Šminka

• Začetnik teme Začetnik teme Araon
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Araon

Elita
Poruka
18.385
Zašto se žene ljute kad ih muškarci lažu za nešto, tj. ulepšavaju istinu, kad žene svakodnevno šminkom lažu muškarce, takođe znatno ulepšavajući isitinu? :whistling:

Zašto se žene ljute kad ih muškarci lažu za nešto, tj. ulepšavaju istinu, kad žene svakodnevno šminkom lažu muškarce, takođe znatno ulepšavajući isitinu? :whistling:

Ja u zadnje vreme srecem frajere sa bolje pocupanim obrvama nego sto su moje. (sto i nije tesko, posto ja moje ni ne cupkam)
Ali, puder, kreon, maskarica, ma full, kad se zagledas, tako profi...:neutral:
Prvo je bio samo Bekam...a sad izgleda sa K. Ronaldom, trend uzeo maha i medju obicnim smrtnicima... :sad2:

1.ne ljute se svi za sve:)
2.postoji sminka da joj otreses glavu pa da tek onda otkrijes kako izgleda:lol:,a postoji sminkakoja samo naglasava lepotu:)
stvar je u meri;)
a i muskarci vole kad ih lazes ponekad,al to su one lazi 'znam istinu al volim kad mi kazes da...':cool:

- - - - - - - - - -

Ja u zadnje vreme srecem frajere sa bolje pocupanim obrvama nego sto su moje. (sto i nije tesko, posto ja moje ni ne cupkam)
Prvo je bio samo Bekam...a sad izgleda sa K. Ronaldom, trend uzeo maha i medju obicnim smrtnicima... :sad2:

za mene jedino dopusteno cupanje obrva kod muskarca jeste kad su im spojene ko prava linija,sve ostalo mi je zenskasto i blj..

jes ogavno....taj kristijano ronalno gadan u pm, samo cekam dan kad ce da izadje iz ormana :confused: isto to za obrve sam rekla za kristijana, kako sam ljubonorna posto su bolje definisane i sredjene od mojih hahahaha :)))))) missim moje su lepe normalne obrve, al njegove su stalno savrseno sredjene, garant ga svaki dan posecuje kozmeticarka ili ko vec :))))))

inace ja se ne sminkam,meni je celog zivota jedina sminka koju sam imala bila crni kreon pa u oci za specijale prilike hahaha....puder, rumenila, karmin nisam nikad imala, za vecinu tih stvari ne znam ni kako se koriste. mozda se primim na sminku pa se zbabim i sparusim sva pa malo da se doteram kad izlazim na ulicu da ne plasim decu, inace vako nista.

za mene jedino dopusteno cupanje obrva kod muskarca jeste kad su im spojene ko prava linija,sve ostalo mi je zenskasto i blj..

E, jeste...npr. Ivan iz grupe Legende je bio bas taj tip, pa sredio s merom...malo, ali drasticna promena. (na bolje)
Osim ako u medjuvremenu nije preterao pa nastavio sa cupkanjem. :lol:

jes ogavno....taj kristijano ronalno gadan u pm, samo cekam dan kad ce da izadje iz ormana :confused: isto to za obrve sam rekla za kristijana, kako sam ljubonorna posto su bolje definisane i sredjene od mojih hahahaha :)))))) missim moje su lepe normalne obrve, al njegove su stalno savrseno sredjene, garant ga svaki dan posecuje kozmeticarka ili ko vec :))))))

inace ja se ne sminkam,meni je celog zivota jedina sminka koju sam imala bila crni kreon pa u oci za specijale prilike hahaha....puder, rumenila, karmin nisam nikad imala, za vecinu tih stvari ne znam ni kako se koriste. mozda se primim na sminku pa se zbabim i sparusim sva pa malo da se doteram kad izlazim na ulicu da ne plasim decu, inace vako nista.

