Smisao ličnog ekspozea

Svaka napisana poruka, na forumu, društvenoj mreži i sl. predstavlja jedan oblik ličnog ekspozea, upućena je drugim duhovnim entitetima, s kojom svrhom, smislom i potrebom?
Uglavnom da bi se oglasilo licno postojanje u besmislu..sve interakcije koje proizilaze iz toga nemaju neku dalekoseznu vrednost osim da skrenu paznju sa nemanja viseg smisla

June, ti si ovde još od doba turaka.. da li bi mogao da zamisliš život bez ovog foruma, i kako bi to izgledalo?
Rekao bih da mnogi od vas imaju lični primaran cilj, potrebu za stvaranjem i potvrdom odredjenog ličnog identiteta ovde, i to kroz kvantitet, a to ne ide u prilog kvalitetu ekspozea.
Ali june,ja nemam nikakvu potrebu za drugim ljudima kamo za misljenjem nekih jos nebitnijih internet pojava,mene zanima nova tema gde mogu iole da pokrenem vijuge ,ne ocekujem da iko procita sta pisem osim da se tim odgovorom zabavim

Ne po one koji me tako kapiraju,raduje me sto je mali broj onih koji me vole nicim izazvano, prosto tako izmedju redova vide sta treba
Po tebe kažem, u smislu jer ako je to smisao tvog forumaštva, tvog ekspozea, onda je to po mom sudu pogrešan pristup, jer se radi o velikom neefikasno uloženom vremenu, na banalnosti.
Rekao si da nemaš potrebu za mišljenjem drugih ljudi, ali te ipak raduje što te mali broj ljudi voli ničim izazvano?
Dakle, u ovom slučaju ipak ti je važno tudje mišljenje, to može da te raduje onda samo u pogledu potvrde tvog ličnog identiteta kojeg gradiš ovde, što sam prethodno pomenuo. Da li te ti za koje smatraš da te vole i kritikuju?

Nije mi vazno tudje misljenje i da me vole samo sam napravio poredjenje jer izvrces sve na svoju vodu,nebitno mi je da li me i kritikuju jer ne uvazavam nicije internet misljenje o meni licno i ne stvaram ovde nikakav profil koji se razlikuje od mog zivota

Nije mi vazno tudje misljenje i da me vole samo sam napravio poredjenje jer izvrces sve na svoju vodu,nebitno mi je da li me i kritikuju jer ne uvazavam nicije internet misljenje o meni licno i ne stvaram ovde nikakav profil koji se razlikuje od mog zivota
Nemam nikakav interes da izvrćem nešto ni na kakvu vodu, to ti se čini jer mi je npr. kontradiktorno da si na mjestu na kojem je prioritet medjusobna komunikacija koja se sastoji od tudjih mišljenja, odatle moj zaključak. Da si u nekoj napuštenoj kolibi bez interneta i da izjaviš tako nešto, imalo bi više smisla.
Cilj mi je da dodjem do istinitih zaključaka u vezi s temom, tj. do onoga što inicira i daje smisao svakom vašem ličnom ekspozeu, odnosno šta je to što vas nagna na to? A to je individualno i različito. Sa više informacija možda možemo izopštiti šta je ispravno, a šta ne?

Odakle dolazi potreba za saopštenjem istine drugima, cilj i svrha?
To je posledica Zakona Dobra i Zla. Cilj i svrha života je da postoji i doživljava zadovoljszvo i dobro. Otuda sve ono što omogućuje postojanje, zadovoljstvp i dobro, za život ima značenje istine, a ono što ga ugrožava, ima značenje laži.

