Smanjivanje broja turista

limunada

Buduća legenda
Poruka
34.741
Čitam kako u Rimu navodno zele da smanje broj turista tako sto ce npr.prilazak fontani di Trevi naplacivati jedan euro.
Bas me zanima kako ce se time smanjiti broj turista.Onaj ko je dosao u Rim i platio ne znam koliko,i sad ce ga kao taj jedan euro odvratiti od posjete.I u fontani u koju turisti bacaju novcice nakupice vise od toga.
Ili je to samo jos jedan nacin da se ubere koji euro od turista?
Druga stvar...oni se zale na turiste,a zive od turizma.Ne mozes imati i turiste i novac i mir i tisinu.
Kako biste vi rijesili problem pretjeranog broja turista,a da se ipak turizam ne narusi? :)

Da smanje na tom mestu ne uopsteno u zemlji zbog ocigledno cega

1725700185785.png

Problem je sto prekomerna gomila turista podiže cene, pa lokalnim prakticno opada kupovna moć.
Stanovi su im skuplji za iznajmljivanje, jer svi Hoce turistima da izdaju, pa lokalna radna snaga ne može povoljno da iznajmi stan.
Prodavnice su preskupe, jer im se može da deru turiste, i lokalci su time ugrozen posto ne mogu da priušte te namernice. O restoranima da ne pričamo…Prakticno isto za sve uslužne delatnosti.

Tako da od prekomernih turista bogati su još bogatiji, a obicni ljudi moraju da dele stanove sa cimerima.

Ideja 1 eur je fa te otera dalje od atrakcije, da negde čekaš u redu, a neko ce i da odustane. Niko tu ništa neće da zaradi, jer nora gomili ljudi da zaposle da te. ljude čuvaju i usmeravaju.

Drugačije rečeno, i Bgd je bio pogodjen najezdom Rusa, pa su kirije bile otišle u nebesa, pa su svi renteri najeb..li. Dodaj na to da ti restoran i prodavnica poskupi za recimo 50%… pa vidi kako bi se mi osećali..

Back