Nemoj samo slike da kacis, molim te! :aaa:
Ma, tip ima tim oko sebe, za svaku dlacicu...tj. za ono malo sto mu je preostalo. :lol:
Isto... :)
Doduse, jesam jedno vreme, kraj srednje pocetak faxa-uticaj copora, plus dobijala redovno za rodjendan, kao-ma probaj ovo, ono, probala...pa batalila.
Sad imam surmu (kajal), maskaru i rumenilo, za "prilike"...sminkam se kad prilika to zahteva. (vencanje i sl.)
Ako nesto i uzmem, prosledim...skoro tetki karmin, koji namenski uzeh kad sam kumovala. Meni labelo dosta.
Svaki dan-nema sanse, smorila bih se...lazem, povremeno stavim rumenilo, bleda sam ko duh, ja vec plasim decu. :malav:
...kad krene prica o sminkanju-truba, sta je za sta.
Muka mi je i od kaniranja/farbanja, posto sam oooodavno seda, pa se "mljackam" u neku boju slicnu svojoj...
Sama se i shiham...prosle god. imala povredu ramena i odem kod frizerke, znaci jos se oporavljam. :neutral:

Imao Leon jednom sličnu temu na Ženama, pa dobio detaljna uputstva o blagodati i načinima šminkanja...:lol:
Znaš kako kažu: muškarci vole ono što vide, žene što čuju...zato se žene šminkaju, a muškarci lažu.;)

A zašto muškarci vole našminkane žene? :D :kafa:

Zato što bi pola njih zapatilo erektivne disfunkcije kada bi videli kako izgledaju one iz provoda bez šminke. :)

1.ne ljute se svi za sve:)
2.postoji sminka da joj otreses glavu pa da tek onda otkrijes kako izgleda:lol:,a postoji sminkakoja samo naglasava lepotu:)
stvar je u meri;)
a i muskarci vole kad ih lazes ponekad,al to su one lazi 'znam istinu al volim kad mi kazes da...':cool:

- - - - - - - - - -

Nije to naglašavanje lepote nego isticanje onih malo lepših stvari i sakrivanje loših. :)

Imao Leon jednom sličnu temu na Ženama, pa dobio detaljna uputstva o blagodati i načinima šminkanja...:lol:
Znaš kako kažu: muškarci vole ono što vide, žene što čuju...zato se žene šminkaju, a muškarci lažu.;)

Tu izreku sam iskoristio milion puta i uvek je bilo "a nije to baš tako", a eto, kad je kaže žensko, onda je ok :D

Pa kadaje Bog stvorio muskarca rekao je "odlicno,ti si ispao savrseno" a onda je stvorio zenu i rekao "e jebi*a,ti ces morati da se sminkas" :lol:

Nego meni licno ne smetaju nasminkane zene,sta im fali.Neka onako suptilna varijanta je sasvim ok.

ja ne lazem:mrgreen:
cesto sam nenasminkana ili jako malo sminke imam, neprimetna je
eventualno kada idem na neko veselje, izlazim, mozda malo jace ali i to je slabo, kada se uporedim sa ostalim zenama

Problem je sto ljudi ne mogu da podnesu istinu, tj. da je prihvate. Ne mislim sada na nesto ozbiljno, tipa "e prevario sam te" pa da se uvija i laze, vec za neke trivijalnosti.

"E ne mogu, imam nesto da radim" = "Nemam nista, ali mi se ne izlazi iz kuce, mrzi me nesto, hocu da odmorim veceras od tebe i od svih".
Ovo drugo moze da povredi osecanja, ego, digne prasinu, a nikom nije do raspravljanja i zvocanja.

Mislim da zene mnogo polazu svoju licnu vrednost u izgled (ne sve naravno) i da je veca uvreda da zeni kazes "pogledaj kako si ruzna, nije cudo sto te nece niko" nego da joj kazes "joj kako si glupa". Isto kao da kazes muskarcu "vidi kakav si sonja, tunjavko, ckapi", jer tako negiras onu primarnu karakteristiku muskarca ili zene kojoj svi muskarci i zene teze u odredjenoj meri i koja je obicno vezana za samopouzdanje. Stoga, sminka na lice i izgledaj lepo, da se ne vide te bore, bubuljice i sl.

Da je izgled toliko bitan, znaci li to da bi nasminkane bile i kod kuce u svakom trenutku? :think:

Licno, lepse mi je bez sminke (ili nesto suptilno), nego da bude nalickana kao Barbika, nekako deluje izvestaceno.
A neke devojke bez sminke mi izgledaju.... cudno, mozda jer sam navikao na takav izgled.

Jos mi se nikada nije desilo da sam video neku devojku sa kojom sam u vezi da mi je cudna bez sminke, cak mi je i drago kada se pored mene oseca opusteno i sigurno da ne mora da se licka i doteruje.

Back