Otuda oni koji su ugrožemi i doživljavaju nezadovoljstvo i zlo, imaju potrebu da se pomoću Istine brane od nezadovoljstva i zla tako što će tu Istinu da saopštavaju onima koji lažu i čine zlo...
Zašto si Ljubo toliko siguran u tvoje istine/"istine"?
Zato sam siguran što sam otkrio Zakon po kojem postoje materija, život i Svemir, koji je ujedno i Zakon Dobra i Zla. Tokom više od 40 godina od njegovog otkrića i mog prvog objavljivanja tog Zakona, 1988 godine, pod baslovom "Nagon samoodržanja i materija", u kojem sam pokušao da objasnim da su nagon samoodržanja i materija jedna i ista prirodna sila i pojava, niko od akademski obrazovanog sveta kojem sam se obratio sa tom knjihom, nije ispeo niti i jedan stav izrečen i toj knjizi da iznegira. Kao ni kasnije, kada sam 1912 godine objavio moju drugu vezziju, pod naslovom "Zakon postojanja", dvojezično, koju sam poslao na preko hiljadu mail adresa, profesora svih fakulteta na prostorima bivše Jugoslavije. Niti je iko da danas uspeo da obori i jedan stav Zakona Postojanja na forumima Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Niti posle objavljivanja nekoliko video ntervjua na Yiotube, na temu tog istog Zakona. Niti će ikada iko uspeti da obori makar i jedan stav Zakona postojanja.

Nažalost, jš uvek nik0 (gotovo niko) nije svestan vrednosti ovog mog otkrića, naravno filozofskog, tj. logičkog, jer logika se temelji na čvrstim dokazima i premisama iz prirodnih i drugih nauka.Svi akademski obrazovani ljudi koji su došli u dodir sa ovim otkričem i dalje ćute, a razne belosvetske laži, ideolpško-političke, verske, naučne i filozofske i dalje vladaju svetom, koje za svoju posledici u svetu i dalje imaju haos, stradanje ljudi, siromaštvo, patnju i zlo. Što vaći i za bajne mud(r)ace, koji se sa Zakonom postojanja susreću na ovom forumu.

Naravno, moja ocena neuspala prezentacija Zakona postojanja, glasi da to nije u njegovoj manjkavosti, već u belosvetskim naučnim i filozofskim pogrešnim teorijama i zabludama, svetskim ideologijama i politikama, kao i religijama, kojjima su svi ljudis veta izmanipulisani. Te laži su na razne načine izrečene milionima puta, tako da one danas važe kao neprikosnovene istine. One su postale svestski zakoni po kojima svet i dalje živi i strada. Svi su ubeđeni da je tako bilo uvek, da su su takvi životni zakoni, da će uvek tako i da bude i da se po tom pitanju ne može učiniti ništa. Čovečanstvo nezaustavljivo srlja u propast i izgleda kao da se po tom pitanju ne može učiniti ništa. A niko ne shvata da bi samo za jedan dan mogle sve za 180% da se promeni nabolje. Kad bi za jedan dan svi ljudi sveta okačili na sebe trobojni simbol Zakona postojanja, koji je ujedno i simbol Božanske trojednost trojednosti Svesti, kao i simbol jedinstva Svemira i jedinstva svih ljudi sveta, mira, reda, rada, ljubavi i pravednosti, sve belosvetske laži koje sada vladaju svetom i vode jga u propast, bi se pretvorile u pepeo i svet bi bio spašen.
xjpg.1164611.jpg

June, ti si ovde još od doba turaka.. da li bi mogao da zamisliš život bez ovog foruma, i kako bi to izgledalo?
Rekao bih da mnogi od vas imaju lični primaran cilj, potrebu za stvaranjem i potvrdom odredjenog ličnog identiteta ovde, i to kroz kvantitet, a to ne ide u prilog kvalitetu ekspozea.
I ja sam ovde od ameba, al ne razumem šta ti je to lični ekspozej.. 🤔

Ljudi imaju potebu za komunikacijom još od kako se rode. Ono prvo
kme, pa br, br i ostale piske i vriske baš i ne idu u prilog kvalitetnom
ekspozeu ličnosti, niti ličnost tada postoji, ali potreba za komunikacijom
postoji.
Jel tebi sva komunikacija lični ekspoze, šta god to bilo?

