Smak sveta???

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
sto, ja gotivim dinosauruse... :) salim se

ma koje crno podsecanje... secam se spominjanja nekih 6 milijardi godina, big beng bla bla pa onda neko zgrusavanje mase sakupljanje cestica po univerzumu...
dalje da vam ne pricam, jel da? :D
sve u svemu kapiram da je malo nelogicno sve sto je kao naucno dokazivano... pa mozemo i vi i ja, svako svoju teoriju da iznese, samo je pitanje ko ce koliko uverljivo svoju da prezentuje i eto nove teorije nastanka!
ne moze niko da me ubedi da pouzdano 100% zna sta se tacno, kako i kojim redosledom desavalo.

To kojim redosledom i kako se dešavalo to je forma, a suština je da smo Mi ovde, da iko ne zna odakle smo došli i kuda idemo. ;)

ma koje crno podsecanje... secam se spominjanja nekih 6 milijardi godina, big beng bla bla pa onda neko zgrusavanje mase sakupljanje cestica po univerzumu...
sve u svemu kapiram da je malo nelogicno sve sto je kao naucno dokazivano... pa mozemo i vi i ja, svako svoju teoriju da iznese, samo je pitanje ko ce koliko uverljivo svoju da prezentuje i eto nove teorije nastanka!
ne moze niko da me ubedi da pouzdano 100% zna sta se tacno, kako i kojim redosledom desavalo.
A koji je tvoj licni stav po pitanju nastanka ove planete? big beng, 'slucajno' ili ' sa razlogom'?

Bravo, mislim da je to u pitanju.
Sto se tice dinosa, naravno da imaju dodirnih tacaka....Ako uzmemo Bibliju kao cinjenicu, videcemo da su ljudi nekada izgledali mnogo krupnije i bili su veci od nas danas. Imas o tome ovde: http://www.pravoslavna-srbija.com/Pravoslavlje/Bog%20i%20nauka/Dinosaurusi/Dinosaurusi.htm

Ukoliko se dobro sećam, dinosaurusi se ne spominju nigde u Bibliji ni direktno niti indirektno, ali ljudi koji su veći od današnjih se jasno spominju, Mojsijevo petoknjižje, knjiga prva.....
Ima još dokaza o ljudima koji su zaista bili izuzetno veliki u odnosu na nas danas....
E sada zašto je dozvoljeno da ljudi opstanu u ovoim obliku, a dinosaurusi nikako, to je već druga priča.

A koji je tvoj licni stav po pitanju nastanka ove planete? big beng, 'slucajno' ili ' sa razlogom'?

pa kao i za sve u zivotu, verujem da nista nije slucajno dakle sve je s razlogom. sad, da li ce to neko nazvati, Bozja volja, providjenje, sudbina, sudar molekula, ne tice me se. Ja sam sa mojim Bogom na ti ;)
dakle svi smo ovde dok smo ovde i ne trudim se da shvatim nesto sto jednostavno nije dato ljudima da spoznaju... kako smo nastali... sest milijardi verzija ;)

Istina je ono što izdržava eksperimentalnu proveru, reče neko davno.....
Ne treba niko da te ubeđuje, već samo treba proveriti neke teorije, to je sve, ono što je laž pre ili kasnije samo po sebi će se otkriti.
Potraži malo o nastanku svemira, pa ćeš videti da se za neke stvari tačno zna kako i kojim redosledom su se dešavale, iako su se jako davno odigrale.....
To ima neke veze i sa vremenskim pomakom momenta u kome se trenutno nalazimo i onoga što posmatramo, tako pozicija Sunca na nebu kada ga pogledaš "kasni" za realnim stanjem oko nekih 8 minuta, manje više, mrzi me da sada tačne podatke tražim. Na taj način ti gledaš u prošlost, odnosno vidiš ono što se desilo pre 8 minuta na Suncu, a ne što se desilo u momentu kada si pogledala.....
Slično je i za Alfa Centaur zvezdu i druge stvari.....

