Smarati ili razgovarati

loptica doskocica

Ističe se
Poruka
2.202
Našla sam tekst koji me je naveo na ovaj post.

Iako zvuči kao šala, ovo pitanje je veoma životno za svakoga od nas. Razgovor je najlepši i najplemenitiji način da upoznajemo sebe i druge i da rastemo zajedno deleći život. Umeće razgovora je pokazatelj unutrašnjeg razvoja svakog ljudskog bića jer reči su izraz onoga što nosimo iznutra.

U suprotnom, kada je unutrašnji svet slabo razvijen, reči se neretko pretvaraju u neartikulisanu bujicu kojom čovek ugrožava sopstveno i tuđe dostojanstvo.

Šta mislite o tome? Koliko takvih ljudi poznajete? Šta može da bude uzrok nerazvijenosti unutrašnjeg sveta?

Manjak ljudske inteligencije , jer druga osoba uvek moze da namirise nameru , ako mi dajes savet koji ne mislis ili dajes mi ktiriku iz ljubomore , u veciini slucajeva se namirise , ljudi koji rade te stvari misle da su njihove namere nevidljive.
Ja sam primiio neke najdublje ktirike u zivotu koje su me rasplakale od ljudi za koje sam znao da mi misle 100% dobro , i komplimente od uvacura za koje sam znao suprotno.
Jbg , po meni svodi se miris na te stvari:)

Одлична тема.
Разговор је за мене једна врста уметности.
Можда, ако је то прејака реч, да кажем да је вештина.
Највише волим да саслушам друге, али је лепо кад и мене неко чује.
Понекад ми није битно ни да ме тотлно схвате...важно је поделити нека рамишљања.
Нисам присталица огромног броја речи, иако ми то не смета.
Сагласан сам да постоји опасност да човек може опасно да погреши ако блебеће...
Лично, познајем моо више ћутолога...али они који причају, они мељу као воденица.
Углавном неке глупости...а зашто је то тако...нека одговоро неко стручан.
Моја теорија је да много лупетањем прикривају несигурност.

Одлична тема.
Разговор је за мене једна врста уметности.
Можда, ако је то прејака реч, да кажем да је вештина.
Највише волим да саслушам друге, али је лепо кад и мене неко чује.
Понекад ми није битно ни да ме тотлно схвате...важно је поделити нека рамишљања.
Нисам присталица огромног броја речи, иако ми то не смета.
Сагласан сам да постоји опасност да човек може опасно да погреши ако блебеће...
Лично, познајем моо више ћутолога...али они који причају, они мељу као воденица.
Углавном неке глупости...а зашто је то тако...нека одговоро неко стручан.
Моја теорија је да много лупетањем прикривају несигурност.
Слажем се. Или попуњавају празан ход. Или им се откачила дизна из неког разлога. 😄

А добро сад
могу да разумем кад неко клепеће из досаде
али разговор би требало да има неку тему
а не да се скаче лево десно нон стоп
могу ја то али ме замара... Наравно. Зато не треба убијати време са људима осим ако не знаш да ћутиш са неким заједно.

Ееее
да...танка је та линија између смарања и разговора...
а мене је моја искреност коштала много...
Можда људи зато данас све мање разговарају...плаше се истине...
:think::think::think:
Можда. Можда немају ни шта да кажу. Не виде себе, не виде друге. Или виде ко зна шта. Ко ће знати.

Ја сматрам да свако од нас има шта да каже.
Неки су несигурни или стидљиви, други имаји комплексе и фрустрације.
Већина не уме да контролише емоције.
А онда од разговора нема ништа јер крене петљање и замуцкивање ако ти се неко много свиђа
или дрека и вика ако те обузме бес или љутња.

Ја сматрам да свако од нас има шта да каже.
Неки су несигурни или стидљиви, други имаји комплексе и фрустрације.
Већина не уме да контролише емоције.
А онда од разговора нема ништа јер крене петљање и замуцкивање ако ти се неко много свиђа
или дрека и вика ако те обузме бес или љутња.
Да. Поготово ако су јаке емоције.

Našla sam tekst koji me je naveo na ovaj post.

Iako zvuči kao šala, ovo pitanje je veoma životno za svakoga od nas. Razgovor je najlepši i najplemenitiji način da upoznajemo sebe i druge i da rastemo zajedno deleći život. Umeće razgovora je pokazatelj unutrašnjeg razvoja svakog ljudskog bića jer reči su izraz onoga što nosimo iznutra.

