kako ovde likovi žive u samoupravnom i državnom socijalizmu

ajd obrnite malo
pa zamislite Miškovića ili Kostića da kupi farmu pilića u Sloveniji...šta bi Mita i kompanija imala od toga...mislim kao Srbi ili šta bi od njihovog profita imala država Srbija..
bil' Miško ili Kole dao svoj profit u budžet da se kupe tenkovi i grade Crkve ili bi svoj profit uložili, reinvestirali možda kupili jahte, avione, skupljali milione??!?!
tako ima logike i ta priča "...to je veleizdaja...smajli koji lupa glavom i poziv na revoluciju...ode profit u Sloveniju"..
profit ode u džep čoveka (ili grupe ljudi) koji imaju para da investiraju i da ulože.
Perutnina uložila u Topiko 40 miliona evra... znači, treba im nešto gde će moći da naprave gotov proizvod i da ga izvezu...
sinoć kad sam u utisku slušao Drakulića..mogao bi RTS da organizuje teleton za naše privrednike koliko su jadni bedni i goli...kao pištolji...
perutnina ima pre svega vrhunski prizvod..koji ima prođu od Skandinavije do Egipta
Srbija sa svojim proizvodima može od Kelebije do Đevđelije i tu staje, jer i to što proizvedemo, niti znamo da upakujemo, niti da prodamo i tako nije od danas/juče, tako je od nastanka ex Juge...
što se tiče plate koju ima srpski radnik i nebuloze da treba da ima 1000 evra jer to ima Slovenac...u Srbiji doktori nauka, sudije, inžinjeri, profesori na fakultetima nemaju 1000 evra, a ne onaj sa osnovnom školom što stoji za mašinom i seče pileće glave
kad u Srbiji osvane dan sa 200-250 000 nezaposlenih, ponuda radne snage manja i dolazi do rasta cene rada
a logikom, ja neću da radim, čekam da me plate soma evra jer je tako u Sloveniji može da prođe samo kod likova koji na forumu provode 25 sati dnevno, a zarađuju 5000 "monopoly" evrića