Šmit poništio zakon koji je usvojila skupština Republike Srpske

ma da šmit će riješiti sve probleme i čipirati srbe i hrvate da glasaju po uputama američke hambasade...nevjerovatno koliko daleko ide njihova naivnost i glupost i neznanje i dovoljno mi je bilo kad na početku svoje pojave srbe i hrvate iz bosne i bošnjake uspoređuje sa svojim njemcima koji su bili podjejeni vjerskim podjelama pa su eto našli unutrašnji dogovor...u biti lik uoće ne priznaje tri naroda koji su usmjereni jedni nasuprot drugoga već jedan narod podjeljen s tri vjere i koje će eto on učiniti bosancima...pokušaj na razini amerikanaca da učine paštune u afganistanu tolerantne na muškarce obučene u žene.
Nisu mi jasni ti westerni ili ne znaju ili se prave da ne znaju odnos 3 naroda u BiH koji stoji jedan spram drugog kao rogovi u vreći. On se vodi principom iz svoje istorije kada je Njemačka bila podjeljena raznorazne kneževine južne katoličke i sjeverne protestantske.
Gdje prestaje logika to počinje Bosna - Ivo Andrić.
 
1649916764974.png


Након реакције руске амбасаде у БиХ - захтев да се РФ искључи из Већa за имплементацију мирa. С обзиром да о БиХ постоји општи консензус у међународној заједници, којем се једино супротставља РФ, онда само РФ и њени представници у БиХ могу да изазову дестабилизацију у земљи, саопштено је из Наше странке.
 
Nisu mi jasni ti westerni ili ne znaju ili se prave da ne znaju odnos 3 naroda u BiH koji stoji jedan spram drugog kao rogovi u vreći. On se vodi principom iz svoje istorije kada je Njemačka bila podjeljena raznorazne kneževine južne katoličke i sjeverne protestantske.
Gdje prestaje logika to počinje Bosna - Ivo Andrić.
Njemacka je izgubila suverenitet 1945 kad su je Ameri i Rusi okupirali
Duboka drzava odnosno jevreji hazari koji iz sjenke vladaju SAD i svim njihovim vazalnim satalitima zele da izbrisu nacionalne drzave i evropske nacije
Njihov cilj je EU po uzoru na SAD dakle jedan melting pot naroda i nacija pa to isto rade u BIH a kranji cilj jeste ujedinjnje EU i SAD i ostalih unija i jedna svjetska vlada
Njihovi planovi se samo djelom poklapaju sa Muslimanskim planovima o gradjanskoj BIH kao nacionalnoj drzavi Muslimana odnosno kako se od 1993 zovu Bosnjaka ali naravno da oni ne zele nikakvu BIH kao Muslimansku nacionalnu drzavu ,oni ne zele nacionalne drzave
 
1649933778832.png





WOLFGANG PETRITSCH VRLO DIREKTNO: "Posjetom Vučić prihvata Schmidta kao visokog predstavnika"


“Dodik, Čović i Izetbegović zavise od kriznih situacija. U normalnim okolnostima, ova tri političara ne bi opstali kao političke figure u neprestanim ekonomskim poteškoćama i da se igraju sa BiH", kaže on.

1649933786444.png


Prije 1h


Jedan od visokih predstavnika u BiH koji je najčešće koristio bonske ovlasti i smjenjivao u svom mandatu - Wolfgang Petritsch - govorio je o situaciji u zemlji nakon što je aktuelni visoki predstavnik prvi put iskoristio bonske ovlasti.

“Ovo predstavlja novi važan korak ka obnovi međunarodne zajednice i dinamike u BiH”, poručuje Petritsch, koji je dužnost visokog predstavnika u BiH obavljao u periodu između 1999. i 2002. godine.

No iako je Christian Schmidt posegnuo za bonskim ovlastima i suspendovao Zakon o nepokretnoj imovini RS-a koji je trebao stupiti na snagu, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik ne odustaje. Poručuje da će danas sporni zakon stupiti na snagu i poziva sve u RS-u da sukladno nalogu i reaguju.
Petritsch kao razlog za ovo vidi činjenicu da su brojne crvene linije pregažene, a bez da su sankcionisane u proteklih 12 godina.

Ipak, naglašava, sada smo na prekretnici, a Schmidt ima puni legitimitet.

