SLUČAJ FRANCUSKA...

Grom_sa_neba!

Buduća legenda
Poruka
26.053
Dakle vrlo je indikativna uloga Francuske u srpskoj kako daljoj tako i blizoj istoriji...

Stavicu samo par stavki onako odoka hronoloski...

1) Drač 1914. -Kreće se lađa francuska...

2) MARSEJ 1934. = Ubistvo Kralja Aleksandra

3) Ratifikacija Dejtonskog sporazuma u PARIZU

4) RAMBUJE kao rezirano predvorje za bombardovanje Srba 1999.

5) Hotel Ritz u PARIZU susret Mila, Vučića i onog nekog stranog agenta verovatno francuskog Arapina, kad je dogovoreno mafijasko bratstvo koje trenutno jase Srbijom i Crnom Gorom...

6) Proslava 100 godina od WW1 u Parizu nekidan kada Francuzi pozicioniraju svog agenta Tačija u prve redove...

...

Ne treba.

Ne treba zbog danasnjih nekih francuskih gnjida skrnaviti spomenik koji je podignut francuskim borcima koji su se borili sa srpskim vojnicima mesecima.

Ne treba da pravi heroji i ratni drugari budu oskrnavljeni zbog nekih danasnjih francuskih picopevaca.

На увреду увредом. Шта је у томе лоше. Да ли су они мислили на наше славне претке? Нису.

Ne treba.

Ne treba zbog danasnjih nekih francuskih gnjida skrnaviti spomenik koji je podignut francuskim borcima koji su se borili sa srpskim vojnicima mesecima.

Ne treba da pravi heroji i ratni drugari budu oskrnavljeni zbog nekih danasnjih francuskih picopevaca.

Свако ко је на лишка треба да олакша бешику на тај споменик.

Da smo mi Srbi,zaista veoma cudan narod,moram priznati da jesmo,dobrano na svoju ruku.Eto,imamo taj Spomenik zahvalnosti Francuskoj,za pomoc koju smo od
njih dobili,tokom Prvog svetskog rata.Dakle,to je Spomenik,za nesto sto je bilo za period 1914 - 1918 godina. E ali ne lezi vraze.Kako se nasa spoljna politika,nadje u
raskoraku sa spoljnom politikom sadanje Francuske,tako mi nasrnemo,na onaj Spomenik na Kalemegdanu,! Taj Spomenik je vec toliko puta,skrnavljen,da mu se ni broja
nezna.Pod Milosevicem devedesetih godina,Spomenik je prefarbavan,pokrivan crnim carsavom.Pljuvali smo ga,pa kada se politike priblize jedna drugoj,"lizali" smo
ga i nanovo glancali. U ovo najnovije vreme,opet smo se "slizali" sa Francuskom i...resili da Spomenik generalno obnovimo,jer se blizila proslava stogodisnjice
zavrsetka Prvog svetskog rata.Obnova je trajala nekih godinu dana.Grdno nas je to kostalo para.Ali...Predsednik nase zemlje,bio je utrecem (mislim) redu,na proslavi
u Parizu.I...opet smo ljuti.Kazu da je tek obnovljeni Spomenik,opet isprskan sprejom.Opet nam je Spomenik kriv,i ako on postoji zbog 1918 a ne 2O18 godine.Eto to
smo mi Srbi.Pljuj pa lizi.Pljuj pa lizi i...dokle bre tako,braco Srbi,ako za Boga znate.???

Ne treba im oprostiti nista,mozda su na u proslosti i pomogli,ali ne treba da zaboravimo,kako su lako pomogli bombardovanje Srbije.Zaboli me,gde je Vucko stajao.Nije trebao ni ici tamo,kada je Taci prisustvovao i njihova zastava se viorila u Parizu.To je bila pocast NATO snaga i mocnika koji ne podnose Srbiju.Vucicu su svi danas najbolji prijatelji oni koji su najvise zla donosili Srbiji.Trebali su i njega da vezu oko pasa i da se viori na nekoj banderi u Parizu i da stvarno pokazu sta misle o Srbiji,a ne da salju ambasadora sutradan,kao da se izvinjava i to sam za nas kao da smo mi majmuni.

Ne svidja mi se skrabanje spomenika sprejom. Ako vec ostajemo kulturni , treba ostati kulturan do kraja.

