Slusalice i cincevi

Droid

Legenda
Poruka
50.894
Ne radi mi prednji cinc na kompu za sluske. Pozadi mi utaknuti zvucnici.

1 kako da spojim sluske na cinc koji je namenjen rear zvucnicima ili neki drugi jer mi je jedini zeleni iza na zvucnicima.

2 kako da sistemski iskljucim prednje cinceve jer su mi losi i remete mi napajanje

Ne radi mi prednji cinc na kompu za sluske. Pozadi mi utaknuti zvucnici.

1 kako da spojim sluske na cinc koji je namenjen rear zvucnicima ili neki drugi jer mi je jedini zeleni iza na zvucnicima.

2 kako da sistemski iskljucim prednje cinceve jer su mi losi i remete mi napajanje
Odes u "Control Panel" pa onda u "Hardware and Sound" pa u Sound i tamo mozes da biras izmedju FRONT i REAR opcije.

Odes u "Control Panel" pa onda u "Hardware and Sound" pa u Sound i tamo mozes da biras izmedju FRONT i REAR opcije.

Gde da menjam i sta to fornt rear. Tu sam sve cackao i kad ukljucim sluske u recimo plav ili crni cinc pozadi one nece da rade.

Kt1yETN.png

A kad aktiviram ove Digital Audio, one rade, i vidim da se mrdaju ekvilajzeri pored ali na sluskama se nista ne cuje,.

Ovo imam kad otvorim properties od speakers.

5jiOseR.png

Ali kako da ja sad namestim da mi headphones budu na narandzastoj, crnoj ili sivoj... a da ne izigravaju rear, side ili vufer zvucnike. Nego da budu bas headphones.

Poslednja izmena:
Odes u kontrol panel i pronadji ikonicu od Realtek HD Audio Manager i idi desnim klikom na nju,kada se otvori "Sound Manager".Kada ti izadje panel,a pre toga stavi dzek od slusalica u plavi izlaz za audio,idi desnim klikom na plavi znak dzeka, izacice ti ponovo manji prozor sa dve komande,idi levim klikom na prvu komandu i izacice ti sledeci prozor i stikliraj Headphone i posle OK i isprobaj slusalice.

Poslednja izmena:
Odes u kontrol panel i pronadji ikonicu od Realtek HD Audio Manager i idi desnim klikom na nju,kada se otvori "Sound Manager".Kada ti izadje panel,a pre toga stavi dzek od slusalica u plavi izlaz za audio,idi desnim klikom na plavi znak dzeka, izacice ti ponovo manji prozor sa dve komande,idi levim klikom na prvu komandu i izacice ti sledeci prozor i stikliraj Headphone i posle OK i isprobaj slusalice.
Evo kad kliknem na plavi pojavi se samo jedna opcija koja mi daje ovo

http://prntscr.com/4kbm4g

Izgleda da je taj plavi da se nakaci neki spoljni CD.

Poslednja izmena:
Nije i kod mene ne rade prednji cincevi i ja sam pokrenuo slusalice tako,ali prvo moras da prikljucis dzek u taj plavi kontakt da bi se aktivirao u panelu i onda desni klik i izaberi prvu opciju i stikliras slusalice.I isto su na zelenom prikljucku i meni zvucnici,a na plavom mi rade slusalice.

Poslednja izmena:
E pa to. Pa da ako ne ukljucis sluske onda je dzek neaktivan. Kada sam ih prikljucio on se aktivirao ali mi nije davao dve opcije nego samo jednu i u njoj se pojavljivale opcije za eksternu audio jedinicu tipa CD plejer... a mozda je tvoja ploca drugacije uredila taj plavi cinc?

Postoji tu još jedna stvar, osoba koja povezuje prednji panel sa matičnom nekad ne odradi to pravilno. Ima tu nekad nejasnih oznaka u MB manual--u i ako nema dovoljno iskustva eto greške.
Ja sam svoj prednji panel namerno iskljucio i prikljucio sam citac kartica i zato sam uradio to pozadi,posto nije nikakav problem.Duzina kabla slusalica mi je sasvim dovoljna.E sada mi nije jasno da kod Droid-a,ako je aktivan cinc zasto mu neda komandu gde treba da stiklira:Line In,Headphone ,Mic.Speaker i t.d.,a trebalo bi

Cim ima i plavi cinc znaci da treba da radi.Probaj zameni dzekove.Zvucnike na plavi,a slusalice na zeleni,pa vidi da li ce imati kakve promene.ko bude onda za zvucnike stikliraj"Line in",a za slusalice "Headphone".

Mora da negde u realtk mangeru postoji ta komanda.Budi uporan i pretrazi to,polako.Licno ne odustajem dok ne resim neki problem.Probaj na Braon i Crnu,ako ti se slucajno aktivira stikliraj Headphone.Mozda bi mogao da dkines neki program za pronalazenje drajvera,Ja koristim "Slim Drivers" kada drugima radim nesto u vezi drajvera.Ima jos dobrih i besplatnih programa za drajvere.Jer moze da se desi iako skidas sa oficijalnog sajta,da drajveri nisu kompatibilni tvojoj masini.

Poslednja izmena:

Back