smak sveta. uopsteno.

dakle, otvaramo temu koja vas, kazete, vrlo zanima. zamislimo da danas na vestima objave da ce uskoro (ne mora bas 2012) u zemlju udariti neki meteor i da posle udara nece preziveti cak ni bakterije. kakva bi bila vasa reakcija?

Па што да се бринемо за смак света 2012. Не каснимо ми џаба за Европом бар 20 година :mrgreen:

Реално, немам појма шта бих радио. Зависи од реакције остатка света (мислим не можеш ни да се опијаш по кафанама ако је и конобар одлучио да не ради због смака света :think:)

dakle, otvaramo temu koja vas, kazete, vrlo zanima. zamislimo da danas na vestima objave da ce uskoro (ne mora bas 2012) u zemlju udariti neki meteor i da posle udara nece preziveti cak ni bakterije. kakva bi bila vasa reakcija?
Rusi su na poligonu na Novoj Zemlji još od 1970.+ isprobavali H-bombe od oko 0.5 GT. Više udara takvim monstrumima razmontiralo bi i velike meteore, i ma koliko veliku kometu. Pre bi mogli međusobno da se jako redukujemo( ne i uništimo). Dakle takva me vest ne bi ni takla!!!:super::whistling::super:

Tako nesto nece nikada objaviti na vestima jer bi to bilo proglasenje anarhije. Ipak, kada nasi vladari ne bi ipakuspeli da to sakriju, zarad velike ociglednosti takvog dogadjaja recimo, bio bi to potpuni raspad sistema. Pravni sistem izgubio bi svoju snagu .. bilo bi verovatno proglaseno vanredno stanje gde bi se na licu mesta likvidarili prestupnici i to bi mozda odrzalo neki red izvesno vreme, ali cak ni to ne bi dugo funkcionisalo i nastalo bi na kraju opste rasulo zivotinje pustene sa lanca. Urodjeni moral ..temelj morala...sazaljenje, ne bi bio dovoljan da obuzda pomahnitalu rulju, ali svi ti dogadjaji bili bi nevazni jer i onako bi uskoro sve nestalo.
U zadnjim trenucima verujem da bi svako pred nastupajucim susretom sa svojom metafizickom sustinom izvan pojave...osetio njen dah. Svako bi seubrzano preispitao sta je zivot i sta ga ceka "posle". Sirovi materijalisti bi verovatno i tada prosipali svoj apsurd realizma na kome su izgradili sistem misljenja. Vernici bi se molili svojoj projekciji roditelja koju zovu "bog" nesvesni onih Isusovih reci:
"Neće svaki koji mi govori: Gospode, Gospode, ući u Carstvo nebesko; no koji tvori volju Oca mojega koji je na nebesima. Mnogi će mi reći u onaj dan: Gospode, Gospode, nismo li u ime tvoje prorokovali, i tvojim imenom demone izgonili, i tvojim imenom čudesa mnoga tvorili? I tada ću im javno kazati: Nikad vas nisam znao; idite od mene vi koji činite bezakonje." Isus iz Jevandjelja po Mateju.

Zapravo, malo njih bi se na pravi nacin postavili pred skorim susretom sa sustinom izvan pojave.. ma sta ona bila... u svojoj transcendenciji.

Evo linka ka mojoj novoj temi na filozofiji a koja bi u izvesnom smislu mogla biti objasnjenje ove::think:
Sopenhauer - Negacija volje
http://forum.krstarica.com/threads/403330

Zapravo, ovaj blog je odgvorajuci.. za pitanje takvie katalizme. :)
Setite se zene lotove...Kretanje kao supstancija
http://forum.krstarica.com/blog.php?b=17697

Poslednja izmena:

Kada bi pouzdano znali da ce biti kraj sveta i da je neizbezan, to bi znalo samo desetina ili najvise stotina (najvaznijih) ljudi na svetu.

Ostali bi saznali izmedju 12 i 24 sata pre nego sto se dogodi.

Dotle bi to bila najbolje cuvana tajna od svih tajni.

Nije tacno!
Ja bih vam svima rekao...

Blajbinger je mislio na to da ti verovatno ne bi ni znao da će se to desiti.. to bi znala samo šačica ljudi na ovom svetu..da ne bi došlo do globalne panike..

Tema: emocije su mi pomešane po tom pitanju..s jedne strane bih se radovala, jer je ovaj život uglavnom besmislen i naporan (to je ova moja mračna strana :zper: ).. a s druge strane bi mi bilo žao, jer neću ispuniti neke svoje planove..
Da li bih bila u panici? Ne znam...

A možda i ne raspravljamo teoretski :lol: .. sve više dolazi do raznoraznih poremećaja, možda i dođe do neke kataklizme.

Tema: emocije su mi pomešane po tom pitanju..s jedne strane bih se radovala, jer je ovaj život uglavnom besmislen i naporan (to je ova moja mračna strana :zper: ).. a s druge strane bi mi bilo žao, jer neću ispuniti neke svoje planove..