U suprotnom, kada je unutrašnji svet slabo razvijen, reči se neretko pretvaraju u neartikulisanu bujicu kojom čovek ugrožava sopstveno i tuđe dostojanstvo.

Šta mislite o tome? Koliko takvih ljudi poznajete? Šta može da bude uzrok nerazvijenosti unutrašnjeg sveta?
Moje misljenje kakve reci govoris i kazujes,takav si u dusi..
Ranije su psovke govorili ulicari, klosari,a i kocijasi-dzambasi u zaru borbe i smirivanja konja..Danas nazalost, koristi ih vecina ljudi,narocito omladino...
Samo sigurni i jaki ljudi govore rexi sigurnosti,podrske,ljubavi,ohrabrenja,kritike sa ljubavi...
Reci su u neretkim slucajevima ogledalo duse, ne uvek, kad nemozemo da procenimo ljudi kroz dela.

Divna tema!
Dva sagovornika i ptica koje bere u letu.
Za ragovor, prijatan i sadržajan treba najmanje dva slična sagovornika, sa istim ili sličnim obrazovanjem, zajedničkim interesima i uvažavanjem jedno drugoga. Nije to lako spojiti, a više sagovornika još teže je ukomponovati u prijatnu melodiju za uši.
Taj spoj se ne traži. On se spontano pronađe i treba njegovati takvu konverzaciju i druženje.

Moje misljenje kakve reci govoris i kazujes,takav si u dusi..
Ranije su psovke govorili ulicari, klosari,a i kocijasi-dzambasi u zaru borbe i smirivanja konja..Danas nazalost, koristi ih vecina ljudi,narocito omladino...
Samo sigurni i jaki ljudi govore rexi sigurnosti,podrske,ljubavi,ohrabrenja,kritike sa ljubavi...
Reci su u neretkim slucajevima ogledalo duse, ne uvek, kad nemozemo da procenimo ljudi kroz dela.
Нисам те најбоље разумела, али у глобалу да

Zavisi od osoba, intersovanja, tema, kulture,trenutnog raspoloženja, da li će biti dijalog ili monolog i kako ćemo se snaći u svemu tome.

Ne volim kada me osoba uvek, ali uvek, smara svojim trenutnim ' problemima' koji su ustvari fiks ideje gotovo teorije zavere.
Nemate vremena dubko da udahete, nedaj Bože da nešto kažete, prinuđeni ste da slušate jer ste prosto ulovljeni u mrežu i imate osećaj da vam mozak mesi kao plastelin.
Ne mogu da je otkačim, i ne želim, dobra neiskvarena duša je, ali treba istrpeti.
Razgovori su uglavnom telefonski, ne živimo u istom mestu, ne susrećemo se prečesto..
Kada je postalo iscrpljujuće, počela sam, mada teško uspeva, da u njenom najvećem zamahu, skrećem temu na banalne stvari o trenutoj temperaturi, izgledu neba ovde...nekada shvati, češće shvati ali tera po svom sve misterije i teorije ovog sveta :rotf:

Takođe, ne volim radoznale i osobe koje ispituju.
Pusti me, ne krijem ništa, ako mi je prijatno društvo itekako sam inspirisana za razgovor.
Samo ne, molim te, razgovor po svaku cenu.

Нека прво модераторка споји
па може и даље тема
а и ја сам на послу па морам сад мало и да радим
;););)

Spojila sam teme. 🙂

Razgovor je osnova komunikacije. Postoji kvalitetna komunikacija u kojoj dva i ( ili ) više sagovornika razgovaraju.

Kada neko od sagovornika dosađuje ( smara ) bilo bi dobro da mu se, na lep način ukaže na to. Nekada se takvi sagovornici naljute zato što ga opominju, nekada napusti to društvo u kome se nalazi.

Maksimalno se trudim da nikoga ne gnjavim. Ako to primetim, odmah stanem jer ne volim da budem dosadna.

Жене могу сатима разговарати и не поставити уопште питање струке, што је супер.
Интиутивне су, иду на осећај.
Док је код мушкараца, чак и кад немају лошу намеру или у опуштеном разговору питање
" а чиме се бавиш?"
готово увек при врху радозналости.

Жене могу сатима разговарати и не поставити уопште питање струке, што је супер.
Интиутивне су, иду на осећај.
Док је код мушкараца, чак и кад немају лошу намеру или у опуштеном разговору питање
" а чиме се бавиш?"
готово увек при врху радозналости.
Ако имају заједничку тему, типа баштованство, питање струке није важно. Али јесу интуитивније.

Back