“Znamo da Rusija nije prihvatila Schmidta, ali to nije ni bitno. Njegova legitimnost je prihvaćena. Sada, naročito kada imamo situaciju u Ukrajini, Rusija neće prihvatiti ništa što Schmidt radi. Moramo tražiti nove prilike da riješimo pitanje Milorada Dodika. Sada smo na prekretnici, ali ovo neće brzo nestati sa političke scene. Ovo što je Schmidt uradio je možda i prvi korak za Bosnu i Hercegovinu i Zapadni Balkan ka EU i SAD-u”, stav je bivšeg viskog predstavnika.

Stabilnost Balkana zavisit će i od izbora u Francuskoj: Potezi Le Pen bi bili opasni za BiH

O tome može li se kriza nastala ratom u Ukrajini preliti i na Bosnu u Hercegovinu zavisi od međunarodnih faktora, navodi Petrisch.

“Slijede i izbori u Francuskoj. Kandidatkinja Le Pen je rekla da će ponovo uspostaviti snažne odnose sa Rusijom što bi bilo opasno za BiH i Zapadni Balkan. Nadam se da će Macron biti izabran i da će jedna od najjačih sila Evrope biti aktivnija na Balkanu. S druge strane imamo i Orbana koji, nakon pobjede na izborima, nastavlja biti negativni faktor evropske politike na Balkanu. Imamo i Švedsku i Finsku koje će se vjerovatno pridružiti NATO-u. To je za Moskvu jedan nezapamćen izazov”, analizira Petritsch naglašavajući da se mora iskoristiti važan momenat u kojem je BiH odlučila aplicirati za članstvo u Uniji.

Susret Vučić – Schmidt: Simboličan korak


Govorio je i o regionalnim faktorima koji ‘imaju svoje mjesto’ u generisanju krize u BiH, ali se nada da je ozbiljnost cjelokupne situacije ‘konačno prihvaćena i u Beogradu i u Zagrebu’ i da će biti ‘odgovorniji, kooperativniji kada se govori o unutrašnjim pitanjima BiH’.

Sa ovakvim očekivanjem uspijeva povezati i susret predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i visokog predstavnika Schmidta koji je zakazan za danas u Beogradu.

“Činjenica da Vučić prihvata u goste Christiana Schmidta – to pokazuje Dodiku da Vučić prihvata visokog predstavnika. Mislim da Vučić indirektno prihvata da je Schmidt visoki predstavnik. To je pozitivan signal, Vučić prihvata novu realnost. Naročito zato što će Srbija nastojati da se izoluje iz novog rata između Rusije i ostatka svijeta. Ovo je simboličan korak. Nadam se da će Schmidt i Vučić prihvatiti da zavise jedni od drugih, i tek saradnjom mogu riješiti pitanje Bosne i Hercegovine”, govori Petritsch.

“Dodik, Čović i Izetbegović: Možemo ih objasniti ponašanjem narkomana koji traži još jednu dozu da bi nastavio”


No ostaje pitanje šta Bosnu i Hercegovinu očekuje nakon posljednjeg Schmidtovog poteza, da li ulazimo u novu krizu?

“Dodik, Čović i Izetbegović zavise od kriznih situacija. U normalnim okolnostima, ova tri političara ne bi opstali kao političke figure u neprestanim ekonomskim poteškoćama i da se igraju sa BiH. To je jednostavno kao ponašanje nekog narkomana koji traži još jednu dozu da bi nastavio. Moramo biti pametniji, naročito kada je riječ o Dodiku”, kaže Petritsch za N1.

Tvrdi da Christian Schmidt vrlo dobro poznaje situaciju u BiH, ali da mu je trebalo određeno vrijeme da se upozna sa svim mehanizmima.
 
1649934302542.png

VUČIĆ ZAGORČAVA ŽIVOT DODIKU: Otvoreno priznaje Schmidta kao visokog predstavnika, evo kako je prošao sastanak u Beogradu


"Konstruktivni dijalog je od ključne važnosti za stabilnost i napredak u regiji,“ rekao je Schmidt.

1649934286438.png


Prije 16 min

Visoki predstavnik Christian Schmidt na Twitter nalogu ocijenio je konstruktivnim dijalog sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

On je naveo da se sastao sa predsjednikom Vučićem kako bi razgovarali o situaciji na Zapadnom Balkanu.

"Konstruktivni dijalog je od ključne važnosti za stabilnost i napredak u regiji,“ rekao je Schmidt.
 

