Slovacka razmislja da ukine euro

Lanzafame

Obećava
Banovan
Poruka
78
Razmisljamo o ukidanju eura, rekao je predsednik slovackog parlamenta

Slovacka bi trebala, prema predsedniku slovackog parlamenta Riharda Sulika, slepo da veruje liderima evrozone i da pripremi plan za ponovno uvodjenje krune. Navela je to agencija SITA.

245387-top_foto1-92zlv.jpg


Neodgovorno ponasanje

Prema Suliku, Slovacka je bila motivisama da postane clan evrozone, zbog vidne stabilnosti eura i solidnih pravila. Dve godine posle pristupa Slovacke evrozoni pravila nisu ista za svakoga, bolje receno, momentalno ne vaze nikakva a pregovori Evropske komisije o pristupu ka odgovornom ponasanju su veoma daleki - ne stedi kritiku Sulik.
Sulik istovremeno smatra neodgovornim da ostale zemlje preuzimaju dugovanja zaduzenih drzava putem evrotalasa, odnosno Fonda finansijske stabilnosti Evropske unije (EFSF) jer bi i same na taj nacin usle u probleme.
Na taj nacin je moguce spasiti Grcku i Irsku, mozda i Portugaliju. Pokusaj da se na taj nacin spase Spanija je hazard sa eurom, a da ne govorimo o Italiji. Dug Italije je u stvari veci za polovinu od duga Grcke, Irske, Portugalije i Spanije zajedno, konstatuje Sulik.

http://www.novinky.cz/ekonomika/219487-zvazme-zruseni-eura-rekl-predseda-slovenskeho-parlamentu.html
 

Back
Top