањују и понижавају народ, иза кога сада покушавају да се сакрију јер су у невољи! Неће им успети. Народ је после лакрдије у вези "забране за Шмита" прогледао!
 
Додик и његови ботови обмањују и понижавају народ, иза кога сада покушавају да се сакрију јер су у невољи! Неће им успети. Народ је после лакрдије у вези "забране за Шмита" прогледао!

Narod, narod, narod...narod je video, narod je progledao,
narod je shvatio. Večite fraze gubitnika.

Evo ti ga narod pa uživaj:

 

1695112159389.png

Da li je Dodik izvođač radova za miniranje temelja Republike Srpske?!


- Dodik je izvođač radova za miniranje temelja Republike Srpske. Da li je on svjestan situacije, ne znam. Da li su političari u Republici Srpskoj svjesni, ne znam.

res_1695102047_da-li-je-dodik-izvodac-radova-za-miniranje-temelja-republike-srpske.jpg


19.09.2023 | 07:40

Ovo je za N1 rekao univerzitetski profesor Enver Kazaz, koji kaže da ekonomske sankcije Dodika stežu, samim tim i građane Republike Srpske, a stezat će ga još neko vrijeme...

"Dodik je izvođač radova za miniranje temelja Republike Srpske. Da li je on svjestan situacije, ne znam. Da li su političari u Republici Srpskoj svjesni, ne znam. To je ono što je scenarij koji je očigledno vidljiv", kaže Kazaz.

Bliži scenarij, kaže on, jeste da će Dodik voditi veliku bitku oko državne imovine sa Šmitom.

Šmit će imovinu proglasiti državnim vlasništvom i doći ćemo do velike krize. Čeka nas velika kriza, ali ovog puta kriza u kojoj je Dodik unaprijed osuđen da bude gubitnik“, kazao je profesor Kazaz.

On je rekao da je u jednom trenutku Dodik bio konstitutivan političar i onda je zaratio sa međunarodnom zajednicom.

"Mislim da većeg stepena krize nema, pri čemu je kriza iz institucija sistema prebačena na međunarodni plan”.

Kazaz je poručio da jedan takav scenario u kojem Dodik ide u pravcu sukoba sa međunarodnom zajednicom dugoročno odgovara BiH.

Jedan takav scenarij u kojem Dodik ide u sukoba međunarodnom zajednicom odgovara BiH dugoročno i vodi Republiku Srpsku ka potpunom pražnjenju ka ekonomski neodrživom entitetu", mišljenja je on.
 

Back
Top