Словеначка перутнина "Птуј" жели српски "Агрожив"!!!

Kada je Pterutnina uložila u Topiko? Kada je bila afera u Agroživu? Sećaš se afere, čista krađa uz pomoć političara. Topiko proizvodi imaju skroz prihvatljivu cenu.

Какве везе има Топико са Агроживом.Ја ти причам о Птерутнина Птуј.Ако све ово што ти причам није тако, зашто онда нису покренули производњу у Топку:think:

Какве везе има Топико са Агроживом.Ја ти причам о Птерутнина Птуј.Ако све ово што ти причам није тако, зашто онда нису покренули производњу у Топку:think:

Agroživ je prvenstveno farma, Topiko je isključivo mesna industrija ako mene pitaš upravo to rade, spajaju te dve stvari.

Agroživ je prvenstveno farma, Topiko je isključivo mesna industrija ako mene pitaš upravo to rade, spajaju te dve stvari.

Тако је, и наравно да је исплативије да купиш фирму за мале паре него да покрећеш производњу.Е сад како да купиш фирму за мале паре.Једноставно.Нађеш неког из предузећа ДС и њему понудиш паре да затвори Агрожив.Јел сад мало јасније?

Ovo nasa bolje zameniti sa nesposobnost vlasti ili bolje reci zbog kriminalne vlasti.

Testvari oko privatizacija su se mogle lepse uraditi.
Recimo Agroziv ..vidi se koja je vrednost...razdele se akcije i to radnicima ( sadasnjim i bivsim ) 51% a drzava 49%.

Radnici lepo izmedju sebe odaberu ko ce da im vodi firmu ili angazuju negoga sa strane ....ti da rade sve totalno transparentno da se zna svaki dinar gde je otisao....I to je to.

Drzava posle izvesnog vremena ..recimo 5 godina da proda svoj deo s tim sto prednost u kupovini imaju ti radnici. I sad ako su ti radnici glupi ko ****** i upropaste sami tu firmu onda mars na ulicu i neka crkavaju od gladi.

Tako je trebalo sa vecinom firmi ovde raditi a ne dopustiti raznim bitangama da ih opeljese i rasprodaju za sitne pare.

upravo tako. sve firme koje su preuzeli radnici su uspesne . recimo Metalac iz Milanovca. A ove gde je DS privatizovao i menadzerisao to je sve propalo.

upravo tako. sve firme koje su preuzeli radnici su uspesne . recimo Metalac iz Milanovca. A ove gde je DS privatizovao i menadzerisao to je sve propalo.

Pa normalno. Odradi se neki manji kurs da radnicima da se upute u neke stvari i prepustis im upravljanje firmom. Oni ce se najbolje starati o njoj posto od nje zive a ne neki zuti experi

Тако је, и наравно да је исплативије да купиш фирму за мале паре него да покрећеш производњу.Е сад како да купиш фирму за мале паре.Једноставно.Нађеш неког из предузећа ДС и њему понудиш паре да затвори Агрожив.Јел сад мало јасније?

Nije, na osnovu čega formiraš tvrdnju, aj mi objasni? :) Vidim da si neki Krstin ekspert. :) Kada se to radi nikada se ne čeka preko dve godine da se preuzme firma.
Upućen sam u tu aferu, direktori su najgori mogući oblik lopina.

Nije, na osnovu čega formiraš tvrdnju, aj mi objasni? :) Vidim da si neki Krstin ekspert. :) Kada se to radi nikada se ne čeka preko dve godine da se preuzme firma.
Upućen sam u tu aferu, direktori su najgori mogući oblik lopina.

Пази мајке ти, па због директора лопина треба затворити фирму и гурнути је у стечај.Баш смо наивни :per:

То се све намерно радило.Пусте странце да куповином фирми угасе фирму и тиме купе тржиште.Могућ је исти сценарио и са Агроживом.

a ko je postavio te direktore tamo da rade to sto su radili ?

Bravo Tihi to je srž problema ove države, koliko se sećam G17 i to ne samo ovde, postoji neverovatan broj firmi gde su omogućili svojim kadrovima ogromne krađe.
Pazi, ne branim ni u jednom trenutku vlast, kradu gde mogu, upropaštavaju gde mogu jedino mislim da iza ovoga ne sto ji Pterutnina nego klasična žuta pljačka, dobili su mogućnost.
Pterutnina je mogla lepo da ih podmiti i isto dođe do firme tipa za evro kao Kostić.