Ono sto se desilo bilo je planirano naravno. Makron nesto pokusava i treba ga odjebati. Covek mi se uopste ne svidja.

Оно што је Србији у Паризу урађено је тако тежак скандал да не би било неоправдано ни да им амбасаду куглом срушимо.

Beogradski ološu, spomenik ne dirajte, on je spomen na svetla vremena naših predaka i odgovor na slične postupke francuskih predaka, nema veze sa sadašnjim francuskim pušačima afričkih spolovila, u suprotnom bi stradali i svi oni spomenici u Francuskoj posvećeni srpskim junacima.
To je deo naše prošlosti, ne nekih šiptarskih plaćenika i onih koji sede za stolom sa njima nazivajući se našim predstavnicima.

Ne treba im oprostiti nista,mozda su na u proslosti i pomogli,ali ne treba da zaboravimo,kako su lako pomogli bombardovanje Srbije.Zaboli me,gde je Vucko stajao.Nije trebao ni ici tamo,kada je Taci prisustvovao i njihova zastava se viorila u Parizu.To je bila pocast NATO snaga i mocnika koji ne podnose Srbiju.Vucicu su svi danas najbolji prijatelji oni koji su najvise zla donosili Srbiji.Trebali su i njega da vezu oko pasa i da se viori na nekoj banderi u Parizu i da stvarno pokazu sta misle o Srbiji,a ne da salju ambasadora sutradan,kao da se izvinjava i to sam za nas kao da smo mi majmuni.

Ta "pomoc" je i preskupo placena i preplacena , imajuci u vidu da su nam "pomagali" tako sto su slali neadekvatnu artiljerijsku municiju koju su nasi oruzari morali navrat , a i na nos , da prepravljaju i time su izgubili dragoceno i vreme i pare za vaznije stvari u pripremi za odbranu od svapske soldateske ...

A da ne pricamo da im je svaka pertla placena suvim zlatom i krvlju nasih vojnika na istocno delu fronta , dok su oni na zapadnom vodili "rovovsko , poziciono i vitesko ratovanje" ...

Da , tacno je - to su bila neka druga vremena i neki drugi ljudi ...

Sa obe strane .

Sada je tamo neka vlast slicna onoj "Visijskoj" , a ovamo ...vidimo i sami ...

Najmanje "dve stolice" , a "crveno lice" izmedju njih sara li sara ...

Шарање споменика је ништа шта су заслужили.

Не треба шарати споменик, јер је то знак немоћи.

То раде само неки беђаци као неки Естонци што померају совјетске брознане војнике и кости јер их се плаше.

Озбиљни људи одговарају стварним мерама. На пример отказивање Макронове посете у децембру уз упућивање неког демарша. Или (МИРАН!!!) протест испред амбасаде.

Али Макронова посета не сме да се откаже, јер он долази да доноси неке услове и уцене, и ако га наљутимо послаће их по неком гаднијем, у много гаднијем облику.

Зашто морамо да наседамо на такве уцене и понижења? Јер нисмо у ЕУ и НАТО, али ипак, наша економија је нераскидиво повезана са ЕУ и НАТО. Да није имали бисмо репризу... неких мрачних времена.

Зашто смо ми нераскидиво повезани са Западом, тако да неко може чак и да каже да живимо од њихове милостиње? Јер српски народ жели да буде део Запада.

Зашто нисмо онда и формално део Запада? Јер нисмо признали Косово и ушли у НАТО.

Зашто то нисмо урадили? Јер... па, већина људи у Србији то не жели. Јер се плаше клетви и натприродних освета, терају неки свој пркос и инат и одбијају да виде да су 1999. поражени као Немачка 1945, са све капитулацијом и страном окуапцијом (додуше меканом).

Постоји ли алтернатива? Наравно. Прекид свих веза са Западном и улазак у организације којима руководи Руска Федерација (ЦСТО, Шангајски Споразум, Евроазијска Унија, у крајњем случају Заједничка Држава Русије и Белорусије, ЗНД).

Зашто се онда то не ради? Јер би животни стандард пао још више. Био би као... у Киргизији. Само пуној маторих људи.

И тако Србија наставља да седи на две столице без бенефита обе- Русија не може да јој врати Косово, а Запад је посматра неповерљиво, уцењује и понижава.

Back