Додик поручио Шмиту: Спусти се на земљу​

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик поручио је Кристијану Шмиту да се спусти на земљу на којој иначе није високи представник.


На питање Срне да прокоментарише изјаву њемачког дипломате Кристијана Шмита да би се у свако доба састао са Додиком и да му може гарантовати да, како каже, неће предузети ништа чиме би му ограничио слободу рада и кретања, српски члан Предсједништва је кратко одговорио: "Нека се спусти на земљу на којој иначе није високи представник".
 
Pogledajte prilog 1136466

VUČIĆ ZAGORČAVA ŽIVOT DODIKU: Otvoreno priznaje Schmidta kao visokog predstavnika, evo kako je prošao sastanak u Beogradu


"Konstruktivni dijalog je od ključne važnosti za stabilnost i napredak u regiji,“ rekao je Schmidt.

Pogledajte prilog 1136465

Prije 16 min

Visoki predstavnik Christian Schmidt na Twitter nalogu ocijenio je konstruktivnim dijalog sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

On je naveo da se sastao sa predsjednikom Vučićem kako bi razgovarali o situaciji na Zapadnom Balkanu.

"Konstruktivni dijalog je od ključne važnosti za stabilnost i napredak u regiji,“ rekao je Schmidt.
E sad ce se dodik naljuti na vucica..
 

Москва осуђује санкције Додику​

Москва осуђује америчке и британске санкције српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику и другим званичницима, рекла је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова, те истакла да Запад под измишљеним изговорима настоји да елиминише све неистомишљенике и оне који нису сагласни са западном неоколонијалном политиком.

Москва, Русија (Фото: МИП Русије) -

Москва, Русија (Фото: МИП Русије)
- Одлучно осуђујемо унилатерална персонална ограничења уведена Додику и бројним званичницима - наводи се у саопштењу Захарове, објављеном на сајту МИП-а.
Она је оцијенила да таква пракса незаконитих санкција најмање може да осигура реализацију позитивне агенде, јача повјерење, међунационалну слогу, мир и стабилност у БиХ и региону у цјелини.
Захарова је указала да Запад настоји да реформатира Балкан по сопственим мјерилима.
- Очигледно је да Запад, спроводећи такву злонамјерну и деструктивну политику, тежи само једној ствари, а то је да преобликује Балкан по сопственим шаблонима, наносећи штету националним интересима земаља региона, да под измишљеним изговорима елиминише све неистомишљенике и оне који се не слажу са западном неоколонијалном политиком - оцијенила је Захарова.
Према њеним ријечима, Москва је увјерена да је Балкан територија равноправне сарадње, а не конфронтације и свођења рачуна.
- С тим у вези, Русија апелује на све спољне учесника да одустану од егоистичних приступа и да се врате конструктивној сарадњи - поручила је Захарова.
Велика Британија је у понедјељак, 11. априла, саопштила да је увела санкције српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику и предсједници Републике Српске Жељки Цвијановић због "покушаја поткопавања легитимитета и функционалности Босне и Херцеговине".
Раније је канцеларија за контролу страних средстава при америчком Министарству финансија увела санкције Додику и бањалучкој Алтернативној телевизији због, како се наводи, активности и претњи по стабилност и територијални интегритет БиХ.

ВИЈЕСТИ ИЗ ИСТЕ РУБРИКЕ
 
Сигурно се многи од форумаша питају - а шта ће да буде сада, пошто је неуставни закон који је Високи представник суспендовао, а власт мањег босанско-херцеговачког ентитета се на ову одлуку Високог представника оглушила и објавила закон у Службеном листу? Објаснићу у најкраћим цртама даљу правну процедуру. Процедура је даље таква да се иде на Уставни суд Босне и Херцеговине. Пошто Уставни суд БиХ не може да каже ништа друго него да је закон противан Уставу БиХ, власт мањег босанско-херцеговачког ентитета мора да закон поништи. Ако га не поништи, а неће да га поништи пошто ће Додик да иде до краја, то ће да значи да је мањи босанско-херцеговачки ентитет изашао из Дејтонског споразума.
Из разлога што је Дејтонски споразум својевремено имплементиран као де јуре анекс на већ постојећи Устав Републике Босне и Херцеговине која је као таква међународно призната пријемом у Уједињене нације у мају 1992 и никада није престала да постоји, сматраће се да je Дејтонски споразум, понављам као анекс, непостојећи.
Постојећи Устав БиХ предвиђа такву ситуацију и у одредби уставног закона у члану 2 каже да се у том случају БиХ има вратити на уставно стање пре имплементације Дејтонског споразума као анекса, тј враћа се на Устав Републике Босне и Херцеговине. Затим Представнички дом простом већином гласова доноси одлуку о третирању територије мањег босанско-херцеговачког ентитета окупираним делом Републике Босне и Херцеговине. Сходно томе, закон даље налаже да се имају позвати снаге ЕУФОР-а (читај: НАТО-а) да на том делу територије Републике Босне и Херцеговине успоставе режим.
 