Bravo Tihi to je srž problema ove države, koliko se sećam G17 i to ne samo ovde, postoji neverovatan broj firmi gde su omogućili svojim kadrovima ogromne krađe.
Pazi, ne branim ni u jednom trenutku vlast, kradu gde mogu, upropaštavaju gde mogu jedino mislim da iza ovoga ne sto ji Pterutnina nego klasična žuta pljačka, dobili su mogućnost.
Pterutnina je mogla lepo da ih podmiti i isto dođe do firme tipa za evro kao Kostić.

Па онда је разлика у нашем мишљењу само та, што ти мислиш да је случајност што постављају своје лопине за директоре а ја видиш сматрам да је то управо са намером да би их упропастили :think:

Па онда је разлика у нашем мишљењу само та, што ти мислиш да је случајност што постављају своје лопине за директоре а ја видиш сматрам да је то управо са намером да би их упропастили :think:

Da to je razlika u mišljenju, ti vidiš nameru a ja najčešće čisti lopovluk vlasti bez neke dalekosežne ideje, stranke su omogućile svojim kadrovima da pljačkaju do besvesti. Previše sam primera toga video, ove iz G17 bih............bolje da ne kažem.

Ovo nasa bolje zameniti sa nesposobnost vlasti ili bolje reci zbog kriminalne vlasti.

Testvari oko privatizacija su se mogle lepse uraditi.
Recimo Agroziv ..vidi se koja je vrednost...razdele se akcije i to radnicima ( sadasnjim i bivsim ) 51% a drzava 49%.

Radnici lepo izmedju sebe odaberu ko ce da im vodi firmu ili angazuju negoga sa strane ....ti da rade sve totalno transparentno da se zna svaki dinar gde je otisao....I to je to.

Drzava posle izvesnog vremena ..recimo 5 godina da proda svoj deo s tim sto prednost u kupovini imaju ti radnici. I sad ako su ti radnici glupi ko ****** i upropaste sami tu firmu onda mars na ulicu i neka crkavaju od gladi.

Tako je trebalo sa vecinom firmi ovde raditi a ne dopustiti raznim bitangama da ih opeljese i rasprodaju za sitne pare.

Ovo mi je promaklo, izvini. Ovde si 100% u pravu. Vidi šta je problem, ako se razdele akcije nema priliv keša koji je usmeren ka budžetlijama koji opet troše i prave promet Miškoviću. Zbog toga je ovakav kurs dinara. Na tom lažnom standardu je vlast opstala svih ovih godina. Ovde mislim na žute sve u paketu, DSS pa čak i SNS. Sve stranke. Svi duvaju u istu tajkunsku tikvu. Mali sam proizvođač, ne znam da li ti je poznato koja je noćna mora to raditi u Srbiji.

Da se dopunim. Po meni je idealno ono što su uaradili Slovenci, "podržavili" sve bitne firme. I za ovo tvoje i moje ti moraš da imaš iole sposobnu vlast e to mi nemamo. Mislim bukvalno na sve. Bio sam za obaranje Slobe po principu samo da ga oborimo pa ćemo lako. Sad jok, glasaću za onoga ko ima da ponudi nešto osim prazne žvake pa onda 90% Krste se prepire oko toga. Svi su isti, isti finansijeri, isto sve samo druga žvaka za naivne.

Poslednja izmena:
Yebote, ovaj Mita i u prodaji salamcine vidi izdaju nacionalnih interesa. Alo bre, paranoici, ako je taj Agroziv toliko dobro rukovodstvo imao sto je zapao u dugove?

Kako to da u dugove nikako da zapadne `Zlatiborac`, na primer?

Mozda zato sto ima sposobno rukovodstvo? Niste o tome razmisljali?