A možda i ne raspravljamo teoretski :lol: .. sve više dolazi do raznoraznih poremećaja, možda i dođe do neke kataklizme.

Bilo bi to stravicno saznanje za svet...

Nastao bi neverovatni haos na planeti..

Neki ne bi verovali, drugi bi krali i ubijali, treci bi se masovno molili bogu, cetvrti se opijali do besvesti, peti vodili ljubav sa svima......

Samo neki bi bili mirni i mirno cekali kraj...

Preporucujem: R.Bradbery, TETOVIRANI COVEK, "Poslednji dan sveta"

Blajbinger je mislio na to da ti verovatno ne bi ni znao da će se to desiti.. to bi znala samo šačica ljudi na ovom svetu..da ne bi došlo do globalne panike..

Znam sta je Blajbi hteo da kaze :)
Ja se saljivo nadovezao...

Mnogi misle da je zivot uglavnom besmislen i naporan i ocekuju neki udar...
Bolje bi resenje bilo da se stvara bolji svet od ovog za cije stanje smo sami krivi, nego da batalimo bas sve...

Sto se tice svih ovih raznoraznih poremecaja, ne mislim da nagovestavaju nesto dosta ozbiljno...
Do promena nekih ce svakako doci, ali cemo im se prilagoditi, kao sto smo im se u citavoj ljudskoj istoriji i prilagodjavali...

Bolje bi resenje bilo da se stvara bolji svet od ovog za cije stanje smo sami krivi, nego da batalimo bas sve...

Sto se tice svih ovih raznoraznih poremecaja, ne mislim da nagovestavaju nesto dosta ozbiljno...
Do promena nekih ce svakako doci, ali cemo im se prilagoditi, kao sto smo im se u citavoj ljudskoj istoriji i prilagodjavali...

A, to :lol:
Sorry, nešto mi zahrđao smisao za humor :lol: .

Boldovano - ovo je definitivno tačno, samo, za tako nešto potrebna je globalna akcija; situacija je takva da pojedinci mogu malo da urade (ili nimalo).

Nadam se da je tvoja pretpostavka tačna, da ćemo se prilagoditi svemu.

onda tebi mnogo hvala:D

no,zar vi mislite da nesto,sto bi drmnulo u zemlju,odnekuda,nebi bilo vidljivo golim okom,vec par dana ranije?

Verovatno bi bilo vidljivo, ali ne bi se znalo kako ce se zavrsiti...Ljudi su o osnovi uvek optimisti...

Covek uvek veruje samo u ono u sta ZELI DA VERUJE, a ono sto ne zeli potiskuje u svesti...

Raspravljalo bi se sta je to, odakle je, naucnici bi jedni tvrdili jedno, drugi drugo, niko ne bi bio siguran...

Sve dok konacno, jedno 24 sata pre udara, kada vise ne bi moglo da se skriva, svi najpoznatiji svetski politicari konacno ne bi rekli covecanstvu: "Dolazi kraj...."

I tada bi nastao haos....

Oni koji gospodare ovim svetom vec dugo razmisljaju o tome...(Rimski klub, Bilder group i jos neki za koje ni ne znamo da postoje)

Sprema se redukcija stanovnistva planete na otprilike 1,5 milijardu ljudi, sto objektivno planeta moze da izdrzi sa nultom stopom privrednog rasta.

Jedino je danas u pitanju METOD kako covecanstvo sa 7 smanjiti na 1,5 milijardu.

Boldovano - ovo je definitivno tačno, samo, za tako nešto potrebna je globalna akcija; situacija je takva da pojedinci mogu malo da urade (ili nimalo).

Kada je covek ubedjen da nista ne moze da odradi i da nikako nije bitan, on je svoju sudbinu vec zapecatio...
S obzirom da je vecina ljudi ovakvog misljenja, ne samo da su njihovi zivoti zapecaceni, nego i buducnost samog drustva....
Nikom ne pada na pamet da uzme stvar i razvija savesno drustvo (oni kojima je to palo na pamet su maksimalno satanizovani), nego ce svi da sede kao trutovi i cekaju smak, kako bi prazni zivoti bili spaseni...

Sa stanovista coveka, ovo je vec smak sveta...

Oni koji gospodare ovim svetom vec dugo razmisljaju o tome...(Rimski klub, Bilder group i jos neki za koje ni ne znamo da postoje)

Sprema se redukcija stanovnistva planete na otprilike 1,5 milijardu ljudi, sto objektivno planeta moze da izdrzi sa nultom stopom privrednog rasta.

Jedino je danas u pitanju METOD kako covecanstvo sa 7 smanjiti na 1,5 milijardu.

na jednom spomeniku u Americi, podignutom u počast ideji o novom svetskom poretku, stoji zakletva tih "moćnika" i u prvoj rečenici da čovečanstvo ne bi trebalo da prelazi cifru od 500 miliona???
eto
hvala :)
pronađite na netu

Back