smara me sin da usvojimo psa

Usvoj i iskusićeš neopisivu količinu ljubavi koju ćeš dobiti od psa. Ali budi svestan da ćeš ga ti a ne sin šetati, hraniti i sl. Sin će uskakati tu kad on poželi a pas se svakog dana više puta mora šetati i sl.
a imam dvoriste veliko nije to frka i da ga ranim nego nije to

zanima me jel pametno (i zakonski ispravno) da nadjem nekog psa na ulici iz nekog copora i da mu samo stavim vezicu i odvedem ga pravo kod veterana ili u azil ili kako.
 
a imam dvoriste veliko nije to frka i da ga ranim nego nije to

zanima me jel pametno (i zakonski ispravno) da nadjem nekog psa na ulici iz nekog copora i da mu samo stavim vezicu i odvedem ga pravo kod veterana ili u azil ili kako.

Nije problem uzeti psa s ulice ili azila. Po vakcinaciji ga cipujes na svoje ime i to je to. Ali imaj na umu da ako ti je u dvoristu ne smes tekk tako da ga vezujes na lanac.
 
u azilu su čipovani i verovatno već sterilisani, valjda? ne znam da li imaju štence tamo
vidi i sa sinom, je l hoće malog psa ili većeg, možda i šteta kad već uzimate da nema i faza kad je mali, mislim štene, mada ne znam kad se tad odvaja od majke
a i da li je bitno veličina ili samo da je gotivan, psi imaju nekako i karaktere i tako
je l bitno da je čuvar ili nešto, iako su mešanci opet imaju osobine
 
Nije problem uzeti psa s ulice ili azila. Po vakcinaciji ga cipujes na svoje ime i to je to. Ali imaj na umu da ako ti je u dvoristu ne smes tekk tako da ga vezujes na lanac.
ma kakav lanac pustim ga da u dvoristu nek trci nek se zanima. nego jel mi mozda nece praviti problem ako je deo nekog copora pa da ce da cvili da im se vrati ili sta znam ako je naviko kako da znam.
 
Генерално гледано мотив " да задовољим дететову жељу" није довољно добар ни оправдан да се одлучиш на такав корак.Ако ниси спреман да сам нешто научиш о псима , нећеш моћи ни детету да то пренесеш , онда боље немој да улазиш у такав подухват.
Свакако је погрешно да покупиш неког пса са улице. Ако хоћеш да удомиш неког напуштеног пса онда се обрати азилима јерсу тамо већ ураљене оне припремне радње које би ти морао да урадиш( ветеринарски преглед, чиповање, чишћење од спољнијх и унутрашњих паразита итд.) Такође тамо имаш могућност избора и обавезно поведи и сина. Треба да видиш са којим псом ћете успоставити први добар контакт., јер ће од тога да зависи ваш будући заједнички живот.
Држање било које животиње је обавеза која се прихвата добровољно и тога мораш да будеш свестан и то да пренесеш и на своје дете.
 
Nemoj uzimati psa direktno sa ulice,moze biti i vlasnicki koji je pobegao,nije socijalizovan,bolestan,a ti verovatno nemas iskustva sa njima.Ukoliko je pas vec neko vreme na ulici,treba dodatnu brigu,strpljenje,sto svakako nije stavim ga u dvoriste i nahranim jednom.
Azili su puni pasa,mladih,starih,rasnih,mesanaca,uzimanjen odatle oslobadjas mesto za novog ulicnog psa kojeg ce spasiti.
Zelja da ne kupis rasnog psa vec da udomis jednog je svakako divan gest :)
 
Треба да гледаш и на узраст пса. Добро је да је млад јер ће се лакше адаптирати на нову средину, али не требада буде штене, јер оно захтева много више пажње и обавеза за које не верујем да си спреман.
 
nisam siguran da li cu to da uradim ali hipoteticki ako bi hteo jel mogu da odem da nadjem neku lutalicu na ulici i odvedem ga kod vetarana da mu uradi sve to sto treba? ili moraju neki papiri nesto? reko ionako ima dosta lutalica a ljudi se zale da im smetaju pa umesto da kupujem ili tako da usvojim nekog s ulice. al koko je pametno to?.
kazu mu moze ali da mi das 80 posto dzeparca za hranu...oma ce da promeni misljenje
 
Nekako ne djeluješ vruć da se brineš o psu, a djeca žele psa bez obaveza prema njemu :)
Ako ćeš nabavljati , gledaj da se "zaljubiš" na prvi pogled, da imaš elana za brigu (kupanje, hranjenje, šetanje, posjete frizeru).
Za uzvrat, cuko će da te voli, znaš kako se kaže - samo mi se on obraduje kad dođem kući :)
cuko ce da te voli :hahaha:.
rani kera da te ujede...nas narod je pametniji bio ranije no danas
 
cuko ce da te voli :hahaha:.
rani kera da te ujede...nas narod je pametniji bio ranije no danas
Nije b'rte kera no 'seto - hrani pseto da te ujede :)
Ne može neko da nabavi blesavo pašče i da očekuje od njega da je umiljat. Recimo, onaj šarplaninac (što je Vučić poklonio Putinu), to je jedno blesavo pašče, povuko na đeda Turčina karabaša/kangala, karabaše ("crni obraz") Turci koristili za borbe protiv tigrova i lavova. Tako da šaro malo povuko na bosanskog tornjaka pa je ljepuškast, ali ludo šćene na đeda :)
Ih , u mom rodu cuko čuvo kuću, jedne zime samo lanac osto od njega, izjeli ga vuci rođaci, i on je bio polu-vuk.

Od kućnih vrsta, patuljasti šnaucer, ne linja se i nema pseći vonj, jako pametan i ima dobru narav, a laje ko pravi, tu ne zna da je mali :)
"Temperament i ponašanje
Karakter patuljastog šnaucera određen je temperamentom njegovog većeg rođaka – srednjeg šnaucera i ponašanjem malog psa. Patuljasti šnaucer je inteligentan, hrabar i neustrašiv, živahan mali pas, izuzetno dobro prilagođen životu u stanu ali i odličan pas pratilac i čuvar. Tolerantni su i nježni prema djeci i veoma odani vlasniku. Izuzetno su inteligentni i vole učiti. Prema najnovijim referentnim studijama rangiranja 131 pasmine pasa po visini inteligencije, patuljasti šnauceri se nalaze na 12. mjestu.[6][7]"
https://bs.wikipedia.org/wiki/Patuljasti_šnaucer
 
Poslednja izmena:

Back
Top