Slovenci kupuju 15 ruskih putničkih aviona

Srborus

Poznat
Poruka
8.219
http://www.politika.rs/scc/clanak/416612/Adrija-ervejz-nabavlja-15-suhoja-superdzetova

„Адрија ервејз” набавља 15 „сухоја суперџетова”

Suhoj-superdzet.jpg

Mинистар индустрије и трговине Руске федерације Денис Мантуров изјавио је да су компанија Сухој (Sukhoi Civil Aircraft Company) и „Адрија ервејз”, национална авио-компанија Словеније, потписали писмо о намери за дугорочни најам 15 путничких авиона ССЈ100, јавља портал Танго сикс.

„Испоруке ће почети почетком 2019. године. Летелице ће бити предате кроз уговор о дугорочном најму. Такође, обе стране су потписале Меморандум о разумевању под којим ће формирати ССЈ100 - способну организацију за одржавање и поправку у Љубљани”, стоји у саопштењу компаније Сухој.

„Задовољство нам је да смо постали партнер компаније Сухој. Они ће у потпуности бити подршка развојној стратегији „Адрије ервејза”. Анализирали смо ССЈ100 у претходне две године и закључили смо да техничке и оперативне карактеристике ове летелице испуњавају наше стратешке циљеве”, изјавио је директор Адрије Коварш.

Директор Сухоја Рубцов изјавио је да ће Адриа Техника знатно помоћи оперативној поузданости ССЈ100 летелица у Европи, преноси Бета.

A da je kojim slučajem Air Serbia kupila ruske avione Suhoj umesto Airbusa, to bi bila pljuvačina sve u 16.

Umesto za Suhoj kao Slovenci odlučili smo se za najam Airbus aviona od Etihada i to pod OVAKVO LOŠIM uslovima:

Da smo uradili što i Slovenci, Air Serbia bi danas vrlo verovatno poslovala sa profitom, i to bez subvencija.

*******ni nakot vrištao bi, čulo bi se do neba.

Slovenci imaju najviši GDP po glavi stanovnika i najveće plaće od svih Slavena.

Ене, види, у праву си.

Словенци имају БДП од 23 000 наспрам чешких 21 000, и плаће од 1080 евра наспрам чешких 980.

- - - - - - - - - -

Мислим да проблем лежи у томе што је мени тешко да Словенце замислим као Славене (троц имену).

Заправо тешко ми је уопште да их замислим.

Иначе, да ме форумски скуп "Дугинови Сведоци Русо Гузе Буљашински" не смакне у гулагу, да напишем нешто он топик.

Баш лепо што су купили руска зрачна спловила.

Надам се успешној пословној години за Сухој Суперџет.

Ене, види, у праву си.

Словенци имају БДП од 23 000 наспрам чешких 21 000, и плаће од 1080 евра наспрам чешких 980.

- - - - - - - - - -

Мислим да проблем лежи у томе што је мени тешко да Словенце замислим као Славене (троц имену).

Заправо тешко ми је уопште да их замислим.

Rado idem u Sloveniju. Imam tamo puno prijatelja. Razumijem slovenski nešto teže govorim. Jedino se posvadimo kada raspravljamo u granici na moru, ali samo verbalno i sve to dobro zalijemo s vinom. Žao mi je što nisam radio u Sloveniji, a htio sam, pa bi danas imao puno veću penziju.

Back