Poslednja izmena:
Сигурно се многи од форумаша питају - а шта ће да буде сада, пошто је неуставни закон који је Високи представник суспендовао, а власт мањег босанско-херцеговачког ентитета се на ову одлуку Високог представника оглушила и објавила закон у Службеном листу? Објаснићу у најкраћим цртама даљу правну процедуру. Процедура је даље таква да се иде на Уставни суд Босне и Херцеговине. Пошто Уставни суд БиХ не може да каже ништа друго него да је закон противан Уставу БиХ, власт мањег босанско-херцеговачког ентитета мора да закон поништи. Ако га не поништи, а неће да га поништи пошто ће Додиг да иде до краја, то ће да значи да је мањи босанско-херцеговачки ентитет изашао из Дејтонског споразума.
Из разлога што је Дејтонски споразум својевремено имплементиран као де јуре анекс на већ постојећи Устав Републике Босне и Херцеговине која је као таква међународно призната пријемом у Уједињене нације у мају 1992 и никада није престала да постоји, сматраће се да je Дејтонски споразум, понављам као анекс, непостојећи.
Постојећи Устав БиХ предвиђа такву ситуацију и у одредби уставног закона у члану 2 каже да се у том случају БиХ има вратити на уставно стање пре имплементације Дејтонског споразума као анекса, тј враћа се на Устав Републике Босне и Херцеговине. Затим Представнички дом простом већином гласова доноси одлуку о третирању територије мањег босанско-херцеговачког ентитета окупираним делом Републике Босне и Херцеговине. Сходно томе, закон даље налаже да се имају позвати снаге ЕУФОР-а (читај: НАТО-а) да на том делу територије Републике Босне и Херцеговине успоставе режим.
Кад се пробудиш, пукла Федерација попола. Биће то 'Босна' у малом мањем, и тако ... :strika:
 
Сигурно се многи од форумаша питају - а шта ће да буде сада, пошто је неуставни закон који је Високи представник суспендовао, а власт мањег босанско-херцеговачког ентитета се на ову одлуку Високог представника оглушила и објавила закон у Службеном листу? Објаснићу у најкраћим цртама даљу правну процедуру. Процедура је даље таква да се иде на Уставни суд Босне и Херцеговине. Пошто Уставни суд БиХ не може да каже ништа друго него да је закон противан Уставу БиХ, власт мањег босанско-херцеговачког ентитета мора да закон поништи. Ако га не поништи, а неће да га поништи пошто ће Додиг да иде до краја, то ће да значи да је мањи босанско-херцеговачки ентитет изашао из Дејтонског споразума.
Из разлога што је Дејтонски споразум својевремено имплементиран као де јуре анекс на већ постојећи Устав Републике Босне и Херцеговине која је као таква међународно призната пријемом у Уједињене нације у мају 1992 и никада није престала да постоји, сматраће се да je Дејтонски споразум, понављам као анекс, непостојећи.
Постојећи Устав БиХ предвиђа такву ситуацију и у одредби уставног закона у члану 2 каже да се у том случају БиХ има вратити на уставно стање пре имплементације Дејтонског споразума као анекса, тј враћа се на Устав Републике Босне и Херцеговине. Затим Представнички дом простом већином гласова доноси одлуку о третирању територије мањег босанско-херцеговачког ентитета окупираним делом Републике Босне и Херцеговине. Сходно томе, закон даље налаже да се имају позвати снаге ЕУФОР-а (читај: НАТО-а) да на том делу територије Републике Босне и Херцеговине успоставе режим.
Bice to da mora da se raspadne Savet bezbednosti, jer majmuna iz nemacke ne priznaju ni kinezi ni rusi, pa on i nije visoki predstavnik ni po savetu bezbednosti ni po dejtonskom sporazumu, a dejtonski sporazum nije prihvacen kao predaja RS. Vi siptari mudzosi i engleski botovi mozete da dunete u svoje pistaljke i da lupate po forumama lazne informacije....Da nas opet ne bi klali po scenariju drugog svetskog rata, evo po vasoj zelji i volji mi prihvatamo da ste na neprijatelji i odgovaram na taj nacin.
 