I ja sam ovde od ameba, al ne razumem šta ti je to lični ekspozej.. 🤔

Ljudi imaju potebu za komunikacijom još od kako se rode. Ono prvo
kme, pa br, br i ostale piske i vriske baš i ne idu u prilog kvalitetnom
ekspozeu ličnosti, niti ličnost tada postoji, ali potreba za komunikacijom
postoji.
Jel tebi sva komunikacija lični ekspoze, šta god to bilo?
Ukratko iznošenje stavova, osjećanja itd. odnosno sama aktivnost na ovoj ili sličnim platformama, to sve sa sobom nosi odredjeni cilj, pitanje je teme, šta je cilj? Ti odgovori će se razlikovati, jer ne pristupaju svi sa istim ciljem, neki ga možda nisu ni svjesni. Beba plače i tako kominicira zbog banalnih stvari koje mi lako možemo prepoznati, ali je teško nekada prepozati svrhu komunikacije odraslih ljudi, odnosno cilj.
Prosto su mi fascinantni Džordžijevi odgovori, jer je moj pristup skoro pa totalno drugačiji, dok se nalazimo na istom smo mjestu.

Ukratko iznošenje stavova, osjećanja itd. odnosno sama aktivnost na ovoj ili sličnim platformama, to sve sa sobom nosi odredjeni cilj, pitanje je teme, šta je cilj? Ti odgovori će se razlikovati, jer ne pristupaju svi sa istim ciljem, neki ga možda nisu ni svjesni. Beba plače i tako kominicira zbog banalnih stvari koje mi lako možemo prepoznati, ali je teško nekada prepozati svrhu komunikacije odraslih ljudi, odnosno cilj.
Prosto su mi fascinantni Džordžijevi odgovori, jer je moj pristup skoro pa totalno drugačiji, dok se nalazimo na istom smo mjestu.
I mi ovde komuniciramo zbog vrlo banalnih stvari koje lako možemo prepoznati.

Zamisli da neko odluči da izbriše ovaj forum? Puf i nema ga više. Gde je moj
lični ekspozej? 🤔 Neemaa.. Nešto slično se dešava i kad umreš. Tako da,
smisao ličnog ekspozea ne postoji. Uzaludna rabota.

I mi ovde komuniciramo zbog vrlo banalnih stvari koje lako možemo prepoznati.

Zamisli da neko odluči da izbriše ovaj forum? Puf i nema ga više. Gde je moj
lični ekspozej? 🤔 Neemaa.. Nešto slično se dešava i kad umreš. Tako da,
smisao ličnog ekspozea ne postoji. Uzaludna rabota.
Da. Uzaludna je rabota i apsurd temelj svega, što je pesho prethodno nagovjestio.
Nego, posle tog temelja apsurda, dolazi nešto gde mi smatramo to nešto za smisao, tj. da ima smisla, djelamo i ulažemo energiju u skladu s tim, takodje i jedan od najvažnijih resursa, vrijeme. E hajde od toga da počnemo.
Zanimljivo mi je što neki vidno ulažu ogromnu energiju i vrijeme ovde, ali mi nije potpuno jasan cilj, Ljubo npr.
Potrebno je da se ljudi otvore malo više da bi odgovorili na temu, e sad, teško se svoje karte otvaraju javno i to mi je razumnjivo, neke stvari se zaključuju i izmedju redova, šta je tu je..

Da. Uzaludna je rabota i apsurd temelj svega, što je pesho prethodno nagovjestio.
Nego, posle tog temelja apsurda, dolazi nešto gde mi smatramo to nešto za smisao, tj. da ima smisla, djelamo i ulažemo energiju u skladu s tim, takodje i jedan od najvažnijih resursa, vrijeme. E hajde od toga da počnemo.
Zanimljivo mi je što neki vidno ulažu ogromnu energiju i vrijeme ovde, ali mi nije potpuno jasan cilj, Ljubo npr.
Potrebno je da se ljudi otvore malo više da bi odgovorili na temu, e sad, teško se svoje karte otvaraju javno i to mi je razumnjivo, neke stvari se zaključuju i izmedju redova, šta je tu je..
Znači pričamo o ličnom smislu ekspozea? Šta dobijamo time što ovde
vreme gubimo?

Pa počni. :kafa:

Smisao je, bar za mene, ugodan razgovor i razmena mišljenja. Jako volim forum kao oblik internet komunikacije, šteta je što ovaj oblik razmene poruka polako zamire. Mislim da je sa dolaskom fejsa, instagrama, izgubljena jedna sjajna doza forumske diskusije koja itekako ima svoju vrednost.

