Slučajnost ili sudbina

Neno

Elita
Poruka
22.397
Nije slučajnost ako si lenština pa imaš manje od drugih.. ako si skroman u životu naravno da ćeš biti zahvalan na onome što imaš.
Ne dao Bog da nam se desi neki udes, nesreća i slično mahom bi proklinjali sudbinu a ne nešto slučajno.. kako god, nešto jeste.

Sve što nam se desi, bilo dobro illi ne, skloni smo reći da je to sudbina.. nekako nam je u krvi da vjerujemo u sudbinu, pa često kažemo; takva nam je sudbina, tako je moralo biti. Da li je to baš tako ili je to često igra slučaja? Vjerujemo da mnogi dogadjaji nisu baš slučajni, ali kako god mislili, mnogo toga ne zavisi samo od nas.. Vjerujete li u sudbinu ili je to sve splet okolnosti, mjesta življenja..
Koga i zašto je sudbina ili slučajnost "odabrala" u ovoj tragediji u Novom Sadu?

"I šta ti je život
Sjediš na klupi, čekaš voz, vozi te.. na posao, na faks u drugi grad, vozi te kući roditeljima da ihh vidiš, da pojedeš maminu sarmu jer je najbolja, vouzi te djevojci u koju si do ušiju zaljubljen, a i ona u tebe i jedva te čeka da stigneš..
A ne znaš da ti je ovo poslednja (životna) stanica!!"

Slučajnost, sudbina..?

Postoji niz nepredvidjenih situacija koje nam se zadese jer i sam život nije šablon po kom znamo kada će nam se bilo koja stvar u životu desiti.
Da je to tako, život ne bi bio ono što jeste... ne bi bio interesantan, nepredvidiv, nekad tako čaroban, lijep a nekad okrutan, surov..:roll:

"I šta ti je život
Sjediš na klupi, čekaš voz, vozi te.. na posao, na faks u drugi grad, vozi te kući roditeljima da ihh vidiš, da pojedeš maminu sarmu jer je najbolja, vouzi te djevojci u koju si do ušiju zaljubljen, a i ona u tebe i jedva te čeka da stigneš..
A ne znaš da ti je ovo poslednja (životna) stanica!!"

Slučajnost, sudbina..?

Sudbina 😢

Slučajno je preživeo onaj čovek koji je 30-40 sekundi pre pada nastrešnice ustao sa jedne klupe i pomerio se odatle. A možda mu je i sudbina da duže živi.

Moja sestra od ujaka koja je trebala da bude na stanici u to vreme i koja je svakodnevno, sem vikendom, sedela na nekoj od tih klupi, otišla je u petak na posao sa koleginicom automobilom. Zato je danas živa. Sudbina ili slučajnost?

Mislim da se tokom života prepliću i sudbina i slučajnost.

Sudbina 😢

Slučajno je preživeo onaj čovek koji je 30-40 sekundi pre pada nastrešnice ustao sa jedne klupe i pomerio se odatle. A možda mu je i sudbina da duže živi.

Moja sestra od ujaka koja je trebala da bude na stanici u to vreme i koja je svakodnevno, sem vikendom, sedela na nekoj od tih klupi, otišla je u petak na posao sa koleginicom automobilom. Zato je danas živa. Sudbina ili slučajnost?

Mislim da se tokom života prepliću i sudbina i slučajnost.
to je sve očigledno tzv ''sudbina''
tzv ''slučajnosti'' nepostoje

Back