Alisa_U_Zemlji_Chuda
Domaćin
- Poruka
- 4.244
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ma pustite druge da zive svoj zivot.
Meni kad dodje, nasminkam se, kad ne, onda stavim samo neku kremu za lice i boli me uvo.
Nasminkane devojke koje gledam su moje drugarice i to samo da bih im odgovorila na pitanje "kako izgledam? A sminka?"

Mozda ce biti cudna tema nekima al ovo je za psihoanalizu... bas...
Na primer zene su stvorene da se sminkaju...
Muskarci ne, mada je normalno da i oni u nekim situacijama imaju nesto od sminke il ikozmetike, kremu, puder na primer... neki i koriste nesto od sminke poznate licnosti naravno kao i pred kamerama...
Imamo primer zena koje se svakodnevno sminkaju i to im je normalno, do onih koje se sminkaju povremeno i malo... i treci tip zerna koje se nikada ne sminkaju...
Takodje i muskarci imaju razlicit stav po pitanju sminke kod zena...
Nekima je to normlano, neki je vole, nekima smeta sminka i cak zahtevaju od zena da je manje stavljaju, dok neki cak brane devojci / zeni da stavlja sminku...
Takodje neki muskarci normalno koriste puder i kreme i ne smatraju da je to za gejeve ...
Dok ima i zena koje ne podnose muskarce koji koriste kozmetiku...
Vase misljenje i iskustva?
Zanima me jedan primer...
Zasto zena koja se ne sminka ili je to zanemarljivo malo, podozrivo gleda doterane nasminkane zene???
iako ih smatra lepima...
Zasto joj smeta sminka kod njih??
Zasto ima zajedljive opaske tipa po ceo dan se samo sminka, propasce joj dan itd...
a sa druge strane joj govori kako je lepa...
Ona ima svoj izbvor, izabrala je da se ne sminka i zasto joj smeta tudji izbor??
Zasto je ljubomorna ako je sama pristala da se ne sminka... ???
i Zasto bi ikome smetalo sto se neko sminka???
Ako joj smeta nek se ne sminka... kao sto se i ne sminka, vec... Nema prava da se mesa u tudji zivot...
Ili je to ugrozava...
![]()
Ali, to je valjda odlika mladosti, preterivanje u svemu. Sada sam šminku svela na maskaru, ruž, puder više uopšte ne stavljam ali zato na kojekakve kremice za dan, noć, protiv bora i ko zna čega sve ne, trošim poprilično i vremena i novca Ma pustite druge da zive svoj zivot.
Meni kad dodje, nasminkam se, kad ne, onda stavim samo neku kremu za lice i boli me uvo.
Nasminkane devojke koje gledam su moje drugarice i to samo da bih im odgovorila na pitanje "kako izgledam? A sminka?"