Нису они Тихи багра, они су невиђени злочинци према свом народу и држави :rtfm:

Тачно - и ако се не појави на власти нека екипа КОЈА ЋЕ БЕЗ МИЛОСТИ ДА ПОНИШТИ СВЕ ПРИВАТИЗАЦИЈЕ КОЈЕ СУ ОБАВЉЕНЕ НА КРИМИНАЛАН НАЧИН А ТАКВИХ ЈЕ 99% - нећемо се извући... једноставно - поцркаћемо...

kako ovde likovi žive u samoupravnom i državnom socijalizmu :dash:
ajd obrnite malo
pa zamislite Miškovića ili Kostića da kupi farmu pilića u Sloveniji...šta bi Mita i kompanija imala od toga...mislim kao Srbi ili šta bi od njihovog profita imala država Srbija..
bil' Miško ili Kole dao svoj profit u budžet da se kupe tenkovi i grade Crkve ili bi svoj profit uložili, reinvestirali možda kupili jahte, avione, skupljali milione??!?!
tako ima logike i ta priča "...to je veleizdaja...smajli koji lupa glavom i poziv na revoluciju...ode profit u Sloveniju"..
profit ode u džep čoveka (ili grupe ljudi) koji imaju para da investiraju i da ulože.
Perutnina uložila u Topiko 40 miliona evra... znači, treba im nešto gde će moći da naprave gotov proizvod i da ga izvezu...
sinoć kad sam u utisku slušao Drakulića..mogao bi RTS da organizuje teleton za naše privrednike koliko su jadni bedni i goli...kao pištolji...
perutnina ima pre svega vrhunski prizvod..koji ima prođu od Skandinavije do Egipta
Srbija sa svojim proizvodima može od Kelebije do Đevđelije i tu staje, jer i to što proizvedemo, niti znamo da upakujemo, niti da prodamo i tako nije od danas/juče, tako je od nastanka ex Juge...
što se tiče plate koju ima srpski radnik i nebuloze da treba da ima 1000 evra jer to ima Slovenac...u Srbiji doktori nauka, sudije, inžinjeri, profesori na fakultetima nemaju 1000 evra, a ne onaj sa osnovnom školom što stoji za mašinom i seče pileće glave
kad u Srbiji osvane dan sa 200-250 000 nezaposlenih, ponuda radne snage manja i dolazi do rasta cene rada
a logikom, ja neću da radim, čekam da me plate soma evra jer je tako u Sloveniji može da prođe samo kod likova koji na forumu provode 25 sati dnevno, a zarađuju 5000 "monopoly" evrića

Колико се ја сећам, Агрожив је оптужен за утају пореза, неки директори похапшени, фирма под стечај стављена:sad2:.
Динкић је рапортирао: Друже стари, задатак извршен, Агрожив уништен.Перутина Птуј има потпуно слободно тржиште.Ко хебе српске раднике и државу:rtfm:.
Сад ће да купе Агрожив за мале паре и да извозе у Русију.Радници који недобију отказ радиће за мале плате а профит ће да иде за Словенију:dash:
И онда чак неколико ликова каже, подржавам :dash:.

Управо видех тему и када се спремах да одговорим, ти си ми уштедео труд...:hvala:

Ипак, да додам, то се догодило у тренутку када је Агрожив био регионални гигант у производњи пилећег меса...:think:

BEOGRAD 30. 11. 2010
Press
Potvrđeno pisanje Pressa: Slovencima i „Agroživ"!

„Perutnina Ptuj" saopštila da će kupiti pančevački „Agroživ", čime će se celo tržište živine u Srbiji naći u rukama Slovenaca i Hrvata
1
AGROZIV-1.jpg

Slovenački proizvođač živinskog mesa i prerađevina „Perutnina Ptuj" najavio je juče da je spreman za kupovinu pančevačkog preduzeća za proizvodnju mesa „Agroživ" i time potvrdio pisanje Pressa od 29. septembra ove godine.

„Agroživ" je u stečaju već dve godine, a javni poziv za prodaju celokupne imovine kompanije vredne oko 35,4 miliona evra upućen je 27. septembra ove godine. Rok je istekao 28. oktobra i nije se javio niko, pa je „Perutnina" očekujući smanjenje cene juče javno iskazala interesovanje za „Agroživ".

Sve otišlo strancima
Slovenačka kompanija, koja je pre tri godine kupila „Topiko" iz Bačke Topole, saopštila je i da bi preuzimanjem „Agroživa" zaokružila proizvodnju u Srbiji.
AGROZIV-MALA-1.jpg

- Na osnovu informacija o „Agroživu", kao i poznavanja poslovnog okruženja u Srbiji, ispitaćemo potencijal te kompanije i odlučiti o učešću na javnom pozivu.