E sad, što se tiče ličnih ekspozea, to je kao i svuda - čovek ima svoj duh i svoje ideje, pa ih razmenjuje sa raznim ljudima. Na forumu je to vrlo dobra stvar jer ima podforuma sa raznom tematikom. Opet kažem - šteta što forumi nisu kao nekad, npr. sredinom 2010-tih kad si mogao da naletiš na razne diskutante.

Ne razumem kako ti još uvek nije jasan moj cilj, posle toliko mnogo uloženog mog truda i vremena piskarajući na ovom forumu.

Prvo da objasnim, ja sam penzioner bez ikakvih obaveza i to je objašnjenje da je moje slobodno vreme neograničeno i da mogu da ga trošim na šta god poželim. Pa i na moj jedini životni cilj, kojeg pokušavam da ostvrim, između ostalog i preko ovog foruma, kao terena koji je namenjen upravo onima koji takve ciljeve kao ja imaju i žele da ih ostvaruju, a to je ljubav prema istini.

Pogotovo, ako sem Zakona postojanja druge istine nema. Odnosno, ako nikakav drugi cilj, svrha i smisao života, sem druhovno i materijalno blagostanje, ne postoji, i ako se taj cilj, svrha i smisao ne mogu ostvariti po raznim belosvetskim prevarama i lažoma, koje sada vladaju svetom, već samo pomoću znanja Zakona postojanja, sa značenjem Večite i Konačne Istine. Na koju većina na ovom forumu odbija da obrati pažnju i shvati i prihvati, smatrajući i dalje te beslosvetske laži i prevare neprikosnovenim istinama. Koje i dalje, po svaku cenu treba, čuvati, negovati, slaviti, živeti po njima. I naravno ginuti. Beda ljudskog uma i tu se, po svemu sudeći, malo šta može učiniti.

Znači pričamo o ličnom smislu ekspozea? Šta dobijamo time što ovde
vreme gubimo?

Pa počni. :kafa:
Treba donekle da rezuimiramo to, šta je gubljenje vremena, a šta nije, izuzimajući onaj apsurd što prethodi..
Evo ti Džordžija crno na bijelo, sam je odgovorio, ne interesuju ga komentari i mišljenja drugih, ne očekuje da iko čita njegove poruke, a ima ih iha ha, i ovde je godinama, zamisli koliko je vremena ovde proveo, i na svim forumima svakoj temi/loncu poklopac, ima li to tebi smisla, takav pristup?

Smisao je, bar za mene, ugodan razgovor i razmena mišljenja. Jako volim forum kao oblik internet komunikacije, šteta je što ovaj oblik razmene poruka polako zamire. Mislim da je sa dolaskom fejsa, instagrama, izgubljena jedna sjajna doza forumske diskusije koja itekako ima svoju vrednost.

E sad, što se tiče ličnih ekspozea, to je kao i svuda - čovek ima svoj duh i svoje ideje, pa ih razmenjuje sa raznim ljudima. Na forumu je to vrlo dobra stvar jer ima podforuma sa raznom tematikom. Opet kažem - šteta što forumi nisu kao nekad, npr. sredinom 2010-tih kad si mogao da naletiš na razne diskutante.
Da. Razmjena mišljenja, da kažem još jednom i da naglasim, mišljenja, je i meni bitna. Bitna je i tema, o čemu se razgovara. E sad, ima jedna začkoljica tu što si pomenuo ugodan razgovor. Često i dobar razgovor, dobar rezon, skrene u loš pravac, u ad hominem razgovore, u ebm oca i maiku, i sl.. problem je ego, svi ga posjedujemo, ali ko ga kako kontroliše, to je pod znakom pitanja. Ključna riječ tu je kritika. Ali, u mišljenju i razmjeni mišljenja, kritičko mišljenje i kritika je neophodna za kvalitet same razmjene, uz razmjenu medjusubjektivnog znanja, za doprinos teme, zar ne? Ta filtracija kroz kritiku treba da postoji, to je ispravan način po mom mišljenju, ali češće nailazim na otpor i tvrdoglavost, što je razumnjivo meni itekako, ali opet pokušavam da ukažem na pristup, pogrešan i ispravan, opet, nisam ni ja sveznajući, to što ja smatram da je ispravno možda je po mom mišljenju ispravno u nekom 70% procentu, možda mi fali baš to od drugih duhovnih entiteta feedback koji će dopuniti moj stav ili ideju o nečemu u nekom procentu to moje "ispravno" i pomjeriti na 80, 90%, i tu vidim smisao ličnog ekspozea, mog i tudjeg, kritiku, i moju i tudju kritiku! Tudja kritika mora biti nama zlatna, ako je ispravna i ako je možemo shvatiti ona je blagodat, ona proširuje naš stav o nečemu, našu ideju, oplemenjuje nas, kao i tudje znanje koje nam drugi duhovni entitet može preneti, i to je takodje zlato. Zato se kaže "ako si najpametniji u sobi, ti si u pogrešnoj sobi", dakle tu nema niko ni da te kritikuje ni da te oplemeni odredjenim sopstvenim znanjem koje nije tvoje.