Pa super, neke bi to iznerviralo, ni sama ne znam zasto...E baš zanimljiva tema.
Kad sam bila mlada šminkala sam se baš preterano, tone pudera, maskare, ruža... Kako vidim i danas mlade devojke slično rade, onomad ne prepoznah moju mladu komšinicu na uliciAli, to je valjda odlika mladosti, preterivanje u svemu. Sada sam šminku svela na maskaru, ruž, puder više uopšte ne stavljam ali zato na kojekakve kremice za dan, noć, protiv bora i ko zna čega sve ne, trošim poprilično i vremena i novca
Uopšte mi ne smeta da ujutro u 7h vidim kompletno našminkanu ženu, ako njoj nije teško da ustane ranije i da se lepo picne, ne vidim zašto bi to mene na bilo koji način iritiralo. Ali mi zato, ne bih rekla smeta, već mi je čudno videti lepo našminkanu ženu, devojku, stariju damu šta god, a obrve neočupane, miteseri vire ispod pudera, a toga bogami često ima za videti. E, to mi je baš bezveze, dođe mi nekako kao, aj nemojmo se danas kupati no se samo našpricajmo dezodoransom i parfemom![]()
Mozda ce biti cudna tema nekima al ovo je za psihoanalizu... bas...
Na primer zene su stvorene da se sminkaju...
Muskarci ne, mada je normalno da i oni u nekim situacijama imaju nesto od sminke il ikozmetike, kremu, puder na primer... neki i koriste nesto od sminke poznate licnosti naravno kao i pred kamerama...
Imamo primer zena koje se svakodnevno sminkaju i to im je normalno, do onih koje se sminkaju povremeno i malo... i treci tip zerna koje se nikada ne sminkaju...
Takodje i muskarci imaju razlicit stav po pitanju sminke kod zena...
Nekima je to normlano, neki je vole, nekima smeta sminka i cak zahtevaju od zena da je manje stavljaju, dok neki cak brane devojci / zeni da stavlja sminku...
Takodje neki muskarci normalno koriste puder i kreme i ne smatraju da je to za gejeve ...
Dok ima i zena koje ne podnose muskarce koji koriste kozmetiku...
Vase misljenje i iskustva?
Zanima me jedan primer...
Zasto zena koja se ne sminka ili je to zanemarljivo malo, podozrivo gleda doterane nasminkane zene???
iako ih smatra lepima...
Zasto joj smeta sminka kod njih??
Zasto ima zajedljive opaske tipa po ceo dan se samo sminka, propasce joj dan itd...
a sa druge strane joj govori kako je lepa...
Ona ima svoj izbvor, izabrala je da se ne sminka i zasto joj smeta tudji izbor??
Zasto je ljubomorna ako je sama pristala da se ne sminka... ???
i Zasto bi ikome smetalo sto se neko sminka???
Ako joj smeta nek se ne sminka... kao sto se i ne sminka, vec... Nema prava da se mesa u tudji zivot...
Ili je to ugrozava...
![]()
Prirodno=lepo.
... već zavisno od njegovih najskrivenijih seksualnih želja ili strahova. zamišljam da sam neka bezbrižna devojčica kojoj neka tetka govori:
" Gledaj sada ovo, kad budeš još malo porasla, onda ćeš morati da na lice stavljaš evo ovaj prah. Ovime ćeš da mažeš usta, ovim trepavice, a ovim očne kapke. A ovaj lak ćeš da stavljaš na nokte. Stalno."
"Zašto?"
"da budeš lepa"
"ali ja sam već lepa"
..i šta tetka da mi kaže na to ? Nisi? Nisi dovoljno? Ćuti kašće ti se samo? Duga je to priča, radi kako ti se kaže..Kako hoćeš, ali videćeš i sama..?
posmatra mamu/tetku/stariju sestru/babu(?) kako se šminka. 
A sta ako se mama i tetka ne sminkaju? Ako su kvekerke? Ili ,,,, koje ne bi trebalo da se sminkaju.
Sminkanje se koristi kod magijskih rituala. U nekim plemenima se sminkaju i muskarci i zene. Mada cilj sminke i jeste da izazove magiju, nekada je neuspesno.![]()
A zasto neko ne bi trebao da se sminka??
Sminka nema veze sa magijom ...
) i ulepsava spolja, nego da bude jednostavna, ali iznutra ukrasena, bogata duhom, smerna.....tako nekako. Pa, ako vec pratis Bibliju prati je do kraja. 
Jedno je kititi se preterano a drugo je sminkati se normalnoNisam rekla da ne treba da se sminaka, ali u Bibliji pise da zena ne treba da se kiti (koja rec) i ulepsava spolja, nego da bude jednostavna, ali iznutra ukrasena, bogata duhom, smerna.....tako nekako. Pa, ako vec pratis Bibliju prati je do kraja.
Ima veze sa magijskim ritualima, bukvalno. A i svako sminkanje je pokusaj stvaranja magije.
Nemam nista protiv sminkanja. Kao klinka sam maznjavala kevinu sminku, ali ne zato sto me je privlacilo ulepsavanje prema "civilizovanim" standardima, nego da bih se sminkala kao sto se sminkaju pripadnici nekih plemena. Meni su i danas njihova sminka i neki od njihovih ukrasi privlacni. Kao sto su mi privlacne tetovaze, pirsinzi, body art....
Naravno, da se sminkam u skladu sa obicajima koji vaze u svetu u kom zivim, a ne prema plemenskim obicajima.

Jedno je kititi se preterano a drugo je sminkati se normalno
Hriscanke 1 veka su se sminkale kao i Jevrejke... u staro doba...
Ja licno volim sminku![]()

dakle, da zaključimo - šminka je laž.
Ali da zaključimo i to, da je laž potrebna.
nekad neophodna.
stoga, šminkajte se..
a ko voli bez laži, nek izvoli..
http://1.***************/_ibQmgF9Jou0/S_9yRQG-hqI/AAAAAAAAA18/6ZJxx-E2Vgg/s1600/extrememakeover2.jpg
pa zato što dovodiš u zabludu onoga koga želiš da smuvaš, da mu se predstaviš sa većim i rujnijim ustima, svetlijim beonjačama, čvršćim noktima i jačom kosom - nego što jesu.
Pa kad izađeš ispod tuša a on onda pita - izvinte..jel ovo kupatilo ima dva ulaza?
Zakljucak je da zene ne treba da se kitespolja, nego samo iznutra.
![]()