Nedvosmisleno je da je srpsko tržište za nas od izuzetne strateške važnosti, što smo već pokazali intenzivnom politikom ulaganja u sistem proizvodnje u „Topiku" - istakao je predsednik uprave „Perutnine Ptuj" Roman Glaser.

Saradnik Privredne komore Srbije Branislav Gulan potvrdio je za Press da bi, ako se ovaj posao realizuje, Slovenci i Hrvati držali celu živinarsku industriju u Srbiji.
- Slovenci su uzeli „Topiko" iz Bačke Topole, uložili novac u tu industriju, i ona sada dobro radi. „Perutnina Ptuj" je ozbiljna evropska kompanija koja hoće da se širi u regionu. Tom kupovinom Hrvati i Slovenci će držati celokupnu živinarsku industriju u Srbiji, jer je i „Vindija" ranije kupila „Planimafarms" iz Plandišta - rekao je Gulan za Press.

Pogoni na sve strane

Imovinu „Agroživa" stečajni upravnik Stevan Moldavije procenjuje na 3,7 milijardi dinara (35,4 miliona evra). Na prodaju su ponuđeni zemljište, objekti, postrojenja i oprema, udeli u drugim firmama i potraživanja od kupaca. Ponude vrednosti manje od predviđenog depozita od 743,6 miliona dinara neće se uzimati u obzir. Prodaju se i 33.000 kvadratnih metara zemljišta u Žitištu, oprema za uzgoj živine, inkubatori, oprema za klanicu, oprema za klanje, hlađenje, pakovanje i zamrzavanje živinskog mesa, kamioni, hladnjače, traktori i ostala poljoprivredna mehanizacija. Ponuđeni su i udeli u preduzećima „Agroživ promet" i „Finansije" iz Pančeva, „Živinavet" iz Zrenjanina, „Panonija" iz Crepaje, „Agroživ invest" iz Žitišta, „Agroživ" iz Banjaluke, „Peščar promet" iz Banatskog Karlovca.
3
AGRROZIV-VELIKA-2.jpg

Grupa „Perutnina Ptuj" je među deset najvećih slovenačkih investitora u Srbiji, a njena ćerka firma „Topiko", u koju je uložila više od 40 miliona evra, preuzela je primat na srpskom tržištu u proizvodnji živinskog mesa.

LJ. RAČIĆ

:think: И после ми неко прича ДА У СРБИЈИ НИСУ НА ВЛАСТИ УСТАШЕ ???

Kada “Agroživ” krajem oktobra 2010. godine dobije novog vlasnika, u trku velikih na tržištu pilećeg mesa uključiće se još jedan punopravni igrač koji je do sada nastupao u donekle manje pogodnom dresu – kombinata u stečaju. Trojka u kojoj se pre nekoliko meseci “Perutnina” Ptuj već proglasila vodećom na tržištu, a slede je “Vindija” sa “Cekin Plandištem” i već pomenuti “Agroživ”, pozicije zauzimaju kroz hipermarkete i za sada pokrivaju oko polovine ukupnog tržišta pilećeg mesa u Srbiji.
U utakmici za naklonost potrošača na strani velikih, u razmerama naše zemlje, učestvuju i “Winners Company” iz Jagodine, Industrija mesa “Matijević” i “Živinoprodukt” iz Vranjske Banje.

http://serbianforum.org/ekonomija/154655-proizvodnja-i-potrosnja-zivinskog-mesa.html

Sve je to lepo nego nigde nije napisano zašto je Agroživ u dugovima i zbog čega?
Meni i dalje nije jasno kako firma koja proizvodi hranu grca u dugovima?
Neka mi to neko logički objasni.

Постоје већ УХОДАНИ СИСТЕМИ како се уништава неко предузеће или производња - то је видљиво на сваком кораку. Прво и основно ЈЕ ДА СА ТИМ ЗАДАТКОМ ПОСТАВЕ УПРАВЕ ТИХ ПРЕДУЗЕЋА КОЈИ СУ ПАРТИЈСКИ ПОСЛУШНИЦИ... а после све иде лако...

Back