СМЕЊЕН СУДИЈА ВРХОВНОГ СУДА СРБИЈЕ јер се нашалио на рачун хашког судије Робинсона !

Poruka
19.903
Sudija smenjen zbog obične šale

Bivši predsednik Krivičnog odeljenja Vrhovnog suda Srbije Novica Peković nije reizabran na tu funkciju jer se na jednom prijemu u Beogradu našalio s predsednikom Haškog tribunala Patrikom Robinsonom!

Peković je, kako saznaje Pres, sudiju Robinsona upitao „odakle je", a kada mu je sudija odgovorio da je s Jamajke, našalio se pitavši ga: „Koliko trčite na 100 metara?". (:hahaha:)

Staljinistički procesi

To je bilo dovoljno za nekog od prisutnih da prijavi sudiju zbog „nedoličnog ponašanja i vređanja visokog gosta", da bi se ova staljinistička zabeleška našla i u obrazloženju njegove smene. Sudija Peković je nakon ovoga pisao sudiji Robinsonu, koji je obećao da će zbog ovoga pisati Komitetu za ljudska prava.

Predsednik Haškog tribunala je poslao i pismo sudiji Pekovića, rekavši da su mu njegovo prisustvo i ta šala „ulepšali boravak u Srbiji".

- Novica Peković se na oficijelnoj večeri koja je bila na jednom beogradskom splavu našalio sa Robinsonom. Bilo je tu puno ljudi i u jednom trenutku ga je kroz šalu pitao: „A odakle ste beše vi?". Kada mu je Robinson odgovorio da je sa Jamajke, sudija ga je pitao koliko brzo trči na 100 metara, posle čega su se obojica nasmejali - priča izvor Presa.

Ove godine, na iznenađenje svih, Novica Peković nije reizabran za sudiju. Krenuo je da traga za razlozima i objašnjenjima, da bi nabasao na dokument u kojem se kaže da nije izabran pošto se nedolično ponašao prema Robinsonu.

U Hagu bili u šoku

- Sudija je dokumenta iskopirao i zajedno sa pismom poslao Robinsonu. On mu je, verovali ili ne, odgovorio da ga se odlično seća, kao i da mu je on ulepšao veče, i obećao da će zbog toga pisati Komitetu za ljudska prava. Prosto mu je bilo neverovatno da neki sudija zbog toga ne bude reizabran - otkriva naš izvor.

Novica Peković potvrdio je za Pres ovu priču, ali ništa više nije mogao da govori o tome, jer je, kako je objasnio, „tražio izuzeće javnosti dok traje postupak pred Ustavnim sudom".

- Odgovor koji sam dobio od Robinsona sa sve mojom žalbom predao sam Ustavnom sudu. Tražio sam izuzeće javnosti, i glupo bi bilo da ja, koji 35 godina poštujem etiku, sada to prekršim, a sam sam to tražio - rekao je Peković za naš list.

Lj. Račić
Замислите које зло влада у европској Србији кад један судија врховног суда ове банана републике може бити смењен због шале на рачун оне шимпанзе са Јамајке. z:lol:
Па који су то полтрони кад се чак и Хашки суд запрепастио...чак ни хашка инквизиција није навикла на такве методе и репресије.

Како је овде потребна чистка...и то гвозденом метлом.

Poslednja izmena:
"aparat" je glomazan i ne radi nishta - ima vishe sudija nego kriminalaca pa su ovi i dalje neosudjeni
ili su sudije kriminalci i a ako negde ima korupcije to su sudstvo i policija

tako da ih treba sve isterati
ali vrlo verovatno se isteruju oni koji rade da naprave mesto za neradnike

Лупаш глупости. Фали судија с обзиром на то колико има процеса.

Лупаш глупости. Фали судија с обзиром на то колико има процеса.

fali sudija jer se gomila procesa oteze namerno a sve to plus koshta i nekome odgovara
i sudi se narod gore nego u tursko vreme samo lupaj po dzepu sirotinju za gluposti
a namestaju se i presude pa ima kriminalca povratnika pun ku'ac

garant pola od tih meracha pravde ima solidno prljave ruke u ovo ono i ono

banana drzava pa kakva drzava takvo i sudstvo

btw da ih ima tri puta vishe opet bi bilo previse procesa jer niko tu nista ne radi i saradnja institucija je cim cim dodaj
ko situacija sa onim krimosima u upravama klubova i takve stvari

a za pomenute afere u politici mozes dobije kaznu sto sto pricas a ne da ce tu budu neke istrage i sudjenja

banana je zemlja i ko zna za shta je dobio shut dotichni a kao zbog shale sa krusoom kako da ne..

Ma ko ga ebe i njega i sve njegove kolege izabrane, reizabrane i neizabrane. Od reforme nece biti ni qita dok se svi koji sada rade u pravosudju ne ociste, pa krenuti od nule i postaviti nove i mlade ljude, uvesti ebeno rigidnu kontrolu njihovog rada da krimosi ne dobijaju razlicite kazne zavisno od toga koga imaju iza sebe i onda udri, procesi od po nedelju dana, kazne samo da pice,izgraditi jos koji zatvor i eto reforme.

Сраман и прељигав ниво полтронства. Та прича између наших властодржаца и њихових европских узора је ко тешка драма о неузвраћеној љубави. Он упоран, а она га одбија и онда се јадан погуби и крене да ради небулозне ствари и да је још више одаљава од себе. На крају га нађу обешеног у шупи.

Надам се да таква судба чека и наше власти.

Back