Poslednja izmena od moderatora:
Ocigledno da englezi i amerikanci priznavanjem smitha kao kolonijalnog upravnika, priznaju da su ucestvovali kao kolonizatori u ratovima na balkanu. Ta kriminalna banda je stavila sapu na balkan isto kao fasisticka nemacka 41. kao nastavak drugog svetskog rata u kome su englezi ucestvovali kao podrska hitleru i savetnik u svim klanicama po evropi i aziji....
 
Болно је то мој ти, мада мени одговара и да стање остане непромјењиво што би био гарант продужетка агоније. Pogledajte prilog 1136835

win-win ситуације што би рекли на пијаци ...
Vazno je da se sacuva mir i domovina (tvoja i moja) nam pristupi NATO-u
 
Сигурно се многи од форумаша питају - а шта ће да буде сада, пошто је неуставни закон који је Високи представник суспендовао, а власт мањег босанско-херцеговачког ентитета се на ову одлуку Високог представника оглушила и објавила закон у Службеном листу? Објаснићу у најкраћим цртама даљу правну процедуру. Процедура је даље таква да се иде на Уставни суд Босне и Херцеговине. Пошто Уставни суд БиХ не може да каже ништа друго него да је закон противан Уставу БиХ, власт мањег босанско-херцеговачког ентитета мора да закон поништи. Ако га не поништи, а неће да га поништи пошто ће Додик да иде до краја, то ће да значи да је мањи босанско-херцеговачки ентитет изашао из Дејтонског споразума.
Из разлога што је Дејтонски споразум својевремено имплементиран као де јуре анекс на већ постојећи Устав Републике Босне и Херцеговине која је као таква међународно призната пријемом у Уједињене нације у мају 1992 и никада није престала да постоји, сматраће се да je Дејтонски споразум, понављам као анекс, непостојећи.
Постојећи Устав БиХ предвиђа такву ситуацију и у одредби уставног закона у члану 2 каже да се у том случају БиХ има вратити на уставно стање пре имплементације Дејтонског споразума као анекса, тј враћа се на Устав Републике Босне и Херцеговине. Затим Представнички дом простом већином гласова доноси одлуку о третирању територије мањег босанско-херцеговачког ентитета окупираним делом Републике Босне и Херцеговине. Сходно томе, закон даље налаже да се имају позвати снаге ЕУФОР-а (читај: НАТО-а) да на том делу територије Републике Босне и Херцеговине успоставе режим.
Ti stvarno hitno trebaš na posmatranje u Lazu.
 
Vazno je da se sacuva mir i domovina (tvoja i moja) nam pristupi NATO-u
Зато и јесам (на почетку) написао да је мирна реинтеграција заосталог становништва боља опција што си назвао ... како си назвао.

Vazno je da se sacuva mir i domovina (tvoja i moja) nam pristupi NATO-u
А у ствари приступ НАТО је свирање qурцу (30+ лета) и то оно право ... са обе руке.

Тамо мо'ш само аВтобусом.
biglaughh.gif
 
🎥Након државничких обавеза предсједник Додик се кратко појавио на вечери коју је оргнизовао ГрО СНСД Бијељина за све кандидате коалиције Договор за Бијељину који су 10.04.2022. године остварили убједљиву побједу на изборима за Савјете мјесних заједница.