Ukoliko se dobro sećam, dinosaurusi se ne spominju nigde u Bibliji ni direktno niti indirektno, ali ljudi koji su veći od današnjih se jasno spominju, Mojsijevo petoknjižje, knjiga prva.....
Ima još dokaza o ljudima koji su zaista bili izuzetno veliki u odnosu na nas danas....
E sada zašto je dozvoljeno da ljudi opstanu u ovoim obliku, a dinosaurusi nikako, to je već druga priča.
U Bibliji imas opis behemota, opis podseca na dinosaurusa: Jov 40;15-24
''Погледај сада бехемота, кога сам начинио као и тебе. Траву зелену као бик једе. Гле, у бедрима је снага његова, велика снага његова почива у мишићима његовим. Савија реп свој као кедар, испреплетене су тетиве бедара његових. Кости су његове цеви бакарне, јаке су кости његове попут кованих полуга гвоздених. Он је прво од дела Божјих. Само Творац његов може мач свој к њему примаћи. Горе му дају плодове своје, а тамо се све звери пољске играју.
Под лотосима трновитим он почива, на месту скровитом, у трсци и мочвари. Лотоси трновити заклањају га сенком својом, тополе крај вода окружују га. Ако река много набуја, он не бежи прес трављен. Миран је чак и кад Јордан навали у уста ње гова. Хоће ли га неко ухватити на очи његове? Мо же ли му неко куком нос пробити?''

Imas raznih dokaza npr:
226873_f520.jpg

Ili npr ovo:
A na zadju recenicu imas odgovor u Svetom Pismu.

pa kao i za sve u zivotu, verujem da nista nije slucajno dakle sve je s razlogom. sad, da li ce to neko nazvati, Bozja volja, providjenje, sudbina, sudar molekula, ne tice me se. Ja sam sa mojim Bogom na ti ;)
dakle svi smo ovde dok smo ovde i ne trudim se da shvatim nesto sto jednostavno nije dato ljudima da spoznaju... kako smo nastali... sest milijardi verzija ;)
Slazem se da ima sest milijardi verzija, ali priznaces ako ih ozbiljno analiziramo da je vecina smesna. Mislim da bi se trebala malo zapitati kako je do ovoga sto danas vidimo doslo...jer ako ostavis drugim ljudima da misle umesto tebe, koji donose odluke i glasaju sta je ispravno, nece slavno zavrsiti. Ako kazes da nije nista slucajno, slozices se sa mnom da je akter ovog zivota svesni element, ne nesvesni kako evolucionisti smatraju, neka besvesna materija, vec nesto sto
je svesno. Voleo bih da nekada malo vise razmislis o svemu tome, ne zelim da ispadne da ti namecem moj stav, vec prijateljski savet. :)

Ovo mi je jedan od omiljenijih dokaza, jer se može i eksperimentalno proveriti sve u vezi njega :D

Za Behemota se nisam ni setio, dok ga sada nisi spomenuo ima dosta knjiga nažalost izuzetih iz klasične Biblije, što baš i nije dobro.
Ne, Biblija je onakva kakva bi trebalo da bude, postojale su knjige koje su pokusale da izmene poruku Biblije ali su sa razlogom odbacene. Bog stoji iza svoje reci i u stanju je da je ocuva, i to je Njegovo obecanje. Imas dosta korisnih informacija u knjizi Kumranski spisi: http://pavlescg.bc-cetinje.com/files_2009/kumranski_spisi.pdf Mozes videti zapanjujuce matematicke zakone koji vladaju u Svetom Pismu, koji su neoboriv dokaz koji potvrdjuje da covek nije u stanju da napise Bibliju, da je ona nadahnuta od nekog MNOGO inteligentnog uma, knjiga se zove 'Matematika i Biblija': http://www.cps.org.rs/Knjige/mat-biblija.pdf
Ukoliko vec nisi upoznat.

Jezivo....
ništa se dobro ne piše čovečanstvu...
Mislim da su dva pojma najdramatičnija -
nestanak zaliha pitke vode i
odumiranje šuma.
Grozna su predviđanja za opstanak planete....
:think::think::think:[I
[/I]

I gore će biti jer čovječanstvo se previše sexa.
Jedini spas je u nesexsanju onda će biti manje potresa i klima će biti stabilna.

Ne, Biblija je onakva kakva bi trebalo da bude, postojale su knjige koje su pokusale da izmene poruku Biblije ali su sa razlogom odbacene. Bog stoji iza svoje reci i u stanju je da je ocuva, i to je Njegovo obecanje. Imas dosta korisnih informacija u knjizi Kumranski spisi: http://pavlescg.bc-cetinje.com/files_2009/kumranski_spisi.pdf Mozes videti zapanjujuce matematicke zakone koji vladaju u Svetom Pismu, koji su neoboriv dokaz koji potvrdjuje da covek nije u stanju da napise Bibliju, da je ona nadahnuta od nekog MNOGO inteligentnog uma, knjiga se zove 'Matematika i Biblija': http://www.cps.org.rs/Knjige/mat-biblija.pdf
Ukoliko vec nisi upoznat.

Lucifer je vrlo intelegentan...
To ni dogmate ne negiraju.
Tako da to što netko intelegentniji je pisao ama baš ništa ne znači već dapače da 4 oka se otvore kad se čita...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back