Sucur:
"Adobe Photoshop i NI JEDAN DRUGI", Macromedia Firework je sasvim dobra alatka za graficku obradu, ali posto si ti veoma ogranicen, nemam ti sta konkretno reci, jer imas neke mozdane blokade koje ti nedozvoljavaju da ga koristis.
Dakle, to sto si ti cuo samo za PhotoShop je tvoja stvar, tako ismijavanje ljudi koji ukazuju na nesto za sta ti nisi cuo je sasvim djetinjasto ( ~7 godina).
Osoba moze odabrati bilo koju od ponudjenih solucija sa ove teme, ja sam ukazao na jednu od njih, moze iszvrsiti i resize slike i kompresiju, a sta ce ona odlciti to je cisto njena stvar.
Tako imas ti jos da ucis, bolje ti je nego da ismijavas ljude svojim neznanjem, djecak zavrsio kurs word-a, i zamislja da je postao PC master, e moj djecace ...
Ne razumem tok diskusije.
Pa pricamo o smanjivanju (ili menjanju velicine slike), pobogu !
Ima toliko programa koji to odradjuju onako, usput, da nema smisla trositi vreme na objasnjavanje. To je isto kao kad bi se razvila ziva diskusija i za tekst editor proglasavali ovaj ili onaj program kao "zakon".
Kakav Photo Shop, kakav Corel i ostali bakraci. Za tu, tako jednostavnu operaciju, dovoljno je i obican MS Paint iz Windows-a ljudi!
Ajde, da je neko pitao za neku specificnu obradu slike, ali raspaljivati diskusiju o menjanju velicine slike je besmisleno, kad svaki, ama bas svaki graficki program ima tu oopcju!
Dajte da se posvetimo malo ozbiljnijim problemima.
@Sucur
U pravu si, proglasavati Photo Shop kao jedini program za tu trivijalnu operaciju je budalastina, ne zavredjuje trosenje reci.
Ono sa cime se ne slazem sa tobom je promena tipa u GIF. Jeste GIF zgodan za Web ali i to nije bas sasvim tacno. Ja koristim iskljucivo JPG na primer, mada je to stvar izbora. Slike dovoljno male da ne smeta. Ali, promeniti JPG u GIF je cesto besmisleno, ako zelis da imas pun set boja i detalja, tu se valjda slazemo? Osim, ako ne govorimo o sasvim jednostavnoj slici, koja i nema suvise detalja, pa makar bila u JPG ili TIF, ili sta god formatu.