E sad, ako razgledamo oko sebe, i zapažamo kako ljudi prustupaju, taj pristup je u većini slučajeva neispravan, banalan, po mom mišljenju, jer se ljudi uglavnom bave trivijalnostima, na većini tema, mnoge dobre teme se zatrpavaju trivijalnim i nebitnim informacijama, informacijama treće klase od kojih nemamo ništa osim izgubljenog vremena.. a mislim da ljudi nisu jednostavno svjesni toga, i mislim da možda ova tema upravo može u nekoj maloj mjeri da nekome otvori oči ukoliko budemo pričali o tome, da možda shvati da radi nešto pogrešno, da traći vrijeme, svoj dragocjeni resurs vrijeme!

Moja pretpostavka o kojoj možemo dalje pričati je ta da mnogi koriste ovde priliku da se ostvare na neki način i da se osjećaju, dakle, primarno i da naglasim još jednom, da osjećaju sopstvenu vrijednost, što je ljudska osnovna potreba. Osoba koja tako pristupa, gradi identitet jako vezan za ego, i svaka kritika upućena takvoj osobi vodi u ad hominem.. možda je ta potreba patološka, možda nisu izgradjeni u životu pa nadomeštavaju to ovde i sl. ko će ga znati, ali tu je negde sigurno. E to je moji ljudi potpuno pogrešno, tvrdim to, razgovori takvih osoba koje se medjusobno podržavaju svode se na medjusobno lizanje, nedo bog da neko nekoga iskritikuje, kurtoazija je must be, ti ljudi se dijele medjusobno po emocionalnom doživljaju, voli me, ne voli me, a to je po meni početak smrti svega onoga što ja smatram da ima smisla biti i učestvovati ovde, rezultat toga je nikakvi pametni zaključci, već jedna prosta egomanija, koja se potvrdjuje jednim običim i površnim komentarom i završava lajkom, zabludom o sopstvenoj vrijednosti.. prava podjela i sud treba biti, u pravu je, nije u pravu, dakle intelektualna, rezonska, a ne emocionalna.

I da razdvojim život i forum/društvene mreže, iako život uključuje ovo drugo, odnosno pristup istom i da dam svoju hipotezu. Dakle, život je druga dimenzija, u životu moramo biti mnogo pažljiviji, u životu može da se strada, život je opasan po život! Dakle sa životom nema zaebancie. Na forumu stradaš tako što dobiješ opomenu, obrisanu poruku/temu, ban... strašno.. i zaista na ovo ljudi reaguju nekada strašno! To su neprimjerene reakcije, jer postoji jedna poslovica koju bi trebali do sada svi znati, "ne gradi kuću na mostu", i život je na kraju krajeva most, ali forum je onaj drveni što se ljulja na povjetarcu.. hoću da kažem kao zaključak, ne gradite neki kvaziidentitet na forumu, već u životu! Ne pristupajte forumu kao što se pristupa životu! Forum može da nas oplemeni, ali samo pod uslovima koje sam prethodno naveo, kurtoaziju, manipulaciju, lažne ljubaznosti i sl. to treba da koristimo u životu, gde imamo neke druge interese, a ne ovde, zato se kaže za ljude koji vise po društvenim mrežama i po internetu upravo da nemaju život! I zaista gube ga jer kao što rekoh, vrijeme je život, traćiti ga pogrešnim pristupom to je traćenje života..

Poslednja izmena:

Back