Posted by СНСД Бијељина - SNSD Bijeljina on Thursday, April 14, 2022
 
Сигурно се многи од форумаша питају - а шта ће да буде сада, пошто је неуставни закон који је Високи представник суспендовао, а власт мањег босанско-херцеговачког ентитета се на ову одлуку Високог представника оглушила и објавила закон у Службеном листу? Објаснићу у најкраћим цртама даљу правну процедуру. Процедура је даље таква да се иде на Уставни суд Босне и Херцеговине. Пошто Уставни суд БиХ не може да каже ништа друго него да је закон противан Уставу БиХ, власт мањег босанско-херцеговачког ентитета мора да закон поништи. Ако га не поништи, а неће да га поништи пошто ће Додик да иде до краја, то ће да значи да је мањи босанско-херцеговачки ентитет изашао из Дејтонског споразума.
Из разлога што је Дејтонски споразум својевремено имплементиран као де јуре анекс на већ постојећи Устав Републике Босне и Херцеговине која је као таква међународно призната пријемом у Уједињене нације у мају 1992 и никада није престала да постоји, сматраће се да je Дејтонски споразум, понављам као анекс, непостојећи.
Постојећи Устав БиХ предвиђа такву ситуацију и у одредби уставног закона у члану 2 каже да се у том случају БиХ има вратити на уставно стање пре имплементације Дејтонског споразума као анекса, тј враћа се на Устав Републике Босне и Херцеговине. Затим Представнички дом простом већином гласова доноси одлуку о третирању територије мањег босанско-херцеговачког ентитета окупираним делом Републике Босне и Херцеговине. Сходно томе, закон даље налаже да се имају позвати снаге ЕУФОР-а (читај: НАТО-а) да на том делу територије Републике Босне и Херцеговине успоставе режим.

Ustavni sud BIH ne moze da odlucuje o ustavnosti zakona RS
RS ima svoj ustavni sud koji je nadlezan
Ustavna nadleznost ustavnog suda BIH su samo zakoni vezani za onih 10 zajednickih nadleznosti BIH iz clana 3 Aneksa 4 odnosno ustava BIH
Ne moze ustavni sud BIH da raspravlja o ustavnosti zakona RS ,to sto su u ranijem periodu srpskim politicarima zavrtane ruke pa su to dopustali je drugi par opanaka

Ovo drugo necu da komentarisem .Muslimani mogu izaci iz DMS i krenuti pod spozorstvom zapada u agresiju na RS a onda kom obojci kom opanci jaci tlaci
i taj clan 2 ne postoji to je jos jedna vasa Muslimanska laz

Članak II: Ljudska prava i temeljne slobode
Ljudska prava. Bosna i Hercegovina i oba entiteta osiguravaju najvišu razinu
međunarodno priznatih ljudskih prava i temeljnih sloboda. U tu svrhu postojat će
Povjerenstvo za ljudska prava u Bosni i Hercegovini, kako stoji u Aneksu 6
Općega okvirnoga sporazuma.
Međunarodni standardi. Prava i slobode utvrđeni u Europskoj konvenciji za
zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda te njezinim Protokolima izravno se
primjenjuju u Bosni i Hercegovini i imaju prvenstvo pred svakim drugim
zakonodavstvom.
Popis prava. Sve osobe unutra područja Bosne i Hercegovine uživaju ljudska
prava i temeljne slobode spomenute u prethodnom stavku (2), koje uključuju:
1. Pravo na život
2. Pravo na nepodvrgavanje mučenju, nehumanom ili ponižavajućem
postupku ili kazni
3. Pravo osobe da ne bude držana u ropstvu ili podčinjenosti ili pravo da ne
obavlja prisilni ili obvezatni rad
4. Prava na slobodu i sigurnost ličnosti
5. Pravo na pošteno suđenje u građanskim i krivičnim predmetima, te druga
prava u svezi s krivičnim postupcima
6. Pravo na privatni i obiteljski život, dom i poštu
7. Pravo na slobodu mišljenja, savjesti i vjere
8. Pravo na slobodu izražavanja
9. Pravo na slobodu mirnoga okupljanja i slobodu udruživanja s drugima
10. Pravo na zaključenje braka te osnivanje obitelji
11. Pravo na imovinu
12. Pravo na obrazovanje
13. Pravo na slobodu kretanja i prebivališta
 
Не може је нико угрозити. Многи покушавају да угрозе Српску. Вучића сам упознао о томе. Упознао сам га о притисцима који иду према Српској и њеном руководству и да је то интеранационализовано сада и санкцијама. Немам објашњење осим болесних илузија које дају ти Британци. У том погледу, то је нека нова појава - истакао је Додик.

Он је навео да све то шаље одређене поруке.

- Ништа није неочекивано и непозанто, настављам да се бавим политиком. Обављам свије послове и немам намјеру да мијењам основне елементе своје политике. Мислим да је и Вучић разумио да ми је напросто неприхатљива неисина када било ко, па и тај њемачки дипломата који није високи представник, каже да не жели да нашкоди Српској, а одузима њену имовину - рекао је Додик.
 

Back
Top